Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vmk

tag

válasz Lenry #24510 üzenetére

Az interface VLAN az csak az "A" oldalon kell.
    Ezt az exportot mindkét eszközön felvetted?
    Mert a többi sor az mindkettőre kell.

Bridge->VLAN-nál mindkét oldalon fel kell venni a VLAN-t és a Ports-nál a PVID-t.
    "A" routeren SFP1 tagged, SFP8 untagged.
    "B" routeren SPF1 tagged, SFP8 untagged.

(Én lehet, hogy admit all frame type-al próbálnám.)

• stopperos

senior tag

válasz Lenry #24510 üzenetére

Hmm.... Nekem ennyi lett. (Egy CHR-en kattintottam össze, de ha szeretnéd, akkor délután megcsinálom kettővel.)
    Egy bridge van, nincs külön bridge-WAN. (Nem akarom a hw offload-ot elveszíteni.)
    /interface bridge
    add name=bridge vlan-filtering=yes
    /interface bridge port
    add bridge=bridge interface=sfp1
    add bridge=bridge frame-types=admit-only-untagged-and-priority-tagged interface=sfp8 pvid=100
    /interface bridge vlan
    add bridge=bridge tagged=bridge,sfp1 untagged=sfp8 vlan-ids=10

A konfiguráció alapján: az sfp-sfpplus1-TLK port nincs benne a bridge-WAN-ban nálad, és a második sorban nem kell a pvid=99.
    Közben rájöttem, hogy a "A bridge-en felveszel egy-egy vlan-t (Interfaces -> VLAN). Mondjuk legyen a vlan id 100." rész nem kell itt. Ez nekem csak megszokás, hogy tudjam tesztelni. De problémát nem okoz a konfigurációban.
    Amit én csinálok tesztelésre, hogy a felvett bridge vlan interface-re rakok dhcp klienst, hogy csak címet kérjen routing nélkül. Ebből látom, hogy átmegy-e a vlan forgalom az adott vezetéken. Előző héten így derítettem ki, hogy az egyik switch egyik sfp portja "admit-only-untagged..." -re volt állítva, és emiatt nem jött át a taggelt forgalom rajta. Esetedben fel lehetne a vlan-WAN-ra venni a WAN IP címet, és azt nézegetni. De még nem tartunk itt.
    Próbáld ki amit írtam 2 módosítást, és mennie kell. az sfp1 hozzáadása a bridge-wan hoz már sokat fog segíteni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés