Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TRob1
veterán
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Azt se értem ha valaki azt nem használ.
Hisz jóval hamarabb, jóval egyszerűbben eléri a Kedvencebb, a gyakrabban látogatott oldalait. -
Toth_Jani
őstag
Akkor egyforma az idő, igaz nekem kisebb gépem van.
De szerintem az a gondja hogy a gomra kattintva egy grafikus felületet generál a könyvjelzőkből picit kisebb betű mérettel mint a szabvány betűk és ezen mélázik el.
Amúgy meg ha a könyvjelzősáv végén a nyílra kattintok akkor azonnal ott van ugyanaz, csak nagyban. Nem is értem mi értelme ennek a kicsit kisebb változatnak. -
válasz
Toth_Jani
üzenetére
amit látsz, az jelenik meg kb 2mp alatt, és annyi
(azért a 2mp az egy i7 10710u / 16Gb ram / M.2 SSD gépen idegőrlően hosszú időnek tűnik)
nagyjából 250-260 könyvjelzőm van, ezt szeretném szinkronban tartani 2 pc-n (mindkettő win 10) és az iphone-omon
úgy tűnik a Microsoft számára ez túl nagy kérés -
Toth_Jani
őstag
Mennyi a nagyon lassan, mert nálam 2 másodpercen belül megjelenik a szöveg is.
Igaz ez nem Laptop hanem egy asztali gép.
De nem is használom a kedvenceket, mert már az EDGE is megkapta az FVD Speed dial-t ami szerintem messze jobb a kedvenceknél, és egyéb böngészőkben évek óta használtam. -
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
közben meglett, ha kiteszem fixre a kedvenceket az Eszközsávra, akkor nagy lassan megnyílik, de ha nem, akkor ez a kép fogadott mindig:

viszont a törlés természetesen semmit nem csinál
-
régebben volt egy olyan lap, hogy "Kedvencek kezelése" ahol lehetett duplikált kedvenceket törölni
ez megszűnt, vagy én nem találom?
két gépen (iroda, otthon) váltottam Edge-re, de a szinkronizáció teljesen összevissza, arról nem is beszélve, hogy képtelen az iOS accountomba szinkronizált könyvjelzőket a következő megnyitáskor NEM duplikálni... mintha azok "másféle" könyvjelzők lennének, és ezért ismét felveszi őket... de az iOS nehezítés nélkül csak a két, egymástól 14km-re lévő pc-men sem sikerül a Microsoftnak dűlőre jutnia, hogy melyik az a böngésző, amelyikből a másikat szinkronizálni kellene (segítek: amelyik legutoljára volt bezárva)
ha ez ilyen katasztrófa, akkor vissza állok a Firefoxra -
törölt tag
Az érdekes a kedvencek panelnél, hogy CAN és DEV változatokból ez hogyan jött ki ebben a formában a stabilra? Win10-nél megszoktam kiadnak mindent normális teszt nélkül, majd később javítják (vagy nem) alapon, azért az Edge csapat eddig precízebb volt. Pedig egy hónapja még DEV csatornán egy fejlesztő nyugtázta redditen a hibát. Mégis kiadták így.
-
xy.zsolt
őstag
Javíthatnák már a kedvencek sávot.....rohadt bosszantó. Minek cseszik el ami már jó volt egyszer
-
gV
őstag
tényleg lassú.. ..viszont megy a középső egérgombbal az új lapon megnyitás.
még 1-2 frissítés és elérik, hogy jó legyen minden szempontból
hajrá MS, én szorítok nektek -
Dévacsen
senior tag
-
TRob1
veterán
-
-
törölt tag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Ráadásul az új panelen nincs a kicsi alsó-felső nyílak fölé vitt egérrel autoscroll se, ahogy eddig. A félmegoldásnál ez is jó szerencsére.
-
törölt tag
Frissült az Edge és a kedvencek gombnál az új panel most nagyon lassan nyílik meg. Másodperceket kell várni, ez így használhatatlan. Amíg javítják félmegoldásként állandóra tettem a kedvencek sávot és annak a sor végén a nyílból azonnal lenyitható a többi.
-
polonic
félisten
Megjelent a 87-es Chrome. Kisebb RAM fogyasztás, gyorsabb, jobb energiagazdálkodás.
Nem követem mondjuk a híreket róla, csak véletlenül futottam bele.Már az Edge híreket sem követem. De gondolom hamarosan jön ebből is a 87-es. És most kíváncsi lettem.
Ezekből a funkciókból mi valósul meg az Edge-ben? Esetleg más egyéb funkciók? -
TRob1
veterán
válasz
FattyDove
üzenetére
Mióta az előd Edge-hez megjelent pár bővítmény, nálam már akkor ment a Chrome a kukába.
Mióta megjelent a chromium alapú Edge, azóta meg az megy, de csakis a Canary. (Rövid az élet, kinek van ideje annyit várni mindig a "stabilokra", amik sokszor nem is stabilok. Ezt már Chrome alatt is megtapasztaltam anno. Nem beszélve arról ha Canaryban vmi hiba esetleg előfordul, azt 1 max 2 napon belül orvosolják. Ha a stabilnak nevezett csodában - igen, Chromenál is minden egyese verziónál voltak panaszok a topikban-, arra meg vár a júzer vagy 6 hetet.
Bizony, nem egyszer olvastam már hogy mikor javítják már, holott más csatornán meg már rég nem volt semmi probléma... )De ne aggódj, 1-2 hónap és ott is meglesz.
-
Medical
aktív tag
Segítségeteket szeretném kérni!
Tegnap este még a párom betudott lépni a facebook oldalára, de ma már nem!
A legújabb EDGE böngésző az alap!Ez az ablak jelenik meg, bár mit csinálok, nem lehet belépni!
Google Chrome böngészőn ma simán betudott jelentkezni, úgy mint tegnap este az EDGE-n!
Mi történt? Mi tévő legyek?
Köszönöm előre is a segítségeteket!
. -
törölt tag
-
xy.zsolt
őstag
a google-t hol tudom sötét módra váltani? A súgó felületén megtaláltam, ott működik is, de a keresőben maradt a világos sajna
-
VGYke
addikt
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Valaki tényleg csinált valamit mert mától nem zaklat az Edge minden megnyitáskor azzal, hogy tiltsam a fejlesztői bővítményeket
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Na valaki valamit csinalt, mert amiota ide beirtam, nem jelentkezik ez az idegesito dolog.
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok!
A mobilos Edge-ben kernek tanacsot. 2 napja megallas nelkul egyes oldalak latogatasakor allandoan az adott oldal adatvedelmi beallitasait el kell fogadnom. Pl index oldalan barmit nyitok meg, allandoan elojon. Mar megorulok. Hiaba fogadom el, hiaba mentem el, semmi. Ujra elojon. Mi ez az idegesito dolog? Elozmenyek torlese mar megtortent. Tobb oldalnal is csinalja. -
Sziasztok!
Véletlenül töröltem a profilomat az Edge-ben. Ezt vissza lehet állítani valahogyan?
-
Buckey
őstag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Akkor nem tudom, hogy mitől függ.

Viszont Könyvjelzőként megnyitva, reklámblokkolók engedélyezve, és nincs "fagyás" az [oldalon] .
Ha az Index oldaláról nyitom meg, akkor meg van.
Mindegy, ez ilyen.
-
Buckey
őstag
válasz
üzenetére

A könyvjelzőbe tétel jó ötlet.
Ezt a telex.hu-t még nem láttam, majd berakom ezt is.
De akkor marad a kérdés. A Firefox Quantum ennyivel jobban megbirkózik a scriptekkel? Illetve más oldalakon nincs annyi script, mint az Index oldalán? Vagy az Index nincs optimalizálva, és a "jó van az úgy" elvet érvényesítik?
-
törölt tag
"Olyan kérdésem lenne, hogyha először/frissen megnyitom az [index.hu] oldalt, majd a [!B Címlap] -ot, akkor egy ideig nem lehet az oldalt görgetni."
Érdekes. Index-ről B címlapra tényleg reprodukálható akkor ha az index még nem töltött be, de már nyitom a B címlapot is. Két nehéz, hosszú, scriptekkel, reklámokkal teli oldal, így nem meglepetés. Ha megvárom az index teljesen betöltsön és akkor kattintok a B címlapra, akkor lehet rögtön görgetni. Közvetlenül a B címlap linket megnyitva szintén nincs probléma. Szóval tedd ki ezt könyvjelzőbe, ne index-ről kattints át rá. Egyébként telex.hu
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Buckey
őstag
válasz
Toth_Jani
üzenetére
A net sebesség megvan, 50/20 mega feletti (mobilnet), a gépben egy G4560-as pentium van 8 giga RAM-mal, és vezetéken kapcsolódik a routerhez.
A Cache memória nincs törölve, minthogy az Előzmények sem.
Nem hiszem, hogy a géppel/hálózattal lenne a gond, inkább az Edge ilyen buta. A Firefox-al tökéletesen működik, csak win10-en az Edge egy kicsit jobb (kivéve ezt az oldalt, amit nézegetnek---> tudom, ne nézegessék
). -
Toth_Jani
őstag
Megvan a Net sebességed, és elég gyors hozzá a gép?
Némelyik oldal valóban úgy működik hogy addig nem lehet görgetni amíg teljesen le nem tölti és a gép nem rendereli az oldalt.
Igaz ígértek rá fejlesztést hogy majd intelligensen töltenek a böngészők és a hasznos dolgokkal kezdik.
És lehet hogy kitörlöd a Cache memóriát, ezért az első töltéskor mindent le kell tölteni, úgy nálam is megvillannak a képek egy pillanatra. -
Buckey
őstag
válasz
BigManus
üzenetére
Köszönöm szépen!

Nálam az uBlock Origin, a Ghostery, a YouTube NonStop, Microsoft Defender Browser Protection és a Google Fordító van fent.
Akkor szépen leszedegetem/tiltom egyesével, és meglátom melyik mit alakít.ui.: Minden bővítmény letiltva, de így is csinálja, ha gyors vagyok.
Úgy tűnik, azért "fagy" le, mert még nem töltötte be az oldalt (pedig a "pöttyök" fent már eltűntek), és erre a reklámblokkolók még rátesznek egy lapáttal (pedig a Firefoxban is pont ugyan ezek vannak telepítve).
Mindegy, akkor marad a reklámblokkoló nélkül egy darabig. Meglátjuk hogy mi lesz a reakció.
Köszönöm a segítséget!!!
-
Buckey
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogyha először/frissen megnyitom az [index.hu] oldalt, majd a [!B Címlap] -ot, akkor egy ideig nem lehet az oldalt görgetni. Ha másodszor teszem, amikor már működött, akkor minden rendben
Más böngészővel (Firefox) és Linuxon (ott is Firefox) nincs ilyen gond.
Ez mitől lehet, mert a gép tulaja már egeret akart cserélni.
Előre is köszönöm a válaszokat és ha van, a megoldást is!

-
ledgeri
nagyúr
válasz
üzenetére

DISM-mel futottam köröket a halálok miatt, még 2004-en.... annyit is ért arra.
Belakott rendszermentésem meg van, csak már jópár hetes. Azt visszaállítani is macera -mi változott, mi nem, mit másoljak, mit nem... Meg valahogy a macrium is hiányol egy win-componenst, mikor a kis boot, meg lemezrendszer tisztázó progiját írná ki, amivel helybetehető az image felrakása után, mert miért is működne pl az..És ez nem egy junk rendszer hiába is tűnhet ebből annak, és csak februári telepítés, akkor is 0-ról lett rakva. Majd csak beáll a win 10 rutinom, hogy mit szabad, és mit nem (csinálni, elvárni).

-
törölt tag
válasz
ledgeri
üzenetére
Hát admin powershellben próbálhatsz még egy parancsot:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Hátha kijavítja ami a 2004 -> 1909 rollback során elromolhatott.
Hiába drasztikus a Windows tiszta telepítés, gyakran mégis kevesebb idő a hibakeresésnél. Amennyi idő elmegy a különböző javítások próbálgatására.
Azt is lehet amikor van egy jól működő, belakott rendszered, hogy lemezképbe lementeni és akkor gond esetén egyszerűen visszaállítható a jó állapot.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
üzenetére
Ez már csak búcsú-rant
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Minden ment.
Jött a 2004-es win 10 "már elérhető, töltsd le". Letöltöttem.
Kékhalálok.
Vissza a 1909 OS visszaállítással.
Edge megszűnt működni....
És globális szinten -nem mondandód alapján, csak mint alap felhasználói élményem- ^^"én" vagyok a milyen^^, hogy én nem oldom meg a problémát, amit nem én kreáltam, de ha pl a helpre kattolok, akkor alap dolgok jönnek, ha ticketet írok bot fogad kb 2 körben, ha nem többen... Ha meg mindent megpróbáltam akkor meg csak az OS reinstall marad.... mert mindent ennyire egybeintegrálni "a felhasználói élmény javítását szolgálja"...Hát ez van, ezt kell szeretni...
Azért örültem, hogy maradt az IE, mert a Chromium alapuakból hiányoznak olyan funkciók amiket pl FF-ban használtam. OK, hogy az IE-t is csak akkor indítottam, ha valami eltört FF alatt... de kb 1 oldal ami eddig így jött szembe. De hát ez is kikerült a kezeim közül. És lényegében a gugli győz...
No mindegy.

-
törölt tag
válasz
Toth_Jani
üzenetére
A Manifest v3-ra gondolsz? Azt a reklámblokkolók topikban beszéltük: [link] [link] [link]
A lényeg, egyáltalán nem arról van szó a Google vagy a Microsoft tiltaná a reklámszűrőket. Csak a kiegészítő készítőknek alkalmazkodni kell az új biztonsági szabályokhoz, nem kapnak már mindent szabad csinálniuk engedélyt, a szabály darab limitet pedig ki lehet kerülni több részre bontott listákkal. -
Sonja
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Toth_Jani
üzenetére
Ő el akarja kerülni a Chromium alapú böngészőket. Így gyakorlatilag Firefox, UWP Edge, IE a választék. Utóbbi kettő (főleg IE) már nem ajánlott.
Nem használok Chrome-ot, de a Chrome Web Store-ban ott van pl. az Adguard kiegészítő. Milyen tiltás? Ha a Nano Defender és Nano Adblocker tiltására gondolsz, az azért történt mert a fejlesztő eladta őket és az új tulaj kártékony kódot rakott bele. A Google jogosan törölte. [link]
-
Toth_Jani
őstag
Pedig mióta a Chrome alapból tiltja a reklám blokkolókat azóta csak az Új Edge a megoldás, aztán ha ezt is utoléri a végzet akkor majd kitalálunk valami rendszerszintű szűrést, vagy keresünk más böngészőt.
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz
üzenetére
Azért egy OS reinstall, meg babrálás, azért mert egy böngésző nem megy, picit már sok...
A felhasználóst megpróbálom...
-bár azért már ez is a "miért, ennyire gagyi lenne?" kategória...Szerk: próbáltam a profilozósdit, és szintén semmi.... Akkor számomra ennyi lett volna az EDGE experience?!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
üzenetére
Köszi!
Megcsináltam a gépházas javítást.... semmi javulás.
Megcsináltam a gépházas alapba állítást... semmi javulás.
Megcsináltam volna a linkelt cuccost: nem tudtam üríteni a mappát, mondván "bizonyos elemek használatban vannak" - mindegy rátelepítve PS-lel: semmi javulás.
Egész fenti törlős cucc csökkentett módban, majd megint powershell már teljes módban. lefut aminek kell, de először errot dob, újból CTRL+V, majd enterezve lefut aminek kell....
Semmi javulás.Másik böngésző, és minden más vígan működik.... Csak persze egy weboldal amit elérnék és FF-al nem tölt be normálisan, most így, még ezzel sem elérhető.... Még mit próbálhatnék ki még mielőtt egy chromium klónt KELL választanom?
-
törölt tag
válasz
ledgeri
üzenetére
Settings/gépház appok részen válaszd ki, advanced options és reset gomb. (vagy powershellben reinstall)
Másik böngészővel jó? A kapcsolattal minden rendben? Másik DNS esetleg. -
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Microsoft Edge 44.18362.449.0/ Microsoft EdgeHTML 18.18363
Sehova sem csatlakozik. Legutóbbi használata óta én nem módosítottam semmit vele kapcsolatban, de időközben volt egy 1909>2004>1909 OS-ben végzett áttérés.
Ez lehet forszírozottan javíttatni valamilyen úton-módon? Chromiumost kerülném amíg lehet... -
-FLY->
őstag
Finom görgetést valahogy be lehet állítani?
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Nem életbe vágó, csak érdekes és kérdezem: Korábban fájl letöltésnél (nyilván megfelelő beállításnál) felbukkant egy ablak és megkérdezte, hová szeretném menteni a letöltendő fájlt.
Pár napja vettem észre, hogy a felugró ablak eltűnt és a tálcán van egy választási lehetőség:
Ez egy új EDGE funkció, frissítés, vagy Win10-ben babráltam el valamit
Nem mondom hogy ez rossz vagy jó, csak érdekelne mi történt! -
Pierre75
senior tag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Az is sajnos kötött lépésekben nagyít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- LEGO klub
- Diablo IV
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Fotók, videók mobillal
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- 27% - ASUS Hyper M. 2 X16 V2 4X M. 2 PCI-e SSD Beépítõ Kártya!
- Sennheiser HD650 fejhallgató
- BeQuiet! GAMER alap! i9-14900K / Z790 / 32GB 6000MHz / 2TB Gen4 / 1000w Gold! BeszámíTOK
- AKCIÓ! ASUS Z790 i9 14900KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB LIAN LI LANCOOL 216R ADATA 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Hisz jóval hamarabb, jóval egyszerűbben eléri a Kedvencebb, a gyakrabban látogatott oldalait.
még 1-2 frissítés és elérik, hogy jó legyen minden szempontból
hajrá MS, én szorítok nektek
Mióta megjelent a chromium alapú Edge, azóta meg az megy, de csakis a Canary. (Rövid az élet, kinek van ideje annyit várni mindig a "stabilokra", amik sokszor nem is stabilok. Ezt már Chrome alatt is megtapasztaltam anno. Nem beszélve arról ha Canaryban vmi hiba esetleg előfordul, azt 1 max 2 napon belül orvosolják. Ha a stabilnak nevezett csodában - igen, Chromenál is minden egyese verziónál voltak panaszok a topikban-, arra meg vár a júzer vagy 6 hetet.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
).