- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Okos Otthon kezdőknek
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
benobi2 #103789 üzenetére
Köszi, azt egyébként hol? Pedig lehet eltolni az expót a gombnyomástól időben, hogy a rezgések megszűnjenek exponálás előtt, és ilyenkor jó lenne tudni, hogy mikor exponál. Ha nézem a kijelzőt vagy keresőt, akkor persze lehet látni, de hang is jó lenne, akkor nem kellene bámulni.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
benobi2 #103782 üzenetére
Igen, fénnyel vezérel. Kell a távvezérelt vakunak a rálátás. Van már rádiós megoldása az Olympusnak, de nincs integrálva a vázba.
A magam részéről Godox eszközöket használok, ott a rendszervakuban van adó-vevő páros és van csak adó is, ha nem akarsz egy fejnehéz gépet. Így a fénnyel vezérelt rendszerrel nincs tapasztalatom.
Esetleg még megoldás lehet a kábeles kioldás is, ha tudja a vaku. De az a legkényelmetlenebb, és ha megbotlasz a kábelben elég drága tud lenni.
-
MrChris
nagyúr
válasz
benobi2 #103782 üzenetére
Úgy emlékszem optikai úton vezérli az Olympus a vakukat. Nekem ilyenem nincs, de gyanítom valahogy lehet választani melyik vaku fénye kerüljön a képre, azaz a gépen lévő csak vezérel a külső vaku meg adja a fényt.
-
-
Allien
veterán
válasz
benobi2 #103087 üzenetére
Banyek, utálom a ph motort... írtam vagy egy órát, erre persze törli.
Oly-ra olyt, ezt szokták itt mondani. Nekem Panám van, 100-300mm mark1-t használtan vettem, majd rá kb 2-3 hónapra jött egy 100-400mm lehetőség, és az szja visszatérítés anno besegített... Kb az első kattintás után adtam el a kistesót. Egyetlen előnye van, a súlya. Az fél kiló, a 100-400 egy kiló. Az Oly nehezebb (1,2kg), nagyobb.
[link]
Nekem két problémám van Vele, az egyik az állványtartója. Szétesett (csapszeg), de a kínai jobbat csinált, közvetlenül arca-swiss talpú. A rosszabb, hogy van egy záró gyűrűje, hogy a zoomja lefele tartva ne csússzon ki. Valszeg első tulaja lezárta, majd elfelejtette kioldani. A zoomja kicsit nehézkesen jár, de elviselhető.Az új verzióban javították ezt.
Ahogy előttem írták, csak annyit, hogy hegyeket megfelelő látási-, időjárási körülmények között fotózunk. De, akkor ez az obi brutális! Repnapon aug.20-n Halászbástyáról felfele a Dunán Margit-sziget, Újpesti vasúti híd, Megyeri híd, mindha egymás mellett lennének!
(kb 12km) Egyik remek felhasználási területe a makró fotózás. Oly 60mm-st nem helyettesíti, hanem, kiegészíti! Nagyobb virágokat, és a rajtuk lévő darazsakat, lepkéket inkább ezzel!Remek háttérmosással rendelkezik, bokeh is rendben! Annyi, hogy a szélen már nem kör formájú. Kültéri koncertre remek. Természetesen, a vége kompromisszumos, rekeszelni kell, és elfogadható lesz. Egy javaslat! Oly 100-400-st bérelhetsz is! 220V, és az Oly mintaboltnál is van listában, 4800 forint/nap, ill kaució. Annyit megér. Panát nem látok bérelhetőt!
Amelyikre van pénz, és ugye épp mi elérhető, bizti nem csalódós obi! Szerintem, a haveré új, de drágábban fogja adni (tipp).
A stabija remek! Többször kipróbáltam kézben tartva, ahogy bekapcsoltam, mint egy cövek. Na jó, azért tartani még tartani kell stabilan.
Ennél már ugye csak egy obi jobb, a 150-400, de az 5x drágább. Ok, vágyálom, és működik a panán is.Annak brutális, hogy negyed fordulat az egész zoom tartomány...
Facere tegnap raktam ki egy képet, őszapó-t... Ide nem linkelném. -
yle_greg
aktív tag
válasz
benobi2 #103092 üzenetére
En Pana GX9 gepen 100-300 -at hasznalok, igazabol tok jo. Egyszer Alin impulzusvasarlaskent vettem egy a filter menetbe csavarhato ketszerezo adaptert, de felemas a velemenyem. Szenved vele az AF, ugyhogy repulo dolgot elesen lekapni felejtos. Nagyon tavoli hegy alapbol kekebb, kodosebb, nem erek vele sokat. Ahol jo, az az allo dolgok, MF modban, pl. epulet teteje, vizkopo, de az is csak ugy, hogy nekiszoritom valaminek a gepet, mert hiaba a 2 mp. idozito, keptelen vagyok remeges nelkul kitartani. Csak ilyen kepet meg ritkan csinalok. :-)
A repulo dolgok fenykepezesere szerintem a legjobb dolog amit kitalaltak az az Olympus EE-1 Dot Sight. -
yle_greg
aktív tag
válasz
benobi2 #103089 üzenetére
Szerintem ezen a gyujtotavon hiaba minden teszt, az eredmeny szorosabb lesz, mint a gyakorlat okozta elteresek:
- Mennyire lesz stabilizalva? El tudsz erni a Pana Dual IS -nek megfelelo stabilizalast?
- Ha messzire nezel, a sok levego eleve lerontja a kepet, mondjuk ha tavoli hegycsucsrol beszelunk. Madarnal a szemkozti fan ez semmis.
- Kapsz egyet a gyarbol. Ki tudja, hogy az mennyivel jobb/rosszabb/mas mint az, amit teszteltek?
- Tobbnyire erdemes rendszeren belul maradni, mert a kamera/obi firmware jobban kezeli a hazai obit/kamerat mint a mas gyartoket. Ez a dragabb modellekre is igaz, pl. a Pana 10-25 es 25-50 f1.7 obijainak apertura gyurujet egyszeruen nem kezelik az Oly gepek. (Vagy legalabbis regebben nem kezeltek. Nem kovetem az Oly fw frissiteseket.) Nezz utana, hogy minden ugyanyugy mukodik-e a Pana obin mint az Oly obin, ha Oly vazra teszed.Egy kerdesem viszont nekem is van: mi az a felhasznalas, amire egy Pana 100-300 vagy egy Oly 75-300 nem eleg, mindenkeppen kell a 400-as veg?
-
MrChris
nagyúr
válasz
benobi2 #103089 üzenetére
Pedig a gugli első találatában minden benne van, szerintem te is olvastad. Oly kicsivel élesebb, kicsivel nagyobb. Viszont a Panával is éles madárfotókat találni. Olympus vázra számomra nem lenne kérdés, hogy az Oly-t venném, Pana váznál lennék dilemmában...
-
vond
MODERÁTOR
válasz
benobi2 #102549 üzenetére
Én egy Viltrox EF-M2 II Speedbooster-t használok (FF-re váltás óra egyre ritkábban) a G9-cel, és - ahogy írja mpierre - Canon EF bajonettes Sigma 10-20-szal. Ez ugye nem csak átalakít, változtat a gyújtótávolságon (0.71x) és növeli a fényerőt egy egész FÉ-vel. Amúgy teljesen jól működik, van autofókusz is, meg minden.
A múltkor rátekertem egy kolléga Sigma 35mm f/1.4-esét, és lett nekem belőle egy ~25mm f/1 (ekv. 50mm). Jól nézett ki.
-
andersen10
aktív tag
válasz
benobi2 #101503 üzenetére
Három dologról tudok:
1. A mozgó téma torzulás (rolling shutter)
2. Vaku felejtős
3.GX80 G80 állítólag e-shutternél 10 bites RAW-okat gyárt 12 bit helyett, a gyorsabb kiolvasási idő érdekében ami csökkentheti a dinamikát. Vsz a modernebb vázaknál ez nem probléma, ha egyáltalán igaz volt. https://www.mu-43.com/threads/e-shutter-g80-85-10-bit-or-12-bit.89459/ -
aginor
veterán
válasz
benobi2 #100504 üzenetére
és mpierre: Köszi. Azt mondjuk nem mondanám, hogy tökéletes E-M1mk2-vel, de ha van fény és a téma is kontrasztos, akkor meglepően jó. A sötétet (félhomályt) viszont nem szereti, akkor vannak furcsa dolgok.
A rajzolat nem tűnik rossznak, majd valamikor összenézem a 12-40-el is csak kíváncsiságból.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Túra és kirándulás topic
- Milyen processzort vegyek?
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest