Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Golyobis
tag
válasz
mgoogyi #36088 üzenetére
Próbálok rájönni hogy pontosan mit is jelent egy részvény de még egy jó adag keresés után sem sikerült pontosan rájönnöm hogy egy részvénytársaságban hogy néznek ki, és hogyan alakulnak a tulajdoni és vagyoni viszonyok.
Itt volt egy Részvények kibocsátása: példa, de annál a résznél hogy "Később a tulajdonosok viszont a növekedést látva dönthetnek úgy..." elakadtam. Valaki tudná nekem fojtatni esetleg a példát számszerűsítve? Ilyenkor mi történik pontosan?
A tulajdonosok együtt eladják mondjuk a cég 25% át (ami 100*0.25=25 milla? vagy 25 milla névértékű papírt adnak el tetszőleges áron, feltételezhetően a névérték többszöröséért?) egymás közt arányos mennyiségben, tehát minden tulajdonos a saját részvényeinek a 25%-át adja?A szöveg szerint "...Ekkor a társaság nyílt részvénytársasággá alakul, és újabb részvényeket bocsájt ki..."
Nem értem ilyenkor 100% fölé mennek a tulajdoni arányok?
A kibocsájtott és eladott újabb részvények után ki kapja meg a pénzt? A korábbi tulajdonosok arányosan? Vagy az valahogy a cég vagyonát fogja képezni? (Ebben az esetben az új tulajdonos annak a pénznek egy részét is megvásárolja amit ő maga fizetett érte.)
Nem reklámozni és nem is ócsárolni szerettem volna az eredeti cikket (bár rossz véleménnyel vagyok róla), Csak azért linkeltem hogy érthető legyen hogy mit akarok. Valaki esetleg így konkrét számokkal be tudná mutatni hogy ezek a dolgok hogy működnek?
Szerk: bocs megint elkövettem a szokásos hibát, hogy új hozzászólás helyett választ írtam valakinek...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- SQL kérdések
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elektromos autók - motorok
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Horgász topik
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Windows 11
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest