Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
aginor
veterán
válasz
Monya78
üzenetére
Sajnos ez a rendszer nem az AF-ről szól. Ha jó követő fókuszt akarsz, akkor azt nem itt fogod megtalálni.

Az M5mk3 fókuszrendszere kicsivel jobb, mint az 1mk2-őé (ami tapasztalat alapján bőven lehetne jobb is). Tehát ha a legfontosabb a fókusz, akkor inkább az 5mk3-at ajánlom.Pana vonalon a G9 lehet a legjobb választás, és az ára sem olyan vészes. Nekem G80/85-öm volt, a követő fousz telességgel megbízhatatlan és használhatatlan volt, szinte bármilyen témánál ezért azt nem tudom javasolni.
-
hibavissza
veterán
válasz
Monya78
üzenetére
A legkisebb fókuszpont+tracking nálam használhatatlanra lassít. MFT-n úgy érdemes kalkulálni, hogy tracking csak "panning" irányban működik, lassú tempónál.
AF-S, közepes méretű mező és gyors exponálás. Próbáld ki. Nálam be van kapcsolva a szemfelismerés is, de szerintem az is csak lassít. Ez Panasonicon működik. Olympuson persze ettől még nem feltétlenül fog.
EM1 sorozatban van fázis érzékelő Olynál. Az elvileg jó. Gyakorlatilag az sem villám közeli fókusztávokon és képes ugyan úgy a háttéren ragadni mint a Pana DFD. -
Allien
veterán
válasz
Monya78
üzenetére
Szerintem, az af sok esetben főleg fény függő (meg kontraszt). Fotóztam párszor kard vívást, persze, a világverseny ilyen szempontból szar volt, mert a fény az inkább nem volt...
De, nappal, sport csarnokban többféleképpen is működött az AF-C (1 mezősön), tehát, simán követőre rakva, vagy megspékelve AF mód "mozgáskövetés"-n. Gyereknél meg "Arc/szem felismerése" szerintem nem lehet annyira rossz.
Pana G85-m van.
Szerintem.

Ja, Olympus 45mm f1/8, és Pana Summilux 25mm f1/4-l.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- Apple iPhone 14 Pro max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest