Hirdetés
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
ph2012
senior tag
Rendszeresen ezt az üzenetet kapom az Edgétől: [link].
Engedélyezzem a Gépházban a Tartózkodásai hely adat megadását?
-
makoss
veterán
Üdv!
Üdv!
Ezeket az Edge böngészőjének könyvjelző ablakoknak a címeit, hátterét, számát, stb hogyan lehetne testreszabni?
-
ph2012
senior tag
A Windows 10-ben a Visszajelzési központ app-ba írtam egy javaslatot ezen a címen:
Search for the Edge Browser - (Keresés az Edge böngészővel)
Légyszi nézzétek meg, szavazzatok rá és véleményezzétek.
A lényege, hogy az Edgében a jobb klikkes menüben legyen "keresés a Google-val" menü. Ilyen: [link]
Köszi!
-
Pierre75
senior tag
-
TRob1
veterán
Megnéztem 1 asztalin (nvidia vidkari), 2 laptopon (1 nvidia, 1 intel vga), de nem láttam semmi rendellenest. Csak a videó látszik full képernyőn mindegyiken, sehol semmi csík. Úgyhogy passzolom.
ui: Én sem használok kodekpakkot, soha nem is használtam. Mindhárom gépen 64bites win, mindegyik "frissen tartva".
[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
Edge YT lejátszásnál figyeltem meg azt a hibát, hogy fullscreen-ben a kép jobbszélén vékony fehér vonal látszik. Ha újraindítom a böngészőt akkor nem jelentkezik a hiba... egészen a rendszer következő újraindításáig. Orvosolható ez vhogy?
-
ph2012
senior tag
A Firefoxban van egy ikon amivel a beállított kezdőoldal nyílik meg. Erre gondolok:
Az Edgében nincs ilyen? A bővítmények között sincs?
[ Szerkesztve ]
-
ph2012
senior tag
Ha az Edge böngészővel akarom megnyitni ezt a weblapot ([link]) akkor alul egy mentés ablak nyílik meg és menteni akarja a weblapot. A Firefox simán megnyitja a weboldalt.
Az Edge miért akarja menteni és miért nem nyitja meg?
Köszi!
-
ph2012
senior tag
Nálatok működik az origo.hu? Ha elkezdem lefele görgetni megszakad az internet kapcsolat. A Firefoxal nincs ilyen gond.
-
ph2012
senior tag
Sziasztok!
A Firefoxból két jobb klikkes menü beépülő hiányzik. Ezekre gondolok: [link]
1. A kijelölt elem keresése Google-val.
2. A kijelölt angol elem fordítása magyarra.Ezek nincsenek az Edgében?
Köszi.
-
daimonion
senior tag
Elérhető az áruházban az Adguard kiegészítő az Edge hez..Az egyik legjobb a reklámblokkolók és webhelyszűrők között.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
A népszerű webhelyekhez nem lehet egy gombbal hozzáadni oldalakat?Csak a kimásolás webhely hozzáadása,beillesztéssel?
-
-
-
junior11
veterán
-
Pierre75
senior tag
válasz
junior11 #566 üzenetére
Pár napja a FF kapcsán tapasztaltam uezt. Az Edge használja a igp nyújtotta erőt, így tehermentesítve a cpu-t, míg pl az FF-nek ehhez bővítmény kell.
Lehet csak számomra meglepetés, de elérhető végre az áruházból az uBlock origin, amihez hozzáadható az I dont care about cookies így már lassan teljes értékűen használható számomra az Edge. (Szinkronizálást kellene még megoldaniuk.)
-
junior11
veterán
Egy érdekesség számomra: youtube 4K videókat próbáltam lejátszani a laptopon (i3 Ivy Bridge 3120M, 4GB RAM), több videót is próbáltam.
Chrome böngészővel kezdtem (legújabb, 56-os verzió), és akadozott, a proci 90-98%-on pörgött állandóan, Edge alatt meglepetésemre simán ment a dolog mindegyik videóval, nem akadt, beletekeréskor sem, proci használat 20-45%-on volt.
-
TRob1
veterán
válasz
netpeti98 #564 üzenetére
Hát ez roppant érdekes.
Az EasyList miatt nem megy a Tomshardware - holott Chrome alatt is benne van, és a HUN: Hufilter miatt meg a másik, aminél ugyanaz a 2.0-ás "AdBlock" lista van mint a Chrome-nál és elvileg AdBlocknál is...Mindegy, most betettem kivételek közé ezt a 2 oldalt, jobb ötletem nincs. (Ki nem kapcsolom a legnagyobb szűrőlistát
És a magyart sem. )
-
TRob1
veterán
Nálatok pl. ez az oldal megnyílik Edge-ben?
http://freewaresoftwarenews.blogspot.hu/
vagy
ez:
Régebben ment, most nem. És néha van 1-1 ilyen ami itt nem, Chrome-ba meg megy. Kattintva innen vagy könyvjelzőkből vmit menteni akar, beillesztve meg semmi nem történik nálam.
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz
junior11 #558 üzenetére
Na a mai nap folyamán vmi csoda folytán a 2 gép között a szinkronizáció magától megjavult, háttérkép, csempék színe és egyéb beállítások is automatikusan leszinkronizálódtak az asztali gépre a laptopról.
Csak az MS Edge böngésző a 2 gép között továbbra sem akar együttműködni (bár ez a dolog a Win10 kezdete óta nálam nem ment), értem ez alatt pl. a böngészési előzmények, kedvencek, könyvjelzőhöz ha pl. az egyik gépen hozzáadok vmit a másik gépen az Edge-ben nem jelenik meg automatikusan, egyéb beállítások stb. - ezek a Chrome alatt nálam másodpercek alatt megtörténik a 2 gép között. Ilyen téren nálatok mi a helyzet az Edge-dzsel? Vmi tanács esetleg ez ügyben?
[ Szerkesztve ]
-
daimonion
senior tag
válasz
junior11 #556 üzenetére
Szerintem írj a supportra.
Nálam Lumia 930 telefonon és az asztali gépemen is tökéletesen szinkronizált mindent. Jelszavakat könyvjelzőket mindent. Azért Állok értetlenül a dolog előtt. Azt azért elég sokszor húzom újra a telót a különböző insederes hülyeségeim miattMég eddig /kopp kopp / semmi gond a szinkronizációval.
-
daimonion
senior tag
válasz
junior11 #554 üzenetére
Mint 2 kommenttel feljebb írtam ahhoz hogy minden eszközön szinkronizáljon nem elég hogy ugyanazzal a fiókkal vagy bejelentkezve hanem még le ellenőrzi hogy tényleg Te vagy-e. Amíg nincs meg az ellenőrzés addig nem fogja a jelszavakat szinkronizálni.
Gépház-fiókok-szinkronizálás, és ot vanhogy ellenőrzés.Ha arra rákattintotok akkor felugrik több lehetőség.Sms, email .Kiválasztod ellenörzés kapsz egy kódot beírod.Azután szinkronizálja a jelszavakat.csab2 Te is nézd meg ezeket
[ Szerkesztve ]
-
csab2
veterán
Elkezdtem használni az Edge-t.
Vannak itt azért még hibák bőven:
- Facebookon ha kommentelni akarok egy bejegyzést vagy cikket, van, hogy nem működik az enter és nem tudom elküldeni a kommentet.
- Jó ez a Mouse Gesture bővítmény, csak néha nem akar működni.
- Meg alapvetően néha lassúnak érzem az egész böngészőt. Rákattintok egy hivatkozásra és tök sokára kezdi el betölteni.
- A jelszavakat mintha nem akarná elmenteni. Rákérdez, leokézom és következő alkalommal megint be kell írnom a jelszót.
- Két gépen használom az Edge-t. Az egyiken beállítottam dolgokat, bekapcsoltam a szinkronizálást és a másik gépen újra be kellett állítanom mindent, mert nem szinkronizálta le. Mindkét gépen természetesen ugyanazzal a MS fiókkal vegyok bejelentkezve.Más is tapasztal ilyesmiket, vagy csak nálam nem oké valami?
[ Szerkesztve ]
-
daimonion
senior tag
válasz
junior11 #550 üzenetére
Passz nem tudom.Nálam minden eszközön be kell mennem a fiókokban és ott a szinkronizáció fülön van az hogy ellenőrzi, hogy valóban Én vagyok-e.Emailre küld egy azonosító kódot majd ha azt beírom akkor azon az eszközön is szinkronizál mindent.Én ezt a fiók hibaelhárítót nem kerestem még csak így infóként olvastam
Más a 15007-es insider buildban van pár Edge fejlesztés amik a következők
Microsoft Edge-fejlesztések:
Mostantól megoszthatjuk a böngészőben megnyitott lapokat más alkalmazásoknál a barátainkkal. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy rákattintunk a menüben a Share fülre.
Adatok importálása (PC): Az új importálás fül segítségével könnyedén importálhatod a Microsoft böngészőbe elmentett kedvenc oldalakat, előzményeket és jelszavakat egy másik böngészőbe.
Webnotesz-fejlesztések: A Windows Ink új sávja már a Microsoft Edge böngészőnél is elérhető.
Szöveg nagyítása és zoom (mobil): A visszajelzések alapján a Microsoft Edge most olyan új funkciókat kapott, aminek köszönhetően mobilon is beállíthatunk egyedi zoomot egy meghatározott lapon.
Alkalmazás weboldalak: Egyes weboldalaknál, ha van Windows 10-es alkalmazás a gépen, a weboldal helyett az alkalmazás fog elindulni. Ezt a web-to-app alkalmazás-összekötővel bárki igényelheti a weboldalához.Gondolom a valamikor a tavasszal megjelenő CU ban is meg fognak jelenni.
-
junior11
veterán
válasz
daimonion #545 üzenetére
Ha problémái adódnak a beállítások szinkronizálása során, futtassa a Microsoft-fiókok hibaelhárítóját, amellyel automatikusan felderíthet és megoldhat bizonyos szinkronizálási problémákat.
Ezt hogyan kell megcsinálni? Mert nálam az asztali gép újratelepítése óta a laptoppal nem működik a szinkronizáció (beállítások, háttérkép, MS Edge stb.)?
-
törölt tag
Hello. A szóban forgó bővítmény nem létezik. Bizonyára felfigyelt a Microsoft, hogy más külsős app akar beavatkozni az életébe és kivette mind macskát szarni.
A Windows mára már nem termék hanem szolgáltatás ezért állandó ellenőrzés alatt van, tehát egyre nehezebb lesz babrálni vele.
[ Szerkesztve ]
-
daimonion
senior tag
H a számítógépre Microsoft-fiókkal jelentkezik be, akkor szinkronizálhatja az adatait a számítógépek között. Amikor Microsoft-fiókkal jelentkezik be, a számítógép online Microsoft-kiszolgálókhoz, azaz a „felhőhöz” csatlakozik. Ennek eredményeként személyes beállításait a OneDrive tárolja, ahonnan minden olyan számítógépre szinkronizálódnak, amelyre bejelentkezik. Például:
A kezdőképernyő elrendezését, a választott színeket és témákat, a nyelvi beállításokat, a böngészési előzményeket és kedvenceket, valamint a Windows Áruházból származó alkalmazások beállításait is szinkronizálhatja az egyes számítógépek között.
A OneDrive, Facebook, Flickr és más szolgáltatásokban használt fényképeit, dokumentumait és egyéb fájljait anélkül is elérheti és megoszthatja összes számítógépén, hogy ezekbe a szolgáltatásokba egyesével be kellene jelentkeznie.
A szinkronizálni kívánt beállítások kiválasztása
Ha egyes személyes beállításokat szeretne magánjellegűnek megtartani, kikapcsolhatja ezek szinkronizálását, vagy teljes egészében kikapcsolhatja a szinkronizálást.
Ha problémái adódnak a beállítások szinkronizálása során, futtassa a Microsoft-fiókok hibaelhárítóját, amellyel automatikusan felderíthet és megoldhat bizonyos szinkronizálási problémákat.[ Szerkesztve ]
-
juhi56
tag
Hali!
Az edge-ben a kedvenceket vagy a könyvjelzőket hol lehet kimenteni, ha a windows-t újra akarom telepíteni. Vagy a felhőbe menti a könyvjelzőket? Melyik felhőbe. A onedrive-ban nincs. Milyen felhője van még a windows-nak. -
Ádám16
addikt
Mitől lehet az, hogy az indavideókat HD-ra állítva szaggatva játssza le az Edge? Valami megoldásnak örülnék, mert emiatt nem szeretnék másik böngészőt felrakni.
-
daimonion
senior tag
Ghostery is elérhető az Edge böngészőhöz igaz nem a bővítményeknél lehet megtalálni hanem a store ban.Nem értem miért.
-
törölt tag
Észvesztő. Megnyitod a Központot és utána kitüzöd az ablakot, leszűkíti egyharmaddal a böngészhető felületet. Nincs más nézet beállítás ebben az esetben.
-
GEPESZ66
veterán
Van olyan fordító bővítmény, hogy az adott oldalon az ikonjára kattintva lefordítja magyarra?
-
törölt tag
Üdv. Kérdésem, ez az Edge "játéka", hogy bizonyos idő után minden bejelentkezésből kidob?
Tehát bármilyen oldalra jelentkeztél be felhasználónévvel és jelszóval, újra be kell jelentkezz egytől-egyig mindegyikbe újra.
[ Szerkesztve ]
-
daimonion
senior tag
ui: Ha jól tudom - mert nem használok ilyesmit, legalábbis egyelőre - , az összes jobb jelszókezelő fizetős ha szinkront meg minden jót akarunk... vagy rosszul tudom?
Pl Safe in Cloud full ingyenes és tud mindent amire szükséged van.
Mondjuk Én kee passot használom, meg a Windows beépítettjét.Nekem ez a kettő tökéletesen megteszi.
Ha az MS jelszókezelőjét nézem akkor ha van MS fiók és be vagy jelentkezve akkor az is szinkronizál mindent .Jelszavakat könyvjelzöket stb.Igaz csak a sajátját preferálja / Edge, Ie / de pl a Chrome-nál és társainál is ugyanez a helyzet. -
netpeti98
addikt
-
TRob1
veterán
válasz
daimonion #524 üzenetére
Nem bánnám ha a uBlock Origin is végre bekerülne hivatalosan - eléggé csiga a tempó.
Mondjuk így is el vagyok vele, teszi amit kell, na de azért a hivatalos az mégiscsak hivatalos.Meg valami ""új lap" kezelő. Más nem is hiányzik.
ui: Ha jól tudom - mert nem használok ilyesmit, legalábbis egyelőre - , az összes jobb jelszókezelő fizetős ha szinkront meg minden jót akarunk... vagy rosszul tudom?
Amúgy a 15 sztem nem olyan rossz, abba elég sok minden beleférhet a legfontosabb, leggyakrabban használtak közül.
[ Szerkesztve ]
-
daimonion
senior tag
ja csak az intel megoldása akkor lesz teljes ha előfizetsz rá egyébként csak 15 jelszavát jegyez meg.
A másikanál meg azt vettem észre hogy nem tudom, hogy mire is lenne jó, mert ugye ott van a webjegyzet készítése ami sztem ugyanezt tudja .De azért öröm látni, hogy ha nem is olyan gyorsan de azért tényleg haladnak a dolgok. -
TRob1
veterán
Van 2 új bővítmény! True Key by Intel Security és Read&Write for Microsoft Edge™
Gyarapodunk, gyarapodunk! -
makoss
veterán
-
TRob1
veterán
Ha nincs rajta ez a frissítés, akkor nincs, mert a lehetőséget onnantól tették bele, addig nem tudott bővítményeket kezelni. Valami külsős megoldás kell, amit a rendszerre teszel fel, nem maga az Edge alá. Ez viszont itt már nagyon off lenne, és én ebben nem is tudnék segíteni...
ui: Lehet nincs helyed hozzá? Nemtom tabon hogy megy, de pc-n kellett 20GB. (Igaz, el se kezdte ha az nem volt meg)
-
makoss
veterán
Aut visszaállt az előzőre, nem tudom miért, lehet nem illeszkedik megfelelően, ezt írta ki indítás előtt:
restoring your previous version of windowsViszont ami még mindig nyitott maradt kérdés: nincs valami relkámblokkoló microsoft edge böngészőre?
Youtube miatt kéne[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Nem tudom mi hogyan van, teljesen a gépre van bízva a frissítés, hogy mióta van ez az új, halvány fogalmam sincs, nem tudtam, nem is figyeltem.
Annyi volt, hogy meglepően sokszor frissített volna, meg frissített is sokat hibásan.
Lehet az volt az, de 99%-ban gépkikapcsolás előtt csinálhatta, mert mikor másnap benyomtam mahinált valamit.
Amúgy egy Chuwi HI10 dokkolós billentyűzetes tabbal használom a windows 10-et.
Most rákerestem az évfordulós frissítésre, veszett sokáig csinálja, már újraindított de még mindig peneli
Most szabin leszek, így lesz időm átnézni mik vannak...[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
Na akkor ezért nincs még neked, mert csak onnantól van.
Ha gondolod, és telepítenéd, akkor a Gépházban a Frissítés oldalon rányomsz a További információ-ra, onnan elvileg le tudod szedni a frissítő appot (régebben ment, most nem tudom, nem néztem)
Vagy ezen a linken is, a Get the Anniversary Update now-ra kattintva.
(Ha nem jön be, vissza tudsz állni a jelenlegire 30? vagy 10? napig)
[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
Edge beállítások (3 pötty) és ott van hogy Bővítmények (egyelőre elég gyér a választék, ráadásul az se mindenkinél hibátlan).
De ha jobbat akarsz és nem félsz a beta appoktól (valaki mint a tűztől
), akkor UblockOrigin beta.
Install:
While in pre-release, you will need to side-load the extension. You need to have the Windows 10 Anniversary Update to use extensions in Edge.
- Download the latest release from the Releases page
- Extract the zip file somewhere safe (it will need to remain there as long as you use the extension)
- Browse to about:flags in Edge and turn on the option Enable extension developer features
- Restart your browser
- Go to Extensions in the browser menu and click Load extension
- Select the uBlock0.edge folder you extracted earlier
Edge disables side-loaded extensions whenever you restart the browser. However after a few seconds you will get a prompt to re-enable them with a single click.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xbox Series X|S
- BestBuy topik
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- PlayStation 5
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest