Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- GoodSpeed: Így lettem telekomos, mégsem lettem telekomos, és vagyok telekomos...
- lezso6: Frutiger Aero
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonic60
tag
Sziasztok, mennyi a memória igénye a Chrome-hoz viszonyítva?
-
junior11
veterán
-
törölt tag
válasz
polonic #2092 üzenetére
Régen a Windows Sync látta el a feladatot, azzal is volt gond UWP Edge-ben, most nulláról csinálják egy új szinkronizálás backend van és csak lassan engedélyezik a funkciókat. A Windows feladatnézet idővonallal sincs még integrálva. Még a kedvencek duplikáció buggal is küzdenek azt hiszem. Ha működik, akkor kényelmes a felhő, viszont ne bízzunk benne 100%-ig. Én HTML exportban is tartom a kedvenceim, ha valamit elcsesznek a felhőben akkor fájlból vissza tudom rakni.
A szinkronizálás eddig sem volt az erősségük: használom a Onedrive-ot, gigabites nettel 150 KB/s az upload. Lett az a feature, hogy a tálcán az órára kattintva a mininaptárba integrálták a napi eseményeket, többször észrevettem nem szinkronizál rendesen a naptár apphoz, azt írja nincs esemény ma pedig van. A Onenote app csomószor konfliktus hibát jelez jegyzeteknél, már törölt részt akar visszaszinkronizálni. Webes felületen egyszerűbb és pontosabb minden, leszoktam az appokról. -
junior11
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #2095 üzenetére
Köszi.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
junior11 #2094 üzenetére
igen, használom azt is
desktopon nincsen vele sok gondom, ott is inkább az android verzió, amit javítani kellene (mondjuk még mindig beta státuszban is van legalább). amik vannak vele főbb gondok:
- új lap nyitásnál nincs előugró switch to new tab link
- a jelenlegi snapshotnál MIUI alatt nem lehet letölteni
- nincsen semmilyen tartalomblokkolóviszont androidon hiába mindkettő Chromium, simább, mint az Edge. pl. az Edge androidon egy emag oldallal megszenved vagy egy hvg cikken darabos a görgetés (mindezt Snapdragon 855-ön), Vivaldinál ilyen gondok nincsenek.
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #2093 üzenetére
Na igen, vannak bőven hiányosságok mindkét platformon.
Bár itt off, de rákérdezek, ha jól tudom, használod a Vivaldit is, mi a hosszútávú tapasztalat vele? Lehet, kipróbálnám ismét. Köszi.
-
junior11
veterán
[Így állunk] jelenleg a jövőbeli tervekkel, meglátjuk, mi valósul meg belőle.
-
olasz61
tag
Az Edge böngésző legújabb változata egy hasznos diagnosztikai eszközzel bővíti a rendszert.
[link] -
Tityahome
aktív tag
Nem rossz ez az új Edge, de borzasztó a fordító algoritmusa. Meg sem közelíti a Chrome böngészőt.
-
törölt tag
válasz
junior11 #2079 üzenetére
A dev emlékeimből ennél a 80-asnál az egyik új funkció, hogy az adatvédelem résznél a smartscreen alatt bekapcsolható egy plusz kéretlen programok elleni védekezés. (például letöltenél egy programot aminek a telepítőjében toolbar hülyeség extra van)
Arra voltam kíváncsi a stabil ágon is feldobnak egy lapot az újdonságokról? Ahogy az insider tesztben szokták, nálam nem jött fel semmi. Valószínűleg nem akarják az embereket idegesíteni, hogy na frissült az Edge nézzék meg mi újság. Viszont így aki magától nem lépked be a beállításokhoz körülnézni időnként, hogyan tud az új funkciókról?
-
olasz61
tag
Add Opera-like Speed Dial to Chrome, Edge or Firefox
[link] -
polonic
félisten
A chrome-ból megjelent a 80-as főverzió. Most már jöhet az edge-ből is.
Vajon mikor érkezik meg. -
zsoltzsolt
addikt
Megy valakinél a Gmail beépülőja, a MailTrack?
Ezt írja:
Mailtrack is not compatible with your device or browser
Mintha a bétában menne, a hivatalos verzióban meg ezt azt az üzenetet kapom.. -
junior11
veterán
Igen, tudom,bár ezek nem főverzió frissítések voltak még. Nemsokára jön a 80-as chromium, kíváncsi leszek, Chrome után milyen hamar kapja meg az Edge.
Pl az Opera nem sieti el, Brave nagyon hamar szokott reagálni. De ha nem valami fontos, biztonsági hibajavítás, szerintem nem tragédia ha pár napot késve érkezik. -
junior11
veterán
válasz
polonic #2069 üzenetére
Szerintem is, ahogy a fórumtárs írta, arra leszek viszont majd kíváncsi, hogy az új verziók megjelenése után milyen hamar fog frissülni az Edge és a hibajavításokra milyen gyorsan fog reagálni a Microsoft, mert ilyen téren a Google Chrome az élen jár, ezért is tartják az egyik legbiztonságosabb böngészőnek.
-
polonic
félisten
Vajon a stabil változat mikor fog frissülni és milyen időközönként?
Valami roadmapet nem osztottak meg esetleg? -
juhi56
tag
Hali!
Gond van a legújabb edge böngészővel. Van egy vezeték nélküli hp deskjet 3700 nyomtatóm. Ha megnyitok egy pdf fájlt nem tudom kinyomtatni. Azt írja ki, hogy offline állapotban van. Nem találok olyan beállítási pontot, ahol be tudnám állítani az online állapotot. nem engedi wifin kinyomtatni.
Válaszokat előre is köszönöm. -
törölt tag
válasz
Winnie The P #2063 üzenetére
Nézd meg süti törlés után vagy privát módban. Más ötletem nincs sajnos. Esetleg tedd fel a Dev változatot? Az már 81-es verzió. Bár a normálon is mennie kéne rendesen. Tegnap óta én is a 79-es kiadott verziót használom, itt rendben megy a YT.
-
Winnie The P
őstag
válasz
#86564352 #2062 üzenetére
A szokásosat, ellenőrizze a netkapcsolatot stb. Privát módban nem néztem. Kiegészítők nélkül is ezt csinálja, abból csak az ublock, és valami fordító van fent. Az Edge saját store-ból telepítve. Külső dolog nincs. Vga driver friss telepítés. Igazából tesztelgetem, tetszik. De ez egy kicsit elszomorít. Keresem a ff utódját.
-
törölt tag
válasz
Winnie The P #2061 üzenetére
"További információ" mit mond rá? Milyen gyakran ilyen? Privát módban is előfordul? Esetleg süti törlés, kiegészítő nélkül megnézni, VGA driver újratelepítés
-
VGYke
addikt
válasz
zsoltzsolt #2048 üzenetére
Verzió: 79.0.309.71 (Hivatalos build) (64 bites)
-
GEPESZ66
veterán
Nálam az Adguard bővítmeny szűrői nem frissültek automatikusan,a Chrome esetében frissültek.
Tapasztaltatok ilyet? -
törölt tag
Az új Edge automatikus telepítését még nem kezdték el, majd hónapok alatt fogják kiküldeni. Kiadtak egy blokkoló eszközt, aki még használná tovább az UWP Edge-t ennek használatával a Windows Update nem fogja felrakni az újat.
Most úgy van aki feltette már az újat, az egy kalap alatt elrejti a régit. Ha eltávolítod az újat akkor előbújik a régi. -
VGYke
addikt
Eddig csak Edge-t használtam, nekem nem volt vele semmi bajom, így nem ismerhetem a Chrome böngészőt.
Munkahelyi PC-re feltelepítettem az új Edge-t, de nem igazodok még ki a funkciókban és van ami nem tetszik, van ami nem olyan jó mint a régi Edge-ben...
Nyilván ez tapasztalat és az új Edge frissítésének a függvénye.
Kérdésem:
Egyenlőre az otthoni PC-n nem jelentkezett automatikusan az új Edge frissítés, de ha azt akarom, hogy egyenlőre (amíg ki nem ismerem a munkahelyi gépen) ne is jelentkezzen, mit is kell tennem, hogy automatikusan ne települjön? -
törölt tag
válasz
junior11 #2035 üzenetére
A szinkronizáció valóban gyenge pont. Videóknál mit értesz? Az Edge jobb minőségben tud Google termék YouTube videókat lejátszani mint a Chrome és Firefox. Netflixet is, bár arra app is van. Videó külön ablakban:
Keresésnél ha nem az alappal akarsz, akkor beírod az adott keresőt aztán TAB és akkor azzal fog keresni:
-
TRob1
veterán
válasz
junior11 #2035 üzenetére
Aham, köszi.
Tehát egyértelműen maradok Edge-nél a sok évnyi Chrome ellenére... (Igaz rég volt, hisz eleve Edge-t használok vagy 3 éve)
A hülyeségek nem érdekelnek (pl ha be akarom zárni, ne baxtasson hogy De tényleg??? .ja... De biztos???, aham... de tutira???...), a testreszabhatóságot nem is értem, a szinkronizáció oké, ha valakinél gondok vannak (nálam sosem voltak), kezdőlapra eleve FVD Speed Dial-t használtam anno Chrome-on is meg itt is... hisz ilyenek miatt vannak a bővítmények(ez az egy hiányzott "régi" Edge-ből), privátban szintén Google-val keresek (miért akarnék rosszabbat helyette?), ... stb. De azért tényleg köszi hogy megerősítetted, az Edge egy jó választás. -
junior11
veterán
Pl jobb testreszabhatóság, oldalak átküldése mobilra vagy fordítva, hiba nélküli szinkronizáció, kérdezzen rá, ha be akarom zárni a böngészőt, a kezdőlapon lehetne több lapot is kirakni, méretüket, helyüket esetleg változtatni, videók lejátszása, megjelenítése külön ablakban, privát oldalon külön saját kereső beállítása... Hirtelen mobilról nem jut több az eszembe, természetesen ezek szubjektív dolgok.
-
mnnorbi
tag
válasz
#21346560 #2028 üzenetére
Elvileg mindenkit aláz. Egy hátránya van a chrome-al szemben hogy nem megy rajta a diktálás hiába ismeri fel a mikrofont.
https://pcforum.hu/tarsalgo/141731/csunyan-veri-a-chrome-ot-es-a-firefox-ot-is-az-uj-edge-bongeszo -
törölt tag
Ma telepítettem fel, de az új Edge nekem kifejezetten tetszik eddig!
-
törölt tag
-
-
törölt tag
Kérdéses mennyi funkciót hoznak át ugyanúgy. Nekem a tabok félrerakása gomb hiányzik. Az sincs még, hogy bezáráskor figyelmeztessen több lap van nyitva. A Mouse Gestures kiegészítőjüket se hozták át, hasznos volt. Weblapra jegyzetelés, tabok mininézete, fluent kinézet, kedvencek panel mind hiányzik. A smooth scroll egész jó főleg a korábban említett két kapcsolóval flags alatt. Olvasólista helyett lett a gyűjtemények az rendben. Sok mindenre jelezték gondolkoznak rajta, aztán ténylegesen mi valósul meg és mikor?
-
törölt tag
Pár órát használtam a DEV verziót adblocker nélkül, csak a beépített szigorúra állított követésvédelemmel. Több a semminél, szöveges oldalakon viszonylag jól kiszedi az ugribugri reklámokat. Címsor lakatnál jelzi hány trackert blokkolt. Viszont a süti figyelmeztetés és egyéb bannerek ellen hatástalan a szigorú mód is. Sajnos évek óta nem lehet rendes adblocker és annoyances filter nélkül normálisan netezni, ment is vissza az adguard:
security filter azért nincs nálam, nekem elég az edge-be épített smartscreen:
Ennél a két funkciónál javíthatnának az adatbázis működésén. Gyakran előfordul friss verzió jelenik meg egy ismert programból és napokig ugrik rá, nem engedné letölteni. Pl. qbittorrent és imageglass esetében tapasztaltam. (Az adguard már ott van egy ideje a microsoft store-ban is, nem kell a chrome áruházba menni érte, én nem javítom a google statisztikáját.) Nem mintha sokat számítana, a nagy cégek sok adatot tudnak rólunk akármit használunk microsoft, google, apple, amazon, facebook, av cégek... az adat az új olaj, mint a régi viccben a paraszt bácsika nem érti a zsiráfot, most olyan felfogni pénzt lehet csinálni kattintásból, instára rakott képekből hány ezer, millió követővel.
-
lck
senior tag
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Nem tud valaki olyan fordító (translate) beépülőt az új Edgehez, mint ami a régihez volt? Kijelölöm a szöveget, jobb egérgomb, fordítás, és nem külön ablakban, nem külön lapon, külön akárhol jelenik meg a fordítás, hanem a weblapon belül a kijelölt szöveg cserélődik ki az adott nyelvre fordított szövegre.
Én csak a Google "Egy kattintás Fordítás"-t találtam meg, de az külön akárhol fordítja a szöveget: -
juhi56
tag
Hali!
Az új Edge-be hogy lehet a kedvenceket html-be exportálni?
Válaszokat előre is köszönöm. -
törölt tag
A követésvédelem szigorú módban elég szépen kiszedi a reklámokat. Persze egy rendes reklámszűrő kiegészítőt nem vált ki, azért jó van beépített megoldás is erre. A reklámipar szégyene már a böngészőgyártóknak kell 3rd party sütik, trackerek és reklámok ellen védekezni.
-
xy.zsolt
őstag
tudtok olyan jól működő chrome/Edge bővítményt linkelni/mondani, hogy kijelölésnél jobb klikknél a google map is opcióként szerepel?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- X-Plane 12 és kiegészítők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest