Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pizzafutar

aktív tag

Annyit változtattam a leírt konfiguráción, hogy a switch1 cpu portját is felvettem a 100-as vlan-ba (ports=ether5, switch1-cpu), valamint a vlan interfészt a bridge-re raktam (/interface vlan add name=vlan100 vlan-id=100 interface=bridge) az ether5 helyett. Így az első tesztek szerint működik.

Amit szeretnék megvalósítani: az IPTV forgalmat amennyire lehet elkülöníteni a többitől. Jelenleg adottak a következő eszközök:
    T-Home HGW - MikroTik 2011 - Cisco 3008 switch - IPTV Box
    A MikroTik és a Cisco switch közt trunk kapcsolat lenne, amelyben az IPTV Box forgalma külön VLAN-on menne a switch egyik portjához hozzárendelve.

Az egyik megoldás az lehetne, hogy a MikroTik két porton csatlakozik a HGW-hez: az egyiket NAT-olja a szokott módon, a másikat pedig switch-eli a VLAN-ra. Előnye hogy a switch-en belül megoldható, viszont két összeköttetés kell a HGW és MikroTik közt. A kettő ugyan egymás mellett van, de ez nem tudom mennyire elegáns megoldás.

A második megoldás az lehetne, hogy létrehozni egy VLAN interfészt, a defaulthoz hasonlóan külön IP tartománnyal, NAT-al, DHCP-vel, és csak erre beállítani egy IGMP proxy-t. Majd ezt a forgalmat átvinni a trunk kapcsolaton Cisco switch-re. Ez az, ami eddig sehogy sem akart összejönni...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés