Hirdetés
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz karesz501 #36197 üzenetére
FSP400-60GHN ára szinte azonos az FSP500-60APN 85+ vagy a CHIEFTEC CTG-500-80P árával. A jövőre tekintettel i7 és az új kártya. A helyedben 14 k-ért a kettő közül választanék! Tuning nélkül a 400W teljesítmény elég lenne a jelenlegi konfigra. Viszont GHN árából én már 500W-ot vennék, bő tartalékkal a továbbiakra...
Én most lépek, még várj biztosan reagál más is a helyzetre!
Szerk:
Az ajánlott 500-okon már van 1db 6pin-es VGA csatlakozó.
A CTG-500 már bírja a nem túl nagy alsó tápos helyeket is![ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
válasz karesz501 #36201 üzenetére
Táp Chieftec 500W CTG-500-80P BOX: 12.990,-
Szerk.: Az OEM meg 11.990 Ft
[ Szerkesztve ]
-
karesz501
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz karesz501 #38425 üzenetére
Értem a vezetékre vagy kíváncsi az egy ághoz tartozik. De így is tud 25A-t ami azt jelenti, hogy csak azon a szálon képes 300W-ot leadni. Egy 7950 meg eszik fullra terhelve kb 200W az az ág teljesítményének még mindig csak a 2/3-a..
Sőtt ettől is kevesebbet valójában, mert a slot felől is felvesz 75W-ot a vga ami viszont a másik ágat terheli.#nincsbennetarcsi
-
Graphics
Jómunkásember
válasz karesz501 #38858 üzenetére
A moduláris csatlakozók majdnem gyártónként / beszállítónként eltérnek, így max ha az adott terméket készítő csinál hozzá ilyen kábeleket akkor.
A Sharkoon-nak 135mm-es a ventije, lehet picit halkabb, de ez a venti gyártójától függ nagyban, illetve, hogy milyen ventivezérlést alkalmaztak a CWT mérnökei.
Habár mivel nincs minősítve ez a táp / kb 80%-os a hatásfok / lehet hogy idle állapotban több W-ot eszik, mint egy CTG.
Itt a 600-as zajadatait lehet megtalálni, nos a CTG-t elég mellétenni
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
RootRulez
félisten
-
pcsabat
őstag
válasz karesz501 #39111 üzenetére
ár/érték bajnok moduláris táp amely jó alternatíva lehet a CTG500-ra, ha minőségi moduláris táp kell nem arany áron.
-
szasanyi
félisten
válasz karesz501 #40726 üzenetére
Áááá a CTG-500 csak távoli köszönőviszonyban van azzal a Seasonic táppal (minden tekintetben). Ha jól emlékszem tuninggal használod a kártyát, ezért oda kell a 2x 8PIN táp. Persze a kártyához járt átalakító kábel amivel meg tudod oldani, de én mondjuk eleve olyan tápot vennék amin 2x 6+2PIN PCIe tápcsati van.
Mennyi a kereted tápra max.? Csak, hogy javasolnánk (én vagy akár más) olyat ami hasonló minőségű, de 2x 6+2PIN tápcsatival van szerelve. -
szasanyi
félisten
válasz karesz501 #40745 üzenetére
Nem tudom ezt hol olvastad, de ITT (is) láthatod, hogy a 3 db 6+2PNI (18A) PCIe csatija van. Sztem elnézhetted, mert a CM 650 az, ahol 4db 6+2PIN (18A) PCIe csati van - ez részben moduláris, és jóval többe kerül.
A kézzelfogható, és használható különbség az, hogy az AU-500 max. 432W teljesítmény leadására képes, míg az AU-60 max. teljesítménye 540W lehet - és persze van +1 db 6+2PIN PCIe csati, ami vagy sok (1 VGA) vagy kevés (2 VGA). Ezért mondtam, hogy HA később kell(het) a nagyobb teljesítmény akkor jó lehet a +4k ellenében, mert 2db VGA-hoz (amelynek egyenként 2db tápigénye van) úgyis molex -> PCIe átalakító kell mert úgy lesz 3 + 1 ` 4db ami két VGA esetében kellhet.Így érthetőbb-e?
Ja, Raider 550W: ez gyengébb minőség és minősítés, zajosabb ventivel. Inkább AU-500 De most megkérdezem újból: lehet, hogy lesz kétkártyás rendszered? Mert HA NEM akkor nincs min vekengeni.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz karesz501 #40747 üzenetére
Én sem értem miért ilyen a kialakítása, miért nem 2x2 db amit egyébként el is bírna. Igen, az az ANTEC valóban jobbnak tűnik de nem ismerem. Viszont még kapható elvétve a Corsair TX650 V2 (Seasonic belső, max 636W, egy ág 53A, 80Plus Bronze, 5év gari) sztem príma választás hosszú távra, tuninghoz főként. Különösen ajánlott kategória.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz karesz501 #40751 üzenetére
Kérdés, hogy egy ugyanilyen minőségű, de erősebb táp 5 év garral megér-e neked +2k-t? Szélzaj akkor valószínűbb, ha nagy teljesítmény levetél miatt jobban melegszik, ami a te konfogioddal nem túl valószínű.
Persze nem akarlak rábeszélni mert nekem mind1 melyiket veszed, és valszeg az ANTEC táppal sem jársz rosszul.Azért ha üzembe helyeztem majd mondd mit tapasztalsz.
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz karesz501 #40751 üzenetére
Merlinnél az Antec High Current Gamer HCG-520 3 év garis!
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest