Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Orlin
addikt
válasz Kékes525 #50272 üzenetére
Frissítettem és ürítettem is!
De semmi változás.Jó mondjuk annyira nem életbevágó az oldal,csak eddig nem jelentkezett amikor megnyitottam.Gondolom majd lesz az ublock és más blokkolóknál valami trükk erre is idővel.Köszi!
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Pano
addikt
válasz Kékes525 #50308 üzenetére
Én személyesen úgy vagyok vele, hogy "hót" felesleges túlvédeni magunkat. Ez körülbelül ahhoz hasonlítanám, mint amikor ősszel túl öltözöd magad, hogy ne fázz meg és pont az ellenkezőjét éred el vele.
Így is épp elég nehéz olyan AV-t találni manapság, amivel együtt lehet élni és nem bugzik, akad össze dolgokkal, vagy akadályozza valaminek a folyamatosságát, nem még tetézni is
[ Szerkesztve ]
-
Joker88
őstag
válasz Kékes525 #50347 üzenetére
szerintem utóbbi.. ha 3 eszközre vásárolsz ,akkor 3 tetszőleges gép lehet a cél. 1 MAC, 1PC meg egy tablet..
deitt a Ph!-n van egy ESET-es topic , ott is érdemes lehet feltenni a kérdéseset.. --> ESET topic
[ Szerkesztve ]
In loving memory of Garrett Lockhart
-
csaba951
veterán
válasz Kékes525 #50351 üzenetére
Adguard DNS -> Family Mode
-
dqdb
nagyúr
válasz Kékes525 #50432 üzenetére
Nem igazán értem az SSL szűréssel kapcsolatos félelmeket.
Téged nem zavar, hogy nem tudod, tényleg oda kapcsolódtál-e, ahová szerettél volna, mert a vírusirtó elrejti előled a valódi tanúsítványokat? És ha az elrejtés során használt biztonsággal kapcsolatos ellenőrzések nem eléggé erősek (a böngészők ezen a téren nagyon-nagyon jól állnak), akkor ezekről te sosem értesülsz, mert a probléma a böngészőig nem jut el.Ennek mi lehet az oka?
Jólvanazúgy, ráérünkakövetkezőverzióig és társai. Használnak egy valószínűleg 3rd party kriptográfiai könyvtárat, és ha nem muszáj, nem frissítik azt hosszú ideig, mert az egész szoftverüket érintheti, és sok újrateszteléssel jár.Ha kijön egy komolyabb SSL-lel kapcsolatos sérülékenység, az összes böngésző már befoltozva várta a bejelentést vagy egy napon belül frissül, ezzel szemben például az egyik ilyennél a Kaspersky több, mint egy hónapig magasról tett a náluk is bejelentett problémára, és ennél már csak a magyarázkodásuk rosszabb (a cikk tartalmaz további "szépségeket" is más gyártóktól). Azt is nehéz magyarázatot találni, hogy például az ESET korábbi verziójában hogyan maradhatott ki a túloldali SSL tanúsítvány érvényességének ellenőrzése, ami úgy alapvetés, és miért engedte bármiféle figyelmeztetés nélkül a kapcsolatfelépítést egy visszavont tanúsítványú oldalra (és ez a felhasználó előtt teljesen rejtve maradt, mert az átvert böngésző sem tudott róla már).
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #50439 üzenetére
A nemtörődömségemre annyit:
Amikor elindultak a ransomware támadások már megjelentek olyan cikkek, amelyik a Windows szolgáltatások hibáira hívták fel a figyelmet! Addig amíg tömegesen el nem indultak ezek a fertőzések, sem az MS sem az Av készítők nem nagyon foglalkoztak vele. Meg is lett az eredménye: Tömeges fertőzések alakultak ki. Némely ransomwaret adatbázisból azonosítottak,d e nagyon nem tudtak velük mit kezdeni.
Pl. EAM a ransomware moduljábal védi ezeket a szolgáltatásokat és ezért nem engedi lefutni a kódoló metódust és megállítja a programot.Nem akarom bántani az AV cégeket, de ne legyünk álomvilágban azzal kapcsolatban, hogy ők nem követnek el hibákat vagy nem csinálnak épp nem feltétlen legális vagy megbízható dolgokat! Nekik az a lényeg, hogy védjenek és pénzt keressenek!
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #50444 üzenetére
Véleményem szerint, nem sok értelme van. Eset esetében emlékezz vissza, hogy nem is olyan régen javasolták, hogy az SSL ellenőrzést kapcsoljuk ki, mert lassította a böngészést , de nagyon.
Nem hinném, hogy ennek a kikapcsolás fertőzéshez vezetne. Amit letöltesz, vagy lejönne onnan, azt a fájlvédelemnek meg kell fognia!
Mellesleg anno az AVP-nek sem volt webvédelme, és ahogy letöltöttem valami a cracks.a... oldalról (igen, jól olvastad, anno még kezdő koromban használtam ilyet )azonnal megfogta.(#50447) Pano: Odatettem a mosoly jelet a végére. Én már nem vagyok elfogult, de érzelmi alapon kötődöm, meg megszokásból. Akkor pihend ki magad.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
addikt
válasz Kékes525 #50409 üzenetére
Kösz a válaszokat az adwcleaner-rel kapcsolatban. Én is innen töltöttem, hiszen ide dob az mbam oldala is. Most kipróbáltam, a UPC-s neten keresztül letöltve használhatatlan sérült, másik neten letöltve (ugyanazon a gépen) már működik.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
-
Pano
addikt
válasz Kékes525 #50595 üzenetére
Szerintem egy alap számítógép felhasználónak egy ilyen döntést illik tudnia meghozni
A Windows Defender mappa védelme amúgy kényelmetlenebb, mert az fogja és automatikusan tiltja a hozzáférést, minden kérdés nélkül. Aztán minden egyes alkalommal mehetsz be a defender beállításokba és adhatod meg a kivételeket. Ezt egy átlag user szerintem kevésbé tolerálja, mint egy eldöntendő kérdést tartalmazó ablakot
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #50598 üzenetére
Nyilván mindenféle trükkös megoldásokkal próbálják rávenni a usert, hogy kattintson, töltse le, nézze meg, stb.
Viszont az elmúlt jó pár év tapasztalata alapján, nem kell nagy tudás és ráfordítás, hogy az ember alapvető módon megvédje magát a gépét és az adatait!
Követhet el figyelmetlenségből vagy türelmetlenségből valaki hibát. Nem állítom, hogy nem.
Viszont én azt gondolom az adatok drágák, főleg ha már nem lehet visszaállítani őket. -
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #50654 üzenetére
Túlságosan sok oldalt blokkol a Norton. Szerintem indokolatlanul.
Korábban inkelteme gy oldalt ahová az egyik sorozatom új részeit tették fel. Ott volt és van is egy bitcoin bányászó! Eset, EAM, Kaspersky, F-Secure csak a bitcoin bányászót tiltották! Az oldalra be lehetett lépni. Ellenben a Norton az egész oldalt blokkolta és nem is engedett sehogy sem rálépni! -
Semplar
őstag
válasz Kékes525 #50666 üzenetére
Originnel és adblockkal még nem. Hamarosan!
[ Szerkesztve ]
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
niof
addikt
válasz Kékes525 #50679 üzenetére
Szia!
Meg az is nyilvánvaló, hogy reklámokba pikk-pakk beépülhetnek a rosszindulatú hivatkozások/kódok. Többnyire ezért is blokkolja, aki blokkolja. Engem meg pl. baromira irritálnak is. Ha rajtam múlna, egyáltalán nem lenne reklám az egész interneten. Aki valamit keres, az reklám nélkül is meg fogja találni alapon.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
titán
válasz Kékes525 #50677 üzenetére
Nekem nem jött össze, mit ronthattam el?
A Nano Defender Integration filter list rendesen megjelenik a saját szűrők között de a Nano filters és a Nano filters – Timer bypassing csak URL-lel látszódnak.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Kékes525
félisten
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #50792 üzenetére
Ezt már olvastam én is, és be is akartam linkelni, de elfelejtettem.
A lényeg le van benne írva. Felesleges több védelme használni egyszerre konzekvensen. Nincs értelme.
Beállhat az a hurok, amivel korábban vitatkoztál, hogy végtelen szkennelési ciklusba kerül a kér termék, stb.Addig rendben van amíg x ráugrik egy vírusra, de y neme, mert nem ismeri fel.
Az én véleményem továbbra is az, hogy két rezidens védelem (legyen az akár MBAM, vagy Zemana, stb.) nem jó megoldás. Az már igen, hogy ezek a kiegészítő védelmek nem rezidensen futnak, sőt,egyáltalán nem futnak, hanem kézzel kell őket elindítani, stb.Az uBlock Origint is leszedtem. Több volt vele a gondom, mint a haszon. Persze, be lehet állítani,d e nem akartam vele gépészkedni. Egyre több oldalon kezdik bevezetni, hogy ha tiltod a reklámokat, akkor nem jön be az oldal és figyelmeztet. Engem a reklámok nem zavarnak, a vírus igen. Azt meg fogja meg a víruskereső. Ott vannak a bitcoin bányászó szarok. Eddig az Eset, EAM, Kapersky, F-Secure ezeket szépen fogta nálam. Nekem ennyi bőven elég.
Nem szeretem túlbonyolítani a gépem, mert sok esetben csak a gondok jönnek elő és a használat terhére mennek ezek a dolgok.
Mint írtam, ez csak saját vélemény. Nekem nem kellenek ezek a vackok.
Tartok egy MBAM és Zemana kombót, amit nagy ritkán lefuttatok és kézzel elindítok. Kb. ennyi. Vírusom, és egyéb vackom nem volt. Továbbra is azt mondom, hogy felesleges túlbonyolítani a dolgokat!Nekem ma már az az igényem, hogy védjen a terméke, de észre se vegyem a gépemen.
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #50795 üzenetére
Teljesen felesleges agyonb@sz...i a gépet ennyi védelemmel. Egy fasza antivírus, odafigyelés és kész.
Persze, mindenki gyártja a saját cuccait, meg megy a marketing, de semmi értelme. A kiegészítő, de nem rezidens védelmeknek lehet hasznuk. Pl. MBAM vagy a HitmanPro.
Én ezt sosem kultiváltam. Nem ez adja meg a biztonságot, viszont problémát bőven okozhatnak!"Beállhat az a hurok, amivel korábban vitatkoztál, hogy végtelen szkennelési ciklusba kerül a kér termék, stb."
Ezt már megoldották a jobb kergetők. Inkább a régieknél volt komoly probléma.
Nem hinném. Az Emsi nem írta volna le cikkben, és nem egy suffni cég tette ezt közzé. Sosem javasolt két rezidens AV védelem egyszerre.
És én azt, hogy megoldották nem is írnám le a helyedben. Elég félrevezető lehet a tapasztalatlan usereknek. Ez sugallhatja nekik azt, hogy tegyenek fel többet és akkor eljön a vírusmentes Kánaán. Nem is olyan régen pont jött egy user itt a topikban, aki használt így kergetőket!Nagyon sokszor kihasználják a cégek a marketinggel az emberi félelmet és azt sugallják, hogy kell még plusz termék az av mellé, mert ez-meg-ez ha fent van, akkor lesz tuti minden amit az av-d nem tud. A tudatlan user meg megveszi és használja. Aztán ha meg baj van, akkor meg nem tudja miért van.
-
S-IW
tag
-
Kékes525
félisten
válasz Kékes525 #50918 üzenetére
Problem solved:
Át kellett állítani mediumra. Valamelyik nap használtam és magasra állítottam a biztonsági szintet. A paranoidia visszaütött. A franc gondolt arra, hogy ez mást is befolyásolhat.
Itt olvastam róla: F-Secure Online Scanner: All You Wanted To Know
"3. Internet Explorer (IE) 7 and 8: Online Scanner doesn't start when Internet and Local intranet security levels are set to High
The Online Scanner user interface uses the functionality of an Internet Explorer Server object. To allow Online Scanner to operate, you must set IE settings to default:In the browser go to Tools > Internet options.
Select the Security tab.
Set Internet and Local intranet security levels to Medium."[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Semplar
őstag
válasz Kékes525 #50919 üzenetére
Paranoia On!
Közben én is kezdem belakni Binisoft WFC -t.
A TinyWall végül nem vállt be, túlságosan ragaszkodott a malware portok blokkolásához.
Először sikerült kivenni egy portot(1245) a blokkoltak közül, de később már kikapcsolt blokkoló listával is blokkolta.Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
Pano
addikt
válasz Kékes525 #51173 üzenetére
Számtalanszor próbáltam, amíg mondjuk a nálam lévő AV egy URL-re azt jelezte, hogy vírusos (legyen az nod32, kaspersky, f-secure), 10-ből 8.-szor a VT mindenben tisztának találta (URL-ről beszélek, nem az állományfeltöltős verzióról).
Példának okáért próbáld meg az utóbbi napok moovie oldalának címét beírni a VT-on az URL ellenőrzésbe és megtudod miről beszélek -
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #51173 üzenetére
Ennyire jól működik a VT URL ellenőrzője:
Szerintem ez nem nézi végig az oldal forrását, hanem egyszerűen csak az URL adatbázisból dolgozik. Ha van fertőzöttnek jelölt weboldal akkor jelez, ha nincs akkor meg nem.
Kaspersky is visszaírta a fenti levélben, hogy ez az oldal nincs az adatbázisukban. Ezért nem jelez a szkriptekre. Blokkol egy-két hivatkozást,de ennyi![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest