- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgy
senior tag
Urak, tudnátok segíteni?
Itt maradtam egy félig bekonfigol Hex-S-el, úgy-ahogy megy rajta a net, de messze nem vagyok még boldog. Szeretném megtanulni a Router OS-t legalább felhasználói szinten (már ha van ilyen), de most egész egyszerűen nem fér a többi dolgom mellé.
Két fontosabb dolog lóg még, szeretném, ha VPN kapcsolatom már a router kezelné, nem az egyes helyi hálón lógó gépek. Találtam leírást rá, de nem boldogultam vele. Van működő eljárásotok ennek a beállítására?
A másik pedig egy második wifi hálózat összerakása lenne, ennek viszont fogalmam sincs, hogyan kezdjek hozzá. Ideális esetben három weifi hálózatot szeretek itthon látni, egyet a családnak, egyet a vendégeknek, egyet pedig a "dolgoknak". Nyilván a családin lévő gépek látják egymást és a netet, a vendégek csak a netet plusz 2-3 stream eszközt a házban, míg a harmadik, a dolgok nete egyáltalán semmit nem ad a rajta csüngőknek, csak net elérést.
Unify AP-k vannak amúgy a itthon, elsőre úgy érzem, a mikrotiken kell csinálni egy második lant a "dolgoknak" és azt adni a unify-oknak, hogy a megfelelő wifin azt adja, de ez csak elképzelés.
Köszi előre, ha tudtok picit segíteni! -
mgy
senior tag
válasz
Zwodkassy #2997 üzenetére
Azt hiszem a géppel lesz valami "gond", lehet céges biztonsági beállítás nem engedi a winboxot (se a dude-ot) futni (McAffee tűzfal). Viszont ugyanezen a gépen futó virtuális gépen (XP) simán megnyílt a legfrissebb winbox is. Ahogy mondtam új vagyok, nem ment elsőre a frissítések letöltése, mármint hogy hol keressem, de végül meglett a packages alatt (nyilván, ugye
).
Szóval most, azon kívül, hogy kicsit kényelmetlen a vm alóli használat, úgy látszik minden ok. -
mgy
senior tag
Srácok, nagyon kezdő vagyok a témában, elnézést, ha buta a kérdés.
Tönkrement az eddigi router, előszedtem egy korábban kíváncsiságból vett, de soha nem használt mikrotiket. Még nekem is sikerült kicserélni a régivel, elindítani rajta a netet, de most tovább nem nagyon megy.
Azt látom, hogy tök régi firmware van rajta, gondoltam frissíteni kellene, de ha a frissen letöltött netinstallt indítom, nincs semmi a router listában. Amit még jobban nem értek, a mikrotiktől letöltött winbox nem is indul el a gépen (w7), próbáltam a kompatibilitást visszaállítani XP-ig, de semmi, semmilyen üzenetet sem kapok.
Tudnátok segíteni, mit csináljak? Kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- MIUI / HyperOS topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Viccrovat
- BMW topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 2024 M4 Max 64GB 2TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Vivo X200 FE Blue Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely Garancia!
- Seagate Exos X18 16TB SAS merevlemez
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest