Hirdetés
- domkripto01: csatlakoz 🎁. Code : GRO_20338_V2V5H
- domkripto01: csatlakozz!🎁kod: domini59hk
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Rap, Hip-hop 90'
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
válasz
Formaster #11534 üzenetére
Nem akarom tele spammelni a topikot, de azóta sem oldódott meg a NAT problémám. Kicsit kifejtem, hátha valakinek van bármi elképzelése.
Szóval a problémám egy game NAT type-ja, hiába forwardolom a portokat, a NAT Moderate marad, minden imám ellenére sem lesz Open. Kicsit beleolvasva a témába, több mikrotik topik is hemzseg a hibától, de bármelyik megoldást keresem, problem unsolved.
Szóval, adott egy szolga box, DMZ irányít minden portkérést a Mikrotikre. Mikrotikben NAT-oltam a portokat a statikus IP-re, a TCP-sek működnek is, de UDP az süket, csomagok sincsenek.
UPnP-t engedélyeztem, ilyenkor a szükséges UDP portot hozzáadja, ezt a WAN-os interface-re kapcsoltam, próbáltam Internal/External beállítással is, semmi. External-nál az ISP Box által osztott mikrotik IP-t írja Dst. Addressnek, to Address pedig a PC címe.
Gondoltam Firewall Filter probléma lesz, másnál meg is oldotta a problémát, így hozzáadtam az alábbi sort, de hiába.
/ip firewall filter add chain=forward action=accept connection-nat-state=dstnat protocol=udp dst-address=ip.of.your.PC dst-port=3074,27014-27050
Egyesek szerint dupla NAT-olással sehogy sem lesz Open NAT-om, mások szerint DMZ-vel ennek mennie kellene. A többi portnál sem okoz ez gondot. Port ütközés nincsen. Ami furcsa, hogy ha én nyitottam manuálisan egy NAT-ot a PC-re, akkor ha UPnP rakom, miért csinál egy ugyan olyan ismét.
Szerintem továbbra is a Firewall Filterben rejtőzik a problémám gyökere, de nem tudok rájönni, mi hiányzik, vagy tiltja le, miközben a TCP gond nélkül átmegy. Ha valaki ellátna pár tanáccsal, nagyon hálás lennék!
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Elektromos autók - motorok
- Apple MacBook
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- domkripto01: csatlakoz 🎁. Code : GRO_20338_V2V5H
- domkripto01: csatlakozz!🎁kod: domini59hk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 14 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia 4GB I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i7-1165G7 I 32GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5530 360Hz
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest