Új hozzászólás Aktív témák

• Batman2

őstag

Hi

Múltkor szereztem egy komlpett szellőző egységet.

Hétvégn szétszedtem darabjaira és megpucoltam teljesen.
    Érdekesen nézett ki a belseje, a ventilátor alatt egy maroknyi növényi maradék volt, egy egérnek már tökéletes fészek lett volna, de ez még semmi, mikor kivettem a fűtőradiátort, akkor ámultam el csak igazán !
    A radiátor egyharmadáig teljesen tele volt a tér ugyanilyen növényi maradék masszával ! :Y

És az a még meglepőbb, hogy ez takarta a radiátor felületét és nagyjából egyben le lehetett szedni róla, a feljebbi "tiszta" részeken sokkal jobban beleevődött a kosz a lamellák közé.

De egy kis körömkefélés és jó erős mosószer és máris nagyrészt kijött és újszerű lett a radiátor ! :)

A ventilátort nem tudtam szétszedni, mármint kivenni a aházából, mert hiába oldottam meg a csavarjait, nagyon be van kövülve. Amennyire lehet, kiszórtam belőle a cuccot, fekete, kormos jellegű por és piszok keveréke potyogott ki belőle.
    Amúgy teker, mint a gép, eszméletlen huzata van max. fordulaton.
    De van áramfelvétele is: 3,4A körül takarékon, 5,4A körül közepes fordulatnál és 14,7A körül max. tekerésen ! :Y
    Nem nyúlnék üzem közben a lapátok közé, az biztos, még szükségem van az újjaimra ! :DDD
    Jó a lapát is, olyan mint egy mókuskerék.

Mielőtt összerakom, készítek róla fotókat és felteszem.

Ha csereszabatos az enyémmel, akkor egyszerűen átcserélem majd a kettőt és tiszta lesz a szellőző rendszer, ha nem, akkor azt is megpucolom, ez meg jó lesz tartaléknak.

Üdv.:

Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979

Új hozzászólás Aktív témák