Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
-
TaylorXIII
őstag
Én úgy olvastam itt topicban, hogy régi hosszú típusnevű hipro tápok még jók voltak de mostani rövid típusnevűek már nem jók.
-
peter889
őstag
válasz TaylorXIII #47807 üzenetére
Az enyém 2010-es, majd megnézem a típusnevét.
-
peter889
őstag
Egy winchester átlagosan úgy durván 6 wattot fogyaszt?
-
MMIX
addikt
Sharkoon SHA350M Bronze 350W teszt megjelent a www.computerbase.de oldalán.
Ha lehet hinni a Google fordítónak, a gyártása leállt. A teszt végén írják.
-
TaylorXIII
őstag
Nem ezzel kapcsolatban de anno is te írtad a hozzászólást hipro tápokkal kapcsolatban, hogy a hosszabb típusnevűek még jók de a rövidebb típusnevük már nem ajánlottak mert silány béllel szereltek. Nem tudod melyik hipro tápok ajánlottak akkor? vagy mind jó aminek hosszabb típusneve van?
-
MMIX
addikt
válasz TaylorXIII #47815 üzenetére
Láttam, hogy ma újra előjött ez a téma, azóta már kiderült, hogy a hosszú nevűek sem biztos, hogy jók. Hajszál pontosan azonos néven jön a gagyi és a jó belsős. Minden itt van a topikban a szétválogatáshoz. Sokat foglalkoztam ezzel annak idején.
Régen itt vagyok a topikban, az unalmas, ismétlődő témákat, kérdéseket átugrom, ha nincs új fejlemény.
-
pcsabat
őstag
válasz fityere #47818 üzenetére
Silány minőség, alul méretezett komponensek. A ráírt teljesítményt a mesében sem tudja, ahogy a ráírt védelmeket sem (már ha vannak ráírva). A feszültségei terhelés hatására borzasztóak (kiléphetnek az ATX szabványból), ez nem csak a vinyót öli meg, hanem bármelyik alkatrészben kárt okozhat stb. Ezek úgy általában minden silány táp jellemzői. A HEC pedig a gagyi táp gyártók élvonalában versenyez. Persze működhet egy darabig (ez idő alatt is kínozni fogja a géped), de ha megpusztul szinte biztos magával visz mást is, ha csak nem az egész konfigot.
Ne használd! Kapsz Chieftec CTG 500-t aprón olcsón, az nem lesz gondod.
[ Szerkesztve ]
-
fityere
senior tag
Közben találtam egy ilyet is csak vélemény Corsair VX550 de ha azt mondjátok jó akkor leütném.
Nem azért hagyjuk abba a játékot, mert öregszünk. Azért öregszünk meg, mert abbahagyjuk a játékot.
-
potyka2
csendes tag
Sziasztok A leghalkabb táp kéne egy amd a4-3400-as alap konfighoz. 10000 alatti leghalkabb tápot keresem vélemény,tapasztalat? Előre is nagy köszi mindenkinek
-
potyka2
csendes tag
válasz Rypejakten #47833 üzenetére
Én a 350-es FSP-t nézegettem de azt mondod hogy a Chifi halkabb?A 350-es változat is? Ha van ilyen?Csak azért kérdem mert most egy FSP 250 HEN van a gépben és bőven elég. Csak már öregecske és nagyon búg már a ventije hiába tisztítom,kenem már.Vagy érdemesebb ventitt cserélni? Amúgy nagyon köszi
-
bluyoo
nagyúr
válasz potyka2 #47835 üzenetére
Legutoljára egy hónapja szereltem egy FSP FSP350-60APN 85+ 350W -os tápot egy régebb igépbe. Idáig nincs rá panasz. De az FSP Hexa 400W sem rossz választás a 10K-s árával.
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
xtevo
őstag
válasz Graphics #47761 üzenetére
Áh, ezzel nem könnyítetted meg a választást! Már ott voltam, hogy az OCZ Silencer MK III 400W lesz, de sok tesztben lehúzták, hogy nem olyan halk, a BQ E9 400W meg papíron halk. Anno a "Tápok Ura" mondta vzsryl, hogy a gyártói oldalak, nem annyira mérvadóak, és kb. egyforma a két táp zajban, akkor is eközött a két táp között őrlődtem, végül megtartottam a GX450-et.
-
Jumbó
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit megpróbáltam utána olvasni jobban, hogy melyik csendes táp megoldás lehetne nekem megfelelő.
A Sapphire oldalán minimum 500 W-os tápot ajánlanak a gépemben lévő kártyához:
[link]elolvasva néhány tesztet a kártya és a hozzá való teszrendszerek fogyasztásáról a sapphire ajánlása nem hülyeség pl:
[link]szóval ultra csendes tápok közül a venti nélküli Seasonic 400 és 460 kiesik.
Maradna a kérdésem továbbra is:
[link]
ez elég lenne-e és ha igen nem lenne-e túl meleg a házban neki (Silencioban lent van a táp helye, gyárilag elöl van 2 12-es venti (fújó), alul és középen, hátul egy 12-es (szívó) fent, ezen felül fent van nekem még egy 14-es szívó)+ 2 14cm-es venti a videokártyán (ezek vannak a legközelebb a táphoz).
Nekem ez a szimpatikusabb (mert olcsóbb és nagyon jó miőség 7 év garanciával), de félek a melegedéstől, nem volt még venti nélküli tápom.illetve ez:
[link]
Tudom nem kell ekkora teljesítmény viszont itt ahogy utánaolvastam ennél a tábnál 500kw-ig be sem kapcsol a venti és 700-ig nagyon csendes. info link: [link]Esetleg más alternatíva?
Az esetleges segítséget a döntéshez előre is köszönöm!
Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!
-
atti_2010
nagyúr
Hali!
szóval ultra csendes tápok közül a venti nélküli Seasonic 400 és 460 kiesikA 400-as Fanless-ben pl. egy kb. 600W-os bél van. A 460-as sem különb.
Ezek után nem értem miért esne ki.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Szeretnék egy új tápot venni, a konfigom a következő lenne:- Asus M5A97 R2.0
- AMD FX8320 (perpill alapon, később húzva is lesz)
- 4x2GB DDR3 1600
- 2xWD5000AAKX
- GTX 560 Ti
- 4-5 ventiPerpill egy CTG-450-80P hajtja, teljes megelégedéssel, csak kicseréltem felette a gépet, és nem tudom ha húznám is a procit, akkor elég lenne-e neki.
A másik problémám, hogy a VGA-mhoz 2db 6pines tápcsatlakozó kell, ezen pedig 1 van. Eddig Molex átalakítóval megoldottam, de ezt el szeretném felejteni.
Keret az nagyonmax 12-14ezer lenne. XFX 450-et néztem (ha elég a 450), de egyik helyen azt írják, hogy 2db 6pines csati van rajta, a másik meg azt hogy 1.
Mi lenne a legjobb választás nekem?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Jumbó
csendes tag
válasz atti_2010 #47839 üzenetére
Hali!
Akkor miért azt írják rá, hogy 400 meg 460 miért nem azt hogy 600, ha a belsejében meg az van? Én ezt mem értem. Anyagilag is jobban járnának egy 600-as tápot jóval drágábban el lehetne edni, mint egy 400-ast.
Ezek után válasszon az ember okosan..Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!
-
atti_2010
nagyúr
Nekem van egy 400 ZEN passzív tápom egy akkora trafó van benne mint Buss Spencernek az ökle a meghajtó MOSFET és a Shottky a 12V ágon megduplázva ez egy normál 400W tápban felesleges lenne azért hogy tutti ne barnuljon le ha rákötök egy becsületes fogyasztót, így valószínű hogy mind jóval túl van méretezve.
Duliee Mostanában már annyi tápot javítottam hogy elég ha ránézek a trafóra és megmondom hogy menyit ér, múltkor hoztak egy 450W Corsairt 10k kertek érte mikor belekukkantok egy pingponglabdányi trafó benne na el is hajtottam az illetőt, később nem bántam meg.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
atti_2010
nagyúr
válasz Graphics #47845 üzenetére
Normálisan Bud csak mi a családban így hívjuk mert a fiam mindig úgy tudta kimondani, de nem is jól írtam mert Busz.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
Ha alsó tapos a ház nem érdekes mert alól kapja a levegőt és hátul távozik, a másik kialakítás mikor hátul kap levegőt és a házon keresztül felfele megy a meleg.
A másik dolog hogy a Sapphire is alaposan túlajánlott az 500W ha utána számolsz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től