- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Windows 11 24H2
- AMD RX6300 kisteszt
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Intel I5-2500k vs. AMD Athlon X4 860K
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
Új hozzászólás Aktív témák
-
bokonon
csendes tag
válasz Lackómackó #1793 üzenetére
Szia,
a javaslatom az, hogy csak benzineset vegyél -
1) a dieseleket (tisztelet a kivételnek, de az sajnos nem a 250 eFt-os kategória ) a végletekig széthajtották - ők voltak az igazi zőccséges, taxis, dinnyés mercik. Benzinesben nagyobb eséllyel találsz megkimélt példányt.
2) téli hidegindítások - egy átlagosd öreg diesellel mindig lutri 0 fok alatt indulni
3) menetkényelem és komfort - egy diesel kerregését és csigalassú sebességfelvételét nem lehet egy szinte hangtalan és szépen gyorsuló Benzével össze sem hasonlítaniPersze ha neked csak a minél olcsóbb fentarthatóság számit, akkor legyen diesel. Lásd erről a minapi Totalcaros W123-as cikket...
(ha még nem derült ki a fentiekből, nekem benzines van...).
-
Puttyos
csendes tag
Ja, mert egyébként gyönyörű az autó és tényleg alkalmi vétel lenne a tulajtól kapott képek alapján, csak marha messze van és nem tudom, hogy elmenjek-e, vagy minden ismerősöm hülyének fog nézni, ha megveszem, mert tényleg 100-on 100-at eszik, mint mondják.
-
Puttyos
csendes tag
Halihó Fórumozók!
Most viszont már elkezdtem dilemmázni. Minden ismerősöm le akar beszélni, a 280CE-ről. Valaki tudna nekem egy pontos infót adni, hogy egy ekkora motorú autónak mennyi a fogyasztása, automata váltóval, 90-100-120-as kényelmes utazótempóban, esetleg egy-két rövidebb városi cirkálással??? CSAK PONTOS INFO érdekelne, sejtéseim nekem is vannak. KÖSZI! -
Baluka63
csendes tag
válasz Lackómackó #1795 üzenetére
ÜDV: a csapatban. A manokanak igaza van!!! Ezek az öreglanyok megerdemlik a normalis üzemanyagot meg akkor is ha minden heten emelik!!!!!!!
W.123/ 200/ 1981.
-
Kendácsmanó
csendes tag
válasz Lackómackó #1795 üzenetére
Szia Lackó
Az átépítés legálisan csak olyan motorral oldható meg,amivel hozták a típust gyárilag is.A jelenlegi autót amin dolgozom,a tulaj Németországban fogja üzembe helyezni,és ott fogja rá fizetni a díjakat stb. Csak halkan jegyzem meg,hogy "hallottam" már itthon is olyat,hogy meg lehet oldani sokmindent.Minden megy csak akarni kell.Igen,jól hallottad,érdemesebb benzines példányt venni,azokban kevesebb a kilóméter.Volt is ezzel 1 történetem,1 kollegám hozott kintről ilyen megfontolásból 1 benzinest.Egy 280 as 123-ast,hazautózott vele németországból,és itt beraktam neki 1 dízel motort.Kb 2 hét múlva(még szerencs hogy nem lett átpapírozva a dolog) sikítva rakatta vissza a benzines erőforrást,mondván,hogy ez a dízel kegyetlen dolog.Egy ilyen átépítés nem kis munka,főleg dízelről benzinesre nem,mivel ki kell mosni a tankot meg ilyenek,mert ha marad benne 1 kis cucc abból a mocsok gázolajból,azt a benzinmotor nem szereti,és különféle dolgokat hamar tönkre tud tenni az üzemanyagrendszerben.A mostani motor sajnos használhatatlan lett(pedig kár az autóért mivel 1 eredeti 300CD volt) amiből nagyon kevés példány fut,de sajnos a tulajnak nagyon nehéz lába volt,és a halálba kergette a motort.Azért lesz most benzines,mert nem való neki a dízel.Én Zircen élek és dolgozom,de 1 ilyen nagyszabású projektnél a távolság nem hiszem hogy akadály lenne,elvégre nem élünk olyan nagy országban.Az alternatív üzemanyag alatt mit értesz?Fáradtolaj meg étolaj?Igyaz hogy a 23 as 1 szívós technika,de hosszútávon nem díjazza ő sem ezt a spórolást.Tudnék mesélni tönkrement adagolókról,és átégett valamint leszakadt dugattyúkról az ilyen dolgok miatt.Meg aki azért 6-8 netalántán 10 liter gázolajat nem bír ki,az inkább ne is autózzon ilyen géppel.Ezek nem érdemlik meg ezt.
Üdv Gáspár.
-
Lackómackó
csendes tag
válasz Kendácsmanó #1794 üzenetére
Szia Gáspár!
Felcsigázott, amit az átépittésekről, felélesztésekről írtál! A motorcsere, amiről írtál, megoldható legálisan? Dízelről benzinre? Megy ez fordítva is? Azt hallottam, hogy érdemessebb benzines autót keresni, mert azok megkíméltebbek, sokkal később fog tönkremenni rajtuk minden, mint az esetleg már agyonhasznált dízeleken. Igaz ez? Mekkora munka egy ijen átépíttés? Ami a mostani autóból kikerül dízel, az eladó lesz esetleg? Hol vagy te helyileg? Én kaposvári vagyok, sajnos senkit nem ismerek aki a témában akkora tapasztalattal rendelkezne mint te, más körökben mozgok, az informatika az életem. Mi a véleményed az alternatív üzemanyagokról?
Köszönöm előre is válaszaidat!
Laci -
Kendácsmanó
csendes tag
Szervusztok
Végre találtam 1 egészséges fórumot,eme nagyszerű márkához címezve.Homola Gáspár vagyok,és Mercedeseket építek át a tulajdonosok kérésére kisebb,nagyobb mértékben.Motorokat cserélek,és keltek életre rég elfeledett és a garázsok mélyéről előráncigált jobb sorsra érdemes gépeket.A pártgarázsban dolgoztam,most maszek vagyok.Éppen egy 123 dízel Mercédeszbe rakunk bele fiammal egy V 8-as 420 blokkot.Az ötletet németországból származtatta a megrendelő,de kisebb-nagyobb fennakadások vannak a műveletben.Esetleg van valakinek tapasztalata a témával kapcsolatban?Gondolok főleg itt a helykihasználásra,mert azzal van a legnagyobb bajunk idáig.De remélem lassan összeáll már a dolog.
Üdvözlök mindenkit és remélem hasznos tagjává válhatok eme közösségnek
Gáspár
-
Lackómackó
csendes tag
Sziasztok,
Laci vagyok, sajnos még benz nélkül. Jelenleg egy pug 405D-m van, amit szeretnék egy 123-asra lecserélni. Nem tudom eldönteni, hogy benzines vagy dízel legyen, segítsetek! Mi szól mellettük pro és kontra? Sajnos túl sok pénzt nem tudok az autózásra áldozni, ezért is gondoltam az elpusztíthatatlan 23-asra, ami állítólag az alternatív üzemanyagokat is jól tolerálja. Ha mondjuk használt étolajat, motoroljat keverek, akkor milyen fogyasztással számolhatok? Alkatrész árak milyenek? Van bontva minden? Igazából az álmom egy dízel kupé lenne, ami ötvözné a kortalan eleganciát, a dízelmotor nyugodt dübörgésével, ideális cirkálóként lehetne használni. Mekkora az esély, hogy belefutok egy ilyenbe? 250ezer forintom lenne a vásárlásra.
Előre is köszi a válaszokat!
Laci -
Puttyos
csendes tag
-
Puttyos
csendes tag
Egyébként egy nagyon kedves szimpatikus srác vitte el, aki olvasta már a fórumunkat, úgyhogy remélem jó kezekbe került.
-
Puttyos
csendes tag
BRÜÜÜÜÜÜÜHÜÜÜÜÜÜÜÜ!!!! Elvitték a KIS DRÁGÁMAT!!!!!!!!! Még mindig sírok.Azóta is. REMÉLEM TALÁLOK MÉGEGY ENNYIRE MEGBÍZHATÓ AUTÓT!!!!
-
Batman2
őstag
válasz ákos123 #1787 üzenetére
Pl. a középkonzol fölött a műszerfalon van egy magasított rész, alatta egy üreggel, az a taxaméter helye volt nyliván.
De ez engem egyáltalán nem zavarna, legfeljebb tennék oda valami kis saját gyártású ketyerét !
[ Szerkesztve ]
Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
Odiepapa
csendes tag
igazi ínyencség... legalábbis számomra
bele tudnék kötni sokmindenbe, de a puszta tényeket nézegetem inkább
[ Szerkesztve ]
Mercedes-Benz W123 300CD 1978
-
Odiepapa
csendes tag
-
ákos123
csendes tag
válasz !Overdose! #1776 üzenetére
Már nagyon régóta hirdeti a gazdája ezt a pirosat, kb. szeptember óta fennt van.
Lehet, hogy egy lélektani határ ez a félmillió mert nem nagyon viszik -nekem úgy tűnik- ezeket a merciket. Van egy nagyon szép 200 D automata váltós nekem ez a kedvencem december óta mindennap megnézem. 550-ről indult most 499-nél jár.
Csatlakoznék az előttem szólóhoz a piros szín nekem is mores egy kicsit.W123 200 D 1981 LEPADLÓZOM, OSZT MÉG VISSZAKÉRDEZ!
-
Batman2
őstag
válasz Baluka63 #1778 üzenetére
Szevasz
Így nagyobban még jobbak a fotók !
Nagyon ügyes vagy, ha saját magad tudod megcsinálni !
Én is legszivesebben magam álltam volna neki, de nincs helyem hozzá.
De nagyon megmozgatja a fantáziámat egy ilyen munka !!!
Várjuk a további fotókat !
Üdv.:
-
Odiepapa
csendes tag
válasz !Overdose! #1776 üzenetére
Erősen kolompár gyanús. rózsafüzér és mercijel lóg a visszapillantóról. Amúgy nagyon jól néz ki a képen és egész tisztának tűnik.
-
!Overdose!
őstag
Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
Der Bosss
csendes tag
válasz Odiepapa #1762 üzenetére
Sokat gondolkodtam anno, amikor elolvastam ezt az írást. Ez a f@szi most mit akart leírni?
Aztán abba maradtam magammal, hogy ez a hely nem a másik lefikázásának a helye, ezért nem írtam semmit!
Csak annyit jegyeznék meg, hogy maradjon a bömösnél inkább.....MB W123 300D 1981-ből!!!
-
Baluka63
csendes tag
válasz Batman2 #1764 üzenetére
[L:http://kepfeltoltes.hu/view/080304/BU_K_2008_079_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][L:http://kepfeltoltes.hu/view/080304/BU_K_2008_080_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][L:http://kepfeltoltes.hu/view/080304/BU_K_2008_081_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][link][/L][/L][/L][link][link]
[ Szerkesztve ]
W.123/ 200/ 1981.
-
Baluka63
csendes tag
-
Baluka63
csendes tag
-
Batman2
őstag
-
Batman2
őstag
válasz Puttyos #1741 üzenetére
Szevasz
Igazad volt !!!
Ez valóban az az autó, amit én fotóztam le Debrecenben, még valamikor augusztus, vagy szeptemberben, a rerndszáma egyezik !
Lassan már ismerni fogjuk az ország összes normálisabb 123-asát !
Jobban, mint a rendőrök !Üdv.:
-
Odiepapa
csendes tag
válasz Batman2 #1761 üzenetére
Én sztem teljesen felháborító ez a cikk. Meglehetősen lehúzza a huszonhármast a hozzánemértő barbárja. Bontóból féknyerget. Eszem megáll. 5000forintos tétel. Csodálkozik hogy mindenhol be kellett őt húzni. Egy normális alkatrészt nem vett hozzá. Arra nem vette a fáradtságot, hogy elvigye szerelőhöz, aki egyből megmondta volna hogy az 5 hengerből csak 4 jár. Egy év után kell erre rájönni? És nagyon sok ilyen ember van, aki nem becsüli a huszonhármasát, de szerencsére egyre kevesebb fut az utakon.
-
Batman2
őstag
válasz Mintcar #1745 üzenetére
Nagyon jó cikk, fantasztikus !!!
Teljesen átérzem a fickó érzéseit, elvégre már majdnem én is megváltam tőle, mikor annak idején végleg megállt a motorja.
És minden hasonló cikk elolvasása után megállapítom, hogy mennyire szerencsés voltam, jobban mondva, mennyivel szerencsétlenebbül is járhattam volna, mint ahogy mi vettük az Öreget !
Én már csak ilyen érzelgős típus vagyok és már valszeg ilyen is maradok.
[ Szerkesztve ]
-
Odiepapa
csendes tag
válasz Templomegere #1756 üzenetére
múzeumi darabokkal rendelkező profikkal nem versenyzem
-
qdak
addikt
válasz Baluka63 #1752 üzenetére
jok a képek csak:
http://www.kepfeltoltes.hu/thumb/080225/BU_K_2008_055_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
hejett:
http://www.kepfeltoltes.hu/view/080225/BU_K_2008_055_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[link]
de igy a legjobb keret nélkül :
[link]
a nagy képen jobb klick kép cimének másolása, és azt beilleszted ide.[ Szerkesztve ]
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
Odiepapa
csendes tag
-
Baluka63
csendes tag
[link]
Na végre sikerültek a képek,csak kicsi Estére lesz a jelenlegi állapotról.[ Szerkesztve ]
W.123/ 200/ 1981.
-
Baluka63
csendes tag
-
Baluka63
csendes tag
-
Baluka63
csendes tag
-
Baluka63
csendes tag
[ Szerkesztve ]
W.123/ 200/ 1981.
-
Mintcar
tag
Sziasztok!
Egy jó kis cikk: [link]
w123 200D 1.1millió km+
-
bokonon
csendes tag
Jó kis sztori volt a napokban az autómmal.
3 hete vettem, kb 1,5 hete jött ki az eredetvizsgáló megsasolni. Demonstrálandó, hogy látott már régi Mercit, szervízállásba nyitotta a motorháztetőt, sőt még azon is túl sikerült is valahogy a zsanért elbarmolnia - lecsukás után igencsak csálén állt a tető. Állította persze, hogy ő nem csinált semmit. OK. Elvittem egy ismerős lakatoshoz, jelképes összegért szépre visszarakta. Itthon akarom nyitni, hát nem nyílik... Hívom a mestert, olyan nincs hogy nem nyílik - visszavittem, utána 1/2 órát kinlódott rajta 3 ember, amíg nyílott is, és szépen is állt. Annyi becsület volt a lakatosban, hogy ezért az akcióért nem kért semmit.
Nem is lenne annyira érdekes, ha nem kellett volna előtte meg a villamossági szerelőhöz is visszavinni - amit megjavított az jó lett, de közben sikerült egy más dolgot elszúrnia...
Érdekesek ezek a szerelők, a legjobb az embernek tényleg mindent magának csinálni amit lehet. -
Batman2
őstag
Hi
Múltkor szereztem egy komlpett szellőző egységet.
Hétvégn szétszedtem darabjaira és megpucoltam teljesen.
Érdekesen nézett ki a belseje, a ventilátor alatt egy maroknyi növényi maradék volt, egy egérnek már tökéletes fészek lett volna, de ez még semmi, mikor kivettem a fűtőradiátort, akkor ámultam el csak igazán !
A radiátor egyharmadáig teljesen tele volt a tér ugyanilyen növényi maradék masszával !És az a még meglepőbb, hogy ez takarta a radiátor felületét és nagyjából egyben le lehetett szedni róla, a feljebbi "tiszta" részeken sokkal jobban beleevődött a kosz a lamellák közé.
De egy kis körömkefélés és jó erős mosószer és máris nagyrészt kijött és újszerű lett a radiátor !
A ventilátort nem tudtam szétszedni, mármint kivenni a aházából, mert hiába oldottam meg a csavarjait, nagyon be van kövülve. Amennyire lehet, kiszórtam belőle a cuccot, fekete, kormos jellegű por és piszok keveréke potyogott ki belőle.
Amúgy teker, mint a gép, eszméletlen huzata van max. fordulaton.
De van áramfelvétele is: 3,4A körül takarékon, 5,4A körül közepes fordulatnál és 14,7A körül max. tekerésen !
Nem nyúlnék üzem közben a lapátok közé, az biztos, még szükségem van az újjaimra !
Jó a lapát is, olyan mint egy mókuskerék.Mielőtt összerakom, készítek róla fotókat és felteszem.
Ha csereszabatos az enyémmel, akkor egyszerűen átcserélem majd a kettőt és tiszta lesz a szellőző rendszer, ha nem, akkor azt is megpucolom, ez meg jó lesz tartaléknak.
Üdv.:
-
!Overdose!
őstag
válasz Batman2 #1736 üzenetére
Én is azt mondom, hogy 10-20 ezer Forintból ki lehet cserélni a belsejét és akkor még szebb lenne!
Egyébként meg nagy általánosságban ami így néz ki kívül, annak nem lehet túl nagy baja!
Tuti nem volt elhanyagolva!Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
Batman2
őstag
válasz !Overdose! #1701 üzenetére
. . . A fenébe. . . Gyönyörű !!!!!!
Éa ráadásul 220D, ritka példány !
Igaz a belseje, kicsit csereberélt és taxi volt valamikor, mert ott a taxaméter helye, de tökéletes lenne ennyi pénzért !!!
Az enyém sokkal többe fog kerülni a végén és még mindíg nem fogok itt tartani !
De mindegy, én már döntöttem, az van, ami van, azt csinálom meg, amennyire csak lehet !
De ezt vegye meg tőletek valaki, hogy láthassam később is és tudjam, hogy jó, szerető kezekben van !
Ha lenne pénzem, megvennén ezt is a magamé mellé, lennék olyan fanatikus !
Üdv.:
-
Puttyos
csendes tag
válasz Odiepapa #1731 üzenetére
Hát, a 111 is gyönyörű, de én még mindig a 107-esért vagyok teljesen oda-meg vissza. Abba akkor szerettem bele, amikor egyszer láttam, egy nagyon szakadt, szétrohadt példányt egy autószalon hátsó udvarában, reataurálásra várva. 450SLC volt, amerikai dupla kereklámpás változat, szétrohadva, egy ép elem nélkül, de még úgy is volt benne valami fenséges, a sok papírcsoda közt. Azóta már több szépet is láttam, de az az egy szakadék teljesen megmozgatta a fantáziámat. Rendesen beleb...-zultam.
Gondolom már azóta, az is teljesen megkímélten, kaliforniai importból származóan, idős, vagy már 20 éve halott tulajtól, szinte nullkilóméteresként, OT-s rendszámmal el lett adva . -
Batman2
őstag
válasz Puttyos #1693 üzenetére
. . . Ezt a szemét fazont !!!
Az ilyen embereket nem bírom nagyon, akik totál hülyének nézik a másikat, teljesen tisztában vannak vele, hogy átvágják, méghozzá nem is kicsit (ahogy gyúcsótány mondaná, át-kurtuk, de nagyon) és egy cseppet sem szégyenlik miatta magukat !!!
És ez ráadásul egy "mesterember" !!!
Milyen lehet vajon a munkája ???
Hát nem bíznám rá az elektromos szerelést, az biztos !!!
. . .bedeszkázott alj. . . ez már minden határon túl megy !!!
. . .A motor leállítási technikáról meg már véleményt sem mondok. . .
Bocs mindenkitől, nem vagyok rosszindulatú, csak ilyenkor kiborul az a bozonyos bili.
[ Szerkesztve ]
-
Batman2
őstag
válasz Puttyos #1689 üzenetére
. . .Jah, igen, megerősíthetem, a TD felírtaban a T a kombit jelzi, semmi köze a motorhoz !
És abban is egyet értek, hogy hogyan lehet így elhanyagolni egy autót, pláne egy ilyet, borzasztó a kinézete, nem tudom, hogy gondolja, hogy így el tudja adni, talán egy 50-esért, mivle gyak. csak a motor és egyéb belső alkatrészek hazsnálhatóak, a vázzal csak a baj van, az csak a MÉHbe jó, de már ott is kevesebbet ér a sok rozsdától !
És még ráadásúl oda írják hogy "hölgy tulajdonostól", én nagyon szgyelném magam egy ilyen járgánnyal, pláne ha hölgy lennék.
[ Szerkesztve ]
-
Puttyos
csendes tag
válasz Odiepapa #1728 üzenetére
Nincs szétmenve semmi, csak az első és hátsó ülések különböző színűek és ezzel próbáltam, nem az eladás miatt, hanem csak úgy általában, egy kicsit javítani az összképen. Az elsők már valószínűleg ki lettek cserélve, mert azok vajszínűek, míg a kárpit, illetve a hátsó sor zöld.
Pont az előbb hívott még egy lehetséges vevő, csak neki meg én vagyok messze, úgyhogy még meggondolja. ( egy nap alatt, a második). A mára beígérkezett srác nagyon nem akar hívni, hogy mikor érkezik. Na mindegy, ha hétvégéig nem viszik el, akkor beszámíttatom a CE-be, már ha még meglesz. -
Puttyos
csendes tag
Mostmár nálam jó. Asszem.
-
Puttyos
csendes tag
-
Templomegere
senior tag
Odiiiii , találtam egy hibát a kopééén
-
Puttyos
csendes tag
Na nekem is sikerült, képeket felraknom a hírdetésem mellé: http://www.hasznaltauto.hu/1868314_mercedes-benz_123_1981
Már két vevő is bejelentkezett, a jövő hétre. -
Odiepapa
csendes tag
-
Odiepapa
csendes tag
örülök hogy tetszik a gép mindenkinek. Már várom a tavaszi találkozót. Egy üregvédelem még tényleg vár rá és még sokminden más is, de erről egyelőre pszt A két belinkelt huszonhármassal kapcsolatban van két rossz hírem. Az elsőt tegnap vette meg az ismerős, úgyhogy már nem eladó, a második pedig nagyon el van szállva és nem ér annyit az a gép. Ha minden a terv szerint alakul, akkor a coupe-nak is hasonló gyönyörű motortere lesz, mint Tegér barátom meggyének.
[ Szerkesztve ]
-
Templomegere
senior tag
Első még jó is lehetne , ha nem taxi lett volna fénykorában . Második hmm nem tudom , enyém ,minimum ilyen állapotban van , de inkább jobb , de én ennyit nem mernék egyenlőre kérni érte , max ha meg lesz az OT-ja .
-
Dawess
csendes tag
Nah OK akkor ET-hányas megy rá, ezt mondjátok meg nekem és már képbe leszek
MB W123 240D Automatic transmission 84 RULZ!!!!
-
qdak
addikt
az elsö nagyon jo, és sztem áron alul van
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
!Overdose!
őstag
Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
Új hozzászólás Aktív témák
- Viccrovat
- Xbox Series X|S
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Renault, Dacia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Vatikán szerint az ördög árnyékát hozza magával az AI
- Napelem