Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21024) mobilemaster


mobilemaster
csendes tag

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha valaki tapasztalt már hasonlót, vagy van bármilyen ötlete.

Mikrotik hAP ac van itthon, aránylag szépen teszi a dolgát. Lett egy új Samsung Galaxy A34 5G telefon, és alig akar csatlakozni a wifire, legyen az 2,4GHz vagy 5GHz, teljesen mindegy (ezen csodálkoztam is). Elvileg csak a Mikrotikkel csinálja, máshol nem volt tapasztalható ilyen gond. S9+ hotspotjával pl mindkét sávon tökéletesen működött a telefon, és publikus wifikkel is ment.

A pontos jelenség az, hogy a telefonon bekapcsolom a wifit, várok hogy csatlakozzon, vagy kézzel rányomok, és hibás jelszót ír. A jelszó nyilván jó. A telefon saját mac-re van állítva, kikapcsoltam a randomizálást. DHCP-n van hozzá társítva fix ip (mint minden más eszközhöz), de még pluszban beállítottam rajta statikusan is. Ez talán hozott némi javulást, de így is fennáll a gond. Ilyenkor a mobilon ki-be kell kapcsolgatni a wifit, nyomkodni az AP nevét, és egyszercsak rá fog menni, van hogy percekig kell vele küzdeni. Még esetleg az is fontos lehet, hogyha be van kapcsolva rajta a bluetooth, akkor mégkevésbé akar csatlakozni.

A routeren az 5GHz wifit már állítgattam össze vissza, próbáltam más csatornára tenni, semmi javulás. Minden más eszköz megy hibátlanul, kivéve ez az egy telefon.

Illetve hasonló jelenség akkor jött elő, ha S8-at vagy S9+t dex padra tettem, mert a dokkolás pillanatában leszakadtak az 5GHz wifiről, és csak 2,4GHz-n voltak hajlandóak menni. Ez kb 1 éve volt, akkor rájöttem hogy elvileg magasabb frekvenciára téve megy hibátlanul, ezt viszont egy Xiaomi MI A1 nem bírta... Viszont az A34-nek semmi nem jó, bárhogy állítom be.

Bárkinek bármilyen tipp? Előre is köszi minden ötletet. Ha több infó kéne a jelenlegi wifi konfigról, kifotózgatom.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.