- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdady
nagyúr
válasz
PredatorZoli #108199 üzenetére
Sokunkat érdekelne mit kell pontosan csinàlni és hogyan hogy ez a futures dolog erstenél mert közeleg az rc csomag vége. Vagy esetleg le lett írva már egyben?
Amit én olvastam ki:
1. Be kell utalni állandó megbízással erste értékpapír főszàmlàra havonta 20ezret (az elég?) (mi az a t48?) Nem kell írni erstènek hogy csomagvàltás vagy ilyesmi?
2. Venni kell valami erste futures alapot valahol a 20 ezerből. Pont ennyiért lehet?
3. El kell adni másnap. (Vagy aznap?) Nem tudom van-e bukója vagy költsége
4. Lehet átvezetni tbsz/nyeszre és vásárolni bármitKiegészítenéd javitanád?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
PredatorZoli #108135 üzenetére
Azt egyébként biztosan tudjuk, hogy IBCE/IBIE felé is 5000 forint/papír a transzfer az Erstétől? Csak mert mintha az Interactive Brokers nem lenne KELER ügyfél [link], így nem egy sima KELER-en belüli átvezetés a művelet, hanem jöhet mellé az "értékpapírtranszferben résztvevő külső szolgáltató által felszámított díj".
Szóval az a kérdés, hogy valaki indított-e már transzfert IB-hez (normál számlára), és valóban megúszta-e 5000 forintból.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
PredatorZoli #108195 üzenetére
Msci world esetén kb 25 bázispont különbség jön ki, nasdaq esetén kb 6 bázispont. Nem a világ vége de minden forint számít
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
Oppenheimer #108194 üzenetére
Attól függ hogy az adott ETF hozama milyen arányban származik osztalékból és árfolyamnyereségvől. De kb ilyen 10-60 bázispont/év.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
PredatorZoli #108192 üzenetére
Ez az infó mehetne az összefoglalóba, ha tudom, nem veszek Luxys ETF-eket. 😥 Valójában mekkora különbség lehet 2 ETF között amik ugyan azt tartják ugyan akkora díjakkal, csak az ország tér el?
-
TCr
veterán
válasz
PredatorZoli #108192 üzenetére
-
Handball94
aktív tag
válasz
KaszinoTulaj #108104 üzenetére
Itt nekem az a kérdés, hogy hogyan hozható létre korábbi évi TBSZ, mert transzferálni csak már létrehozott TBSZ számlákra enged most, ha jól látom.
-
aAron_
őstag
válasz
dzsentri #108186 üzenetére
Valaki szerint MCW-en kívül másnak nincs értelme (market cap weight - legolcsóbb, diverzifikált, piaci hozamot biztosító), mások szerint agresszív faktorkitettséget érdemes vállalni, azon belül is leginkább value-t, a jelenlegi árazottságok alapján. Én valahol a kettő között vagyok.
Egy dolog biztos, diverzifikálni így is úgy is fontos. Nekem ezért sem tetszik az S&P500.
-
-
Csökkent az átfutási ideje az állampapír vásárlásnak? Tegnap du. 4 előtt 5 perccel beutaltam a pénzt (jut eszembe, már ez is azonnali fizetéssel megy, mert egyből megjelent ott?), vettem belőle papírt. Egyből "elszámolás alatt" státuszba került az összegzőnél, ma ránézve pedig már a papírban volt a pénz. Eddig azért kb. 2 nap volt, mire elszámolták.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
zoo8800 #108182 üzenetére
De az fontos hogy vonatkoztass el mindenfele devizatol. Ha ETF-ed van, akkor csak az szamit hogy mik a cegek (vagy egyeb dolgok) benne, az hogy azok pillanatnyi erteket milyen devizaban latod, teljesen mindegy. Annyit szamit max hogyha eladod es kolteni akarsz belole, akkor a celdevizara at kell valtani.
Az is mindegy hogy milyen devizaert vetted. Akarmibol jutsz el a veteli devizaig, tobb darab ETF-hez sosem tudsz jutni. -
zoo8800
veterán
Oké, köszi srácok
-
zoo8800
veterán
válasz
vnorbi #108176 üzenetére
Én 2 hete adtam el az S&P500 követő ETF-em, és IUIT-t vettem belőle.
Vajon érdemes lenne TBSZ-re Xtrackers MSCI World Information Technology UCITS ETF-et venni mellé, CHF-ben? (XDWT)
Csak hogy ne csak USD, hanem CHF is legyen befektetve. A két ETF közti átfedés nem zavar, cél a deviza diverzifikáció. -
dzsentri
csendes újonc
Sziasztok! Megköszönném, ha segítenének a tapasztaltak. Nemrég nyitottam IB TBSZ-t, egyelőre csak játékpénzzel próbálkozom, hogy kiismerjem a rendszert. A koncepcióm, hogy buy and hold alapon veszek EUR-ért részvény ETF-eket, a kötvény láb MÁK-nál van, amíg ilyenek a kamatok. Jövőre az EUR részt 2028/X-ből áttenném ETF-be, az már egy szabad szemmel jól látható összeg lesz, szeretném addig kialakítani az arányokat. Nyugdíjig még van pár évtized, szóval inkább a növekedésre hajtok. Eddig ilyen arányban alakul a portfolióm:
44% SXR8
6% JPGL
25% XDEV
25% ZPRV
A fenti koordinátákkal mi a véleményetek, mit vegyek még, és milyen %-ban? Hosszú távra tervezek, max. évente 1-2 alkalommal rendezném vissza az arányokat, ha nagyon elcsúsznak. -
vnorbi
aktív tag
válasz
donat_sz #108175 üzenetére
2018-ban nyitott TBSZ-re vettem 2-szer 1000 euróért. Az a 2000 most 6123-on áll (~205% emelkedés). Akkoriban csapongtam, kb minden alkalommal másfajtát ETF-et vettem, ez az egy volt olyan, amiből kétszer is. Aztán kb évente egy-egy alkalommal, idén viszont már többször.
Most már tudom, hogy minden más rossz ötlet volt, csak ezt kellett volna venni mindig az elmúlt években. Vagy Teslát
-
student
őstag
kinek kell írni hogy vegyék fel a BÉTa-ra vwce etf-t ?
...vagy ez nem ilyen egyszerű ? -
julius666
addikt
válasz
pyxis #108172 üzenetére
A TBSZ semmit nem ér az USA oldali adóztatás ellen, az csak a magyar adóterhek alól mentesít.
Az EU-ba bejegyzett ETF-en keresztüli közvetett tartás viszont valódi "kiskapu", az mentesít az USA adó alól. Ilyenkor ugyanis a részvényeket/kötvényeket az alap maga veszi, Írországban bejegyzett jogi személy. Írországnak pedig még van adóegyezménye az USA-val, ír szereplőket nem sápolhat szarrá az USA.
-
pyxis
csendes tag
Ami nekem van (DTLE), az Írországban van bejegyezve, és TBSZ-re vettem, úgyhogy remélem ezek közül valamelyik elég erős lesz ahhoz hogy ne kelljen utánuk adót fizetni, mert bevallom kicsit el vagyok veszve ennek az adózásával kapcsolatban
Az első kifizetés most december végén lesz, a következő jövő júniusban, úgyhogy legrosszabb esetben akkor meglátjuk... -
vnorbi
aktív tag
Szerintem a Factsheet régi adatokat tartalmaz, a linkelt oldal alján van Holdings rész, gondolom, ott van a friss adat, most 11.93%. Én ezzel számoltam, de a nagyságrend stimmel (aminek bő fele az én tőkém, a többit az árfolyamemelkedés adja).
~5 éve vettem először belőle (akkoriban promóztam is itt), azóta nem rendszeresen, de szoktam venni.
-
kozeposztaly
csendes tag
válasz
julius666 #108147 üzenetére
"Esetleg olvasd el a válaszokat amiket kaptál."
Az utóbbi írásom nem is kérdés volt, csak látva az IBKRhez való feltétlen futást jegyeztem meg, hogy ki az aki biztosra tudja mondani (felmutatva papírt/url-t), hogy működik náluk a TBSZ, úgy ahogy magyar szolgáltatóknál x éve adójogilag problémamentesen.
Szóval ez csak egy hangos gondolkodás volt inkább, no offense..
És igen, annak idején még idejekorán rákérdeztem NAVnál, IBnél....azóta is válaszolnak....még jóval a felvetésem előtt....mert nekem nem 100as a történet ismerve az elmúlt pár évünket...
Peace.
-
axioma
veterán
Nem tudom volt-e mar szo rola: IBIE eseten van valahol (nem feltetlen Mo-on) lekerdezesi lehetoseg, hogy a papirok valoban a tulajdonba kerultek? (Azt tudom hogy a tbsz-esek me'g eleve nem mentek IBCE-re se me'g, de igazabol csak annyi az erdekes elsore, hogy ez a lekerdezhetoseg valami magyar szabalyozosdi, vagy nemzetkozi?)
-
vnorbi
aktív tag
válasz
SzGee #108157 üzenetére
Tegnap megérkezett a Lightyear 5 dollárja a kérdőívük kitöltésért, azt mind belevágtam NVDA-ba. Mondjuk a 10 cent (=2%) minimum díj kicsit fáj, de hamar ledolgozza (tegnapi záró szerint 9 cent már meg is van belőle).
Így érzem a "pozíciót". Az hogy IT Sector ETF-en keresztül is van 2300+ euró NVDA kitettségem, az nem tudatosul, csak csodálkozok, hogy megy fel az ETF árfolyama valamitől.
-
SzGee
aktív tag
válasz
Oppenheimer #108156 üzenetére
Hát biztos nem most fogok belevenni
-
SzGee
aktív tag
Úgy látom, eljött ismét az örök long időszaka...
NVDA 130-as P/E-vel most jött 2500-as célár
QQQ 47%-os pluszban YTD
2 éven belül az NVDA és a MFST is megelőzheti market cap-ben az AAPL-t az előrejelzések szerint...én meg szopok a value cégekkel ahelyett hogy beszórnám a 130-as P/E-s NVDA-ba a lóvét
Lehet most jelentés előtt beleveszek, utána már 6-ossal fog kezdődni az árfolyamTotálisan elmebeteg, ami a tőzsdéken megy
-
Dare2Live
félisten
Ha 2016ban akkor most végképp:
-pont egy olyan év jön amikor pmappal érdemi reálkamatra lehet szert tenni.
-reálértékben 5millió ft ma sokkal kevesebbet ér mint 2016ban. Talán a felét de inkább kevesebbet.... ha meg is vered a pmap reálkamatát nem éri meg a ráfordított idő. -
TCr
veterán
Jut eszembe, Miklós a Kiszámoló Akadémián említette (2016-os anyag, ha jól rémlik), hogy amíg nincs 5 millió Ft-od, addig az állampapíron kívül ne gondolkodj másban.
Ez vajon a mai környezetben is megállja a helyét?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest