- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: Hoppá, veterán lettem!
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nexvital
lelkes újonc
válasz
Yellow73_a #128982 üzenetére
Sziasztok!
Pontosan 2027 júliusától kamatozik +2,5%-al a 2029N BMÁP.
Tőke 5-6%-a bement BMÁPba. (2033I átforgatva ebbe)
1 éves távon jó lehet a BMÁP, a többit senki nem tudja előre. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
Az infla várakozások magasabb számai esetén jobb a BMÁP, ha ilyen 1,5%-al az infla felett mennek a DKJ hozamok. Szerintem az infla is, és az infla és DKJ hozamok közti különbség is kisebb lesz. Úgy a fixMÁP a jobb 3 évre.
Én bevertem az egészet a fix-be, ami így szerintem a közép út, annak 1 kimenete van, a BMÁP lehet gyengébb, ugyanolyan vagy jobb.1 hónap múlva lesz a legnagyobb tételem amiről dönteni kell, ha akkor az új BMÁP rosszabb lesz, mint a meglevő, akkor azt is beverem a fix-be.
Ha lesz ugyanilyen vagy hosszabb vagy jobb, akkor lehet a felét ide a felét oda teszem. -
aAron_
őstag
válasz
Én a 1.5%-os kamatprémiumú PMÁP-okat sem tartom versenyképesnek. Részben azért, amit te is írsz, DKJ hozam még nőhet is, amin már alapból van BMÁP kamatprémium nélkül is reálhozam. Ezzel szemben PMÁP-okon könnyen lehet negatív reálhozam idén, jövőre meg talán egálban lesz más papírokkal.
#128987ngaba: 2031/N vagy ehhez hasonlót várok csak. Hozzáadnak pár évet lejárathoz.
Nagymarci, ha nem tévedek, nem túl nagy kedvelője a lakossági állampapíroknak, szerinte a piacról finanszírozás jobb, mert olcsóbb. Aztán persze lehet piaci finanszírozás nem lesz elég, ha olyan nagy a lakossági eladás.
-
ngaba
aktív tag
válasz
Én körülbelül ugyanígy gondolkodtam. Én azért is vettem BMÁP-ot, mert fixmápot még lehet március végéig ugyanilyen kamatokkal elvileg (persze figyelni kell a hirdetményeket, hogy nem zárják-e le), addig ráérünk megnézni, hogy merre mennek a kamatok.
A 29/N BMÁP-ot meg mindjárt lezárják. (Az egy jelzés lesz, hogy egyáltalán indítanak-e helyette hasonlót, ill. változik-e a prémium. Az mutatja majd, hogy az ÁKK szakemberei milyennek látják a jövőt.) -
AMD Power
titán
válasz
Nekem sajnos nincsen 1.5% PMAP-om. Egy van ami 1% , a többi az semmire nem lesz jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% Akku, gyári garanciás !
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Microsoft Surface Go laptop 12,4" i5/8GB/128GB újszerű állapotban
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47 mm fehér/ezüst + Spigen Modern Fit 316L fém szíj
- I7-7700K/32GB Ram/GTX1660 Super OC
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest