Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mephi666

nagyúr

reggel jövök bringával melóba, sima kereszteződés, nekem stoptábla, keresztben nagyobb autós forgalom, jobbról egy zebra, aminek a túloldalán áll egy kb középiskolás korú csaj és át kívánt volna kelni ha hagyják: folyamatos forgalom, sorban mennek az autók, b@szik bárki is megállni... egyszer volt talán egy pár másodperces hézag, amit a csaj kiszúrt és átsprintelt... kb mint a frogger játékban valami magasabb fokozaton, úgy húztak át mögötte az autók lassítás nélkül...

pár napja gyalogosként ért hasonló, mert egyik forgalmasabb ponton szerelték a lámpát, ki volt kapcsolva és folyamatosan jöttek egyik irányból 2 sávban az autók: 5(!) percig vártam, hogy valaki megálljon és a szemből átkelni kívánó nővel egyetemben átjuthassunk a túloldalra... egy ponton elindultam, de inkább visszaugrottam, mert a köcsög ilyenkor gyorsít, hogy ijedjen inkább meg inkább a gyalogos és eszébe ne jusson próbálkozni... :W aki végül megállt, az egy 70-80 körüli pár volt suzukival, beléjük meg majdnem belecsúsztak hátulról

folyamatosan ezt látom, hogy egyszerűen gyökér itthon a közlekedők nagyja: törtet, szarik a másikra, aztán tiszta stressz a vezetés pl egy péntek délutáni csúcsforgalomban... az egész országban rossz a közlekedési morál: ha tehetem, megadom az elsőbbséget a gyalogosoknak a zebránál, vagy pl az elindulni kívánó busznak, ami jelez... és az a durva, hogy ezt megköszönik: nem is kellene köszöngetniük, mert csak azt az elsőbbséget kapják meg, ami alapvetően jár nekik :U szánalmas, hogy itt tartunk... vannak elképzeléseim, hogy külföldön (pl közelnyugaton) hogy mennek ezek a dolgok: helyzetek függvényében lemondanak az emberek az elsőbbségükről, ezzel nem sok időt vesztenek, viszont minden irányból folyamatosabbá teszik a forgalmat... itt meg csak nyomja az átlagember a gázt, mert nem lát az orránál távolabb és "neki van elsőbbsége", nem számít, hogy szemből mondjuk 300méteres sor áll, ami bedugult 1 balra kanyarodni vágyó autós miatt, amit ha valaki elengedne, akkor máris előbb lenne másik 50 is :U héten kerültem ilyen helyzetbe, hogy én voltam ez a balra kanyarodó autós (mondjuk nem volt mögöttem sor) és ahogy a kanyarhoz értem, a szemből viszonylag lassan érkező villantott, hogy mehetek... eddig nem sűrűn találkoztam ilyennel, meg is köszöntem: teljesen más így közlekedni, hogy előzékeny az ember és vele is időnként előzékenyek... :K ennek kellene kialakulnia szélesebb rétegben, mert az ember alaphangulatát pozitív irányba befolyásolhatják ezek az apróságok... mindenkinek jobb lenne, ha nyugodt/biztonságos lenne közlekedni, nem pedig nyűg meg "a k*rva anyját minden k*csögnek"

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés