Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Golyobis

tag

válasz mgoogyi #36088 üzenetére

Próbálok rájönni hogy pontosan mit is jelent egy részvény de még egy jó adag keresés után sem sikerült pontosan rájönnöm hogy egy részvénytársaságban hogy néznek ki, és hogyan alakulnak a tulajdoni és vagyoni viszonyok.

Itt volt egy Részvények kibocsátása: példa, de annál a résznél hogy "Később a tulajdonosok viszont a növekedést látva dönthetnek úgy..." elakadtam. Valaki tudná nekem fojtatni esetleg a példát számszerűsítve? Ilyenkor mi történik pontosan?
    A tulajdonosok együtt eladják mondjuk a cég 25% át (ami 100*0.25=25 milla? vagy 25 milla névértékű papírt adnak el tetszőleges áron, feltételezhetően a névérték többszöröséért?) egymás közt arányos mennyiségben, tehát minden tulajdonos a saját részvényeinek a 25%-át adja?

A szöveg szerint "...Ekkor a társaság nyílt részvénytársasággá alakul, és újabb részvényeket bocsájt ki..."

Nem értem ilyenkor 100% fölé mennek a tulajdoni arányok? :F

A kibocsájtott és eladott újabb részvények után ki kapja meg a pénzt? A korábbi tulajdonosok arányosan? Vagy az valahogy a cég vagyonát fogja képezni? (Ebben az esetben az új tulajdonos annak a pénznek egy részét is megvásárolja amit ő maga fizetett érte.)

Nem reklámozni és nem is ócsárolni szerettem volna az eredeti cikket (bár rossz véleménnyel vagyok róla), Csak azért linkeltem hogy érthető legyen hogy mit akarok. Valaki esetleg így konkrét számokkal be tudná mutatni hogy ezek a dolgok hogy működnek?

Szerk: bocs megint elkövettem a szokásos hibát, hogy új hozzászólás helyett választ írtam valakinek...

Új hozzászólás Aktív témák