- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Ájvé
veterán
válasz
Bkrisz9 #158873 üzenetére
Nem tudom milyen rég volt, de azért közép kategóriás készülékek elég vállalhatók manapság, persze minden az elvárástól függ.
Sötétbe minden mobil elvérzik még mostanság is, ehhez erős vaku és nagy optika kell, telefonok nem hiszem hogy eljutnak erre a szintre mostanság.korcsillio
68 igen csak jó ár érte, honnan lenne ennyiért? Nem minden bolt megbízható.
Mi 9 tavalyi csúcskészülék, szóval tényleg sokkal jobb mint a Redmi Note 9 (bármelyik verziója). -
válasz
Bkrisz9 #158861 üzenetére
Középkategóriát nem nézegetted? Redmi Note 9 Pro vagy ezen falhasználási szokásokra inkább a Poco X3 NFC? Szerintem hardverben ezekben is van simán 2-3 év. Nyilván kamerás képességekben nincsenek a csúcskategória közelében, de abszolút vállalhatóak.
Mondjuk ez egy érdekes felvetés, jobban megéri az 1-2 éves csúcs(közeli) készülék használtan, mint az aktuális középkategória legjobb darabjai?
-
-
Grave_444
nagyúr
-
dewil666
őstag
válasz
Bkrisz9 #49324 üzenetére
Igen az jó hogy van vaku (lámpaként sokszor jól jön) és ugye rádió is van benne. Azt nem említettem hogy 4,3 col feletti kellene és olyan amit részletre meg tudok venni
De sebaj már megrendeltem a 625-öt és holnap vagy jövő hét elején megérkezik az üzletbe (egész Debrecenben sehol nem elérhető azonnalcsak fehérben és narancsban).
+1 Bkrisz9
-
válasz
Bkrisz9 #47555 üzenetére
a kijelzőre nem mondható, hogy erősebb, legfeljebb valaki számára jobb az eltérő technológia, szerintem is szebb a one megjelenítése, de hallottam már ellenkező véleményt is.
a sony felső házában nem jellemző a szoftveres probléma, ellenben most épp a one kitkat frissítésével akadt probléma, visszavonásra is került. -
válasz
Bkrisz9 #47550 üzenetére
miben jóval erősebb?
a cpu jobb valamivel, gpu és ram azonos, a többi meg már egyéni szempontok/elvárások kérdése.ADAM1337; szia, mind a kettő gyorsnak mondható, zenében is mind a kettő jó (kihangosítva jobb a one), akkumulátoros üzemidőben a one jobb, mind a kettő jó beszélgetési hangminőségben, kamerában a one több területen is jobban elvérzik, a gps tekintetében nincs jelentős eltérés.
a z mellett szól az ip57 védelem, a memóriakártyás bővíthetőség - de a one alapban 32 gigabyte -, viszont a one esetén érdemes még megemlíteni az infrát is. -
tknof1871
őstag
válasz
Bkrisz9 #47189 üzenetére
Köszönöm a választ! Segített. Még lenne néhány.
A jobb fajták elbírnak a teljes oldalakkal es amire irtad teljesen jók.
Ezeket a jobb fajták milyen árszinttől indulnak magyarországi bruttó/áfát tartalmazó árban értve?es amire irtad teljesen jók Akkor ha jól értem a dokumentumokat megnyithatom, szerkeszthetem, HDD dokkolót csatlakoztathatok a telefonhoz. Ám a telefon operációs rendszere más, mint a desktop gépé. Ennek ellenére például egy 2TB-os HDD-t tud kezelni?
szerintem megoldható lenne egy 5" koruli teloval ezzel a megoldással: bluetooth egér+monitor kabelel es a nagy kijelzon mar irni is tudsz.
A monitor kabel az gyakorlatilag a HDMI csatlakozófelület használata?
Valaki írta, hogy a monitort wifi-vel is össze lehet kapcsolni a monitorral. Erről a megoldásról mit lehet röviden elmondani? Annál kicsit többet, hogy rossz vagy hogy jó megoldás.es a nagy kijelzon mar irni is tudsz. Ez egy jó ötlet. Végül is kijelentettem, szükségmegoldást, ideiglenes megoldást látok az okostelefonban, nem a desktop végleges kiváltását akarom, csak ha a desktop valamilyen oknál fogva nem működik, akkor az okostelefon veszi át funkciójának egy részét, azokat, amik tényleg fontosak.
Kollégák telefonjait nézegettem, 5" egy olyan méret, ami úgy tűnik, teljesen elfogadható kompromisszum. Bele fér a ruházat zsebébe. 7" már nehezen elfogadható kompromisszum.
Mindenkinek címezve:
Valaki tudna saját tapasztalatot megosztani? Kényszerből, vagy kíváncsiságból milyen deskttop helyett telefont használni otthon az asztalnál ülve. Játéktapasztalat nem érdekel. Böngészés, word, excel fájlok létrehozása, szerkesztése, majd visszatérés a desktop géphez. Valami negatív tapasztalat? -
Kephamos
addikt
válasz
Bkrisz9 #46791 üzenetére
Ha már egy vagyont fizetek egy telefonért, akkor ne kelljen már mindenféle romokkal szenvednem, mint az állatoknak.
Más: Csaj telefont keres magának T-nél, valami flottában van benne, így csak két éves szerződéssel szeretne magának telefont.
Zene, viber, facebook. Ez a szent háromság. Lumia 625 jó lesz neki? -
mezis
félisten
válasz
Bkrisz9 #45717 üzenetére
Üdv.!
Meggyőztetek !
Lumina 520-at vettem az MM-ben. Köszönöm a tanácsokat.
Újabb problémám: a készülékhez adtak egy micro SIM kártyát. Beletettem. Telefonálnék. Nem csinálja.
Mág valahogy külön el kell fogadtatni T-mobil-ékkal ezt a SIM kártyát, illetve regisztrálni ezt a telefonszámot ? -
norbert1998
nagyúr
válasz
Bkrisz9 #43792 üzenetére
az első s3-ban volt négy mag, nem? Meg volt két magos is.
Muffmann: nem vagyok elvakult amoledes, ha rám utaltál, soha nem volt amoledes cuccom, semmilyen fronton. Annyit mondtam, hogy szerintem a sony gyengébb. Fakóbb szerintem, nekem is tft-s mobilom van, de színre jobban bejön, mint a sony-é.
-
-
killer1203
senior tag
válasz
Bkrisz9 #41966 üzenetére
S Advance be is, legalább 5-10 másodperc mire a névjegyzéket megnyitja, pedig nincs benne sok telefonszám, de láttam ezt az esetet az S3 mini nél, sőt a sima S3 nál is. Szóval mind a kettőbe vannak hibák, de pl unom hogy egy egyszerű youtube videó is úgy belagol hogy lehetetlen kilépni, de ez van ha a memória kártyára rakok egy 20-30 perces videót is.
-
pit stop
addikt
válasz
Bkrisz9 #41963 üzenetére
Csúcs telefonokat csúcs telefonokkal mérjünk össze, másoknál is annyi gond van nagyságrendileg lejjebb mint náluk. Kijelző pedig egyéni szem kérdése szvsz.
(#41962) gergo5991: Volt egy költségkeret, amibe a Z1 jelenleg nem fér be. Pont az általad említett előnyök miatt valószínű hogy még magasabb az ára.
-
killer1203
senior tag
válasz
Bkrisz9 #41963 üzenetére
Az lehet hogy a kijelző nem a legszebb a sonyba, de pl az S Advance után megváltás volt tegnap a Sony L-t nyomkodni, valami hihetetlen szr az s advance optimalizálása a gyári rommal néha úgy belagol hogy akksi ki/be segit rajta csak.
Ehez képest a Sony L akadásmentesen futott.
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
Bkrisz9 #41513 üzenetére
4s-en nagyon agyalok,mert az megfelelne, sőt árban is oké.
Az tántorít el,hogy kicsit elavult, az új frissítésekkel csak lassabb lenne,tehát két évig egy úgymond elavult telót fizetnék.
Vagy ez hülye hozzáállás?#41514) motoflug Nagyon tetszik, szép telefon,de egyrészt félek ezektől a "majd lesz" frissítésektől (sose javítanak semmit), másrészt meg a BIS előfizetést is kicsit macerának tartom.
Egyébként ennek ellenére gondolkodom rajta. -
adp
őstag
válasz
Bkrisz9 #41296 üzenetére
Ahogy olvastam az SP-nek is igen jó az akuideje,talán jobb is mint a s4 minijé.
Igazából amire használnám nem tudom számít e a fél gb plusz,: facebook, email, viber, menübe gyors legyen.
néha 1-2 kép, videó nagy ritkán de ez nagyjából ugyanaz a két telónál ebben bármelyikbe kiegyezek.Viszon az SP wifi gyengesége nem tudom, mit takar. Otthon szobában a wifi ruter, koliban a folyosón, máshol meg ott a mobilnet.
A másik meg elég közel a kerethez a kijelző, ez leejtéskor nem tudom mennyire számíthat.. törhet e a kijelző... -
callmeakos
veterán
válasz
Bkrisz9 #38801 üzenetére
Kizárólag T-Mobile, aranytárskártya, next s díjcsomaggal.
Eredetileg 5 telefonon gondolkodtam el: S4 Mini, Ace 3, Xperia SP, Huawei P6, Galaxy Express.Akkor ebből SP lesz ahogy látom. Nem mondom azt hogy kár, mert a P6ig, csak azt akartam mindenáron (kivéve ha lehetne a Ténél kapni Nexus4et.), de a P6 olyan veszettül néz ki, hogy huh.
-
válasz
Bkrisz9 #37486 üzenetére
mivel elég sok gyártói/szerződéses szervizben intézek garis ügyeket, így azt kell mondanom, hogy - szerencsére - máshol nem ez a problémás ügymenet a jellemző, bár az már eleve nem feltétlenül okés, ha egy gyártó esetén nincs hazai szerviz.
minden gyártónál vannak negatív és pizitív kivételek, de amit például a htc csinál akár a csúcskategóriás telefonjaival is, az arányában sincs rendben.
hazai szervizek közül inkább csak a sony szervizelése problémás, a nokia jellemzően jobb, a samsung meg kiemelkedik a többi közül, bár minden olyan hozzáállással és gördülékenységgel történne más szerviz esetén is -, hogy a samsung prémium garis szolgáltatásokat ne is említsem... -
lenox
veterán
válasz
Bkrisz9 #37455 üzenetére
itt elmondjuk miben lehet jobb
Az is fontos info, hogy miben rosszabb, meg ha jobb, akkor mennyivel. Pl. 'jobb a gpuja', de mondjuk ez 30 helyett 33 vagy 50 helyett 55 fpst jelent, ellenben fele annyi ido alatt lemerul jatek/web/video alatt, akkor azert elgondolkoztato, hogy mennyire hasznos info a 'jobb a gpuja' a hatrany elhallgatasa mellett.
-
-
m1lan
őstag
válasz
Bkrisz9 #35005 üzenetére
Ha bezárod, amikor nem használod (szinkronizálni ugyanúgy fog, legalábbis nekem úgy rémlik) akkor máris van +63 MB ramod (a screenshotod alapján) és máris jobb a helyzet. Nekem Sony Xperia U-n 100 mb szabad ram még futó Facebook appal is megvolt, a Messengert meg csak egyszer telepítettem fel, de mivel ugyanannyit zabált üzenetkezelő létére, mint a teljes alkalmazás, ezért töröltem.
-
atillaahun
veterán
válasz
Bkrisz9 #35000 üzenetére
Annyi nem lehet, már 512 MB RAM-nál is kb. 80-120 MB az OOM határ, azalatt már keményen gyilkolná a rendszer a felhasználói app-okat. 1GB-os változatoknál meg kb. 200 MB felett van már ez az érték.
Nem a belső SD valamelyik partíciójára gondolsz inkább?(#34989) w333 és (#34990) kali
Itt még nincsen szó semmilyen felhasználói szokásokról vagy belakásról. Az előbbi arányokat (természetesen) maximálisan kicsontozott custom Rom-os rendszerekre értettem friss telepítéssel és bootal - csak a legszükségesebb 10-15 system app-al - amikkel még éppen feláll a rendszer.(#34989) w333
Hát 300-400 MB az nem túl bíztató, bár ez már tényleg viszonyítás kérdése, hogy mennyi mennyi felhasználói app és ébrenlét után annyi. -
w333
félisten
válasz
Bkrisz9 #34992 üzenetére
Ott valami nagyon nincs rendben
párom Xperia Go : Link !
(#34993) batai15
Inkább csak gyári alkalmazásokat használok de pl. Facebook, Hangouts, Chrome, Skype, Dropbox, Mega, Drive, Google+, HD Widgets, History Eraser, Play Music, Inka File Manager, Vlc Player, Airdroid és stb. !
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!