- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ájvé
veterán
Az még rosszabb, alapból mindent vámkezel a szabályok szerint, postán legalább meg van az a kis esélyed, hogy átcsúszik valahogy az ellenőrzésen, de futár szolgálatok mindent szabályosan lefolytatnak.
Gondolod hülyeségből írjuk ezeket? Jelenleg alig néhány olyan EU-n kívüli bolt van ami valamilyen módon képes az áfa fizetést elkerülni, egyik a HK Goldway (Seller's Shipping Method-al) a másik a Spemall (EU Express-el), vagy EU ráktárból lehet még rendelni. Más módot nem ismerek az áfa elkerülésére (lehet valaki tud még, az majd írja).(#110832) gianone:
Ez sem teljesen igaz, Brexit miatt
De jelenleg még nincs új szabályozás az onnan érkező csomagokról tudtommal, szóval az eddigi érvényes vagyis nincs vám. -
Ájvé
veterán
Magánszemély esetén 45€, jogi személy esetén 22€, szóval azon múlik ki és hogyan adja fel. Másrészt a vám ügyintéző be fogja kérni az adatokat, hogy igazold az árút és annak értékét, mondjuk ezt nyilatkozatban megteheti a feladó is, de akkor ezt is tisztázni kell az eladóval.
Ettől függetlenül ezek igazi noname készülékek, minőségük erősen kétséges, jó eséllyel szívás lesz vele, nekem mondjuk mindegy. -
haten
tag
Én is pont a HTC10 és Mate 8 között vívódtam novemberben. Mate 8 lett végül, és ez se rossz, most megkapta a 7-es androidot, és tökéletes. Akksi 4000-s, az ünnepekbe mikor nem használtam napi 20 percnél többet, 11 napot bírt egy töltéssel. Amúgy hétvégente töltöm, és kb napi egy órát megy a kijelző. A HTC10 picit talán jobb belsőleg, de az előlapot sajnos műanyag hatásúvá tették, ami nekem nagyon nem jött be, ezért lett a Mate 8, a HTC M7 után.
-
TGWH
őstag
Na igen, de ha új kell, akkor legyen új. Mondjuk az említett Xianomi, valami szlovák cég lehet, kiírják hogy magyar garancia, háááát vagy lesz vagy nem... a szolgáltatónál tuti van garancia rá. Olyan ez, mint a használt autó, a kereskedő köteles fél év garanciát vállalni. Ja, de ha úgy hozza be, hogy a külföldi tulaj írta alá az adásvételit, amit eléd tesz, közben meg lehet 3 évig kereskedőknél járt az autó, az úgy elméletileg törvénytelen, jogilag nem, de garanciát nem köteles rá vállalni...
-
mantequilla
aktív tag
Igen de a kollega hozzaszolasabol ugy tunt hogy az nyugtalanitja ha az elado nem fizeti be az afat. Ez maganszemelykent teljesen lenyegtelen.
@w333 P9 miert gyengus?
S7e-hez kepest lehet hogy az megjegyzem nem sokkal de van is egy 100k kulonbseg az araban. En szerintem olyan minimalisan gyengebb hogy megeri. Persze uj arakra gondolok -
Scrydhan
senior tag
Akkor viszont OP3 hisz valószínüleg 3+ évig fogják szoftveresen támogatni. De nem kapsz az s7-nél jobb fókusszal rendelkező kamerát,ha az edge nem tetszik akkor vagy együtt élsz az s7 5.1-es nagyságával vagy OP3.
G4-et azért nem ajánlanám mert nem annyira időtálló és gyengébb. Nézd meg hogy melyik kamerája tetszik jobban. Sajnálom,esküszöm hogy elfelejtettem hogy a HTC 10 és G5 az kissebb mint 5.5,elnézést mégegyszer
Még a Huawei Mate 8-ra nézz rá,annak sem rossz a kamerája és 6 col. -
Sajnos az nagyon drága számomra, nem szeretnék kiszaladni a rá szánt összegből.
Ui.: Sehogy sem tudok dönteni. Tehát:
- Árkategória - 100k alatt.
- Használt vagy új - Mindegy, használt garanciális is szóba jöhet.
- Hol vennéd meg? - Aprón, itthon vagy külföldről.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont? Minimum 3 évre.
- Mire használnád? Telefonálásra/SMS-re (főleg), netezésre, heti 2 óra filmnézés, Skype, Viber, fényképezés és napi szinten zenelejátszás.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? Android vagy IOS.További igények/kritériumok:
- Ne legyen nagyobb 5,0"-nál.
- Fém házas legyen.
- Masszív, strapabíró kialakítás.
- Kivehető akksi előny.
- Dual Sim (egyik lehetőleg Micro SIM).
- Gorilla Glass.A Honor 7 és a Xiaomi Redmi 3 Pro közel áll hozzám, nem tudom milyen megfontolásból. Egyik sem teljesíti tökéletesen a kritériumokat, de eléggé best/buy telefonoknak tűnnek.
-
-
-
pit stop
addikt
1-2 órát írt aktívra, azért ahogy olvastam 2-3 is még megvan neki. Egyébként munka után kéne ahogy kivettem, ott még ha kell van konnektor. Videó is említve volt, ha viszont otthonról akár magával vinni pár filmet vagy sorozatot akkor ha nincs helye nem tudja hová rakni G-n, konnektort viszont max talál - Z-n meg tolhatja sd-re is. Én legalábbis így látom - nekem is fennállt ez, és inkább ezért döntöttem volna e felé.
(Gondolom Z akart lenni kérdésedben)
-
VegyesTamás
senior tag
Ez mondjuk így igaz!
nekem az (első olyan telóm amin volt mobilnet) E51-sem bírt ki egy napot néha cserélgettem az akksit serényen napközbe, és volt akinek 4-5 napot elment. Sőt, ha nagyon multitaskingolok S3mal akkor 4-5 óra a max, de a mobilnet és a háttérszinkronizációscuccok esznek a legjobban.
-
HuMarc
veterán
-
MurdR
veterán
-
lenox
veterán
De nem az a celom, hogy feljebb rakjam, hanem az asszonynak nezek epp telefont, es az xperia m-ben gondolkodtam, de ha annyira szar, akkor nem azt vennem. Viszont nem latom at, hogy miert lenne szar, szoval az indokot szeretnem inkabb tudni, hogy miert raktad legalulra.
#38564: Nem tudom, a ket magos A9-eknel meg a regebbi gpusoknal elorebb raknam. Meg az xperia m megint eleg jol banik az akksival, szoval ami kb. azt tudja, de fele ido alatt lemerul, annal is elorebb raknam.
-
mtcob
senior tag
Én is mondtam neki h ennél nem kell jobb testreszabhatóság, főleg ha feltesz egy CM et de csak pislogott.....
úgy érzem nem lesz az a nagy romolgatós fajta...
Meg tetszenek neki ezek a gyártói extrák,pl QSlide,QuickMemo, vagy a szemkövetés, szóval a nexus egyszerűen nem játszik
-
Gutenberger
tag
Köszönöm a tanácsot, végül s3 lett, 99-ért, gyártói garival. A s tervező nekem fontos volt, a többi telóban sajnos a hasonló naptáralkalmazások a nyomába se érnek. Persze több racionális érv szólt a n4 mellett. de az említett kondíciókkal nekem végül jobban megérte az s3
-
Toncos
tag
Wow, mint egy profi call center! maggi1886076, bigpeace, Tyer
Értem én a kételyeket a bolti garral kapcsolatban, csak mikor nyár elején nézelődtem, az jött le, hogy a gyakorlatban nem kell annyira félni tőle, de akkor hanyagoljuk. Eldöntjük, mennyire fontos a fotózás, aztán rábökünk valamelyikre.WP-vel kapcsolatban én sem tudnék neki (táv)segíteni, úgyhogy jobb a békesség meg az Android.
-
KisDre
senior tag
zene, face
Viszont havidíjjal nem tudok megbarátkozni, kártyás párti vagyok eléggé
Szóval a BIS mizéria miatt le is mondhatok róla, hiába jó tudású a készülék? (Mert most olyat, pl, hogy van wifi, és annak ellenére nem működne a valamelyik progi, akár egy facebook app, vagy egy skype-t helyettesítő valami, mert az BIS-hez van kötve? Ilyen esetben nem az én telefonom lesz ez)
Csak mert totál a paramétereket tekintve jónak tűnik. Android meg nem kell nekem.
-
Elteu
csendes tag
T, de marad a mostani csomag, tehát kb. 65-ért adnák oda. Kérdés, hogy ér-e ennyit?
@(#35925) dokee78: Az Xperia M ennél picit drágább (külsőre viszont nem tetszik annyira), mennyivel/miért jobb az?
(Most bekapcsolódóknak: középkategóriás Android, jó ár/érték aránnyal kell.)
-
KiLo33
csendes tag
Sziasztok, 60k körül mi szerintetek a best buy okostelefon (android preferálva, de wp is egyre jobban tetszik) ? Szempont: gyorsaság, kamera, aksi, 2 évig legalább használható legyen (mostani csodás Samsung Galaxy mini már többet is bírt ennél, csak egyre több a kompromisszum és a hiba).
Az Y300 most fogyott el a T-nél kb.Továbbá az ilyen árukeresőn és társain kidobott boltok mennyire megbízhatóak? Mármint nyilván vannak eltérések, de valahogy sokkal kisebb árakat láttam, mint a T-mobilenál (igaz, like 300 díjcsomagnál).
Bónusz kérdés: az ilyen netről/külföldről rendelés is oké nekem, ha van gari, vagy ez naiv kissé?
-
Bazsee71
őstag
Barátnőmnél nem is lenne ez gond.
De hogy jól leírjam a helyzetet, szerintem elég annyi, hogy édesanyámnál az örök favorit a a W300i. Ugyanilyen hajtogatósat vennék neki, ha akadna normális darab. Sajnos ma már ez a nagyon gagyi kategória.
Szerk.: azért erősen megpróbálom rávenni az 520-ra. Bízom benne, hogy a navi elég csábító lesz.
-
Bazsee71
őstag
Elolvastam, de leginkább az ára miatt húzták le. Először az L3 II-t néztem, na annál rosszabb értékelést ritkán olvasni...
Pár oldallal korábban L4 II volt a konklúzió, de megnéztem a méreteit...nem hiszem el, hogy nincs normális női kézbe is való telefon 70-80e Ft alatt.
Szerk.: egyébként lehet egy Lumia 520-as lesz a tuti. Úgy hallom azokkal nincs gond, sőt még ingyen navit is adnak hozzá.
-
Sutymorgo
csendes tag
Remek, nem hogy szűkült volna a kör, még bővült is.
Egyébként köszi a tippet.
Mindenképp maradnék az Androidnál, szóval a Lumia 520 nem játszik.
Az Ace 2 mellett mik az érvek? Mitől ér meg +10k-t mondjuk a Smart Touch Pro (ZTE Blade G)-hez képest?Nem vagyok szakértő, de nem tűnik erősebbnek a vas, maximum kiegyensúlyozottabbnak (a mobilarenás teszteken az azonos benchmarkokban gyengébb vagy ugyanott van). CPU egy kategória, GPU-ban ugyan az Ace2 valamivel jobb és 256MB RAM-mal több is van benne, viszont a kijelzője kisebb, régebbi cucc és az egész olyan nagybetűs Átlagos. De ezt csak olvasgatás alapján látom így, egyiket se fogtam még élőben...
-
franc0
őstag
Jah a karácsonyi ajándékod meg majd megkapod január 10-én, mert akkor indulnak a leárazások...
Ha most leírnám amit gondolok elveszteném ezt az accountot sajnos.
dokee78
Hát te tudod, én a nőmnek Lumia 800-at vettem, olyan csajos színű csempéi vannak hogy ha meglátom ijedten dobom el
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Projektor topic
- Honda topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Nagy tételben - Használt telefon felvásárlás
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB független, szürke, Pitaka karbon tokkal és fóliával
- Edzett üveg: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz 899 Ft
- Samsung Galaxy Z Flip7 / Z Fold7 / S25 / S25+ / S25 Ultra új BONTATLAN 3év garancia
- Újszerű Oppo Find X6 Pro 16/512 GB
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!