- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Oppenheimer #57646 üzenetére
szerencsére nincsen befektetni való pénzem, így csak azon gondolkodom kiszálljak-e inkább mindenből most. az evergrande mellett ez az eu-s energiaválság is egész komolyan továbbgyűrűzhet. lehet jobb most lefelezni az eddigi etf-eket, aztán kicsit később venni.
Sub-S: nah igen, pedig már majdnem ki tudtam ugrani belőle
vajon mikor lesz ismét 70 felett?
-
Sub-S
senior tag
válasz
Szegényt ne emlegesd, XPEV már esett így is eleget mostanában.
-
SzGee
aktív tag
válasz
én nem foglalkozom timing-gal, minden héten kedden és csütörtökön vásárolok 500-500 USD-ért a cél ezt 2025 végéig megtenni, utána már csak a hobbijaimnak élek majd
és az osztalékból élek majd, vágom a centit, beszereztem egy visszaszámlálós órát, még 1548 nap van hátra a nyugdíjig
szóval én nem bánnék most egy 4-5 éves stagnálást esetleg csökkenést sem, annál olcsóbban tudnék higítani -
Oppenheimer
nagyúr
Múlt héten beraktam a rendelkezésre álló cash 12%-át MSCI Worldbe, remélve hogy triggerelek egy kis esést, de úgy látom az istennek se akar jönni egy rendes dip. Bandus kérlek vegyél te is, akkor tuti esik egy nagyot utána.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
concret_hp #57633 üzenetére
-
-
concret_hp
addikt
úgy látom a webkincstár meg a cib egy szerverparkban van a fészbúkkal meg a linkedinnel
még jó, hogy édlután poénkodtam vele miután otthonhagytam a bankkártyámat, hogy csak átutalással tudok fizetni, ha az is el nem romlik.. hát elromlott
-
neophyte79
tag
válasz
neophyte79 #57640 üzenetére
Hátha segít valakinek, a postai úton küldött szerződésben található a jelszó a PDF-hez.
-
neophyte79
tag
Sziasztok,
a neten sok mindent nem találtam. Az államkincstárból megérkezett a havi összesítő, amit nem tudok megnyitni, jelszót kér. A webkincstárhoz megadott jelszó nem működik, így ez kilőve...de írnak a levélben egy ilyet:
"Mellékelten megküldjük az Ön értékpapír nyilvántartási-számláihoz kapcsolódó havi összevont számlakivonatát, mely a 36/2015. (IX. 24.) MNB rendelet alapján tartalmazza az MNB internetes egyenleglekérdező rendszeréhez szükséges havi jelszavát."Oké, be sem tudok lépni, mivel jelszó az nincs, de benne van a következő havi jelszó. Akkor? Mi a teendő?
-
válasz
concret_hp #57633 üzenetére
olyan nagy dolgok egyelőre nem történnek.
-
axioma
veterán
válasz
monosgeri21 #57634 üzenetére
Az osszeg (max. 1.6M/csalad) nem olyan nagy, hogy az ingatlanvasarlasoknak segitsen, me'g a 20% onerohoz is csak elegge videken, legalabbis szerintem... inkabb felujitas, kerdes jelen kornyezetben eladas celu ingatlanra kolt-e igy barki (sztem csak arra amiben benne lakik, vagy aki nem szakember de anyagot vesz es munkajat rakja bele, mert ellenszezonban van meloja).
-
aujjobba
addikt
válasz
A Forbes szerint a megkerdezettek 22%-a ingatlan felujitasra koltene a penzt (SZJA), 18% ingatlan vasarlasra, 6% befekteti penzugyi eszkozokbe. A tobbi felreteszi, vagy autot egyeb nagyerteku cuccot vesz.
Szoval ez szerintem az epitoipart fogja tovabb repiteni, meg a hozza kapcsolo szakmakat, butoros, komuves, terkoves, stb.Mi is butorozunk ezerrel, a visszaterites + otthonfelujitasi tamogatas alaposan megtolja ezt.
-
válasz
Az SZJA engem spec nem erint viszont a zold hitel annal inkabb, remelem megkapom mert mar most kiderult, hogy eleg gyorsan kiurulhet az a zold kassza. Nekem pl vegleges szerzodesem csak januarban lesz :(
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Nem ettől van infláció, hanem az áruhiánytól, meg néhány területen a munkaerőhiánytól.
-
monosgeri21
tag
Kicsit off: Ti mit gondoltok a jövőre belengetett SZJA visszatérítésről meg a zöld hitelről, 200.000-es minimál bérről? Szerintetek nem fogja brutál módon megnyomni jövőre az amúgy is repülő inflációt?
-
concret_hp
addikt
-
PredatorZoli
Topikgazda
Nyilván szoktuk mondani, hogy mindenki a saját szintjén nyomorog. Ha valaki 300-at keres, akkor 40 millás házat/lakást szeretne holott reálisan csak 20 millás férne bele.
Ha valaki millát keres vagy tesz félre, az 100-150 millás házban gondolkodik elit helyen, noha reálisan inkább 60-80 milláért kellene nézelődnie. Nyilván meg kell gondolni, hogy megéri e egy puccos otthonért egy életen át gürizni vagy érdemesebb megelégedni kevesebbel. -
A Zéé
addikt
válasz
szőröscica #57625 üzenetére
Azért a havi 800k félretett pénz az nagyon nem az átlagjózsi szintje, sőt közelebb van a felső 10% jövedelemszintjéhez, mint az átlaghoz... Ha ennyi jövedelem mellett sem "futja" ingatlanra, akkor lehet, hogy nem a piacot kell hibáztatni. 100 millióból azért már nem kis méretű családi házat építesz. Vagy nagyon nem ugyanazt értjük a kis méretű alatt.
-
válasz
Nem igazán értem, hogy a kérdést miért nekem címezted. Csak közöltem, hogy ennyi az ára. Ez nem a szociális igazságosság topic.
-
Veron
addikt
Nagyon nem, a mi újépítésünket nem a legótvarabbak készítették, de így is strigulázni tudnám mit spóroltak ki, pedig nem értek hozzá.
Anyôsomék utcájában 80 milláért vettek meg most egy telket - házzal, de azt elbontották. Bp. 13. Kerület, 2021. Eszméletlen.
Lehet minden megtakarítást kriptóba kellene tenni?! Ha bejön, lesz ház, ha nem, akkor sem. -
Lorden
senior tag
válasz
Egy normálisan szigetelt lakásban, ezekből semmit nem hallani át.
-
szőröscica
addikt
válasz
Vision #57623 üzenetére
Es ez az 1 millios negyzetmeterar kinek elerheto szerinted? Mi asszonnyal turhetoen keresunk, havi atlag 800k-1millio kozott teszunk felre, es nem latjuk a veget, pedig nem szorjuk a penzt, meg a hajamat is magamnak vagom. Ugy emelkednek az ingatlanarak, hogy eselytelennek erzem egy kulso keruleti kis meretu csaladi haz megepiteset is. 100 millioert meg nem fogok lakasba koltozni, hogy hallgassam ahogy bombol a gyerek a szomszedban vagy ahogy elkopognak magassarkuban az ajto elott.
5 evvel ezelott a mostani megtakaritasainkbol palotat vettem volna a XVII keruletben, most kis tulzassal egy aszfaltozatlan utcaban egy szar telek jon ki belole.
-
Resike
tag
válasz
Lex Icon #57602 üzenetére
Csakhogy erre semmi bizonyítékod nincs, csak találgatás az alapján hogy most 0.15%-kal rosszabb mint anno volt, de még így is lazán jobb lehet a hozama mint a MÁP-nak, vagy pont ugyanannyi hozama mint a régebbi sorozatoknak. Az idei magasabb inflációs előjelzés, vagy hogy még a következő 1-2 év is elég hasonló lesz mint a mostani nagyonis ebbe az irányba mutat.
-
válasz
Mercutio_ #57612 üzenetére
Nem adhat a cég kamatmentesen kölcsönt senkinek. Persze kvázi magadnak fizeted, de onnantól megint jön a bonyodalom, hogy hogyan szeded ki a pénzt a cégből. Nem igazán ér annyit a dolog szerintem, hogy megérje állampapírral szórakozni.
