Hirdetés
Aktív témák
-
wwhy
veterán
válasz polonic #49499 üzenetére
ezek szerint feltaláltad az öngyógyitó windowst?
nem kötekedni akarok, de csak a temp gigászira nő egy kezeletlen gépen
óvatosan a rendszereszközökkel (registry, win beállítások), de azért kell.ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
herb555
tag
kösz az infókat mindenkinek. A linkeket elmentettem ha lenne valami gáz de jelenleg nincs gond.
Mióta megvan a gépem a Win.7 ultimate 32bit alatt olyan gondjaim vannak hogy ritkán egy rövid időre beáll/lefagy a gép oly módon, hogy a nyíl helyén "pörög" az a kis kör alakú kék fény és nem mozdul a gép sehova. Mikor látom, hogy rákezd nyomok egy ctrl+alt+del-t és ezután kb. 45mp.-1 perces időszak amíg tart ez a fagyás /beállás. Szerintetek ez mi lehet?
Az rendszerhez tartozó frissítéseket mindig telepítem. Már mindent lefuttattam, hogy nem-e vírus (MBAM,SAS,ESS,Win.Defender) de semmi nem történt. Szerintetek mi lehet a gond, mert egyébként semmi más gond nincs a rendszerrel. -
polonic
félisten
Nem találtam fel.
De miért is kéne gyógyítani egy win-t. Ez megint egy urban legend.
Nem kell teleszemetelni minden vacakkal a gépet és akkor nem lesz baj.
A temp könyvtár törléséhez, amit kézzel vagy a beépített tisztítóval is lehet törölni, ugyan ne kelljen már egy egy külön programot feltenni. -
sz.j
nagyúr
válasz polonic #49499 üzenetére
Lehet, hogy van abban valami amit írsz, de én kb. 2-3 hónapja heti rendszerességek használom az AVG PC TuneUP progiját és nem tapasztaltam semmi negatívumot, sőt azóta jobban/gyorsabb megy a gépem (XP).
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
riki
senior tag
Temp könyvtárak törlésére szerintem a TFC program a legjobb.Egy szlovák biztonsággal foglalkozó oldalon ajánlották,és szerintem nagyon jó. [link]
-
Stomil
csendes tag
válasz Imi1981 #49505 üzenetére
Azt kell beírni. Telepíted a programot, majd megnyitod és klikk jobb oldalt felül a kis háromszögre, majd Change Registration Key. Értelem szerűen beírod amiket kell és OK. Azonnal átvált Neverre.
Arra figyelj, hogy a 0 karakter az mind a kettőnél nulla és nem nagy O betű![ Szerkesztve ]
-
vargadani
tag
Az Aviránál hogy lehet beállítani, hogy automatikusan menjen a frissítés? hiába teszem be az elvégzendő feladatok közé, ha el is végzi, többször nem..... (csakhogy visszatérjünk az eredeti témához)
Windows 7 Ultimate 32bit + Avira free 2012 + Comodo firewall
-
polonic
félisten
Még az sem kell. Nálam pl bajt okozott, nem indult miatta a CCC.
Az egyik gépen a win7 megjelenés óta telepítve volt, sok programot, köztük vírusirtót is kipróbáltam, rendesen saját uninstallerjükkel lettek eltávolítva, túlélt egy nv ---> amd vga cserét is. Semmi baja nem volt, soha nem omlott össze, a CCC-s és CCleaneres bajt leszámítva. Újratelepítve sem azért lett, mert bármi is indokolta volna, hanem a saját dilim miatt (SP megjelenéskor újratelepítek). -
F34R
nagyúr
válasz polonic #49512 üzenetére
nah akkor cseresznyéd van , én nem bírom elviselni ha maradnak üresen hagyott mappák amit a gyári telepítő hagy ki tudja még hol, Ezért "rigolya" hogy TC-vel rákeresek ha talál törlöm Perfectből is és regeditel a registykből is Sima helyfeszabadításból a beépített windowsos is elegendő +1
[ Szerkesztve ]
-
herb555
tag
Lehet hogy nem teljesen a témába vág de ti talán tudnátok segíteni:
Mióta megvan a gépem a Win.7 ultimate 32bit alatt olyan gondjaim vannak hogy ritkán egy rövid időre beáll/lefagy a gép oly módon, hogy a nyíl helyén "pörög" az a kis kör alakú kék fény és nem mozdul a gép sehova. Mikor látom, hogy rákezd nyomok egy ctrl+alt+del-t és ezután kb. 45mp.-1 perces időszak amíg tart ez a fagyás /beállás. Szerintetek ez mi lehet?
Az rendszerhez tartozó frissítéseket mindig telepítem. Már mindent lefuttattam, hogy nem-e vírus (MBAM,SAS,ESS,Win.Defender) de semmi nem történt. Szerintetek mi lehet a gond, mert egyébként semmi más gond nincs a rendszerrel. -
McKane
senior tag
ide is felrakom,hátha előbb jönne a segítség :
ismerősöm kért fél éves f-secure IS 2011 promót a face-n. meg is kapta,rendben működik a kulccsal a program.
de !mivel 2 gép van hálózatba kötve routerrel, azonos munkacsoportban, eddig, az f-secure telepítése előtt rendben látta a másik gépet,azonban mióta az f-secure van feltelepítve nem látja a másik gépet!
hogyan lehet ezt megoldani,hogy normálisan lehessen böngészni a hálózaton ?sürgős lenne
-
olivera88
veterán
válasz vargadani #49511 üzenetére
Igen be lehet állitani, be van pipálva az összes nap a beállitásoknál? Akkor kellene h frissitsen mindenap. Belehet állitani a configuration, product update menüben is.
[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
Pano
addikt
válasz herb555 #49497 üzenetére
A legjobb megoldás ilyen esetekre, amit én szoktam kivitelezni.
Ezekkel a metódusokkal a Windowst nehezen fogod gallyra vágni és megőrizheted a normális struktúráját. Persze, akkor lenne az igazi, ha az elejétől fogva (értsd: win telepítés befejezése után) kezded el, nem utólag.
Azért kihangsúlyoznám, hogy ehhez bőven halandó szintű számítógép kezelési tudás kell.Az Ashampoo Uninstallert szoktam használni (ez jött be igazán), ennek is van egy olyan funkciója, hogy telepítés felügyelettel. Betöltöd annak a programnak a telepítőjét, amit fel szeretnél telepíteni. Még az indulása előtt lementi az Ashampoo a jelenlegi fájlrendszer és registry "képet", majd elindítja a telepítést és naplózza, hogy a telepítő milyen fájlokat és registry bejegyzéseket hozott létre, vagy módosított. Ezt a naplót lemented.
Ha el akarod távolítani a programot, normális úton leszeded, majd bemész az ashampoo progiba, betöltöd a naplóját és minden hátrahagyott cuccot kitakarítasz vele. Így abszolút minden nyoma eltűnik a feltelepített programnak.
S így csak azokat törlöd, amik tényleg hozzá tartoztak, de végleg. Nem kell amiatt aggódni, hogy valamit benn hagyott, mivel maga a telepítés minden mozzanata le lett logolva.Így nem szemeteled szarrá a Windowst, ami meg fogja hálálni ezt.
Én ennek a programnak a segítségével próbálgatok pl. Antivirus programokat. Mert így, ha leszedem, akkor tuti, hogy mindent leszedek vele.
Amihez viszont ne használd: Windows update, driverek.Ezek után már csak bizonyos időközönként lefuttatom a CCleanert meg lemeztöredezettség-mentesítő progit.
Üdv,
Pano[ Szerkesztve ]
-
herb555
tag
A tegnapi facebookos témához egy kicsit visszatérve mert találtam egy újabb kiírást ami így hangzik: "Új vírus kering a facebookon. úgy terjed, hogy meghív téged a "how to see who viewed your profile" eseményre. aki részt vesz, annak a gépére átmegy a vírus és minden titkos információt ellop a gépről. valamint továbbküldi minden ismerősnek...
SENKI NE vegyen részt ezen az eseményen!"Ezt nálam számos felhasználó kirakta, és bevallom egy kicsit én is tartok ettől a dologtól mert én is belemásztam kíváncsiságból...
Szerintetek ez igaz lehet,csak urban legend?
Mert ha igaz akkor én is sz*rba vagyok. -
zed01
őstag
Na jó, nagy ritkán linux alól nyitom meg a facebookot.
Ráadásul semmi érdekes nincs ott, én is csak azért regisztráltam mert szükséges volt az egyik alkalmazás ingyenes promóciójához.
“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson
-
herb555
tag
Ez a kiírás szerinted igaz lehet? Vagy valami kamu?
"Új vírus kering a facebookon. úgy terjed, hogy meghív téged a "how to see who viewed your profile" eseményre. aki részt vesz, annak a gépére átmegy a vírus és minden titkos információt ellop a gépről. valamint továbbküldi minden ismerősnek...
SENKI NE vegyen részt ezen az eseményen!" -
zed01
őstag
válasz herb555 #49525 üzenetére
Szívesen segítenék neked, de nem tudom hogy igaz-e. De ha arra gondolok, hogy nem múlik el hét, hogy ne írnának arról hogy valami komolyabb kártevő terjed a facebookon, akkor én azt mondom jó vigyázni.
Azt kellene megérteni, ahol sok internetező összegyűlik (több tízmillió), akkor arra helyre rárepülnek a bűnözők is, mert az nekik egy aranybánya.
[ Szerkesztve ]
“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson
-
csdm
senior tag
Hali!
Erettsegihez készülök, és az egyik tételben szerepel olyan h rezidens vírusirtó. Az micsoda, mit kell tudni róla röviden 3-4 mondatban?Gyakorlatban a karantémba helyezett vírusról mit lehet elmondani 1 mondatban?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
zed01
őstag
Rezidens vírusirtó, az olyan antivírust jelent, aminek van valós idejű védelme, tehát azt hogy amit megnyitsz azt abban a pillanatban ellenőrzi az antivírus.
A karanténbe helyezett kártevőt az antivírus szoftver helyezi egy elszeparált helyre, ti a karanténba, ahonnan az adott kártevő kitörni nem tud.
[ Szerkesztve ]
-
Pano
addikt
Érettségire a következőképpen illik megfogalmazni:
Rezidens védelemmel rendelkező vírusirtó: Valós időben figyeli a fájlműveleteket, úgy mint írás/olvasás, valamint (ma már) rendszer módosításokat káros kódok után kutatva (értsd: vírus).
Rezidens védelemmel külön antivirus szoftverek rendelkeznek, úgy, mint NOD32 Antivirus, Kaspersky, Avast stb.Karantén: Izolált környezet, ahova a vírus elzárásra kerül a rendszer védelmében. Ebben a környezetben a vírus "életképtelen", azaz nem tud lefutni, vagy aktivizálódni és műveleteket végezni.
[ Szerkesztve ]
-
Pano
addikt
Írtam egy facebook üzenőfali bejegyzést, most humoros hangulatomban vagyok.
EZT TERJESSZÉTEK VAZZE!Ismerősök! Új vírus terjed a "fészen", a neve: W32/Trojan.RealLife.bw (Trojan RealLife.Beautiful Weather). Aranysárga színben pompázó fényeket vetít a felhasználónak, amik hőérzetet szimulálnak és a szabadba csábítja a fertőzöttet. Ha a fertőzés elterjedt, nem ritka az olyan illúziókról való beszámolás, mint: friss levegő, zöld színek. Hanghatások is felléphetnek, úgy, mint gyerekzsivaj, madárcsiripelés. VIGYÁZZATOK!
-
herb555
tag
válasz herb555 #49522 üzenetére
Pano:
Ezek azok, amire most válaszoltam (fentebb)
Ami fölül van arról állítják hogy vírusos (valami hacker megszerzi a kódodat és bejut...)
És én is beleszaladtam és különféle dolgokat tett ki az én és az ismerőseim üzenőfalára is miután "lefuttattam" a dolgot. Tegnap óta ezen agyalok hogy tényleg belemászott-e a facembe, vagy ahogy a kiírásokban is olvasható a gépbe is.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ahogy zed01 korábban írta, szinte 2 havonta lehet olvasni folyamatosan a facebook adatvédelméről(azaz annak hiányáról) stb, itt a legutóbbi:
profit a biztonság felettEnnek ellenére boldog-boldogtalan rászabadult a lájkra, arról nem is beszélve, hogy okos telefonokon is ingyenesen érhető el a facebook...
(Egy korábbi durva eredmény az volt, hogy a megvizsgált fb oldalaknak 25% a user megvezetésére irányul)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
herb555
tag
válasz Fire/SOUL/CD #49536 üzenetére
és ezek a dolgok vírusokat, vagy hackert támadást is jelenthetnek?
-
adise
őstag
sziasztok!
van mostanaban kaspersky IS promo?
szivesen kiprobálnám egy ideig
koszi -
félisten
válasz herb555 #49537 üzenetére
Biztos, hogy elolvastad a cikket, vagy csak már fáradt vagy? Elég egyértelműen le van írva, "mikre alkalmas" az fb...
adise
Szerintem 30 nap elegendő, hogy kipróbáld... Lehet, hogy nálad is megfogja nagyon a gépet, vagy előjön valami bug stb, aztán rögtön szeded is le... Addig felesleges promozni...[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
olivera88
veterán
Ha kapok egy virusos fájlt msn pl akkor a virus oda irodik ahov a fájlt mentettem? Most küldött egy ismerös egy zenét msn en, ahogy átjött a fájl, egy percen belül az Avira jelzett egy TR/Cryt.ZPACK.Gent. D program files addons rain backup/rain backup.exe fájlban. Rámentem az eltávolitásra, de nem távolitotta el mert a karanténba nem volt, és a jelentés fáljba az action performednél deny accesst ir!
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
polonic
félisten
válasz olivera88 #49540 üzenetére
Az msn-en érkező fájlok a dokumentumok\beérkezett fájlokban vannak. A vírusirtó meg azonnal jelezne. Mp3 meg nem igazán tud vírusos lenni.
Ennek a fájlnak semmi köze az átküldött zenéhez.
Az avira pont akkor tájt ellenőrizte azt a fájlt, amire bejelzett. Ez nem biztos, hogy valódi fenyegetés, elképzelhető, hogy téves, mert amiben Gen szó szerepel, azok heurisztikus találatok. Töltsd fel a fájlt VT-re, és anubis-ra is. Ezek alapján ki lehet deríteni. -
Gaberking
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek, a CIS van olyan jó védelem, mint az Avast 6 free + Comodo FW, vagy talán jobb?
Mindkettőt kipróbáltam (egyformán tetszenek) és egyikkel sem kaptam vírust, de ezután sem szeretnék...
Köszönöm a segítséget! -
olivera88
veterán
válasz polonic #49541 üzenetére
Nos ugynézem téves riasztás volt. A Guard 21:13 irta hogy malware found, utánna a scanner 21:20 kor azt jelezte h nem talált semmit, és én is lefutattam egy scant D re és nem jelzett semmit. Szoval téves biztos.
[ Szerkesztve ]
-
olivera88
veterán
Fent van az Avira adatbázisában TR/Crypt.ZPACK.Gen most néztem, egy trojai [link]
[ Szerkesztve ]
-
HZoli87
veterán
válasz olivera88 #49543 üzenetére
A kettő nem függ össze, a keresés azért nem talált semmit sem, mert pár perccel előtte már a karanténba lett helyezve a kártevő. Állítsd le a védelmét (Guard OFF), állítsd vissza tetszőleges helyre a fájlt (a karanténból) és töltsd fel ide, ha csak Avira jelez rá (+ egy-kettő), akkor valószínű FP.
-
olivera88
veterán
válasz HZoli87 #49545 üzenetére
Nem helyezte karanténba ahogy irtam feljebb, néztem és nincs ott. A jelentés fájlba azt irta hogy action performed: deny access. Azért nem távolitotta el mert nem is talált semmit szerintem.
-
-
polonic
félisten
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest