Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
Új hozzászólás Aktív témák
-
bach66
tag
Üdv!
Valaki egy fórumon régebben ajánlott nekem egy csepeli szerelőt, aki idősebb, nagy tapasztalattal és nagyon ért az öregebb mercikhez (az enyém 2000-es W202), csak "kicsit morgós". Most kellene, de sehogy nem találok rá erre a bejegyzésre. Nem ismer rá valaki?
-
kelly7
aktív tag
Sziasztok.
Van egy kiszemelt w205 kombi 200 bluetec 2015-ös évjáratú autó.
Hasonló típussal rendelkezőktől kérdezném, hogy milyen típushibákat csekkoljak, mire figyeljek?
Ebben tényleg renault motor van? Ez jó vagy nem?
Esetleg teljesen kerülendő a típus.
Sok infó nincs fent sajnos neten.
Köszönöm
-
Sziasztok!
Segítsetek egy olyanban kérlek, hogy kiment az egyik helyzetjelzőm.
Egyrészt milyen fajta égő kell bele és ahogy néztem a bajonett záras sima H5W, viszont a foglalat is kaka. Lehet valahol szerezni foglalatot?W210 face előtti.
-
Pattyos
friss újonc
Hello mindenki!
Esetleg valaki tud segíteni. W203, 2003as, induláskor és váltáskor valami kottyan jobb hátul. De... Ha csúsztatott kuplunggal indulok vagy váltok nagy gázzal, akkor nem. A szerelőm konkrétan már új hátsó hidat épített és még mindig csinálja. Difi hézagolva lett. A hang egyébként olyan, mint amikor oldom a rögzítő féket. Esetleg ötlet? Köszi! -
bumi
tag
[Itt] egy honlap. Simán regisztrálni kell, megjelölni egy szervízt (mindegy melyiket). Ezek után, ha tudja az ember a gyári számot, azt beírva a keresőbe, kiadja az árát a Mercedes-Benznél. Bár, azt nem tudom, hogy 123-hoz van e még gyári alkatrész, mert nekem is kiszokta írni, hogy nincs!
-
t.zsolti
tag
És a gyári mennyi lehet?
-
t.zsolti
tag
válasz
Mintcar #13438 üzenetére
2012 ben vettem 5 db "gyári " mercedes csúcsot. Gondolom azóta mentek az árak, de ez azért gyári és nem utángyártott.
Igaz ujj házba, ujj rúgó,ujj átvezető, és ujj nyomócsap is került hozzá. Előtte pár1000 km mentek a csúcsok.
És nem is gondoltam , hogy ilyen régen volt 2014-ben lett beépítve, és azóta belepattant kb 50000km. -
Mintcar
tag
válasz
Batman2 #13424 üzenetére
USA-ban a Bosio valóban nagy névnek számít, és számtalanszor felmerül a márka a fórumokban, de egy kopott porlasztótartóban biztosra vehető, hogy az sem bírná sokáig. És ahogy írtad nem is valószínű hogy 200D-hez is gyártanak megfelelő csúcsot. Nem beszélve az áráról. A porlasztó és különösképpen a csúcs egy egyszerű és buta alkatrész. Szerintem ha 4 tökéletes porlasztótartóba bele lenne téve 4 új csúcs kizárt, hogy bárki is megmondaná, hogy abban Bosch, Monark, Denso vagy éppenséggel Bosio van. Egyik gyártó sem engedheti meg magának azt, hogy olyan csúcsokat gyártson ami néhány száz km alatt hugyozni kezd vagy éppenséggel megszorul. A külföldi fórumokban is rengeteget dilemmáztak, hogy mi lehet az oka a csúcsok gyors elhalálozásának de többnyire arra terelődött a gyanú, hogy a gyártás minősége rossz, meg made in India és Kína, meg sok a hamisítvány. Lehet, hogy van ennek valóság alapja, de ez biztosan rossz vonal.
Ha tudná garantálni a bontó azt, hogy 1-2 százezernél nem futott többet az eladásra kínált porlasztó, talán még meg is érné, de persze nagy lutri és cserében nem is olcsó.És ezen az áron már újat veszel. Én a Monark-ok darabját 18K körül vettem.
Amúgy a csúcs rendkívül strapabíró a megfelelő házban. USA-beli Bosch Üa. Rendszer oktató anyagában a 80-as évek elejéről, bemutatják a KCA rendszerű porlasztókat számos szemszögből. A példa porlasztó az akkori csúcs diesel technikából, termesztésen egy w123 300D Turbo-ból származott. És a csavar az, ha mért emissziós értékek megkövetelték, a porlasztót szétszedték és karbantartották. Az alkatrészeket megpucolták, a csúcsból kihúzták a tűt, a megfelelő célszerszámokkal megpucolták a járatokat, lekaparták a kormot a csúcsról, GO-ba mártottak mindent, és összeszerelték. Nyomás és porlasztási kép ellenőrzés, és ment a porlasztó vissza dolgozni. A csúcs csere szóba sem került. Amiről sajnos nem esett szó az az, hogy vajon hány alkalommal engednek egy porlasztót szét és össze szerelni.
Gyorsan hozzá is tenném egy kicsit óvatosan kell bánni az USA-beli kivitelekkel történő összehasonlítással. Akkoriban az USA-ban nagyon szigorú emissziós értékekkel sújtották az európai import autókat, különösen a diesel személyautók számítottak ördögtől valónak, ezért a Mercedes elég nehéz helyzetben volt diesel motorjaival. Ez elég sok izzadságszagú és bonyolult megoldást eredményezett. Nagy hangsúlyt kellett fektetniük a kipufogógáz visszavezetésre, és rengeteg ponton eltér a GO. Rendszer és az adagoló európai kivitelektől (ezért kell piszkosul odafigyelni az ÜA. Rendszert érintő ebay-os rendeléseknél, mondjuk ez pont a 200D-t nem érinti).
-
dssport
tag
válasz
bucihost #13412 üzenetére
,,
Benyákból amiket nézegettem:
- GOLF IV / BORA / AUDI A3-A4 / PASSTAT 1.6
- GOLF IV / PASSAT / AUDI 1.8
- MERCI W202 / W203 / W210 1.8-2.0
Dieselből szintén a fent felsoroltak, 1.9 TDI / PD / 2.2 CDI.
Viszont ilyen ársávban normális diesel nem tudom mennyire van (szerintem semennyire).
W202-210 ilyen korban eléggé rihad már, a többi társával szemben. 203 meg ritka mint a fehér holló ilyen árban. vw csoportba bekérdezve: 1.6-ok nem jók hosszú távra, 1.8-ak sokat esznek és nem mennek... Szóval tényleg nem tudom"Ilyenkor kell hátraarcot dobni a berögződéseknek és venni egy francia benzinest ami hírből sem ismeri a rozsdát... Ha a Merci vonalat nem tudom átverni a költségtervezetemen akkor nekem is az lesz.
-
dssport
tag
válasz
Puma K #13411 üzenetére
,,Szomorú és nehéz ezeket a régi gépeket elengedni... de ha az embernek nem hobbi autót jelent és-vagy már olyan szintű figyelmet igényel igényel ami komolyabb plusz teher akkor észszerű keretek között mérlegelni kell és döntést hozni"
Az a baj, hogy egy újabb autó is jelenthet plusz terhet, ha valaki rendesen akarja üzemeltetni. Csak kicsit másként. Egyre inkább úgy látom, hogy bármilyen autód van, lesz vele nyűg ezért a kevésbé fontos/súlyos hibákat egyszerűen érdemesebb elengedni. Persze ahogy írod, hobbi autókra ez nem igaz.
-
dssport
tag
válasz
bucihost #13410 üzenetére
w203 2.2 CDI egy ilyen van haveromnak is, mondtam neki, ha el akarja adni szóljon
az övé rozsdaügyileg még jó karban van és szinte csak pályán ingázik vele munkába... mondjuk pusztulat drágán vette és szerintem drágán is fogja eladni
ha addig nem hoz mást az élet futok rá egy kört.... Amúgy átérzem a problémád, de vw csoport 1.6-1.8 vonalat nem erőltetném.
azért ezek szépek:
https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/mercedes-benz/c_180/mercedes-benz_c_180_kompressor_classic_automata_72_000_km-14595584 -
dssport
tag
válasz
barnam_ #13409 üzenetére
köszönöm a részletes választ!
igen napi használat lenne a cél és jelenleg csillaggarázs télen/nyáron
menés szempontjából kompromisszumképes vagyok. Plusz városban-elővárosban, ahol (70%-ban használom) amilyen gyökér módon vezet az átlag, még egy 80 lovas autót sem lehet kiautózni. Biztonságból viszont nem akarok engedni...
ezzel pl. valaki már elkezdett foglalkozni
-
Csókolom
tag
itt is van egy ilyen R171 az utcaban, csak majustol -oktoberig lehet latni, egyebkent összel es telen garazsban tartja, semmi rozsda nem latszik rajta kivül-belül nagyon megkimelt [link] , gondolom alul sem rossz, szetrohadt... szoval, ha eladna, jo vetel lehetne, szerencse is kell hozza
-
bumi
tag
-
bucihost
senior tag
válasz
Batman2 #13429 üzenetére
jahh hát én nem hivatalos bontóból vettem
5000 volt db-ja és előttem mérték be, szerelték be. Nem is lett volna vele gond, csak a legutóbbi magasnyomású repedés óta csattog. De végül is már majdnem mind1. 80% hogy megválok tőle. Ha egyben nem megy el normális áron, akkor szétbontom
-
Batman2
őstag
A csillaggarázs és a téli sós latyakban való közlekedés szedi szét leginkább.
Volt alkalmam pár évvel ezelőtt Madagaszkáron járni munka folytán, a fővárosban egy csomó régi Renault 5-ös és Citroen kacsa futott egész szép állapotban, a rozsda nem volt jellemző, legfeljebb a törések, deformációk, mattult, kopott fényezések.
A "távolsági busz" ott kivétel nélkül régi mercedes kisbusz.
Borzasztó utakon mennek, nem is út, csak valami csapás, szilárd burkolat nélkül, kövekkel, gödrökkel tele, ha már 30-al mennek, akkor az már száguldás.
Ott viszont nincs tél, nincs só, jeges latyak, résekbe belefagyó víz, eső is csak az esős évszakban, amúgy forró százaság.
Így nagyon szépen megörződik az autók állaga.Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
bucihost #13427 üzenetére
Én is gondolkodtam gyári bontottan, már ha tényleg az lett volna, és nem már legalább egyszer hozzányúlt, a Schwehati bontóból, levelztünk is vele, de elég drága lett volna (darabja 20E + 20E posta), annyira meg nem bíztam az állapotukban.
Elvileg bemért porlasztókat küldtek volna.Üdv.
-
bumi
tag
válasz
Mintcar #13423 üzenetére
Most lesz 300ezer km. benne, a motor az ok. A karosszéria sajnos elég gyenge, igaz ez évben 19éves. 2 első sárvédőt kelessz cserélni, látok rozsdát elől a toronynál, ajtók aljánál, csomagtartózár körül, hátsó sárvédőíveknél. Nincs még sz@rrá rohadva, de érik egy komolyabb felújítás.
Egyébként belülről nagyon jó állapotban van. 6évig Belgiumban volt, majd 3évig itthon, mikor én megvettem. Elég jó állapotban volt, de sajnos a csillaggarázs nem használ neki.
-
Batman2
őstag
válasz
Mintcar #13418 üzenetére
Egyet értek teljesen, a w123-as mai is klasszikusan elegáns számomra, bármikor meglátok egyet az utcán (évente 1-2x).
A bálna pedig tényleg kicsit a nyomdokain lett tervezve, nekem is tetszik, klasszikus formavilág, akkori mércével kicsit megalomán, böhöm méretben.
Ma már sajnos egyáltalán nem lóg ki a méretével, annyi a nagy dög autó, nem csoda, hogy folyamatosan nő az ország össz üzemanyag fogyasztása, hiába fajlagosan egyre takarékosabbak a motorok, persze az egyre több ló és a vezetési stílus ennek ellene dolgozik.Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
Mintcar #13417 üzenetére
Látom, Te is komolyan foglalkozol a dolgokkal !!
Sajnos én is csak megerősíteni tudom, hogy számtalan csúcs csere, változatos gyártmány paletta után pár szász kilométer, vagy talán 1-2ezer után mindig csak elromlanak a porlasztók, ha nem is egyforma mértékben.
Még T.egértől vettem egy szett új komplett porlasztót (amit ő rövid használat után eladott nekem, lehet sejtett valamit), már meg nem mondom milyen márkában, de sajnos az is tönkre ment.
Ugyan tovább bírta mint a régi ház + új csúcs párosítás, de csak vagy 2-3km-t mentem vele és az egyik olyan szinten megadta magát, hogy egyszer csak, hirtelen, az egyik reggeli indulásom után, 3 hengeresen lötykölődve, csúnyán kopogva kezdett járni a motor.
Szerencsémre még a városban voltam, így félre tudtam állni, ha gyalogolni.
Majd később visszatérve ott helyben porlasztó cserét kellett eszközölnöm.
A négyből egy porlasztó gyak. tökéletes maradt, kettő már gyengélkedett, egy pedig 60barnál nyitott és nyíl egyenesen, megszakítás nélkül pisilt.
Azóta megint csak maradt a régi ház + új csúcs kombináció.
Ha jól sikerül választani, akkor ugyan nem 100%-osan, de több ezer kilométer után is elfogadhatóan működnek.
én is megvettem bontóban több garnitura porlasztót, amiből válogattunk 4 legjobbat, mindegyiket egyenként lepróbálva egy új csúccsal.
Én amin még gondolkodtam, ha már külföldi infókról esett szó, az a Bosio gyártmányú csúcs, amiről van egy rövid videó a szokásos videó megosztón egy amerikai műhelyből és szerintük nagyon jó.
Csak lehet, ebben a márkában nincs 200-ashoz való, mivel amerikába olyat nem vittek, ott csak a 240 és 300, illetve 300D turbo ismert.Üdv
-
-
Mintcar
tag
válasz
barnam_ #13416 üzenetére
Hát egy kicsit én is sokallom, de ennyi Km-vel vagy 10-15 évig ahhoz az autóhoz biztosan nem kell hozzányúlni. Lehet azért tetszik a formatervezése nekem a w210-nak, mert nagyon sokban hasonlít w123 konzervatív formatervéhez. A formatervet nézve szerintem a w123 elegáns konzervatív, w124 áramvonalas/modern/sportos (hippi
) megjelenés, w210 ismét vissza tért az elegáns klasszikus kialakításhoz. Csak ne porladnának ennyire reménytelenül.
Abban szerintem egyet fogunk érteni, hogy a w210 esetében a kombi és a kupé, hát egy kicsit rondácskára sikeredett.
-
Mintcar
tag
válasz
bucihost #13414 üzenetére
Porlasztókkal kapcsolatban lenne egy tanácsom. Röviden: ne cseréltess porlasztócsúcsot többször, nincs az égvilágon semmi értelme, felesleges pénzkidobás. Néhány száz km és ugyanúgy csattogni és hugyozni fognak. Új komplett porlasztót tegyél bele.
Nekem 5. vagy 6. porlasztócsúcs cseréltetés után is mindig el kezdett csattogni. Több szerelővel cseréltettem több fajtát kipróbáltam (Monark, Bosch, Denso) mindig tönkre mentek. Utána elhatároztam magamnak cserélem. Szétszedtem a porlasztókat pucolás, polírozás minden fasza elvittem, előttem beállították a nyomást, és tökéletes lett a porlasztási kép. Vissza szerelem, alig néhány tíz km és már csattog az egyik. Több hetet töltöttem gyári dokumentációk és eredeti képzési anyagok olvasásával. Utána a környék összes porlasztóját felvásároltam összeraktam 4 porlasztót (új csúcsokkal) beállították 115Bar-ra. A porlasztási kép ismét tökéletes. Ezek már több mint 1000km-t bírtak mire elkezdtek csattogni. Aztán rá kellett jönnöm, hogy a csúcs cserére leírások nem 5-600.000Km+-os porlasztókra vonatkoznak. Az USA-beli fórumon találtam anno több beszélgetést erről a jelenségről. A porlasztóház deformálódik, szabad szemmel láthatatlan mértékben, a porlasztó alkatrészei kopnak és ugyancsak deformálódnak, egy olyan rendszerben ahol a méretek +-0.002 pontossággal vannak megadva. Nem csoda, hogy szinte azonnal tönkre mennek az új csúcsok. Én pl. a mai napig még csak nem is hallatom olyanról, hogy bárki is mérné vagy, hogy egyáltalán lehetséges-e megmérni azt, hogy érdemes-e az adott porlasztóba új csúcsot tenni. A csúcs cserét a tanácsokat megfogadva elengedtem. 2012-ben rendeltem 4 komplett új Monark porlasztót a www.dieseltechnic.com -ról. Azóta is azok vannak bent és 8 év után sem csattognak, probléma mentesen teszik a dolgukat.
-
Mintcar
tag
Nekem rettenetesen tetszik a formája a w210-nek. A múlt héten voltam a szerelőmnél mert vitte vizsgázni szekeret, és láttam az új szerzeményét. Azonnal rávágta, hogy eszembe se jusson ilyet venni annak ellenére, hogy magának is ezt a típust választotta. Az övé 290TD-t és több mint fél évig vadászott olyan példányra amit meg lehet venni. A kapcsolatai révén hozzájutott hozzá az autóhoz, Ausztriából került az országba mindössze 24.000Km-vel. Mondanom sem kell hogy az autóban kívül belül minden teljesen patika állapotban van. És még azon is volt kezdődő korrózió több ponton is. Ezt még lazán meg lehetett fogni, de nagyon komoly alváz és üregvédelmet csináltatott rajta hogy elejét vegye gondoknak. De szerinte még így is folyamatosan figyelni kell a kritikus pontokat, és sajnos abból rengeteg van. A papírokkal lakatolással és a védelemmel és még néhány aprósággal együtt összesen közel 4 milla lett a vége az autónak (az autó maga 3 millió volt). Állítása szerint 1-2 millás példányok is komoly korróziós problémákkal vannak teli, és ráadásul a karosszériának a stratégiai pontjai rohadnak reménytelenül. Őszintén szólva ezek fényében el sem tudom képzelni, hogy az a számtalan "friss vizsgás, megkímélt, jó állapotú, napi használatból" 5-6-7-800.000Ft -s eladó példány milyen állapotban lehet valójában…...
-
bucihost
senior tag
válasz
barnam_ #13413 üzenetére
Mi is előszőr kinyomóra gondoltunk. De itt a jelenség : benyomott kuplungnál megszűnik a "zörej", üresben emelt fordulatnál megszólal a váltó, sőt benyomott kuplungnál is ugyan úgy megszólal. Szóval esélyes hogy kinyomó + nyeles is kuka. Váltó felújításban nem gondolkozom, mert anyagi csőd lenne. Csere olcsóbb, kérdés az meddig bírja. Úgymond sokadik autó, havi kb 1000km van bele rakva. Én hazsnálom munkába szaladgálósnak. Hoszabb utakra már nem is nagyon merünk vele menni pedig az is tervben volt. De az utóbbi időben annyira kiszámíthatatlan lett, hogy inkább megyünk a c200CDI-vel, vagy a b5 1.9TDI-vel. Nagyon erőteljesen gondolkozok a rendbetételén, már minen oldalról átrágtam. A padló nem hullik ki, mert ki van lakatolva az alja + a köszübük cserélve lettek. De az a baj, hogy rá kellene locsolni vagy 300-at, hogy minden patent legyen és ki tudja mi jön még elő. Futóműhöz nem igazán volt hozzá nyúlva.
Talán ami cserélve volt:
- Rugók
- Balos toronycsapágy
- Fékek
- Kézifék
- Meg műszaki előtt valami rudazat, hirtelen nem is tudom mi volt az.
A többi még majdnem, hogy gyári. A legjobban a hengerfejtől tartok. Ha nem cserélek tömítést félő hengerfejes lesz, ha meg cserélek az sokban is lesz meg kitudja mi derül még ki bontás közben. És ott van még millio meg egy apró gond, amiből kitudja mikor lesz nagyobb.
Ami jelenleg tuti hiba:
- Gyújtáskapcsolót kellene cserélni, mert a járó motornál csak kulcs mozgatásra van fűtés. [~10k]
- Valahol a műszerfal mögött szivárog a hűtővíz (nagyon minimálisan)
- Járó motornál, kapcsolás nélkül világít a bal hátsó helyzetjelző + rendszám világítás (valami zárlat / test hiba)
- Hengerfej tömítés [~100k]
- Porlasztó(k) megint csattog(nak) [~30k]
- Váltó [~80k]
- Jobbos toronycsapágy [~10k + munkadíj]
- Balhátsó kerékagycsapágy [~10k + munkadíj]
- Hardy repedezett [~25k + munkadíj]
- Túl hosszú izzítás. Mind1 hideg vagy meleg a motor, min 30 másodpercig izzít (relé hiba) Ha csak relé gond akkor [~10k]
- Motortérven van 3db 5-10 foltozni való, [~20-30k]
- Csomagtér nagy esőnél ázik, 10 centis vágni hegeszteni való.
- Óracsoport nem jó, csal, nem számlál.[~15k érzékelővel együtt]
Csak a felsoroltak 300k felett lennének. és az elektronikai bajokra még nem is számoltam semmit, mert nem tudom mi baja lehet.De a felsoroltak nagy része elengedhető még ideig óráig, de így is 200-220k a minimum amit most rá kellene locsolnom.
-
barnam_
nagyúr
válasz
bucihost #13412 üzenetére
Váltónál a jelenséget figyelve két dolog lehetséges: vagy a kinyomócsapágy rossz, vagy a nyeles tengely csapágya. Mindkettőnél ha benyomod a kuplungot, megszűnik az összeköttetés a váltó még motor között, és elhallgat. Bár nálam is az volt, hogy benyomott kuplungnál is volt némi hang, ami kiengedett kuplungra felerősödött. Igazából le kell szedni a váltót, és megnézni mi a helyzet. Nekem a kinyomócsapággyal nem volt gond, de üresbe raktam a váltót, és a motor felőli oldalán megtekerve a másik végén is forgott a tengely - gondolom ez nem normál működés. Plusz az is árulkodó jel, ha felemelve csörög-zörög benne valami
A felújításra csak anyagárra mondott az ember 100-200 ezret, ennyit egyszerűen nem ér meg, az életben nem látod viszont azt a pénzt. Ha 80 ezerért ki tudod cserélni a váltót, és kis szerencsével még jó is, az szerintem jó ár.
A rövidtávok miatt ne sajnáld, ha eddig kibírta a több százezer kilométert, nem ebbe fog belepusztulni a motor. Csak legyen benne jó minőségű olaj, meg ne gyilkold hidegen.
Szerintem 5-600ért megint csak nem fogsz találni olyan autót, amivel nincs probléma. Volkswagen túlárazott, franciából van mindenféle ennyiért, ha az ember egy kis izgalomra vágyikJobban felszelt, meg újabb mint a W201, de azért megbízhatóság terén van/lehet különbség.
Ha "sokadik" autó, és nem akar kihullani alólad a padló, csináld meg a mechanikai bajokat, és használd. -
bucihost
senior tag
válasz
Puma K #13411 üzenetére
Szintén, egy fontos embertől került hozzám is. Ezért is nehéz döntés. Az enyém 2.5 szívó diesel, 94 paci, manual 5. Kasznizva volt, küszöb + taposó csere. Meg csomó minden cserélve volt.
Jelenlegi problémák:
- Nyelestengely hiba kezd előjönni. Ami miat kicsit (hosszúzva jobban) szivárog az olaj. Amit idővel vagy fel kell újítani, vagy váltót kell cserélni (~80 ezer).
- Elkezdett szivágozni az olaj a hengerfej tömítésnél a kipufogó csonk felől. Szóval hengerfej tömítést kellene cserélni, ami ugye síkolással is jár. (~100-150 ezer).
Aztán kitudja mi derül még ki mikör lekerül a hengerfej.
- Nemrég rendbe lettek rakva a porlasztók viszont legutóbb lett egy nyomócső repedésem, aminek következtében az egyik (vagy több) porlasztóm ismét beszart és elkezett csattogni.Még azt mondom, a fent felsorolt hibákat bevállalnám, mert ennyit megér. Futóműhöz nem nagyon volt még nyúlva, egyenlőre nem is indokolt. Jobbos tornycsapágy is lassan csere érett, mert repedezett. A motorban szerintem alsóhangon van vagy 7-800 ezer, szóval nem mai darab már az sem. És akkor a külsőről nem is esett szó. Felületi rozsda van, ami kis pénzből orvosolható, de szebb lenne telibe fújni vagy valami. Mondjuk az a legkevesebb, mert letojom ha nem is szép legyen jó...
Szóval ja, nehéz döntés. Nem is tudom mit kellene helyette venni. Sokat sem akarok rá költeni, mert "sokadik" autó. Amolyan szaladgálós kocsi kellene, de full patt helyezt. Sok a rövid, amivel a dieselt nyírom. De van mellette hosszú is, amire meg egy kis benya talán kevés lenne. Nagy benya meg városban enne sokat. 500-600-nál többet nem szeretnék adni az utódér, mert tényleg van mellette másik kocsi is.
Benyákból amiket nézegettem:
- GOLF IV / BORA / AUDI A3-A4 / PASSTAT 1.6
- GOLF IV / PASSAT / AUDI 1.8
- MERCI W202 / W203 / W210 1.8-2.0
Dieselből szintén a fent felsoroltak, 1.9 TDI / PD / 2.2 CDI.Viszont ilyen ársávban normális diesel nem tudom mennyire van (szerintem semennyire).
W202-210 ilyen korban eléggé rihad már, a többi társával szemben. 203 meg ritka mint a fehér holló ilyen árban. vw csoportba bekérdezve: 1.6-ok nem jók hosszú távra, 1.8-ak sokat esznek és nem mennek... Szóval tényleg nem tudom -
Puma K
nagyúr
válasz
bucihost #13410 üzenetére
Nekem 4 évig azaz 2018-ig volt egy 1987-es W201-em ami kézi 4 sebességes, 118 lóerő, 2000 benzines volt. Plusz nyitható napfénytető és 2 első elektromos ablak.
Szerettem, mert imádtam a formáját kívül-belül, kényelmes volt és jól lehetett vele haladni a forgalomban.
Plusz mindenkinek tetszett, mert korához képest szép volt, kényelmes és szívesen utazott benne bárki aki velem jött.
Viszont az előző tulajok közül valaki vagy valakik nem figyeltek rá oda, és elkezdett szépen fokozatosan letérdelni...
Hiába kezdtem volna bele a komolyabb pénzlocsolásba az autó karosszériája is problémás volt... Ráment egy jó adag összeg lakatolásra is, hogy megfogjam azt amit meglehetett, de a bal első torony rohadt körbe... Valószínűleg törték az autót ezért volt szép az állapota, mert rendbe hozták, de a toronnyal nem foglalkoztak... eléggé...?
Sajnáltam és nehéz szívvel váltam meg tőle... Főleg úgy hogy egy számomra fontos embertől kaptam ajándékba... Ha nem lett volna problémás a kasztni akkor csak azért is rámentem volna arra, hogy ne legyen semmi baja és lehessen még sokáig használni.
Aztán idén januárban lett ő: [kép]
Szomorú és nehéz ezeket a régi gépeket elengedni... de ha az embernek nem hobbi autót jelent és-vagy már olyan szintű figyelmet igényel igényel ami komolyabb plusz teher akkor észszerű keretek között mérlegelni kell és döntést hozni
-
bucihost
senior tag
válasz
dssport #13407 üzenetére
Nekünk van egy 2002-es w203 2.2 CDI, 8 év alatt kötelezőkön kívűl csak enni kért. Legutóbb műszaki előtt volt 1-2 dolog cserélve. Pl stabrúd, axiál, stb. 1 gond van vele: Eszi a rozsda mint a bűn. Ahogy Aggregátor is írta, ilyen korban sajna az összeset zabálja a rozsda.
A napokban körvonalazódott bennem is, hogy megválok a babybenz-től. Kacsingattam a w210 felé én is, de egynlőre nem tudtam dönteni mert nem akarok csöbörből vödörbe ugrani.
Aztán a végén lehet a CDI mellé a w201 helyett jön valami 1.6-1.8 benya vw csoportból.
-
barnam_
nagyúr
válasz
dssport #13407 üzenetére
Azért szerintem a Csikós cikkeit is fenntartásokkal kell kezelni, kétségkívül ért/sokat foglalkozik Mercikkel, de végső soron Ő is csak egy újságíró, és a cikkeit olvasva a W210-en kívül is kijárt neki a szívás bőven.
W210-nél inkább a rugótányér törését szoktam olvasni, azt sokat látom Facebook csoportokban. Érdekesség, hogy állítólag a 4Matic modelleknél ez nem fordul elő.
W124-nél meg a hátsó bölcső karosszériához való felfogatása rohad ki. Nekem 4 éve van 124-es, naponta jön a HaHu-s hirdetésfigyelő. Én azt látom, hogy az 1M Ft alatti ársávban kezdenek elfogyni a nagyobb motoros példányok, a legtöbb 200D, meg néha 1-1 4 hengeres benzines. Alul motorizáltnak tűnhet a típus, de attól függ milyen motorral van szerelve. Azért egy 280/300/320 benzin még bőven felveszi (és meghaladja) a mai forgalom ritmusát, de egy 300 turbódízel is megfelelő lehet. Nekem 300 szívó dízel van, na azzal már megfontoltan előz az ember, de azért élhető.Véleményem:
- ha oldtimer/youngtimer hobbi autózás a cél -> W124
- ha használni akarod, nem dédelgetni, de azért legyen kényelmes/megbízható -> W210Főleg a modellfrissítés előtti W210 műszakilag nagyon hasonlít a W124-re, viszont sokkal jobb motorok vannak hozzá, alapból gazdagabb a felszereltsége is, és nem utolsósorban sokkal többet hirdetnek belőle. Bontott alkatrész is bőven van még hozzá emberi áron. Igen, a rozsda ott van, az mindenképpen rizikó, de az összes Merci rozsdásodik 20-25 éven felül.
W203-ról nem tudok nyilatkozni.
-
dssport
tag
Végül Csikós cikk miatt + garázs hiányában elengedtem a 210-et. Ha rohad egy kerékív, az ajtó alja az nem érdekel, nem veteránt akarok dajkálni, de bölcső meg ilyenek (ami a biztonságot is érinti) az nem fér bele számomra.
211-ből néztem azóta párat, ami szép az drága, plusz ahogy írtátok azért már bonyolultabb technika, nem árt ha olyan szereli akinek van típusismerete.
Szép 124 ára már szintén felfelé megy, plusz mai szemmel nekem egy kicsit gyengének tűnik.
Tévedek, ha azt gondolom, hogy w203 lehet még ár/érték arányban egy jó választás?
Motorok tekintetében melyik benzines az ajánlott? Kompresszortól kell tartani? Évjárattól függően ez is rohad, vagy a széria végére kezdtek vele valamit?
-
szilchi
őstag
válasz
Csókolom #13405 üzenetére
A kommentekben ajánlottak egy erre hivatott célszerszámot,én nem is hallottam ilyenről hogy van
Pedig sokszor jól jött volna,bárhol.Amazonon 18 juró egy 2 db-os szett,12-22 mm-ig
[link] Nut splitter Tool kitTovább olvasva a kommenteket,az egyik anyánál nem férhetünk oda egy ilyen szerszámmal.Oda mindenképp kisflex kell.
-
Csókolom
tag
Most talaltam egy oldalt, ahol a faszi, nem tudta letekerni az anyat a rozsdasodas illetve az együttforgas miatt a kocsin, namost azt irja, hogy atfurta az anyat egyre nagyobb furokkal az egyik oldalan, azutan lefeszitette.
Namost van egy sokkal egyszerübb megoldas is, megpedig a kicsi- 75mm tanyeros flex, amivel gyorsan felbe kell/lehet vagni az anyat keresztbe a csavarral együtt komplett, azutan egy csavarhuzoval + kalapaccsal a felbevagott anyat leütni. A bevagasi iranyt piros vonallal jelölve:Itt az eredeti okoskodas [link]
Felbevagni kb. 4 perc, leütni kb 1 perc
-
t.zsolti
tag
A szelepek áteresztésén gondolkoztunk, mekkora lehet a teljesítmény vesztés.
Hát ha 2 bárnál ( amivel próbáltuk ) ereszt akkor a 50-60 báros égési csúcsnyomásnál bőven lehet. -
Batman2
őstag
válasz
Mintcar #13399 üzenetére
Sajnos vidéken sem nagyon van már belőle.
Hét végén láttam egy állólámpást Debrecenben.
Rendszeresen járok Debrecen-Záhony között, sokszor vagyok Nyíregházán is, de sem ott sem útközben nem találkozom már vele.
Még Debrecenben láttam egy 23-ast 1-2 hónapja, meg valamikor egy 26-osat.Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
bucihost #13398 üzenetére
Egyszer már valamikor 2008-2010 körül kivettem a tankot a szűrőt és mindent megtakarítottam.
A tank alján meglepően nem volt különösebb truyti.
A szűrő felszínére viszont volt rácementálódva feteke truyti, de a szita alul már elvált a peremtől, így szűretlenül folyt a gázolaj.
Kitakarítottam és vissza ragasztottam.
Levegőt többször nyomtam azóta vissza az üzemanyag csövön, hogy ha ragadt is valami a szűrő felszínére, leszedje róla.
Másik, hogy pár hete próbáltam a motort kannából járatni, akkor sem volt semmivel sem jobb, tehát a tank, szűrő és csőhálózat kilőve.
(Most látom, T.zsolti már megválaszolta.)Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Computex 2025: professzionális gyorsítókkal újít az Intel
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Visszafogva, de még visszatér a GeForce RTX 5090D
- TCL LCD és LED TV-k
- Suzuki topik
- DUNE médialejátszók topicja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- További aktív témák...
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Softmodolt PlayStation 3 Slim
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest