Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
daimonion
senior tag
Veszélyes támadásoktól véd a Windows 10 Edge böngészője
A legalattomosabb fenyegetések közé tartozó drive-by típusú támadások során a felhasználó böngészője automatikusan lefuttatja és ezzel letölti a legitim, de valójában fertőzött weboldalakon elhelyezett, rosszindulatú kódot, amely azután a PC-n található szoftverek még nem javított sérülékenységeit használja ki. A weboldalak szűrésére szolgáló SmartScreen új verziójával a Microsoft ezen támadásoktól kívánja megvédeni a Windows 10 felhasználóit
-
daimonion
senior tag
Hogyan változtassuk meg az alapértelmezett Bing Keresőt bármilyen más keresőre.
Ha lehetne ezt vagy valahogy másképp a topicnyitóba berakni ? Azt akkor sokan tudni fogják ha erre tévednek.
1. Nyissunk új lapot majd írjuk be a kívánt kereső címét pl https://duckduckgo.com/
2. Lépjünk a beállítások fülre és navigáljunk a speciális beállításokra3. A Speciális beállításoknál keressük meg a cím sorból való keresés ezzel éd kattintsunk a módosítás kockára
4. Ott megjelennek a választható és eddig felismert keresőszolgáltatók
5. A kívánt szolgáltatóra rá kattintva a beállítás alapértelmezettként gombot megnyomva már kész is a keresőváltás
-
hun005a
tag
Miért nem lehet hozzáaadni a google keresőt az Edge-hez?Egyszerűen nem jelenik meg hogy be tudjam állítani mint alapértelmezett.
-
TOLEDOO
tag
A kedvencekbe felvett oldalak hová szinkronizálódnak?
MS fiók ok.
de ott hol látom a kedvenceket?
Köszi. -
TOLEDOO
tag
Sziasztok!
Edgében ha a kedvencekbe elteszek valamit azt hogy tudom az elérésbe is betenni?
C:\Users\Jani\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe\AC\MicrosoftEdge\User\Default\Favorites
Köszi.
-
törölt tag
Lehet valamit állítani Edge-ben, hogy gyorsabb legyen? Egy még be nem töltött oldalt jóval lassabban tölt be, mint az IE vagy a Chrome.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Próbálgatom egyenlőre a böngészőt s egész szimpatikus, de van benne helyesírás ellenőrző?Pár szót aláhúz ,de érdekes javaslatokat tesz.
-
daimonion
senior tag
In Edge, the Favorites folder is now located at %UserProfile%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe\AC\MicrosoftEdge\User\Default\Favorites.
Egyébként meg ha van onedrive fiókod akkor szinkronizál mindent a felhöbe de átveszi egy az egyben az IE favoritokat is.
[ Szerkesztve ]
-
TOLEDOO
tag
Sziasztok!
Az edgében lévő kedvenceket ellehet érni valahogy?
pl/FELHASZNÁLÓK......STB.
Köszi. -
válasz
dtraveller #280 üzenetére
Én is arra hajtok. De lehet nem várok addig.
-
-
pzstm
titán
válasz
dtraveller #278 üzenetére
Tud. Ideje már szépen syncelnek, ha mindenhol a legfrissebb verziót használod a 10-esből.
-
törölt tag
Van egy nagy hiányossága még az Edge-nek, hogy Explorerrel nem szinkronizál. Tehát se azzal, ami a telefonomon van, se a gépemen lévővel.
-
törölt tag
válasz
daimonion #274 üzenetére
Firefoxnál régebben emlékeim szerint lehetett .html fájlként exportálni a könyvjelzőket, chrome-nál meg .json-ként. De mára lehet azokat is lebutították, chrome-nál legalábbis nem látom már. IE könyvjelzőit viszont mai napig nagyon könnyű a fájlkezelőben becsomagolni egy rar-ba/zip-be, kérdés, hogy mikor szüntetik meg teljesen az IE támogatását, frissítés szerintem már most se nagyon lesz rá, amilyen agresszívan nyomatják a win10-et.
A szinkronizációt én a Microsoftnál nem látom 100%-osnak sok esetben. Chrome-nál tökéletesen működik, de MS-nál nem igazán, WP-s telefonnál is sokat szívok vele.[ Szerkesztve ]
-
daimonion
senior tag
Miért akarod lementeni ? Pl a chrome szinkronizációnál letudod ? NEM
Firefoxnál le tudod amikor belész a sync be ? NEM
olyat akarsz csinálni amelyet más böngészőnél sem lehet amelynél szinkronizálsz és savazod itt a MS-t. Ez a szinkronizáció ilyen
Mindenki tudja aki egyszer használta, hogy NEM TÖKÉLETES Nekem pl ezek baromira hiányoznak
- Nincs benne kiegészítők telepítésének a lehetősége
- Nincs benne "klasszikus reklámblokkoló / TPL lista mint pl az IE ben vagy adblock vagy más reinkarnációja / de host file használatával valamelyest orvosolható ha bár rendszer szinten kell buherálni a dolgokat ami nem szerencsés
- Nem lehet kiválasztani hogy hova mentse a fájlokat / ha bár megjegyezném, hogy a letöltések mappa áthelyezésével ez orvosolható valamelyest de ekkor sem kérdezi meg a mentés helyét /
- Nem törli az előzményeket a böngészőből való kilépéskor / Gondolom az Ms nél erre azt mondanák, hogy ott a privát böngésző mód /
- Nekem pl hiányzik az olyan szintű nagyítás lehetősége mint pl a FF ben van / erre mondták, hogy ott az alt + egérgörgő /
- A kedvenceket csak baromi körülményesen lehet kezelni benne plusz az importálás exportálás sem tökéletes/ és itt finoman fogalmaztam /
- De pl olyan dolgokat sem lehet használni mint pl last pass/ safe in cloud BD traffic light
De jelszavak kezeléséhez ott a kee pass
De biztos vannak sokan akik még felsorolnak ezernyi más dolgot ami hiányzik.Ha nem tetszik NE használd azt jó napot És nem használom elsődleges böngészőnek.Arra ott az FF .DE rendszeresen frissítem a könyvjelzőket benne és az MS szinkronizálja is szépen .ÍMert sosem lehet tudni egyszer csak "megjavul" ez is
-
toldy
őstag
válasz
daimonion #272 üzenetére
Onedriveról hogyan tudom lementeni a kedvenceket úgy hogy nem akarok sem IE sem Edget a gépen látni? Mert múltkor próbálkoztam de sehol nem találtam őket.
Bele pedig úgy kerültek hogy hogy annó amikor telepítettem a win10et akkor kérdezte hogy szeretnék e importálni máshonnan. ez 3 hónapja volt eddig bírtam használni, mostmár elég volt.
-
daimonion
senior tag
ha MS fiókod van akkor szinkronizálva van az összes könyvjelződ a fiókban és bármikor elérheted.
Bármilyen készülékről amit MS fiókkal használsz.
nem az MS-t védem mert az EDGE még óvodás böngésző nagyon de nagy valószínűséggel ezen logika mentén maradt ki az EDGE böl az exportálás is
A Többi dolog meg azért mert nem gondoltak rá hogy az userek minden böngészöben ugyanazokat akarják használniegyébként meg azon morfondírozom így magamban, hogy vajon hogyan kerültek az EDGE böngészőbe a kedvencek ?
[ Szerkesztve ]
-
toldy
őstag
Sziasztok, ebből a használhatatlan **** kilehet valahogy menteni a kedvenceket, mert nem találok semmi használható megoldást.
Időközben rájöttem hogy a Firefoxxal lehet menteni az edgeből így azzal átmentettem majd onnan exportáltam.
Szép munka M$.....[ Szerkesztve ]
-
daimonion
senior tag
válasz
#78032384 #267 üzenetére
Semmi gúnyolódás nem volt benne csak megjegyeztem, hogy nem kéne alapból mindenre azt mondani hogy nincs nem lehet stb stb. Egyébként meg MINDEN böngésző ALAPBÓL a MS letöltés mappáját használja.Akkor nem egyszerűbb a letöltés mappát áthelyezni mint minden egyes böngészőben átáligatni, hogy hova mentse ?
Azt akkor minden megy pl a d , E, F vagy bárhova. ahova a letöltés mappádat átraktad. Ha meg megkérdezné akkor is teljesen mindegy hol hol van a letöltési mappa.
A másik dolog meg az hogy van valami amit megszoktál Te is Én is és ennél a böngészőnél is azt akarjuk viszontlátni.Tudomásul kell venni hogy ez egy MÁS böngésző..Most még nem nagyon használható DE más.
Baromi gyors meg minden de jelenleg a fejlesztőknek más a koncepciójuk mint az átlag usernek..Nekik másra jár az agyuk.Jó példa erre az hogy hogyan is kell megváltoztatni az alapértelmezett keresőt pl. Ennyi az egész.
Konklúzió a végére az hogy ha nem tetszik akkor másik böngészőt kell használni..ÉN pl a Firefoxot használom. -
törölt tag
válasz
daimonion #266 üzenetére
Gúnyolódás nélkül is lehetne. Különben igazad van megoldható úgy, viszont az rendszer felőli beavatkozás és nem a böngésző beállítása kérdezi egyszerűen na hova is legyen a letöltés. Persze amiért napi használatra alkalmatlan az Edge tucatnyi másik probléma miatt, kb. mindegy ezt a letöltés kérdést egy nem túl elegáns megoldással meg lehet így oldani. Egyszerűbb ha a user marad a megszokott böngészőjénél, amíg az Edge ennyire béta. Lehet másnak fontos, nekem ez a hova mentsen a legutolsó ami érdekel. Jó alap módon a letöltések mappába. Előbb inkább a stabilitáson, kedvencek kezelésén, kiegészítőkön, swipe navigáción és más fontos funkciókon dolgozzanak. Valahogy rossz a fontossági sorrend náluk. Pl. a tab preview-t behozták most a TH2-vel de a tálcán még mindig nem mutatja a lapokat úgy mint az IE. Tegyük fel nyitva van 20-30 lap hát nem fogok egyenként hoverelni mindegyik fölé hol van amelyiket keresem, gyorsabb ctrl tab végigpörgetni. Az IE a tálcán szépen listázza a lapokat és egérrel is megtalálom, csak le kéne másolniuk.
-
daimonion
senior tag
válasz
#78032384 #264 üzenetére
Letöltési mappát nem lehet megváltoztatni
A többivel egyetértek viszont ezt biztosan állíthatom, hogy nem igaz.Csak ismerni kéne a rendszert ugye.
Na szóval fogod a letöltések mappát jobb klikk tulajdonságok és ott hely majd áthelyezés oda ahova akarod és voálá az EDGE oda is menti a dolgokat..ugye nem is olyan bonyolult ? -
törölt tag
Reklámokat csak hosts fájl szerkesztéssel lehet blokkolni rendszerszinten. Ha nem tudod mi az inkább bele se vágj, csak elrontod a windows-t. Ráadásul úgy sem az igazi, nem olyan kényelmes mint egy normál kiegészítővel. Nincs követésvédelmi lista sem, pedig a 8.1 Modern IE tudta.
Letöltési mappát nem lehet megváltoztatni, jobb klikkes keresés sincs. (Ask Cortana nem ugyanaz)Ez egy béta szoftver. Gyakori fagyások, alapvető dolgok hiányoznak még a régi IE-hez képest is, alkalmatlan napi használatra. Az csak a Microsoft idiótasága volt, hogy így berakták alapértelmezettnek és előre reklámozták mint a böngészők megváltóját. Majd talán jövő nyáron használható lesz. Talán.
-
SpongyaBob
veterán
Sziasztok!
Több kérésem is lenne:
- Hogy lehet a az alapértelmezett letöltési mappát megváltoztatni?
- Reklámokat lehet-e már blokkolni?
- Böngészési előzményeket hogy lehet átrakni másik meghajtóra?Köszi.
-
junior11
veterán
A TH2 óta nekem sz@rakodik az Edge:
- hiába lett gyorsabb, több ablak megnyitásakor egyszer csak fogja magát és összeomlik, kilép magától
a másik, ami még jobban bosszant, mert előtte ilyet nem tapasztaltam
ha több oldal egyszerre ki van nyitva egy bizonyos idő után néhány odalt egyszerűen nem tudok megnyitni, nem reagál a bezárásra sem és nem szabályosan mutatja a megnyitott oldalakat, csak a böngésző bezárása segít. A TH2 előtt ilyen nem volt.
Nálatok mi a helyzet?
-
daimonion
senior tag
Van- olyan lehetőség registry hack vagy bármi amivel a jobb klikkes menübe bele lehetne varázsolni azt hogy keresés binggel vagy google val vagy bármivel ?
-
junior11
veterán
Sziasztok. Van már vmi infó, hogy az Edge mikor fogja szinkronizálni a dolgokat a gépek között, úgy pl. mint a Chrome (pl. oldalak, kedvencek stb.), TH2-vel esetleg ez várható? A bővítmények támogatása tudom, hogy nem, sajnos, csak jövőre.
-
törölt tag
Lehet a Microsoft annyit kaszál a vállalati üzleteken (Windows, Office, Azure...) nem prioritás nekik a consumer cuccok fejlesztése. Azért ilyen bénák ezek a metro appok. És az egyik kéz nem tudja mit csinál a másik. A marketing részleg nyomja ezeket a lebutított appokat, pedig gondolom biztosan volt egy fejlesztő aki szólt talán ilyen állapotban nem kellene alapértelmezetté tenni az Edge-t. Nem látom a fejlődést.
Edge mikor jut el legalább az IE szintjére?
Groove Music oda ahol a Zune Music volt 5 éve?
Mail app is hiányos, bénán szinkronizál, szerintem anno az Outlook Express-ben vagy Windows Live Mail-ben több funkció volt, egyszerűbb nekem böngészőben az outlook.com
Photos: nem képes megjegyezni a beállításokat
Calculator: várni kell egy ilyen egyszerű programra 2 másodpercet, hogy megnyíljon... gondolom a metro környezetet tölti be, a régi azonnal megjelent
Word Mobile: mivel az univerzális app szöveget mondják akkor letöltöttem PC-re. Office 365 előfizetés nélkül csak read-only, de ha lenne előfizetésem akkor a teljes verziót használnám, nem? Miért nem lehet a fapados verziót ingyen használni appként alap dolgokra, ha a onedrive-nál böngészőben lehet ingyen alap funkciókkal szerkeszteni a word fájlokat.
VLC metro app: elszáll, bugos, csíkos a képe. Rendes VLC tökéletesen fut, tettem rá egy metro skin-t
Facebook és társait hagyjuk is. Van még pár felemás tapasztalatom, egyik app telefonon jó, PC-n nem, a másik vásárlás után pár hónappal nem működik. -
daimonion
senior tag
Nem is használom viszont szerintem sokan szeretnék / többek között Én is / de azért kár elindítani is hogy az ember felidegesítse magát , hogy alapvető dolgok hiányoznak belőle miközben pedig ezzel traktálnak mindenkit
"Bemutatkozik aMicrosoft Edge
Fedezze fel új módon az internetet!"Azt Én is mint légy a takonyra úgy ugrottam rá, hogy kipróbáljam és azon kaptam magamat, hogy basszus sík ideg vagyok mire befejeztem a böngészést..Azt azért ne etess már azzal, hogy ha nem tetszik akkor Ne használjam..Basszus hiszen maga az MS tesz meg mindent annak érdekében, hogy "tolja" ezt a vacakot..Ha a Win 10-et feltelepíted és ha nem figyelsz alapértelmezettnek ott figyel..Jó kiveszem a pipát rakok másik böngészőt akkor meg PDF megnyitásakor újra ez a szutyok van..Akkor ott is átállítani , hogy akár az olvasó vagy egyéb más PDF progi nyissa meg a PDF-et..akkor ugye nem tudom kiválasztani, hogy hova mentsek alapból a letöltések mappába tolja..Ha azt szeretném hogy máshova akkor áthelyezem a letöltések mappát..
Igazad van nem kényszerít semmis em hogy használjam DE eltávolítani sem lehet..baromi nagy választási lehetőségem van..félre ne értsd amit írok ma már NEM HASZNÁLOM mert nincs értelme .Ezek szerint meg legalább 2016 nyaráig nem is lesz értelme. -
daimonion
senior tag
Ne haragudj meg most amit írok de nagy ívben leszarom, hogy service-e a Windows vagy nem, amikor fizettem a szolgáltatásért akkor a pénzemért egy NORMÁLIS szolgáltatást vettem meg normálisan működő és NEM FÉLKÉSZ termékekkel. / gondoltam ÉN barom / De sajnos nem ez lett
Pont az ilyen hozzáállás miatt rúgtam ki a T-Home-ot anno annak idején és váltottam másik internetszolgáltatóra./ Aztán azt is kirugtam mert nem azt a szolgáltatást nyújtotta mint amit a reklámokban igért és most egy harmadikat használok aki ugyan nem igért semmit de azt profin be is tartja /Azt hidd el, hogy ha nem lennének élö előfizetéseim az MS nél is nagyon gondolkodnék a váltáson.. Régen rossz ha egy szolgáltatás ilyen harmatosan gyenge minőségű.Az meg végképp a vicc kategória, hogy a modsern appokat nem lehet eltávolítani csak akkor ha feldúrja az ember a netet és "varázsol" egy kicsit..
Keresőbe: powershell jobb katt futtatás rendszergazdaként.
3D eltávolítása
Get-AppxPackage *3d* | Remove-AppxPackageKamera eltávolítása
Get-AppxPackage *camera* | Remove-AppxPackagePosta és Naptár eltávolítása
Get-AppxPackage *communi* | Remove-AppxPackagePénzügyek, Sport, Hírek, stb. eltávolítása
Get-AppxPackage *bing* | Remove-AppxPackageZene és Film eltávolítása
Get-AppxPackage *zune* | Remove-AppxPackage
People eltávolítása
Get-AppxPackage *people* | Remove-AppxPackagePhone Companion eltávolítása
Get-AppxPackage *phone* | Remove-AppxPackage
Microsoft Fényképek eltávoítása
Get-AppxPackage *photo* | Remove-AppxPackageSolitaire kártyajátékok eltávolítása
Get-AppxPackage *solit* | Remove-AppxPackageHangrögzítő eltávolítása
Get-AppxPackage *soundrec* | Remove-AppxPackageXbox eltávolítása
Get-AppxPackage *xbox* | Remove-AppxPackage
hibát jelez, de nem kell vele foglalkozni, attól még eltávolítjaAzt akkor még az Edge mindig ott trónol. ugyanis azt nem lehet törölni
[link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Várható volt, hogy várni kell... vicc már
Megjelenéskor bosszankodtam én is ezt így béta állapotban defaultnak betenni óriási öngól.
2015 eleje:
Készítenek egy új böngészőt a Win10-hez, ami lenyomja a Chrome-ot mindenben. Teljesen új lesz az alapoktól, nem lesz rossz hírneve mint az IE-nek. Egyelőre Spartan a neve, cool mint Cortana, ugye?Nyár: hát maradjon inkább a kék E betű és legyen Edge a neve. Kiterjesztésekre még várni kell. De azért swipe navigáció, pop up blocker, követésvédelmi listák, tab nézet, vissza gomb történet, teljes képernyő, normális kedvencek és szinkronizálás nélkül berakni alapértelmezettnek és reklámozni mint a Messiást... hát még az IE11-től is nagyon messze van. Reklámszűrő nélkül egyszerűen használhatatlan, kifagy egy kicsit komolyabb oldaltól. Még az ablak helyzetét sem képes megjegyezni, bár ez Win10 bug is mert a sima explorer is ott nyílik meg ahol éppen kedve tartja. Új tab és gépelnéd a címet és nem aktív a címsor sokszor. És aki a megvette a reklámozott érintős tableteket, laptopokat most szívhat egy évig mert a jól működő 8.1 Metro IE nincs már. Csak a béta Edge és az IE11 amit úgy kell előtúrni. Na de majd októberben!
Október: novemberben!
November: na majd nyáron!
Végül is sikerült tiszta lappal kezdeni, egyáltalán nincs rossz hírneve az Edge-nek, ugye?
Gyakorlatilag a szidott IE11 megelőzi mindenben: swipe navigálás, reklámszűrő, szinkronizál a Lumiámmal, kedvencek menedzselése.
Kiterjesztések nélkül még kibírható lenne most is, bár a dashlane miatt mégse, de ha most novemberben nem teszik bele a swipe-ot, követésvédelmi listákat akkor nyárig rá se nézek. Pedig írtam a feedbacket szorgalmasan.
Tök nem érdekel hogy legyek türelmes, nulláról építik fel, várni kell. Ők harangozták be Jézus második eljöveteleként, ők rakták be alapértelmezettnek. Maradtak volna csendben és amikor készen vannak minden funkcióval akkor bemutatni. Magával a Windows 10-nel is sokat bénáztak, de ez az Edge sztori viszi a pálmát.
-
daimonion
senior tag
A frissítés számos javítást és fejlesztést tartalmaz, ez utóbbiak nagyrészt a Cortanát érintik, de lesznek új testre szabási lehetőségek a Start menü számára, és egy új univerzális asztali chat-program is integrálódik a rendszerbe, bár az még nem teljesen világos, hogy összedolgozik-e a Skype-pal. A Microsoft új böngészőjét, az Edge-t is érintik a fejlesztések, azonban a bővítmények használatának a lehetősége (amit pedig annyira várnak a felhasználók) valószínűleg csak a jövő nyáron érkező újabb nagy frissítéssel, a Redstone-nal jelenik majd meg.
[link]Ha ez igaz akkor elmehetnek a jó francba az EDGE böngészőjükkel .Mit gondolnak lesz még aki a jövö nyáron ezt a szutykot fogja várni ? Azért mindennek van határa..Mindenhova ezt akarják alapértelmezettnek aztán egy kalap szart annyit nem ér.Alalpvető funkciók hiányoznak belőle. Ha még most beleraknának pár értelmes éls elvárható funkciót vagy csak annyit tudna mint az IE 11 talán már az is késő lenne. Miért ilyen buggyant ökrök dolgoznak az MS nél ?
-
törölt tag
válasz
Sub-ZeRo #239 üzenetére
Félreértettél, én nem használom az Edge-et sem, csak Secunia rinyált, hogy a beépített Flash miatt gond van. IE11-et letiltottam, Edge-et meg maximum PDF olvasásra... egyébként Firefox, Opera, Chrome van használatban. Viszont biztos ami biztos, még ki is kapcsoltam az MS új böngészőjében. Betyar kérdésére, egy univerzális választ adtam, miszerint az összes böngészőnél kerülöm az olyan oldalakat amelyek csak Flash bővítménnyel működnek, mivel egyik böngészőhöz sincs már telepítve nálam. Egyáltalán nincs Flash a gépemen hála a mai napnak
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
Ma jött el a napja, hogy nagyjából két évvel a JAVA után, a Flash-től is amennyire lehet megváljak.
Opera és Firefox esetében elég uninstallálni, vagy új gépre nem telepíteni egyszerűen. Viszont Edge és IE11 alatt be van építva, ott ki kell kapcsolni.
-
pzstm
titán
válasz
zsoltzsolt #233 üzenetére
tudom
-
Kumblee88
csendes tag
Sziaztok én észrevettem hogy sajnos bizonyos oldalakat nem képes megnyitni, míg a firefox vígan megnyitja... Elég sok bugja van még, de reméljük idővel javítanak mindent
-
malocz
tag
Sziasztok!
Az Edge nagyon kerregteti a vinyót, mit lehet tenni ez ellen? Ha lelövöm, azonnal leáll a vinyópörgetés is.
-
válasz
#41133696 #222 üzenetére
Nem mindíg, de gyakran képes 2-3 percet molyolni egy atomerőmű gépen, ráadásul úgy, h csak 2-3 oldal tartalma van az előzmények között.
#223: nincs még, én inprivate módot használok kényesebb dolgokra - de ez is macerásabb lett. IE-nél simán átírtad a tálcaikon tulajdonságait és akkor mindíg private ablakot adott, itt először Edge, majd ctrl+shift+P.
#225: pluginek kellenének, mint egy falat kenyér... Adblock, sript-fehérlistázó, BDTL...
[ Szerkesztve ]
-
daimonion
senior tag
Nem tudom volt-e már ez a kérdés, de hogyan lehet a nagyítási szintet "manipulálni" ?
nekem nagyon kevés a 100 % és utána a 125% . Jó lenne ha valahogy lehetne mondjuk 115% ra és 120 % ra állítani. -
törölt tag
Nálatok is sokáig tart, ameddig ezt kitakarítja:
?
Nincs fent CCleaner, mert csak ennél törlöm néha időnként - néha ezt a böngészőt nyitom meg, és gyűlik a dzsuva a C: partíción.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
#56474624 #220 üzenetére
Arra már nem is számítok, hogy esetleg a böngésző gyorsítótár áthelyezhető lesz HDD-re. Arra viszont igen, hogy megjelenik Androidra és ugye majd a bővítmények támogatását is beépítik. Kicsit átestek a ló másik oldalára, mert oké, hogy táblagépre fejlesztették, és ott ugye nincs gyorsítótár áthelyezés, de legalább a méretét lehetne beállítani, mert az egy dolog, hogy nekem is csak 60-64 GB os SSD meghajtóim vannak per pillanat, de a táblagépek jelentős része sem bővelkedik helyben, és a majdnem 2 GB-os gyorsítótár azért horror kategória. Androidra pedig, hogy megjelenjen eléggé kézenfekvő, az egyik indok volt az új böngésző fejlesztésénél azon túl, hogy nem tudták megállítani az Explorer hanyatlását, az volt, hogy egy olyan microsoftos új böngészővel rukkoljanak elő, mely az IE-vel szemben, nem annyira integrálódik a Windowsba, könnyen portolható legyen más platformokra. Sok olyan felhasználó van, akinek van windowsos PC-je és androidos eszköze is, így esetleg nem a Chrome-ot használnák (főleg ha Nexus 7 döcög a Chrome), hanem esetleg ezt.
-
törölt tag
válasz
#41133696 #219 üzenetére
Az többet tud sajnos. A win32-es IE meg különösen. De a vicc az, mikor előkotortam a win10 rejtett zugából az IE-t, kapásból odament az Edge honlapjára ajánlani, hogy az mennyire, de mennyire frankó.
Reméltem, javult valamit a helyzet, de inkább még romlott az előbb említett funkció nem működése folytán.
Hát nem nagyon sietnek életképessé tenni, annyi szent. -
Nektek is kifagy néha az egész böngésző, ha az egyik tab szenved az eléréssel
?
Elég gáz, hogy már megynyitott tabokra se tudok átmenni olvasni
Van egy viszonylag húsos hosts fájlom, nem tudom az okozhatja-e a bajt.
-
toldy
őstag
Sziasztok, Edgeben a lapokat ki lehet úgy tűzni a tálcára mint a korábbi Windowsokban?
-
daimonion
senior tag
Az egy dolog DE most már sokadjára járok Vele úgy mert próbálgatom a Win 10 telepítését, hogy bizony a kedves EDGE NEM KÉPES arra hogy szinkronizálja a kedvenceket..Példa szépen elrendezem a könyvjelzőket faxán kiveszek belöle átrakom másik helyre/ direkt próba képpen.Majd Win 10 újratelepít és mi fogad az EDGE ben ? Az IE 11 kedvencek elrendezése.Paff neki.De még mindig nem lehet a következőket csinálni vele.Importálás exportálás fájlból / fájlba . Importálás Firefoxból. De hogy miért azt nem tudom sajna.
Gondolom az meg külön programozói bravúr lenne ha lenne egy olyan kis négyzet ahol ki lehetne jelölni azt, hogy kilépéskor mondjuk törölje az előzményeket vagy ne adj isten ne is jegyezné meg / ja tudom arra ott a privát mód / esetleg be lehetne állítani, hogy in privat módban indulna el. Szóval nagyon nagyon jó lenne ha minnél hamarabb javítanák a böngészőt mert így novemberig szerintem baromira leredukálódik kb a béka segge alá a használóinak a száma mire megjön a treshold 2
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Sweet Lou 6 #208 üzenetére
A bing keresőt át lehet állítani Google.hu-ra, a fix letöltési mappát meg át lehet helyezni SSD-ről HDD-re, bár rá továbbra sem kérdez, szóval nem ugyanaz a dolog, de azért jobb, mintha nem lehetne.
Egyébként azt valószínűsítettem, hogy legalább a foltozó keddeken nyomnak be új funkciókat.
[ Szerkesztve ]
-
Sweet Lou 6
addikt
én teljesen visszatértem IE 11-re. talán ha lesznek kiegészítők visszatérek, viszont a jelenlegi only Bing search, a fix letöltési mappa és a reklámblokkoló hiánya túl nagy érvágások nekem.
-
-
törölt tag
válasz
daimonion #202 üzenetére
Esetemben az volt a megoldás, hogy mind a három böngészőben ugyanazok a könyvjelzők. Ha az egyikbe felveszek egyet, akkor a többibe is, és ha törlök egyet, akkor a többiből is. Most kicsit kezdek kiesni, mert Chrome már nincs a PC-men. Viszont Internet Explorer 11-et használtam Windows 8.1-en is, a Windows 10-en pedig telepítve van, csak elrejtve van benne, a Windows 8.1-gyel online fiókba volt szinkronizálva, így az Edge onnan be is importálta, igaz külön kellett kérvényt benyújtani rá
-
Mekkora gyökérség már, az edge launcheréhez nem lehet hozzáadni a -private kapcsolót, ez mióta az IE-ben létezik a funkció lehetséges volt(Ráadásul a tálcán lévő ikonhoz is hozzá lehetett nyúlni, nem úgy, mint itt. Minden elismerésem M$
):
Ja, és most látom, hogy ebben a frenetikusan modern böngészőben nem lehet csak úgy egy kép linkjét kimásolni (persze szorgalmasan javítja a magyar szövegemet angolra, agyameldobom)
[ Szerkesztve ]
-
daimonion
senior tag
-
speeedyyy
tag
Sziasztok!
Nektek nem szokott olyat csinálni, hogy pár másodpercre kifagy és azt írja, hogy nem válaszol? Nálam elég sűrűn csinálja.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest