- Candy: Okosvilágítás konyhai módon Shelly Plus 1 relével
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
H A M M E R #30451 üzenetére
sztem nekem szántad...
"Annyi sántít a történetben, hogy a gyerekkel kapcsolatos juttatásokról nem írtál. Van ugye családipótlék, adókedvezmény...
Ott van beleírtam te nem olvastál figyelmesen:
Ha beleszámolom a 10K családi potlék+10K adókedvezményt akkor talán beférünk 12misi alál."ha nincs lakásod, (és ahogy olvasom, Ti albiban laktok), van csok, stb...."
Maradjunk a konkrét esrtnél. Egy gyerek 600K a CSOK. (és CSOKnak elég komoly feltételei vannak)A panaszkodás, mért nem vettünk lakást... meg nem értem. Anyagilag leírtam egy konkrét esetet, hogy ennyibe kerül. Tények, számok.
Amúgy nem feltétlen éri meg a lakásvásárlás. Jelenlegi lakás értéke kb 35misi bérleti díj havi 130K. Évi 1.560K vessük össze 5éves PMÁP kamatával 3.8% = évi 1.330K a kamat. Évi 230K a difi. De ebbe vegyük bele azt, hogy azért avval, hogy telik az idő, benne lakunk amortizáljuk is azt. Hát nem nagy biznisz.
És akkor nézzük meg a jelenlegi megugró infla alapján uezt. juniusi éves infla 3.1% +1.5% = nemsokára 4.6% azaz a PMÁP 35misi * 0.046= 1.610 a kamat. Máris nem éri meg az a lakás.
És akkor a pénzem az egyik esetben baromira likvid, ha vmi üzletet látok bele tudok ugrani stb....
(Persze ha így emelkednek a lakásárak mint az elmúlt ~8évben van vmi extra lehetőség, nincs üzleti lehetőség akkor megéri. Ha megállnak az árak ne adj isten csökkennek akkor nem, de ebbe már végképp nem mennék bele)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows Insider Program
- Háztartási gépek
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- MIUI / HyperOS topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ és használt GAMER PC készletről 1-3 év garancia, számla - legjobbat a legjobbaktól!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest