Hirdetés
- Garanciális ügyintézési Horror Bestbyte...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- gerner1
- Android másképp: Lineage OS és társai
- E91 blog 2. rész
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabber01
addikt
válasz palfitom #139941 üzenetére
Mondjuk én nem szívesen tesztelgetnék ilyen drága játékszerekkel. Ha aztán instabil az áram ellátás, az a legjobb út, hogy kinyírjunk valamit.
Az alap mindig legyen betonstabil szerintem. Nem egy 20e tápon kell spórolni, hogy kifingjon a 300e gpu.[ Szerkesztve ]
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
palfitom
félisten
válasz gabber01 #139951 üzenetére
Általánosságban tökéletesen egyetértek ezzel, DE:
- nem a "kőkorban" élünk, elég sokféle védelemmel vannak ellátva az elektronikai termékek, ráadásul ez esetben arról van szó, hogy 99%-ban nem lesz probléma, nem pedig egy esetleges valamiről, amiben valószínűsíthető, hogy problémába ütközik a kérdező.
- nem egy 300W-os "Vargáné és társa" tápról van szó, hanem egy fiatal, 450-es Seasonic Focusról.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
NY_A
őstag
Sziasztok.
9900K és 3080ti mellé milyen tápot javasolnátok. Jelenleg egy Thermaltake Smart SE 730W van a gépben, de ezzel a felállással nem nyugodt szívvel használom.
-
dudika10
veterán
válasz palfitom #139952 üzenetére
[Meres] alapjan siman jo kellene legyen a 432W amit le tud adni a tap a 12V-os agan folytonosan.
Es akkor arrol meg nem is beszelve, hogy a tapok is birjak rendszerint a nagyobb terhelest rovid ideig. [Itt] egy random Seasonic tap dokumentacio (ez mondjuk nem mai darab), szepen le van irva, hogy legalabb 1 masodpercig, 20A-t tud a 12V-os agon, 17A-t pedig folyamatosan.
Szoval egy ryzen 3600-as meg egy 3060Ti FE atlagosan terheles alatt SSD-vel, RAM-mal es RGB ledekkel egyutt akar 300W-ot is fogyaszthat, ha hiszek a mereseknek amiket nem epp hobbieszkozokkel csinaltak.
De 10+ eve is az volt a divat, hogy a tapot legalabb 3x tul kell meretezni, mert nem tudom miert.
Az egyetlen kerdes, hogy a kolleganal levo tap valoban hibas szeria-e. Errol nem tudok mit mondani.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
3800+
őstag
Fractal Design 660P Ion+-ról annyi negatívat tudok felhozni, hogy 175W-ot húz ki a falból és így elég jól ciripel, gondolom coil wine... engem mondjuk nem zavar a kártyák elnyomják a hangját... Viszont ami elég bosszantó, hogy a csatlakozási pontok a tápon eléggé lötyögősek... nincs meg az a fix "bedugtam és a jóisten sem szedi ki onnan" érzés. Ez viszont 0-24-es üzemnél szerintem elég nagy fekete pont, mert ugye ha nem tökéletes egy érintkezés ott fog elindulni a melegedés, olvadás. Nálam olyan húdenagy amperek nem szaladgálnak, bízom benne hogy nem lesz baj.
[ Szerkesztve ]
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
NY_A
őstag
Ez ennyiért jónak tűnik. [link]
Érdemes lehet túlméretezni a tápot? Ártani csak nem árt. -
MODERÁTOR
Megveheted a remek 1 éves garival aztán ha lejár akkor bokszolhatsz a gyártóval gond esetén. Ezek 10 év garis tápok, eleve nem is értem, hogy írhatja ki, hogy 1 év gyári garancia. A px sorozatra meg 12 év van [link] Normális boltból szabad csak ezeket megvenni, nem ilyen sufni iponból.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
-
gabber01
addikt
válasz 4nick8 #139973 üzenetére
Nem tudom miért véded, amikor nyilvánvalóan tervezési hibásak, tán részesedésed van a cégben? :) A Focus Plus széria hibás, tök mindegy hogy fogalmazunk. A cég is elismeri és a 2018 utániak is érintettek, csak kevésbé. Nem hiszem, hogy ez egy ilyen relatív drága szériánál elfogadható.
A Focus GX széria már valóban javított.Szerintem meg így pontos.
[ Szerkesztve ]
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
norba69
senior tag
válasz gabber01 #139974 üzenetére
Ha a túláramvédelem a beállított áramerősség elérésekor bekapcsol, és leállítja a tápot, az nem hiba, hanem üzemszerű működés.
Az általad linkelt cikk is arról szól, hogy az érzékeny túláramvédelem miatt egyes videókártyáknál a tápegység lekapcsol, amikor a felvett áram nagyobb a beállítottnál.Ettől még ezek a tápok sem tervezési, sem szériahibával nem rendelkeznek, és a problémás videókártyákon kívül minden mással tökéletesen működnek.
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
válasz norba69 #139975 üzenetére
Ti most szórakoztok, ugye?
Igen, technikailag nem hibásak, a gyakorlatban meg igen, mert NEM ez az elvárt működés! Egy 5e-s tápnál ez megbocsátható lenne, de ezen az árszinten NEM.
A usernek pedig NEM feladata ezt figyelembe venni, és azt nézni, hogy milyen kártyával fossa össze magát, amikor egyébként is a gamereknek pozicionálták a szériát.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
dudika10
veterán
válasz gabber01 #139977 üzenetére
Az alatlad linkelt cikkben le van irva minden. 2018 januar elott gyartott tapoknal "tul erzekeny volt a vedelem". Ezt a Seasonic "javitotta" (inkabb modositasnak mondanam ezen a ponton).
Ugyanakkor szkeptikus vagyok, mert a cikk azt is irja, hogy 51A-t mertek a Vega 56-tal 10ms peak-nek Seasonic-ek. Ha valoban igy lenne, akkor ez nem lenne hiba a kisebb tapokkal, mert az 550W-os tapot nem feltetlenul kell 51A peak-re meretezni, bar nyilvanvaloan kellemetlen a vasarlonak, de HA igy lenne, akkor arrol a vga board designerek is tehetnenek es nem egyedul a Seasonic.
DE ha elolvasom [ezt] a cikket (ami pontosan ezen tema miatt keletkezett), es megnezem a mereseket, azt latom [itt], hogy 338W korul van a 8ms peak (~28A) egy Vega 64-gyel. Ami a kozeleben nincs az 51A-nek es 420W a 0.3ms peak, ami ~35A feszultsegingadozastol fuggoen, szinten nagyon messze az 51A-tol, raadasul a nagyobb Vega-val.
Lehetseges, hogy az AMD teljes rendszer fogyasztast mert, es valahogy osszejott nekik meg ~23A 10ms peak fogyasztas a tobbi alkatresszel...A valoszinuleg fuggetlen meresnek hiszek. A Seasonicnak? Hat nekik nem biztos.
Ha valakinek van 2018 elott es utan gyartott azonos tapja a szeriabol, szedje szet oket es mondja meg mi valtozott.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
lostprophet
aktív tag
Sziasztok!
Van egy TUF GAMING X570-PLUS alaplapom (5600x és 6800XT mellett), amin van egy 4 pines EATX csatlakozó is a szokásos 8 pines mellett.
[link]
Melyik tápegységnél van ilyen csati? Modulárisban gondolkodom.
Seasonic Focus GX 750W-et nézegettem, de nem bírtam rájönni, hogy adnak-e mellé.[ http://lostprophet.hu ] Játék és számítógépes programfordításaim oldala
-
gabber01
addikt
-
nyunyu
félisten
válasz lostprophet #139981 üzenetére
Egyáltalán rá kell dugni a másodikat?
B550-F Strix-emen néztem, miért van 3db 4 tűs csati egymás mellett, de simán elvan a SnowSilent 550 2x4-es tápcsatijával az 5800X.
Tápon ugyan megvan a helye a második 4+4-esnek, de csak egy kábelt adtak hozzá.Egyébként meg a Seasonic weblapja is hibázhat, tápomhoz csak egy 2 SATA-s kábelt írnak, gyakorlatban meg adtak hozzá egy 4 csatisat és egy 2 csatisat is.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
zsombor22
aktív tag
Sziasztok!
Tudom eső után köpönyeg,de érdekelne a véleményetek.
Vásároltam novemberben egy [Enermax MaxTytan 1250 W 80+ Titanium] tápegységet ami kb egy hónapja meghalt.
A gép menet közben kikapcsolt és többet nem tudtam bekapcsolni.
Bevittem szervizbe ahol elküldték megjavítani.(4 hétig vártam rá)
Ma kaptam vissza,de azt mondták hogy nem tudták meg javítani ilyen tápegység nincs már nekik,de küldenek cserébe egy másikat.
Amit küldtek helyette az egy [Enermax Platimax 1700W Platinium]
Azt mondták ugyanaz csak nagyobb,de amikor átvettem nem is figyeltem hogy a régi Titanium volt ez meg csak Platinum minősítésű.
Ami nem tetszik rajta hogy kábelek az előzőn egyesével voltak harisnyázva ezen egyszerű fekete műanyag.
Rossz döntés volt elfogadni?
De ahogy kivettem a szavaiból nem nagyon volt más lehetőségem.
Előre is köszönöm a segítségeteket.[ Szerkesztve ]
Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
Pkc83
őstag
válasz zsombor22 #139984 üzenetére
Szia!
Minek kellett neked 1250w-os tápegység?
Ha az adatlapod helyes akkor oda egy jóféle 750w-os táp is elég lett volna.
Én inkább kértem volna kisebbet de Titaniumot mintsem egy 1700w-os szörnyet."De ahogy kivettem a szavaiból nem nagyon volt más lehetőségem."
Dehogynem. Tuti volt másik tápjuk is csak nem ekkora teljesítményben.
-
MODERÁTOR
válasz zsombor22 #139984 üzenetére
Add el egy banyasznak, hamar el fogjak vinni. Egy gamer pc ala total ertelmetlen. Vegyel egy Seasonic Prime TX 850 tapot es talan meg penzed is marad. (Bar szerintem a titanium minositesnek olyan extra felara van a plathoz kepest, hogy igazabol ez is ertelmetlen)
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
zsombor22
aktív tag
válasz Pkc83 #139985 üzenetére
Novemberbe volt egy black friday akció a Rufusba és akkor vettem meg a MaxTytant 1250-t 135 ezer helyett 75 ezerért .
A régi EVGA SuperNOVA 850 G2 850W Gold pedig eladtam 40 ezerért így 35 ezerbe volt nekem a csere.
Elég jól kezdenek visszamenni a VGA árak,nemsokára veszek egy Nividia 3080Ti (mondjuk ehhez se kell ekkora táp)[ Szerkesztve ]
Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
dudika10
veterán
válasz zsombor22 #139987 üzenetére
Aha, a 3080Ti (350W allando, es kb 420W peak ahogy ezt a merest elnezem) melle mar akar 600W is kellhet ha egy komolyabb cpu is van a gepben. De mondjuk azt, hogy 800 es akkor van vagy 300W biztonsagi tartalek (igazabol meg ennel is tobb).
Szoval az 1700W 25%-at is ki fogod hasznalni akar, majd ha egyszer cserelsz VGA-t.
Ha mindent tuningolsz amig lehet, akar 35% terheles is elerheto lesz.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Amerigo57
őstag
Akit esetleg érdekel, itt van új EVGA 850G2 850W SuperNOVA G2 80+ Gold táp, bár nem olcsó.
Link: -
Mengele
tag
Hi
Asrock B560M PRO4 microATX
Intel Core i3-10105F
Kingmax Zeus Dragon 2x8GB DDR4 3200MHz
GTX 1060 3Gb VGA
1db 500gb SSD + 2 HDD + redszer venti.
165hz Full HD monitor.
Egy letoltos,filmnezos,netezos, +kicsi multis jatekok pl-OW,CSGO,Lol,Wot...stb.Van egy 2015 vasarolt Thermaltake SPS-630MPCBEU 630W Smart SE SPS-630M tap melynek a dobozon Haswell ready van irva.
Ez jo lesz ehez a konfighoz vvagy vegyem ezt?
Seasonic Core GC 550W tápegység (SSR-550LC)
A Helpet elore is koszonom. -
MMIX
addikt
válasz Mengele #139990 üzenetére
Ha elégedett voltál vele akkor jó. Csak elég lesz "Egy letoltos,filmnezos,netezos, +kicsi multis jatekok pl-OW,CSGO,Lol,Wot...stb." 630W még ha belépő szintű is a Tt.
CWT GPM vagy GPN, ha jól emlékszem. Bronze vagy "Gold"
Költekezni még ráérsz. Chieftec iArena vagy A-90 "Gold" sorozat Tt változata.
Seasonic Core GC nem a lefjobb ár/érték. Bitfenix Formuláknak most jobb az ára.[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
36.990,-Ft-ig néztem PSU-t: 650-700W-ig, normál méretben, csendes működéssel, moduláris kivitelben, minimum Gold hatásfokkal, AQUA-tól vásárolva (innen veszem a többi alkatrészt is).
Második bq! tápomat használom nagy elégedettséggel és harmadikként is ezt vettem volna (Pure Power 11 700W), de meglepően jó a választék már ilyen árban és elgondolkodtatott.
Szimpatikus még a Fractal Design 650W ION Gold, Seasonic Focus GX 650W és a Corsair RM650 650W is. Ezek egy része félpasszív, ami előnyös. A bq! ventijeiben vakon megbízok, sok-sok éve hajtom őket és meg sem nyikkannak, kiválóak. Van még olyan modell, ami elkerülte a figyelmem? Ezek közül van számotokra *egyértelmű* választás?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
jeni
félisten
válasz Darko_addict #139993 üzenetére
az Oazis több garit ad olcsóbban!
a Fractal tápra 84 hó a gari.[ Szerkesztve ]
-
titanium_100
tag
Üdv!
Hány wattos tápot ajánlotok úgy 20-30 ezer ft értékben, ha i7-11700-as cpu-m van, valamint rtx 2080, esetleg rtx 3060-ban gondolkozom? 1440p-s 144hz-es monitorom van. ( feleslegesen nagyot sem szeretnék, hogy ne legyen hangos a tápventillátor) ja és nem tudom amikor a ház aljára kerül a táp, ott valami speckó táp kell? Ilyen házba még nem raktam tápot.
-
jeni
félisten
válasz titanium_100 #139995 üzenetére
650W (700W) max elég is lesz,tartalék is lesz benne.
550W (ennél lejjebb nem mennék) és a 600W is lehet választani.
2080 spec
3060 spec
a 3060 az újabb, kevesebbet fogyaszt, a 2080 alá van sorolva tudtommal.
a táp alulra szerelve lefelé fordítva lentről szívja a friss levegőt.
be quiet! Pure Power 11 CM Gold
600W
700W
Corsair TX
Seasonic Focus Gold[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
Újra Corsair CS series, lehet, hogy csak CSájna. 650W és750W Új CXM-ek www.overclockers.co.uk
--------------
Deepcool PM series 80+Gold fixkábel, új CWT belsővel CWT GPW[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
A hasonló SATA splitterek mennyire problémásak?
A B5-nek a SATA csatijai 90 fokosak (felfűzöttek a kábelre) ezért nem tudom az SSD/SSD-ket rendesen a házban lerögzíteni mert feszülnek a csatikThe Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
MMIX
addikt
válasz Micsurin #139998 üzenetére
Minden toldó és elosztó kerülendő. Hibaforrás.
De ha kell akkor használhatod. Minél kevesebbszer bontogasd szét.
Esetleg a meghajtót kell máshogy beszerelni.
Molex-ról is mehet ha esetleg jobban használható és nem kell a +3.3V.
(narancs). Vezetékes vagy a csatlakozó végére kapcsolható drót nélküli.
A SATA elosztó azt is osztja. Érdemes figyelni hogy, az eszköznek kell-e.
Pipa végűek is vannak, mint a SATA kábeleknél.[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz Micsurin #139998 üzenetére
szia ez kicsit magasabb árkategória, de én ezt használtam, kissé bizalom gerjesztőbbek, mint az ilyen 6-700 ft-os csatlakozók.
7/24/365-ös felhasználásban szolgál. Mind a 4 ága használatban van. (21db hdd van kötve egy HX750-re)
[link]
De alapvetően, ha tudod próbáld meg kerülni az adaptereket, ha van lehetőség rakd egymástól nagyobb távolságra a 2 hdd-t, stb.[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest