Új hozzászólás Aktív témák

• Yellow73_a

tag

Én is eladtam a 2033/I-t, és BMÁP-ot vettem helyette. Jól gondolom, hogy (enyhén) növekvő infláció mellett a DKJ egyre magasabb hozamot fog adni, ergo a BMÁP kamata is növekedni fog? Ugye a BMÁP-on van 1,5% prémium, ami pár év múlva 2,5%-ra fog nőni.
    Szerintem a következő 1-2 évben a BMÁP jobb lesz mint a fixmáp.
    Szerencsére minden hónapban marad megtakarításom, így azoknak is folyamatosan keresem a helyét, azok jelenleg FixMÁP-ba és BMÁP-ba mennek.

A 1,5%-os PMÁP-jaimat szerintem egyelőre nem fogom eldobni, csak akkor, ha jön ki újabb legalább 1,5% prémiumú PMÁP, illetve más alternatíva, ami hosszabb távon jobb, mint a tartott PMÁP-jaim: (2029/I, 2029/J, 2030/I, 2030/J, ezek 1,5% prémiummal, illetve 2031/I 1,0%-os prémiummal). Ezek február-március-május 20-án fordulnak, majd kiderül, hogy akkor lesz-e jobb. Viszont arra számítok, hogy újra valamennyire növekszik az infláció, így idővel felértékelődhetnek a PMÁP-ok a FixMÁP-pal szemben. Az 1,5%-os PMÁPok hátránya csak tizedszázalékokban mérhető, így nagyot nem veszítek, ha nem adom el őket.

Új hozzászólás Aktív témák