#57619D1Rect
Nem értem, hogy mi van a piacon. Perpill jobban megéri új lakást venni, mint használtat. Mármint befektetési céllal. Én azért vennék egy használt lakást, mert szeretek építkezni, és magam felújítanám. De egyszerűen nem éri meg, nem jön ki a matek. -
válasz
Vision #57607 üzenetére
Talán a DH szerint ment nagyot az ingatlanpiac szeptemberben, valószínűleg mindenki látja, hogy vége a 3% alatti hiteleknek #üveggömbmódon és lesz egy pillanat valamikor jövőre amikor még nem magasak a hitelek, de már kínálati piac lesz.
Én ezt próbálom becélozni, de lehet egyáltalán nem lesz ilyen és nagyon meg kell hozzá találni a megfelelő ingatlant és eladót. -
Veron
addikt
válasz
PredatorZoli #57616 üzenetére
Én nem akarok ezzel élni, csak elgondolkodtam a magyar rögvalóságon.
-
basta123
csendes újonc
válasz
PredatorZoli #57616 üzenetére
Ezt bármelyik könyvelő elintézi neked, ebből élnek. Kisvállalkozások pedig nem könyvvizsgálatra kötelezettek.
-
Mercutio_
félisten
válasz
PredatorZoli #57611 üzenetére
Tagi/munkáltatói kölcsönként kiadja magának?
-
fokukac
nagyúr
válasz
Lex Icon #57600 üzenetére
Pedig, ha kibontod tovább az adatokat, akkor azért látszik, hogy kis hazánkban már 19-ben is bérinfláció volt, ami aztán láthatólag beesett 2020 tavaszán, mikor jött a krach.
Azért esett csak ennyivel, és azért nem lett defláció, mert januárban még 330 volt a forint, áprilisban meg már 370, ami idővel szépen beépült az árakba.
Aztán az emberek elkezdtek újra dolgozni és költeni is, és az is megjelent már év elején, és azóta is, pedig most már másfél éve 360 körül van az árfolyam, tehát nagyon egyszerűsítve még azt is mondhatjuk rá, hogy "most már stabil", tehát kikerült a bázishatásból.
Szóval az árfolyamnak is elsődleges hatása van, nem lehet tagadni. De szerintem látszik a kereslet visszaesése majd újra-élénkülése is. -
aujjobba
addikt
válasz
aujjobba #57603 üzenetére
Kiestem a szerkesztesi idokeretbol, elnezest.
Szoval ha megnezed a webkincstart gyakorlatilag ketfele PMAP-ot tudsz venni jelenleg a kapott kamatbol (3 eves 0.75% premiummal, vagy 5 evest 1.25% premiummal), vagy MAP+.
Tehat amit irsz az elso evben 470ezer forint hozamot (D5 cella) mar nem tudod tokesiteni ujra 1.4%-os premiumot ado papirra. -
aujjobba
addikt
válasz
Resike #57601 üzenetére
Az az alapveto problema, hogy ugy szamol a tabla mintha a PMAP-bol kapott kamat tokesedne es ugyanolyan feltetelekkel kamatozna tovabb.
De ez nem igy van, amikor kifizetik a kamatot nem tudsz ugyanabba az eredeti sorozatba belevenni. Be kell fektetned valamibe, vagy kiutalod magadnak, ez mar a te dontesed, de nem tokesedik vissza. -
Resike
tag
válasz
Lex Icon #57594 üzenetére
Még jó hogy mindenki ki tudja tölteni a saját adataival, van olyan bank is ami például 99.5%-on váltja vissza. A lényeg meg nem esett le hogy még az erősen alultippel inflációval és a 2%-kos bűntivel is igazából csak törtszázalékos visszaváltási különbség van a két papír között. Nekem biztos hogy jobb akit érdekli hogy vajon neki is az meg kiszámolja magának.
@mgoogyi
Már megint ezzel a hülyeséggel jössz... Oda van írva hogy évesített hozam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest