-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandus
veterán
válasz -Skylake- #118568 üzenetére
arra próbáltam ezzel reagálni, hogy valószínűleg nem ez a középosztályba való belépési küszöb. vagy azt gondoljuk, hogy ez ilyen vékony ausztriában is?
mondjuk ezek a problémák szerintem itt is fennállnak. ha valakinek mondjuk [ezt] nettó 5k euróból kell megvennie, akkor azok tényleg sose lesznek középosztálybeliek. direkt nem valami nagyon fancy környéket választottam, de újépítésűt. ez mondjuk egy jobb 3. kerületi környéknek felel meg.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
aAron_
őstag
válasz -Skylake- #101045 üzenetére
PMÁP piacinál ennyivel magasabb hozamára szerintem nem (csak) ez a magyarázat. Állam tudja magát olcsóbban is finanszírozni.
#101046seven7: Én nem sietek ennyire, még megvárom a pontos kondíciókat. Egyébként ezt csak te tudod eldönteni.
[ Szerkesztve ]
What is your ikigai?
-
julius666
addikt
válasz -Skylake- #100653 üzenetére
PredatorZoli válaszára rácsatlakozva: ha arra számítasz, hogy az államkötvény hozamok újra emelkedni kezdenek, az infláció viszont nem és ezért a BMÁP 1-2 éves távon veri a PMÁP-ot, akkor olyan szcenárióval számolsz, amiben nem biztos, hogy a forint alapú lakossági államkötvényben ücsörgés jó ötlet.
(Kulcsszavak: súlyos gazdasági válság és megugró csődkockázat). -
aujjobba
addikt
válasz -Skylake- #99595 üzenetére
Elvonatkoztatva attol, hogyan es miert lett ures a kassza, a helyzet adott, a kassza ures.
Latszik kapaloznak, hogy becsatornazzak a lakossagi penzt a finanszirozasba.
Mi lenne szerinted jobb megoldas?
En beteszem a penzem a kincstarba (is), amig kvazi win-win a szituacio, nem is dolunk be, nem is nyuljak le (ez egyenlo lenne a csoddel), es kapok is valamit a penzemre mondhatni kockazatmentesen.
Jobb az, ha most hoborgunk egy nagyot, kivesszuk a penzt, es hagyjuk bedolni a kasszat?
Ha az allampapirba tereles nem jon be, akkor durvabb jon, szerintem...
Az meg senkinek nem erdeke.U.I.: en is ruhellem oket, a modszereiket, a populista felkommunista oroszbarat politikajukat is, es a sok szemetseget amit elkovettek es jelenleg is elkovetnek.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz -Skylake- #96705 üzenetére
Felesleges etetni. Biztos a maja naptarbol olvasta ki, csak elnezte az evszamot. A hasonlo figurak vagy alufolia sisakban nezik a facebookos jezusszive blog meg hasonlo konteos videokat, vagy a lidl / tesco ujsagot lesik felvaltva hol akcios a solet konzerv mert kell meg par darab a vilagvege prepper keszletbe.
A kozossegi / online ter penzugyi biorezonancia es varga gyogygomba gurui ok.
Aztan ha a datum es esemeny nem jon be, majd valamilyen szammisztika alapjan levezetik es rafogjak egy tok mas esemenyre a dolgot. Igy lesz a 2024 marc 21 bedol az egesz vilaggazdasagbol 2025 augusztus 6an szakadekba hajto indiai iskolasbusz. Aztan letudva, ok megmondtak, ugras a kovetkezo joslatra.Egy dolgot biztosan nem csinalnak: haszongeneralas. soha egyetlen egy penzugyi termeken egyetlen forintnyi hasznot sem tudnak kepezni, keptelenek ra. Foleg mivel a mai penzugyi rendszerek alapjainak megismeresehez olyan infokat kene szintetizalni, ami ellentmond a konteoknak, vagy annal komplexebb, absztraktabb gondolkodast kivan meg.
Ki be ugralnak a unit linkedes es MLMes szarokbol, megvesznek mindent amihez elo ember nem nyulna, es ha mar ok nem, egy ember legalabb jol el. Aki berantotta oket. -
Shadowbull
addikt
válasz -Skylake- #94101 üzenetére
Pusztán annyi azt összefüggés hogy szeretne előtte tájékozódni és tanulni a témában, és most az érettségi fontosabb, meg be is kéne jutni a kiszemelt egyetemre, így az időt és figyelmet arra kell fordítania. Május végére úgyis vége az egésznek, utána meg semmi dolga október közepéig (már ha felveszik) úgyhogy lesz ideje a témával foglalkozni.
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
-
Brandynew
őstag
válasz -Skylake- #93238 üzenetére
Mindenkinek mást jelent a luxus. Aki átlagbért keres, annak luxus egy új autó, mert nem fér bele a havi törlesztő. És ha belegondolsz, tényleg luxus, mert az ötöd annyiba kerülő használt autóval ugyanúgy tudsz közlekedni. Ami számodra alapvető, az másnak luxus, erre a kocsi nagyon jó példa. Több, mint 10 millió Ft ma egy 1,6-os Ford, hidd el, hogy az a luxus kategória a mai átlagbérek mellett. Én is úgy gondolom, hogy amitől nem csökken az életminőséged, mégis megveszed, az luxus. Ha én egy 8 éves Suzukit veszek, nem egy új Q2-es Audit, attól nekem nem lesz rosszabb.
[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz -Skylake- #93238 üzenetére
Ez úgy hívják, hogy mindenki a saját szintjén nyomorog. Szerinted 1M az még arra sem elég, hogy félretegyen belőle valaki nyugdíjra, van aki meg a 600k-nak is félre tudja tenni a felét.
Nincs az a mennyiségű pénz, (legalábbis nem ebben a nagyságrendben), aminek ne lehetne a seggére verni. Mindenkinek el kell döntenie, hogy számára mi a fontos, és arra költ/nem költ.[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz -Skylake- #84957 üzenetére
"ertelemszeruen sajat celra vasarolt lakas : EGY darab. Amiben laksz"
Nem értelemszerű...Megint csak a szűk világban élőknek az. Ha kimegy egy lakástulajdonos külföldre dolgozni 1-2 évre, akkor már egy rohadék lesz aki foglalja a helyet? Mire visszajön, lehet, hogy 40%-al drágább lesz. Mások meg realizáljanak 40-70% hasznot az ingatlanra pusztán azért, mert neki nincs lehetősége külföldre menni? Ugyanmár.
Egy jobb egyetem 5-6 év, és igen ritkán fog ott élni a pályakezdő ahol az egyetem van. Sok szülőt ismerek, akik hitelből vették a lakást és még szerencséjük volt, hogy 2017 körül megtették, mert jelenleg már nem tudnák megvenni az áremelkedés miatt. Ugyanakkor nyilván Budapesten vettek lakást, mivel itt lesz lehetőség munkára a gyereknek, addig viszont üresen áll mert a gyerekek még Szegeden, meg Pécsen, meg mindenféle helyeken tanulnak. Micsoda alja bűnöző mind...Ja nem.
"Azert nekem ne keruljon tizmilliokkal tobbe a sajat lakhatasom"
Ezt egy gazdasági fórumba beírni eléggé vicces. Az árak piaci alapon alakulnak, a piaci folyamatok határozzák meg mi mennyibe kerül. Amiről beszélsz, az kvázi ársapka az ingatlanra is. Ilyen alapon nekem meg ne kerüljön 25 millióba egy elektromos autó csak azért, mert jelenleg hiány van belőle. Követelem, hogy nekem legyen 8-ért elérhető, mert a közlekedés közérdek, a zöld átmenet és a környezetkímélés szintén. A tej legyen 120ft, mert közérdek, hogy ne legyen népbetegség a csontritkulás. Agyrém...
Ja, vannak spekulátorok, de a magyar megint űgy működik, hogy 100-ból 3 spekuláns miatt jól szivassuk meg a maradék 97 normális embert is. Na ezért is lépek én innen. Most, hogy levazartuk ezt a kis vitát, csak megerősítettem magam abban, hogy kiváló döntés volt külföldön lakást venni.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
-
archie17
tag
válasz -Skylake- #81809 üzenetére
Nem ez a pénzügyi tudatlanság, hanem hogy új autó IS, csúcsmodell telefon kétévente IS, tiptop laptop facebookozni IS, étterem IS, nyaralás IS,
és...
És emelett elvárása, hogy legyen tíz-húsz év alatt annyi megtakarítása, hogy most gond nélkül vehessen egy családi házat önerőből. Aztán ha nincs, akkor csodálkozás, hogy miért nincs.
Mindenki azt csinál a pénzével, amit akar, én például ruházkodásra, étteremre, autóra nem vagyok igényes, míg a lakásom felújítására, egy-egy hobbira szívesen költök. De belátom, hogy vagy drasztikusan megnövelem a bevételem, vagy szelektálok, hogy melyik célomat valósítom meg.
Itt a fiktív család havi kiadáslistája:
- 6m Ft autócsere 5 évente = havi 100K
- 200k telefon upgrade 4fős családnak 2évente = 33K
- 500K fejenként elektronikai cikkekre 3 évente = 55K
- Évente 750K nyaralás, síelés a családnak = 62K
- Havi 2 étterem is 50K-tól a csillagos égig 4 főnekEddig a "jól élek" amit leírtál, 300K/hó
- Emellé ha mondjuk 80m házra akarsz 15 év alatt félrerakni, az 450K/hó (ahogy a fentiekben nem számolok tőkeköltséget, úgy itt se reálhozamot)
- Nyugdíjra is jó lenne félrerakni, mivel már milliós jövedelemről beszélünk, azért közelíteni kéne a 100K-t, hogy fenntartható legyen az életszínvonal 60 felett isErre jön a kérdés, hogy eddig hol élt a család - kigazdálkodni az első lakást, amíg házra gyűjtesz? Bérelni? 250-300K havonta, akár bérlet, akár hitel, plusz karbantartás?
Ha a fentebbi az életszínvonal, akkor meg nyilván elvárás még sok egyéb, pl. fejenként apró hobbira csak elmegy pártízezer havonta, nem? Plusz ajándékozás családon belül, ünnepek, bulik, miegymás...
És akkor csak most érünk el az élelmiszer, ruházkodás, rezsi szentháromsághoz.
Két jól kereső szülő jövedelme ilyen szemlélettel gyakorlatilag elröppen.
Van is egy ilyen podcast: Afford Anything
"Remember: you can afford anything, but not everything" -
Kobe
veterán
-
Attis7
tag
válasz -Skylake- #81803 üzenetére
Én úgy értem a havi 250 fölöslegesen ment el. És tényleg vannak ilyenek, amikor fut a szekér, akkor megy az ész nélküli költés, minden streamingre előfizetnek, félévente okosteló csere, kétévente autó, miközben semmi szükség rá és most ne térjünk ki arra, hogy ez a szokás miért bajos a fogyasztói társadalom szemszögéből.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz -Skylake- #81803 üzenetére
Látszik hogy mennyire a földtől elrugaszkodott a látásmódod. Szerinted ők 3 évente lecserélt telefonnal baszták el a pénzt? Az pont hogy racionális pénzköltés. Aki így szórja, az évente vesz magának új szart, és nem azért mert szüksége van rá, hanem azért mert "megteheti". Ugyan ez igaz lesz az autóválasztásaikra és minden másra. 3 millióból 1-et azért illene megtakarítani. 1.5-ből meg 500-at minimum. Ne játsszuk már az agyunkat hogy hogy az a havi 1-2 misi nem elég egy magas életszínvonalra. Szerinted nettó 1.5 misiből 500-at megtakarítani nyomorúságos?
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
aujjobba
addikt
válasz -Skylake- #80613 üzenetére
Nincs miből…
Anyám apám minimálbéres rabszolgák voltak egész életükben, soha semmire nem volt pénz.
Azért a semmiből is félretett anyám vagy 10 éven keresztül havi 4ezer forintot, emlékszem ‘nagy-életbiztosítás’ néven emlegette.
Abból lett az első autóm, egy lefosott 18 éves F Astra. -
aujjobba
addikt
válasz -Skylake- #77986 üzenetére
Véleményem szerint a Tesla egyetlen vélt előnye a többi gyártóval szemben a teljes önvezetés ígérete.
Ennek a megvalósításától szerintem távol vagyunk, és minél tovább tart annál inkább jönnek fel mellette az öregek a jól használható elektromos autóikkal.
Végül a Tesla csak egy n+1-edik villanyautó-gyártó lesz a többi között, ha nem történik meg az áttörés, mármint a teljesen autonóm önvezetés kifejlesztése.[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz -Skylake- #74745 üzenetére
Ertektartas kis kockazattal, raadasul likvid formaban szerintem nem letezik.
A PMAP koveti az inflaciot (a KSH altal szamitottat), de legalabb egy ev kesessel, ergo a jelenleg vasarolhato sorozat is elsore 6.6%-ot fizet, mikozben a jelen infla ennel joval magasabb.
A PMAP jo lehet vesztartaleknak, okolszabaly szerint 6 havi megelhetes koltseget erdemes felhalmozni.
Ha ezen felul sem akartok kockazatot vallalni, nyugodtan mehet minden ebbe, vagy mellette DKJ-be.A PEMAP (euro allampapir) kicsit mar kockazatosabb olyan szempontbol, hogy a forint/euro arfolyam valtozhat a forint erosodesenek iranyaba is. Mindazonaltal abban a tobbieknek egy korabbi beszelgetes kapcsan igazuk van, hogy szinte barmire gyujtesz amit importalunk (auto, muszaki cikk, stb), ott az arfolyamok hatasat is importaljuk, ergo ha gyengul a forint ezek a termekek dragabbak lesznek.
Nyugdijra, vagy hosszabb tavu celokra ahol rugalmas mikor veszed ki a penzt, reszveny ETF ajanlott.
Amit kerulj el: befektetesi egyseghez kotott biztositas, aktiv befektetesi alapok, barmi amire ugynok probal rabeszelni meseszep multbeli vagy a jovore elkepzelt hozamokkal kecsegtetve.
-
Lex Icon
senior tag
válasz -Skylake- #74745 üzenetére
az értéktartása a szempont, kis kockázatot vállalnánk
fél-1éves távlat nem probléma, de mondjuk az hogy pl 5 évig nem tudunk hozzányúlni az már sokEzek alapján az Államkincstárnál PMÁP-ot javasolnék. De 5(6) éveset, mert 2-3 éves távon is jobb megbontani, mint a 3(4) évest kivárni.
#74744 aujjobba
Szerintem ezt nem szabad OFF-ba tenni, mert pont ilyen sztorik kellenek a hezitálóknak, kezdőknek.
[ Szerkesztve ]
-
SzGee
aktív tag
válasz -Skylake- #69912 üzenetére
adodik a kerdes, hogy egy adott iranyu 20%-os mozgast es egy masik iranyu, de mar 25%os mozgast miert tekintunk ugyan akkoranak ?
azért mert ugyanakkora, csak máshoz viszonyítjuk (előző napi záróár), csak a kiinduló ár változott, maga a mozgásnak az összértéke nem (ugyanakkora árfolyamváltozással jár
If you leave me, can I come, too?
-
SzGee
aktív tag
válasz -Skylake- #69912 üzenetére
nézd, ha így lenne, akkor minden papír nullára esne, mert egyik sem tudná visszadolgozni a veszteségét, mert a "százalékok" nem engedik
tényleg lehet hogy túlbeszéltük már ezt az egészet, bele is fáradtam
remélem Ti azért jól szórakoztatok :
mindenesetre én úgy érzem, hogy szándékosan provokál, kiforgatja a szavaim, rosszul veszi át a mondataim, "véletlenül" nem úgy érti azt, amit írokA kerdes az, hogy ha az egyik iranyu 20 dollarhoz sokkal nagyobb teljesitmenyu mozgas kell mint a masik iranyuhoz, akkor miert mondod azt, hogy ezek ugyan akkorak.
miért kellene nagyobb teljesítményű mozgás? csak mert más a viszonyszám? miért nem a 100-hoz viszonyítunk, miért az előző napi záróhoz? és akkor ugyanakkora lenne a 2 dolláros emelkedés és a 2 dolláros esés is százalékban
[ Szerkesztve ]
-
SzGee
aktív tag
válasz -Skylake- #69902 üzenetére
IGEN ÉN IS EZT ÍRTAM, HOGY EZ IGAZ, ÉS HOGY AKKORA KÖZHELY MINT IDE LACHÁZA
ez volt az alaptézis:
azt sem gondoltam volna, hogyha 50%-ot buksz, utána 50% nyerő még mindig 25% bukó csak ez nem így működik, nem a százalékok számítanak, hanem az árfolyam, tök mindegy mennyi a százalék, a többi csak játék a számokkaljó éjt mindenkinek, ha esetleg erre tévedne egy modi kitakaríthatná az elmúlt 100 hozzászólást
[ Szerkesztve ]
-
SzGee
aktív tag
válasz -Skylake- #69900 üzenetére
igen matematikailag helyes, csak teljesen lényegtelen, hogy százalékban fejezd ki
ha az árfolyam esett 20 dollárt, akkor pontosan 20 dollárt kell emelkednie, hogy nullán légy akármekkora százalékot is jelentsen ez, ugyanolyan könnyen tud emeledni 20 egységet a papír, mint süllyedni, vagy azt hiszitek, hogy csak azért mert egy nap 10%-ot esett valami, akkor másnap nem tud 12%-ot emelkedni, hogy nullába zárjon?
ne százalékban nézd, hanem árfolyamkülönbségben
lehet bűvészkedni a százalékokkal, ezzel kezdtük
és akkor visszatértünk a kiindulópontra
tényleg lehet, hogy én vagyok a helikopter na abbahagytam mert nem fogok aludni az idegtől[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz -Skylake- #68151 üzenetére
Azért fura ez másoknak, mert te (a családod) a felső 1%-ba tartoztok a leírás alapján, tehát nyilvánvalóan olyanok az igényeitek és a problémáitok, amilyeneket más csak filmekben lát. Sok család örülne, ha ketten együtt összesen meg tudnának keresni havi nettó 350 ezer Ft-ot, ti meg csak egy lakás bérleti díjára fizettek ki ennyit. Olasz bútorok meg a többi... én a 90 ezer Ft-ot tartottam nagyon soknak az albérletre, te a 350 ezret nem tartod kifejezetten kevésnek. Érted az arányokat. Irigykedünk csak
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
válasz -Skylake- #68151 üzenetére
Nem kell magyarázkodnod szerintem, így érthető, miért annyi, amennyi. Ha nektek ez a megfelelő szint, akkor ennyi, ehhez senkinek semmi köze.
A "letámadást" azért kaptad, mert amit mondanivalód alátámasztására bedobtál számot (ami még csak nem is fedi a valóságot, mert beleszámoltál olyanokat is, amiket akkor is fizetnél, ha a lakás a tiéd lenne) az nagyon meredeken kilóg a bp-i albérleti piacról. Az átlag albi bőven olcsóbb a 270k/50nm-nél is, persze a tiéteknél jóval alacsonyabb minőség mellett.
-
julius666
addikt
válasz -Skylake- #68146 üzenetére
270k is kicsit húzósnak tűnik nekem, én 200k köré tippeltem volna. Ez nem panel, hanem valami új építésű társasház, igaz?
Én se a zsebeden akarok turkálni, csak ismerősöm lakott arrafelé pár éve (a paneltelepen, hasonló méretű, talán kicsit kisebb lakásban) és a bérleti díj kb. fele volt. Azóta nem kétlem, hogy mentek fel bőven a díjak, de meglepne, ha ennyivel.
-
n00n
őstag
válasz -Skylake- #68143 üzenetére
Adnak kölcsön annyit és te inkább nekik fizeted ezt az elképesztő összeget, mint másnak. Vagy hitel. Persze csak költői kérdés volt, nyilván nem látok rá az egész sztorira, nem is akarok a zsebetekben turkálni, csak elszörnyedtem, hogy ez + rezsi mellett mennyit kell keresni, hogy maradjon az embernek még magára is pénze.
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz -Skylake- #68135 üzenetére
Ha dől a hitel, senkit nem érdekel mit becsült a banki becslő (max őt veszik elő ha még annyit sem ér), megy a piacra és annyiért viszik amennyiért viszik. Az csak a banki könyveléshez kell, mekkora fedezete van a hitelnek. Ha többet ér mint a hitel kétszerese, akkor már nem oszt nem szoroz kb semmit mennyit ér piaci alapon (bank szempontból)
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz -Skylake- #68137 üzenetére
Wow, azért arra tök kíváncsi lennék, hogy miért fizet valaki egy ilyen csövesektől hemzsegő városrészben 350 ezer Ft-ot egy 53 négyzetméteres lyukért. Ezt most úgy írtad le, mintha ez lenne az átlag, és ne lehetne sokkal jobb lakást, sokkal jobb helyen bérelni jóval 350 ezer Ft alatt. Ne mond, hogy nem lehet, mert pontosan tudom, hogy lehet 350 ezer Ft egy 53 négyzetméteres lakásért. Megáll az eszem. Ezt hogy, de legfőképp miért?
-
veterán
válasz -Skylake- #68135 üzenetére
Nem tisztem védeni őket, de ezeket, amiket leírtál nagyon nehéz érvényesíteni az árban. Csak akkor szembesülsz az értékükkel, ha te is nekiállsz megvalósítani ezt a műszaki színvonalat. Ettől még persze alapból fals az értékbecslés.
Meg azért a lokáció is sokat számít (gyakorlatilag az ingatlan értékének nagy része lehet). Nem mindegy, hogy az Alföld közepén húzol fel egy ilyen házat, vagy a XII. tetején.
-
veterán
válasz -Skylake- #59924 üzenetére
Írd már össze akkor azt egy újépítésű lakásnál, hogy mit kell rá költeni? 10 év alatt?
5 éve lakunk saját új ingatlanban (nem lakás hanem ikerház). az alábbi felújítások voltak eddig:
- garanciálisan volt egy klíma javításunk
- 3 évnél volt szellőztető tisztítás
- évi klíma (4 klíma) és gáz (kétévente a fogyasztás miatt) karbantartás (40e Ft)
összesen eddig cirka 250e Ft-nál járunk...amit kellene csinálni:
- hálószoba, lépcsőház és nappali festése kellene lassan 1-2 éven belülÉs továbbra is kérdés, hogy szerinted a lakás tulaj a saját ingatlan befektetésére számított hasznon felül ezeket nem hajtja be a lakón?
Például ha én most csak akkor fektetnék ingatlanba ha 6%-os éves díjért ki tudnám adni... értsd van 40 millióm ingatlanra és ezt kiveszi valaki havi 240e Ft-ért... mivel ilyen nincs nem ruházok ingatlanba... 6% azért kell mert ebből 1 a lakó cserénél történő tisztasági festés / takarítás + ha valami elromlik ne nekem kelljen rá költenem... ha nincs feladat akkor ez az 1 % marad nálam...
[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
válasz -Skylake- #59888 üzenetére
Szerintem a kérdés tekintetében a felújítást figyelembe vehetjük. Azaz két újszerű állapotút és hasonlóan berendezettet hasonlítsunk össze, mert ez a reális egy vevő szempontjából. Aki újat is néz, az nem fog leharcolt régit venni, max felújítottat. És így valóban érdekes a kérdés.
-
Pisti93
csendes tag
válasz -Skylake- #59869 üzenetére
Mi is pont most vagyunk költözésben és kicsit másfelé, de hasonló paraméterekkel keresünk lakást. Én azt látom, hogy 160k körül már van néhány értelmes 50 nm körüli lakás, ami nem is úgy néz ki, mint amibe tegnap még a nagyi aludt. A napi értesítőmben egyből találtam is a te elvárásaidnak is megfelelőt, csak a kávét kell állva meginni a teraszon, viszont egyből van benne egy gyerekszoba is:
https://www.alberlet.hu/hu/sublet_to_let/budapest-11-kerulet-budafoki-ut-62m2-3-szoba_860167 -
Kobe
veterán
Figyi, elmondom otodszor. Lehet ketelkedni, de annyira ne toljuk mar fullba a kretent, hogy megkerdojelezzuk annak a lakasnak a letet is, amiben a masik szemelyesen jart is, vagy eppen o maga berelte ki....
Ha konkret lakasok erdekelnek, pl nezz fel a Rent with paws FB csoportjaba, vagy a honlapjara. Ok pl minimum lethetente raktak fel Barazada utca / Ujbuda center kornyeken teljesen 0perceseket, lehet a honlapjukon meg fent van, azt ritkabban pucoljak. -
törölt tag
Már 2016-ban 4300/nm-ért vettem ki lakást a 11-ben, és ez még a bummnak eléggé az első szakaszában volt…. Kobe el van tévedve picit, azokat a konvektoros, cserépkályhás, dohos lakásokat amiket belinkelt nem tudom ki veszi meg, azt ne nevezzük már kínálatnak…
[ Szerkesztve ]
-
stingy2
senior tag
válasz -Skylake- #58480 üzenetére
"Meg tudnád mondani, hogy milyen ételt vagy képes lekészíteni 450 forintból ? "
Bár nem tőlem kérdezted, de ha már itt vagyok :
Reggeli: 1 banán, 2 szelet kenyér, 4 szelet csirkemell sonka, Isowhey zero turmix 3dl tejjel: 488 Ft
Ebéd: 1 sült csirkecomb, 20dkg rizs vagy 30dkg párolt zöldség, 10dkg savanyúság: 380/460Ft
Vacsora: 1 halkonzerv, 15dkg tészta: 425Ft
Össz: 1373Ft (457Ft/étkezés) + a gáz ára. Ha a halat, csirkét akciósan veszed(halkonzerv eláll), akkor még olcsóbban is kijön de pl. Isowhey zero-t is le lehet cserélni olcsóbbra, és akkor befér 450 alá. Ital: csapvíz, mert az kb.ingyen van.Ez nem fikció, hanem kb az étrendem. Lehetetlen nincs, csak tehetetlen...[ Szerkesztve ]
INTJ
-
Lex Icon
senior tag
válasz -Skylake- #58480 üzenetére
Nem "bs" csak fogalmad sincs a sajátodon kívül mások hogyan élnek az ország különböző pontjain. Nézegess területi lebontású statisztikákat, ha már nem ismersz ilyen embereket, hátha megvilágosodsz, de eléggé sértő rájuk nézve amit írsz.
Tippelek: szűklátókörűség.[ Szerkesztve ]
-
Xanders
csendes tag
válasz -Skylake- #57814 üzenetére
Nem gáz, válaszolok. Természetesen a megtakarítás egy jelentős hányada örökség. Ettől függetlenül párommal mindketten elég takarékos emberek vagyunk. Azt semmiképp sem mondanám hogy fogunkhoz verjük a garast (legalábbis nem érzem úgy), de a mi életvitelünkkel a legtöbb hónapban a keresetünk nagyjából felét félre tudjuk tenni.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz -Skylake- #57817 üzenetére
Nem keresel annyit hogy felretudj belole? Aki netto 250-et keres egyedul az is meg tud elni. Vagyis ha akarnál, te is félre tudnál tenni 200k-t legalább.
Csak az a baj hogy sokan annyit költenek amennyi van. Ha 600-at keresnél, valazeg akkor annyi kellene pont a havi megélhetéshez és abból se tudnál. Szóval itt inkább máshol van a hiba. El kéne határoznod mennyit szeretnél félretenni, és a maradékot beosztani, nem fordítva, mert akkor sose marad hó végén. -
gg07
tag
válasz -Skylake- #57295 üzenetére
Nem hiszem magamról h zseni vagyok. És igazad van, befektető se. Végül is több köze van a szerencsejátékhoz..igazad van. De azt az illúziót érezem, hogy valami rèszese vagyok és hátha jó cégbe, projektbe tettem a pénzt. Szerencsejátéknál csak a szerencsèmbe tettem a pénzt.. és tudjuk azért az esélyeket.
Lehet h alapvetően így is csak egy szerencse kereső barom vagyok. De miért ne lehetnèk? Miért zavar ez? Tudom milyen a konzervatív befektetés. De az unalmas és lassú. Ma mindenki 2 perc akar meggazdagodni. Én tudom, hogy erre kevés az esély és nem ez a fenntartható.
Lesz a mostani szárnyalásoknak böjtje. De ha 2 évig, 5 évig még tart a bull trend. Akkor miért ne próbálhatnèk rá valamennyivel? Na mind1.[ Szerkesztve ]
-
DanielLong
senior tag
válasz -Skylake- #56829 üzenetére
Tök felesleges egymást ekézni ilyen kérdésekben, soha nem fog mindenki egyetérteni a témában és ugyanígy fel lehetne hozni az államilag finanszírozott felsőoktatás meg a GYES kérdését is. A vita viszont hasznos és szerintem egyébként teljesen hiányzik már a közéletből az efajta eszmecsere. Gyakorlatilag már bárhol feldobok egy ilyen téma indítót és leszólnak, hogy miért akarok politizálni...
-
Zoty4
őstag
válasz -Skylake- #56824 üzenetére
miért mi kéne robin hood?
300k-45=255k
akkor aki keres 3 millát az is kapjon kézhez 255k?
Ne butáskodjunk már.Valamiért többet keres az az ember, valószínű többet ér a munkája, több gdp-t termel. Esetleg munkafolyamatot irányít, valamiben specialista.
A szívspecialista a havi 5millios fizetésével mennyit kéne hogy adózzon? És mennyit egy félrészeg építőipari segédmunkás?Ez így teljesen jó rendszer, ha változás lenne: több sáv, baromi sokan mennének szürkébe, vagy menne a trükközés= adókiesés
Stanlee írta, hogy németeknél a szingliket sokkal jobban adóztatják. Ez miért jó példa? Sajnos sokan vannak akik akiknek nem jut pár, mert csúnyák, nehz természetűek, félénkek, stb. Most még kárhoztassuk őket arra hogy több adót fizessenek?
Itt magyarországon kb ez is addig tartana h papíron két szingli összeházasodik és írnak olyan papírt h nem tartanak igényt válás esetén nem tartanak igény a másik vagyonára[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz -Skylake- #56824 üzenetére
Igazából a több kulcsos akkor működik jól, ha viszonylag sok kulcs van (mindenképp több mint 2, inkább 4-5). (és természetesen mindíg csak a sáv fölötti rész megy a magasabb kulccsal, nem az egész, mert az egy őrület)
kell egy sáv, ami a "kenyérre kell" kategória, ez mondjuk a minimálbér, ez lehet adómentes is, vagy mondjuk 5%. A jelenlegi 15% lehetne a következő, aminek a határát valahol 500 ezer és 1 millió között lehetne meghúzni (és ezzel gyakorlatilag az emberek túlnyomó többségét nem is érintené a dolog negatívan), efelett 2 milláig valami 25% környéki kulcs, afelett meg 30-40%. Ilyesminek abszolót lenne értelme mintahogy ez sok helyen így is van.[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
válasz -Skylake- #53526 üzenetére
Ezzel az eszmefuttatással egy gond van: ha a nyugati világ 0-ra csökkentené a környezetszennyezést, akkor is csak egy kis időt spórolnánk, mivel nem ők (mi) szennyezzük a legjobban a bolygót. A probléma forrása a bolygó túl felén van. A legnagyobb környezetszennyezők a nagy távol-keleti országok: Kína, India, Indonézia, Pakisztán,... Az olcsó munkaerő és a 0 környezetvédelmi előírások miatt itt lehet olcsón termelni. Itt a legszennyezettebbek a folyók, amik az óceánokba ömlenek és viszik magukkal a szeméthegyeket és mérgező anyagokat, a levegőbe itt kerül a legtöbb mérgező anyag a gyárak és erőművek miatt.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz -Skylake- #53531 üzenetére
Nekem a műhúsoktól azért áll fel a szőr a hátamon, mert sokszorosan feldolgozott ételek, és ezek már elég civilizációs betegséget okoznak így is. Inkább kiadnék 4k-t egy jó marhahúspogácsára mint 4k-t egy ilyen mesterséges akármire.
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest