- RIOS Gépház: Terheléses támadás alatt a PROHARDVER! lapcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ZolaMan: Nincsen bírás! Avagy sérülés a 3. rétegben. Javítsuk meg!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Thome: Dune 2000
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: AdGuard Family Plan: Lifetime Subscription akár 9 eszközre!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KISDUCK: Lamax NoiseComfort ANC párna csere
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
robyeger
addikt
válasz
valentinho #2718 üzenetére
ABIT IB9 megfelelő E4xxx procikhoz, Abit-ék 945P chipsetes Core2-s deszkái kerülendők tuningra. Amúgy nincs az a AM2, ami fel venné a versenyt egy húzott E4300-al.
-
robyeger
addikt
-
robyeger
addikt
válasz
ballington #2712 üzenetére
memória időzítés szempontjából macerás a giga, mint már irtam, szerintem jobb az Abit és az Asus is. pl: P5B
-
robyeger
addikt
válasz
ballington #2710 üzenetére
ha az Abit-on nincs is az Asus deszkákon még van COM port, mire kellene neked a soros port?
-
robyeger
addikt
Asus P5LD2, ha megvan tedd fel a ver. 1207 BIOS-t és próbáld visszavenni a proci szorzóját 12-re: [link], (#1hsz. 7. pont) nem biztos hogy menni fog, de így van a legnagyobb esélyed rá, nyugodtan keress ez ügyben privben, ha netán mégse jönne össze ezzel a deszkával 4.26Ghz-re is felhúzhatod 16x - szorzóval, csak jól kell hűtened a procit. /E4300-ra is tökéletes lesz/
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
djtoomi #2662 üzenetére
az ilyen 675Mhz-es low latency rammokkal nagyobb eséllyel fordulhat elő kompatibilitási gond a deszkához viszonyítva, a normál 800-as ramok sokkal problémamentesebbek. és ahogy nézem ez a kifutó szeriája a CORSAIR ramoknak, akkor pedig az EPP se tudja, én nem javaslom. Ezen deszkákból tuningra: Abit AB9, de jó pl. az Asus P5B is.
-
robyeger
addikt
P5L-VM és MX is létezik kérdezd Gianni-t, hogy ez melyik.
A puding próbája az evés, ez áll a tuningra, egy E4300-asból 667-es rammal 975X chipsettel sajtolható ki vélhetőleg a legtöbb, aztán egy jobb 945P chipset és végül a 965 (de ez nagyban függ, hogy bírja a ramod, léteznek jól húzható 667-ek is). Nagyon izgat a proci legvége, akkor vegyél 965P chipes deszkát, megnézed a jelenlegi rammal(közben kiderül mennyi +Vcore kell a procinak és azt hogy tudod hűteni), max. később cserélsz 800Mhz-es ramra.
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
Hát az ''I'' szériák közül talán az IB9 még tuningra is használhatónak tünik.
SLYM-nek is: a 965 chipset egyetlen hátránya, hogy nem osztható vissza a memória órajele, azaz 1:1-nél nem tud kisebb FSB : DRAM arányt. Ez 533 vagy 667 Mhz-es ramoknál hátrány lehet, ha az alapórajel meghaladja a 266Mhz-et (1066FSB)-t. -
robyeger
addikt
-Én tuningra nem ajánlok integrált VGA-s deszkát.
-Asus P5L 1394 (ha ez van gianni árlistáján?), ez jó lap(pl: ESATA is van), egyetlen bökkenője, hogy nem növelhető a chipset feszültsége, ezért 100%-ig csak a 1066Mhz FSB garantált. 2.4Ghz-re biztosan felhúzható az E4300-as.
-Ha 667 rammal indulsz neki egy 965 chipsetes deszkának, akkor a ram fog limitálni, de az 1066FSB itt is meglesz, ha többet szeretnél, ahhoz valószínűleg 800Mhz-es ram kellene. Erre jók a Abit AB9 és Asus P5B -
robyeger
addikt
válasz
tomiee85 #2481 üzenetére
a 865pe chipset jobban húzható, de nem lehet hozzá DDR2 ramot vagy PCI-E kötni, ezért javaslom a VIA PT880ultra chipsetet. Műszakilag annyi a különbség, hogy a VIA 1066MB/sec sávszéllel dolgozik a két híd között, az Intel meg 2GB/sec. De biztos vagyok benne, hogy te a 1066-t se fogod tudni kihasználni.
-
robyeger
addikt
válasz
tomiee85 #2480 üzenetére
Asrock 4coredual-vsta lapban a PCIE bios szinten emulált és 16x helyett csak 4x szeres, tehát ha váltasz vga karit ezt hagyd utoljára, mert ha netán nem megy, vagy nem ugy megy ebben a lapba, akkor majd lapot cserélsz, viszont a DDR1-ről a DDR2-re való átállásban tökéletesen segíthet. Asrock lapok is rendesen működnek, ha rendesen vannak feltéve a szoftverek(friss BIOS, friss driverek), nem fagy ki, nem lassabb, mint más. Ha mégis, akkor garanciában cseréltetni kell.
-
robyeger
addikt
válasz
tomiee85 #2478 üzenetére
csak szinte asrock lapokban van core2 támogatás, de tuningra nem ajánlottak. az Asus P5P800 SE tuti, hogy nagyon jól lehet tuningolni, de core2-re nuku. Döntsd el neked melyik a fontosabb.
(Asrock 4coredual-vsta jobban fejleszthető, mint a conroe865PE irtam már)
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
gurumaster #2468 üzenetére
ha már elhatároztad hogy NForce chipset és SLI, akkor az árak hűen lekövetik, a deszkák műszaki értékét is. Tuningra szerintem ezek a márkák közül válasz: Abit,Asus,Gigabyte
-
robyeger
addikt
válasz
tomiee85 #2467 üzenetére
az MSI meg a tuning, én szkeptikus vagyok ez ügyben
, az Asrock-ot meg tartom tuning nélkül olyan megbizhatónak, mint az MSI-t.
Ha tuningolni szeretnél akkor ezeket ajánlom: használtan Asus P5P800 SE vagy újonnan(pontosan nem tudom honnan) Asus P5PE-VM
no tuningra szerintem ebben a ketegóriában a legjobb: Asrock 4CoreDual-VSTA és a VIA PT880ultra chipsettel sincs semmi baj.
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
tomiee85 #2463 üzenetére
az MSI 865PE Neo3-V nem támogatja a dupla magos procikat csak
a 865PE Neo3-V H azaz a rev 2.0 pcb.
Az Asrock Conroe 865pe nincs gond, megeszi a Core2 procikat is, de akkor inkább az
Asrock 4CoreDual - VSTA deszkát javaslom, könnyebben bővíthető, mert kezeli a DDR2-es ramot is és van egy 4x PCIE busza is. -
robyeger
addikt
válasz
Motion_Blur #2454 üzenetére
Ha P5B deszkád van, ezek nem lesznek jobbak nála, miért akarnál cserélni?
Én a Bearlake(P35) chipsetes lapokat várom, szerintem tedd te is ezt
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
biomechanika #2412 üzenetére
jó
, akkor a 4-es lemarad az előző hsz-emből. Mert macerás a CPU FSB húzása NForce lapkákon, nagyon melegednek, memoria kompatibilitási gondnak nagyobb az esélye, stb...
-
robyeger
addikt
válasz
jaffa 2843 #2408 üzenetére
Biomechanika-nak is: az NForce4 chipseteket FSB tuningra kevésbé javaslom
-ha van 800Mhz ramod, akkor jó választás az Intel 965 chipset, pl: Asus P5B, Abit AB9
-ha nincs 800Mhz-es ram, inkább a 975X chipsetet ajánlom, pl: Abit AW9D
(és tuningra inkább E4300, mint E6300)
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
sid.:Rc211v #2407 üzenetére
a VIA PM és a SiS chipsetek nem tudják a dual channel memória hajtást
-
robyeger
addikt
válasz
Dominique #2394 üzenetére
Habár ennek a hsz-nek a Milyen procit vegyek topicban? jobb helye lenne
-mindenre a középkategóriában a legjobb a Core2Dou E4300-as
-én akkor javaslom az X2 3800+, ha 800Mhz ramokat veszel hozzá és nem igazán akarod megrángatni, lehet úgyan, de macerásabb, mint az Inteleket.
-olcsón tuningra PentiumD915 javaslok
(ezen intel procikhoz elegendő akár 533Mhz memória is) -
robyeger
addikt
válasz
sid.:Rc211v #2379 üzenetére
e4300 húzására már az Asus P5L 1394 deszka is elegendő, a felsoroltak közül pedig P5B, majd AB9, aztán DS3 (szerintem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gumi és felni topik
- Ukrajnai háború
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Horgász topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Óra topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG Z390 TOMAHAWK alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új - Thermalright V2 LGA1700 Contact Frame / Fekete színben
- LGA1700 Processzor foglalat javítás, foglalat csere
- Kingston Fury Beast DDR4 2x8GB 3200Mhz CL16 RGB
- AM4 Alaplap Bazár - Újszerű/Használt - Kifogástalan tesztelt működés - Számla & Garancia
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 96TB+400GB 2U rack - 2xE5-2680v4 128GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest