Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 5G 8/256GB mellé POCO X6 PRO 5G 12/512GB (Xiaomi)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Internetes kommentelés = Időpocsékolás (kommentelhető)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
silmatauki
őstag
válasz Dr.Burn #78723 üzenetére
Mennyire fontos a háttérmosás? Ha fontos az élesség és nem fontos a háttérmosás, akkor én inkább hanyagolnám a nagyszenzoros gépeket, mert kis szezornál (max. 1”) nem fog annyira kijönni az esetleg rossz / túl lassú fókusz.
Az A6300-nál pluszban(!) ott van a túlhevülés kérdése, ami azért nyáron, napon (amilyenek általában a versenyek) stb. komoly problémákat okozhat.
Az itt ajánlott FZ1000 tényleg nem rossz cucc, ha videózni akarsz, akkor nagyon jó választás. Bár én megvárnám inkább az FZ2000-at (már csak pár hét), mert annak még jobb a fókuszrendszere (DFD) és még messzebb megy a teléje. A DFD főnyeremény, különösen tele tartományban – éppen ott, ahol az amúgy kitűnő Sony RX10 MkIII igencsak lassú. Sajna az FZ1000, bár olcsó, nem épp a legideálisabb általános fotózásra – pl. nagylátó tartományban nem muzsikál szépen az obija.
[ Szerkesztve ]
-
eeXaa
addikt
válasz Dr.Burn #78725 üzenetére
Te magad szűkítetted le a kört... az általad felsorolt gépek közűl az fz1000 a legmegfelelőbb arra amire kellene, elérhető áron, amatőr szinten... nincs vele tapasztalatom, de itt a fórumban sincs senki akinek lenne legjobb tudomásom szerint... viszont kétlem, hogy lenne vki akinek mindegyikkel lenne, ugyanakkor objektív véleményt is alkotna róla...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Dr.Burn #78728 üzenetére
A motocross elég pörgős dolog, szeretnél 60-120p-vel is rögzíteni esetleg? Ennek kéne utánanézni, akcióra melyik mit tud, sztem ezesetben fontosabb a 4k-nál. 1080p60-at azért minden normális gép tudni szokta, de nem mindegyiknél szép.
Másik kérdés a követő AF, ebben a panák sajnos elég gyengék, és sportnál szükséged lehet rá (nem tudom, hogy az fz2000 hogy fog szerepelni, de erre odafigyelnék vétel előtt).
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
rumos14
nagyúr
válasz Dr.Burn #78723 üzenetére
az FZ1000 egy nagyon jó hibrid, videóban is erős és állóképekre is jól használható. rövid ideig használtam, igazából nehéz belekötni, főleg amilyen áron megy most már, ami hátránya, hogy 4k-ban a kezdő látószög 36mm.
követő AF-ben is tisztességes, nézd meg pl. a cameralabs.com tesztjét. az FZ2000 újonnan több mint 2x annyiba kerül...[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz Dr.Burn #78728 üzenetére
Autós videózás elég combos feladat. Egyrészt ha már AF akkor jó követő kellene, másrészt mivel elég nagy gyutávon használnád nem árt a stabilizáltság, harmadrészt szintén mivel távolról gyün az autó és közel száguld el szintén nem árt a jó motoros zúm. Panának két obija motoros, de kis átfogású, egyik a 14-42, másik a 45-175. Valszeg mindkettőre szükség lenne, lehetőleg egyben A6300-ban a pdaf sokat segíthet, bár a promó felvételek helyett érdemes lenne erről videós júzereket megkérdezni, gyakorlatban milyen. Már csak azért is mert nem olcsó móka. Van hozzá a 18-105 motoros videós zúm, az talán még elég is lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest