Hirdetés
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
válasz
t.zsolti #6499 üzenetére
Az üzemanyag szivattyúig tényleg nem lesz levegős, de az adagolóban attól még megrekedhet a levegő !
Azon túl egy folyadék oszlopnak méterenként 0,1bar a nyomása, az meg nagyon kevés, és ráadásul nem áramlik.
Valóbban olcsóbb az a megoldás, de itt az lenne a lényeg, hogy a GO keringjen az adagolóban, üzemi nyomáson, már indítás előtt !
Így tényleg csak a nagynyomású résznél lehet a probléma, ha akkor is van !Üdv.:
-
Batman2
őstag
válasz
Mintcar #6497 üzenetére
Szevasz
A tömítést, réz alátétet Te honnan tudod, vagy honna szándékszol beszerezni ?
Fejszelepet egyszer kérdeztem egy szakboltban, akkor valami 15E/darabot mondtak, de tán ez a régebbi fajtához való, az újabbhoz tán csak 8E.Nem tudom, rugót, alátétet, tőmítést árulnak e külöün is, azt nem kérdeztem ?
Jó lenne, ha csak ezen apró dolgok cseréjével meg lehetne oldani, nem kellene a szelep is !
Üdv.:
-
Mintcar
tag
válasz
Batman2 #6496 üzenetére
Az AC pumpát én azért zárom ki, mert nekem pontos ütem szerint rángatozik, vagyis ha a pumpa nem tudná a GO.-t benyomni akkor mindegyik hengernek ki ki kéne hagynia, nálam biztosan mindig ugyanaz a henger hagyki. Csak nem tudom melyik, de nem is számit igazán.
Szerintem egy fejszelep pucolás, gumi és réztomités + rugócsere megoldja a problémát.
Ahogy számolgattam max 5-6 ezer forint lehet ezeknak az ára összesen, ennyit talán megér egy kisérlet.
Persze ha a nem maga a fejszelep van már teljesen elkopva. -
Batman2
őstag
válasz
Mintcar #6493 üzenetére
Szevasz
Lehet hogy igazada, van, hogy csak 1bar körüli, nekem talán szervíz könyvből rémlik a 3bar.
Én is inkább a fejszelepekre gyanakodom továbbra is, mivel azonnal mutat indulási hajlandóságot a legnagyobb hidegben is, csak össze-vissza.
Ha pedig nincs kellő nyomás, vagy nincs üzemanyag, akkor szerintem egyáltalán nem indulna, bár a nem kellő nyomás esetében el tudnám képzelni a dadogást, mert akkor szerintem egyenetlenül töltődnek gázolajjal az adagoló elemek !Azt viszont továbbra sem értem és nem tudom semmivel sem megmagyarázni, hogy tavaly télen, az adagoló levétel-visszatétel után mi történt, hogy párszor szinte tökéltesen indult be !!?
A fejszelepek és űléseik pucolására én is gondoltam, ha esetleg van a felületen némi lerakódás, akkor lehet hogy nem zár tökéletesen !
Egy alapos pucolásra gondoltam, esetleg még valami nagyon finom csiszoló pasztával az ülésében megdörzsölni, hátha lejön a kosz és kijavítódnak az esetleges nagyon apró hibák is !Erre az elektromos AC-s kísérletre a nyomástartó szelep és a mechanikus szivattyú esetleges hibájának kizárása végett gondoltam !
Üdv.:
-
Mintcar
tag
válasz
Batman2 #6491 üzenetére
Szia!
Az én emlékeim szerint csak 0,8 - 1Bar közt van a tápszivattyú nyomása, de nem vagyok teljesen biztos.
De szerintem nem ott lesz a gond. Én a fejszelepre gyanakszok, ha az elereszti a nyomást egyértelmüen produkálhatja ezt a hibát!Most nyakig vagyok egy 2. szériás azon belül 1. kiadású adagolóban. (Majd irom a tapasztalatokat)
Az eladó szerint 350.000Km-t ment, a motort meg főzték amin volt, és egy 240D motort kapott adagolóstól, de a 200d adagolóját megtartotta.
Egyértelmüen jó állapotban van az adagoló, még állítgatva sem volt szerintem, hibátlanok a csavarjai! A szabályzó rúd állító csavarja is gyári helyzetben volt, de a fejszelepekben rengeteg lerakódás volt. Ha a szelep, vagy a szelepülés kopott, esetleg szennyeződés került közéjük, ami valószínübb, de egy elgyengült nyomórugó is simán okozhat inditási gondokat.Most 8 napig még csak be sem volt inditva a szekér, és nem rángatott egyetsem, ha kopogos minuszok vannak max 1-et ha rángat. Rendszeres használat és 0fok körüli hömérséklet mellett 4-5-6-7-8 rángatás. Folyamatosan változik.
Én egy alapos fejszelep tisztitással, rézgyürű, o gumigyürű, és nyomórugó cserével inditok, és persze beállíttatom egy adagolóssal.
-
Batman2
őstag
Ahogy néztem, a 123-as üzemanyag szivattyúja csak 0,1bar nyomást produkál, az a dízelnél semmmire sem elég.
Viszont találtam olyan példányokat is különféle járgányokhoz, amik akár 5bar-t is nyomnak és vannak közöttük eleve dízelhez valók is, talán egy olyannal el lehetne végezni ezt a próbát !
Már csak szereznem kéne egyet kölcsönbe, vagy használtan pár ezer forintért.Van esetleg valakinek felesleges működő, akár kölcsönbe is ?
Lényeg, hogy 3bar-nál többet tudjon !Üdv.:
-
Batman2
őstag
A benzines 123-asokban ha jól tudom elektromos üzemanyagpumpa van ?
Indítózás előtt vajon már keringeti az üezamanyagot ?
Legalábbis valami hangot ki ad a benzines már indítózás előtt.Ha igen, akkor vajon képes e a szükséges minimum 3 bar nyomásra, ami kell kb. a dízel rendszernek és bírja vajon a gázolajat ?
Arra gondoltam, hogy szükítsem a kört, mi lehet nálam hibás, hogy, ha meg keringetném a gázolajat az adagolóban az indítás előtt, akkor a nyomás már biztos hogy üzemi lenne, mire valójában indítani kezdenék !
Ha akkor is döcögve indul a motor, akkor gondolom a nyomástartó szelepet és a mechanikus üzemanyag pumpát kizárhatnám, mint lehetséges hiba forrást.Ha izztíás nélkül forgatom egy darabig a motort, majd izzítok és újra indítózok, akkor enyhébb döcögéssel, könnyebben indul a motor, ezért is gondoltam erre a próbára !
Ez olyasmi próba lenne az adagolónak, mint amikor fennt van a tesztpadon és adagolád előtt már keringeti benne az üzemanyagot az teszt pad szivattyúja !Üdv.:
-
Batman2
őstag
válasz
Batman2 #6488 üzenetére
Azt kifelejtettem, hogy számunkra az különlges öröm, ha sikerül valamit saját magunknak megoldani,
de mint ahogyan Mintcar kollag is írja, nem csak a magunk szórakoztatása miatt szereljük magunk a járgányokat, hanem a rosszabbnál- rossszabb, hozzá nem értő szakbarbárok miatt is ! -
Batman2
őstag
Erre csak annyit tudnék mondani, hogy az új autó is lesz öreg, sőt, hamarabb, mint gondolnád és akkor jönnek a bajok, csak ráadásul azokat javítani sem lehet, vagy ha igen, akkor csillagászati összegekért !!
A w123-asnak már minden porcikáját ismerjük és ezek csak jobbak lesznek, ahogy dolgozunk rajtuk, ez a topic pont ezért van, hogy megvitassuk a problémákat és közösen okosabbak legyünk, tudjunk segíteni egymás problémáinak a megoldásában !
De ötletedet értékeljük és gyakrabban tartunk majd élménybeszámolókat is, bár erre eddig is volt példa, ha kicsit jobban visszaolvasol !Neked is Boldog Új Évet !
Üdv.:
-
Batman2
őstag
válasz
kenyhun #6477 üzenetére
Szevasz
A leírásodat olvasva nekem elsőre az üzemanyag ellátás kérdése jutott eszembe !
Kap e megfelelően üzemanyagot az a motor, nem e az üzemanyag szivattyú vacakol e !?
Ezt ellenőrizzétek valahogy !Megoldást viszont nem tudok mondani, mert ebben a járgányban már egy csomó elektromos szabályozó mechanizmus van, amit nem ismerek.
Üdv.:
-
Batman2
őstag
válasz
daliasport #6475 üzenetére
Örülök, hogy segíthettem !!
-
t.zsolti
tag
Boldog ujj évet minden kedves márkatársnak ,és a segítőkész hozzászólóknak!
-
Mintcar
tag
Sziasztok!
Találtam egy EPC nevű progit, aki nem ismeri az mindenképpen töltse le!!!
Még novemberben rendeltem egy Teilekatalogot, de felesleges volt mert ebben is van a minden porcikája a w123-nak, gyáriszámokkal, ábrákkal, és hogy még miben található meg az adott alkatrész. Ahogy elnézem ez gyári program. Innen lehet letölteni.
Működik kiprobáltam, de csak sajna xp-n akar menni. -
Mintcar
tag
Hát azért találni pozitív, hozzászolásokat is szerintem. Igaz inkább a forumozók többsége segitségért kiált, mert sokan mint pl. én is többnyire szakbarbárokkal fut, futott össze.
És szinte mindig van aki segít, már ez önmagában iszonyat szerintem POZITÍV!Egyébkén aki egy ilyen autót vásáról, és rátalál erre a forumra, nagyon sok problémától idegeskedéstől megkimélhati magát, ha hajlandó végig olvasni a fórumot, akár tanácsra, akár egy szerelőre van szüksége.
-
Killepitsch
újonc
Egy kis érdekesség a merci rajongóknak: http://www.mercimania.hu
-
Templomegere
senior tag
jól megszámolva 5-6 emberke gondjáról porblémájáról olvashatsz , szóval nem kellene általánosítani . mindezektől függetlenül ez is hozzá tartozik az öreg autókhoz , sőt , ez ad neki egy plusz ízt , ha ez nem lenne , akkor nem lenne az igazi . Akinek ilyen kocsija van és szereti is , az bizony hozzá nyúl mert kell . És ha hozzá kell nyúlni akkor kell a segitég , mert nem mindenki autószerelő . És igen , ha van kaland akkor én is olvasnám !!
-
Ck.
addikt
Remélem a 2011-es év tartogat újat is a topicnak, nem csak azt, hogy hogyan szereljük a működésképtelen 30 éves autóinkat.
Ne haragudjatok, ne vegye senki magára, de jó lenne néha használati tapasztalatokat, élménybeszámolókat is olvasni, nem csak örökké azt, hogy melyik csúcs jó a 30 éves dizlihez, mennyire rossz a kompresszió, mennyire füstöl, hol nyomja épp ki a go.-t, stb. Most őszintén, megéri ezt a szenvedést, örökös szerelgetést, idegbajt, hogy mindig van vmi szerelnivaló és sose tökéletes a gép?
Ez így ebben a formában minden, csak nem merci topic.No offense, nem hangulatot akarok kelteni, sem vitát szítani. A lényeg azért remélem átjön.
Egyébként Boldog Karácsonyt és sok hibamentes km-t minden lelkes tulajnak! -
Mintcar
tag
válasz
kenyhun #6477 üzenetére
Szia!
Itt w123 tulajdonosok vannak, a tiétek az már kicsit(inkább nagyon) más tészta.
Sajnos nálam is, és még pár forumozónál fenn áll ez a probléma hogy néha el erőtlenedik, üzemmeleg állapotban, nállunk szinte biztos hogy a adagoló a ludas.
De gondolom a kötelező dolgokat meg vizsgáltátok, gondolok itt a szűrőkre, szivárgásokra, csatlakozásokra, kontaktusokra! Egyszer egy mol kúton olyan üzemanyagot tankoltam amivel, kis túlzással, megmozdulni is alig birt a szekér. Javaslom neked ezt vagy ezt a forumot, ezeknél van w210 szekció is.
Havernak egy benzines Fiat unon, pontosan ilyen hibákat produkált a lekormolodott lambda szondája! -
kenyhun
csendes tag
Hello mindenki ismét írnék a Mercedes Benz E 300 TD ugye erőtlen néha:S most kipróbáltuk, hogy levettük a légmennyiség mérőt és semmi változás. Nem lehet, hogy ott van a probléma? Kérlek segítsetek nagyon legyengül néha az autó
-
Templomegere
senior tag
válasz
Mintcar #6467 üzenetére
én mindig a helyén csináltam , sajnos egy időben rengetegszer szét kellett szednem burman miatt a motort . Soha nem jutott eszembe kivenni a motort .
Bár az biztos kint fejtetőn jobban hozzá férni a burmnahoz .
Szóval egy időben ha jól emlékszem összesen több mint 30x cseréltem burmant , akkoriban kb 4 óra alatt megvolt a csere ...... parancsszóra jöttek ki a csavarok
-
kenyhun
csendes tag
Hello mindenki! Faternak van egy Mercedes Benz E 300 TD Avantgarde járgánya 1998-as és van egy probléma ami nagyon bosszant minket. Néha úgy megy mikor oda lépünk neki hogy kirántja alólunk az utat néha viszont (miután leálllt következő indításkor) van hogy lassan megy fel a fordulat szám mérő nem gyorsul mintha nem adnánk annyi gázt csak lassabban :S Megmozgattuk a stekkereket de ugyan úgy néha csinálja a problémát :S Tudna valaki mondani rá valami magyarázatot? vagy eltudná valaki esetleg mondani hol vannak benne az érzékelők és milyenek? mert arra gondoltunk, hogy talán valami néha nem úgy mér ahogy kéne és nem ad elég levegőt, üzemanyagot stb... A választ előre is köszönöm
-
Batman2
őstag
válasz
daliasport #6469 üzenetére
Szevasz
A következők lehetnek:
-vákum szivattyú rossz
-vákum remdszer ereszt valahol
-az adagoló leállító membránja sérült, ott szökik el a vákumNézd végig a rendszer törés, gyenge illesztések végett !
Nézdd meg, hogy a fő vákumvezetékben járó motor mellett van e vákum, szív el, ha lecsatlakoztatsz egy csövet róla !Van e vákumos központi zárad?
Ha van, és az működik, akkor nem a szivattyú a hibás felehetőleg.
Érdemes úgy is kipróbálni a rendszert, hogy a központi zárat kiveszed a rendszerből.sok sikert !
Üdv.:
-
Batman2
őstag
válasz
ákos123 #6460 üzenetére
Szevasz
Én olyan 1milliónál járok, bár már asszem kicsit túl haladtam a tavaszi első futómű felújítással, prsze még folyamatosan hízik az összeg, mivel még vannak felújitatlan pontok a járgányon és még hiányzik egy korrekt fényezés is !
Tényleg nem élrdemes számolni, ez már megszállottság !Üdv.:
-
daliasport
újonc
Üdv!
Ha tud valaki tanácsot adni!? 300 D-ről, nem áll le a motor,honnan tudom,hogy a vákumszivattyúval van gond,mi lehet még a baj? Köszi előre is,még új vagyok! -
Mintcar
tag
válasz
Templomegere #6464 üzenetére
Sajnos nem a szelepfedélnél vagy hfejnél ereszti, ez biztos burman gyürü.
Ugye jól látom hogy egyszerübb lenne a csere ha inkább ki van szedve a blokk? -
Dzun
csendes tag
válasz
Templomegere #6461 üzenetére
Koszonom!
Akkor utananezek, potolom. -
sakto
őstag
Sziasztok
Ehhez mit szoltok?
[link] -
Mintcar
tag
Sziasztok!
Hétvégén megvolt az olajcsere. A motor sokkal "könnyebb" lett, finomabban jár, ráfért a tisztítás. A régi olaj korom fekete volt, az első vipcar-os leeresztés is, aminek még borzasztó erős oldószer szaga volt még, a másik adag vipcar-al már többet autokáztam, aztán az is ment a levesbe, az már nem feketedet be teljesen, de nehéz volt észre venni a különbséget. Aztán elkesztem a törölgetést 3 tekercs szilvia után vissza tettem a teknőt, és a szelepfedelet.
És azota mentem 40-50km-t már, és még mindig barna az olaj, igaz eléggé sötétbarna, de korántsem feketeAmi egyértelmű változás, kevesebb füst, és sokkal szebb motor hang, főleg magasabb fordulaton!
Korábban írtam hogy, ez előző olajcserénél max jelzésig töltöttem, és most leeresztéskor a pont a min és a max között volt, tehát kb fél litert bekajált.
Most hogy jól átnéztem az alját, hát több sebből vérzik. Az adagoló aljából igen csak szivárog, a felső teknő tömítése legalább 3 helyen ereszti az olajat, de a motor váltófelőli oldala, és a váltó eleje merő motorolaj. Lehet nem is a motor kajálta be az olajat.
-
ákos123
csendes tag
válasz
Templomegere #6453 üzenetére
Batmannak meg Neked .
Úgy értem mennyi forintba van a felújítás Batmantól akartam kérdezni elsősorban de ha megteszed, hogy válaszolsz,.. -
sakto
őstag
válasz
Mintcar #6455 üzenetére
Hát hogy egyszerüen leirjam:
Képzelj el egy nagy centrifugát ,beleboritják a sok mocskos elhasznált olajat kicsapatják a fémrészecskéket belöle.
Majd hozzáadnaK valamilyen adalékot és szép sárga szinü lessz.
Persze az adalék kiég belöle kb 4000-5000Km alatt max!!
És utána olyan mintha vizzel járnál.
Én mindig azt javaslom hogy csak olyan autoba rakják csak bele aminek már minden mindegy
Egyépként létezik olyan olaj ami nem rossz csak nálunk nem ismerik..és tényleg 3500 az 5L 15W40. És simán tud annyit mint pl:Valvoline 15W40 -
-
Mintcar
tag
Azért jó hogy vannak ilyen olajak is, mert legalább van mivel kimosni a mosóolajt a rendszerből.
Minden képpen érdelkel hogy, hogy készülnek, gondolom kis túlzással 100%-ban újra hasznositottak! Azért nem semmi 5l olajat 2100Ft-ért, ebben bennevan a gyártó és a kerskedő haszna is. -
Mintcar
tag
válasz
Templomegere #6452 üzenetére
Csak azért szedem le mert, mocskosúl rá fogok érni ezen a hétvégén
A kis kartert fogom leszedni, mert amgyis könnyezi az olajat a tömítésnél. Bár szivem szerint leszedném a nagyot is hogy kicseréljem a burmann tömítést, de ahhoz meg szét kéne füzni blokkot ha jól tudom, és sajna a felső teknőnek a tömitetsége sem a régi. -
Templomegere
senior tag
válasz
Mintcar #6446 üzenetére
hali ! teljesen jól teszed amit teszel , én is kb így szoktam az olajcserét végezni , persze a szelepdeknit , kartert le nem veszem . Karter leszedésénél a kis karterra gondolsz? nekem is gyűlik már a mocsok olaj a garázsban ha eljön az olajcsere legyen mivel kimosni (tesco)
Új hozzászólás Aktív témák
- Befellegzett a Call of Duty Warzone Mobile-nak
- Így változat a Xiaomi 16 dizájnja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen processzort vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest