Hirdetés

2024. július 4., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#96670) julius666 válasza PredatorZoli (#96643) üzenetére


julius666
addikt

Szerintem 2 nagyon fontos dolgot figyelmen kívül hagysz. Az elsőt, a hozam eloszlást te is írtad. Nem feltétlenül kell 1929 ahhoz, hogy bukjon a matek, elég egy szopatós évtized amikor a részvénypiac döglődik, de a kamatok magasak (=drága a hiteled is). Kettő ráadásul könnyen tud együtt járni.

Szerintem 30 éves távra számolva nem elhanyagolható a kockázata annak, hogy beszopsz egy ilyet. Mondjuk jó kérdés, hogy kötvényezős megoldásnál hogy nézne ki a matek, főleg ha hosszú a kötvény láb (emelkedő szakaszt ott is beszopod ugye).

Másik kockázat, ami 30 éves távon szintén nem elhanyagolható, hogy ki tudja milyen lehetőségeid lesznek. Kötvény, részvény biztosan velünk marad, a matekod gerincét adó leverage opciók nem biztos (hivatalosan ugye most sincs rá mód). Adózás se mindegy (bár az lehet pont a leverage opciónak kedvez inkább ha változik).

Egyébként értem, hogy valami trükkös megoldásról van szó, amit - még - nem szeretnél bedobni, amíg nem biztos, hogy járható, de a nyugdíj téma miért izgat ennyire? Ha jól értem a valódi FIRE neked is még messze van, olcsó IB-s leveraget meg lehetne addig jobban is használni (arra, amire való, tőkeáttétes részvény kereskedésre).

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.