Hirdetés
Aktív témák
-
nagyúr
válasz csaba1203 #29450 üzenetére
Nem, mindegyik más területet fed le. Outpost 7 RC fázisban van, nagyon tetszik, régen is kedveltem az Outpost-ot csak összeakadt egy számomra fontos(nem védelmi) programmal. Ez a hiba már nem áll fent...
Az Ashampoo Anti-Malware pedig egy HIPS és behavior blocker nélküli a-squared klón. Az Immunet Protect cloud alapú AV, csak a kíváncsiság vezérelt( nem volt még cloud AV-m), ezért kipróbáltam, de egész jó találati aránya van, kiegészítő védelemnek ajánlják a fejlesztői és a cloud rendszer miatt 0 rendszerterhelése van. A WinPatrol egy HIPS, ThreatFire volt eredetileg a gépemen, de borzasztóan lassított, pedig csupa jót hallottam róla. Ez a WinPatrol semmit nem lassít ellenben minden új process-re, startup bejegyzésre, rendszermódosításra jelez és megkérdezi, hogy azt szabad-e. Elvagyok vele, megkedveltem.
Végezetül pedig ZoneAlarm...Nos ami az Extreme Security ideiglenes hanyagolására késztetett, az az volt, hogy a jelenlegi verzióba sikerült egy olyan súlyos hibát implementálni, hogy szinte minden rendszerindításnál elfelejti a beállításokat, borzasztóan idegesítő, eddig bírtam idegekkel, ugyan le lehet menteni a beállításokat, de 5-10 perc is eltelhet mire visszatölti, ráadásul úgy indul el, hogy a Program Control(HIPS) max. beállításon üzemel, ezért dobálja százával az alerteket, mert elfelejtette az összes beállítást, hogy melyik programnak mit engedélyeztem. Nem nálam van a hiba, ZoneAlarm fórumában sorra nyílnak a topikok, hasonló panaszokkal. Az a vicc, hogy ilyen hiba nem volt a beta verzióban...valahogy a véglegesben sikerült elcseszni... Ezért megszereztem a ForceField-et külön, ebben nincs Advanced scan ami virtuális térben elemezné a letöltött fájlokat, viszont egy egyszerű, mezei sandbox-nak tökéletes. Malwarebytes már régóta megvan, nem hagyom el sose, remek program a kamu antivírusok ellen.
Nem, nem akadnak össze, de egyelőre csak tesztelgetem. Ezekre kíváncsi voltam, már régóta.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
HZoli87
veterán
válasz Szellem. #29451 üzenetére
Igen, 2011-es KAV fut a gépen pár napja, stabil, gyors, bsod még nem volt miatta. 231-es buildre rátelepítettem a 232-es verziót, de az új már csak béta kulcsokkal működik. A régi verziókat törölték a szerverekről, már csak az RC érhető el.
-----------
Egy érdekes dolgot észrevettem viszont, hogy a Scan iszonyatosan belassult, tegnap linkeltem, hogy a 22x build alatt 26 perc volt a teljes ellenőrzés, ez most a legújabb verziónál 45 perc és kevesebb fájlt nézett át.
[ Szerkesztve ]
-
csaba1203
addikt
válasz Narxis #29452 üzenetére
Azért nem semmi ahogy,összeszedegetted ezeket a progikat és fut mindegyik akadás nélkül.A Threatfire nekem is volt fenn anno nagyon jó progi de iszonyat megfogta a cuccot nálam is.Most ezzel az új Comodo tűzfallal semmi problémám,mintha fennt sem lenne pedig ott van mert a Defense+ néha felugrik de csak nagy ritkán
-
nagyúr
válasz csaba1203 #29454 üzenetére
Volt még fent ezek mellett Panda Cloud AV, de az már beleköpött a levesbe, lassított, látszott, hogy harcol a többi védelmi programmal. Viszont ha valaki önálló, cloud alapú AV-t szeretne, akkor ajánlom. Jó detektálással rendelkezik, nem egy Avira, de egyértelműen a jobbak közé tartozik és nincs nagy rendszerterhelése.
Volt még AVG Linkscanner, de amellett, hogy közepes a teljesítménye, szinte alig szólt be mikor tesztelgettem, még a Firefox-nál is hibákat okozott, lassította az indulást illetve a böngészést is. Helyette a LinkExtend kiegészítőt tettem fel ami csöppet okosabb és ez nem lassít, nem okoz hibákat.
Ha megjelenik az Emsisoft Anti-Malware 5.0 akkor lehet lecserélem az Ashampoo-t arra. Még nem tudom. Mindenféleképp egy jó szignatúralapú AV-ben gondolkodom, azért nem fontos a többi része(HIPS, tűzfal stb.) mert azt ellátja a többi program.
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
nagyúr
válasz Narxis #29455 üzenetére
Nem tudtam várni és felraktam az Emsisoft Anti-Malware 5.0-át, még beta, de mivel február eleje óta zajlik a tesztelés reménykedem, hogy a hibák többségét javították, működik minden modulja 64biten, végre....
-
szkrisz
tag
üdv mindenkinek!
szeretném megkérdezni, hogy Avira Free-nél hol tom beállítani a frissítéseket (pl.: minden startup-kor frissítsen), mer nem találom
csak azért kérdem, mert már windows kiabált, hogy elavult az Avira és fissíteni kéne, de én úgy tudtam, hogy alapból minden nap 1x frissíti magát... nem értem
úgyhogy megköszönném, ha valaki tudna nekem ebben segédkezni
-
nagyúr
válasz betyarr #29459 üzenetére
Egyelőre nem sok hibát vettem észre, pedig biztos, hogy van jó pár, mert olvastam a beta fórumjukon.
A jobb klikk Scan with Anti-Malware opció hiányzik, megpróbálom valahogy elővarázsolni... frissítés után szokott gondolkozni egy kicsit sokat, de amúgy jó. Nagyon sok dologra riaszt a web surf, úgyhogy alapból kilőttem pár kategóriát(warez, kalózkiszolgáló stb. ).
Egyszer volt fent régen az a-squared, akkor is csak pár napig lévén, hogy sok dolog nem működött benne 64biten. Úgyhogy viszonylag új nekem ez most. A magyar nyelvet be lehet állítani, de biztos jön majd hozzá frissítés(tegnap az angol és német nyelvcsomagot frissítette) mivel pár szó így is angol maradt.
Van hozzá 2 promo liszenszem, egyik szüleim gépén üzemel, másikat meg most aktiváltam. Novemberig jó, úgyhogy ha nem lesz gond(remélem nem lesz) akkor megmaradok ennél, mivel Emsisoft egyértelműen a legjobbak között van.
[ Szerkesztve ]
-
BlackSeven
aktív tag
-
Rebirth II.
tag
Free: Avast! 5
Amúgy meg: kaspersky -
nagyúr
válasz BlackSeven #29463 üzenetére
Ha bepipálod, hogy beta updateket is szedje le akkor vált ötösre.
Am. nem kedveli ZoneAlarm ForceField-et, úgyhogy keresek másik sandbox-ot, meglesem talán ezt a sandboxie-t.
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Nod 32 ikonja miért tűnik el néha az óra mellől?
Az egui fut, de csak startmenüből tudom megnyitni...
Be van állítva, hogy mindig minden ikont mutasson (W7 x86)Comodo + Nod 32 (legfrissebbek)
Beállításoknál nem találtam megoldást, futni fut, meg érzékel is, de ha szeretnék kézi víruskeresést indítani, jobb lenne azért....
Üdv!
-
sznorbi2
senior tag
Most találtam egy érdekes antivírus programot.
A neve Coranti 2010 Multi-Core Anti-Virus & Anti-Spyware!Az F-Prot, Norman és a Bitdefender adatbázisát használja antivírusként és az Ad-Aware-t pedig az anti-spyware-ként!
Magában a Bitdefendernek sem egy harmatos adatbázisa van, de még kombinálva van + 3 különböző adatbázis is mellette.
To protect and serve!
-
blattida
nagyúr
válasz sznorbi2 #29467 üzenetére
Ez nem új, évek óta létezik, eddig simán multi-core-nak hívták, idén vették föl a coranti nevet is...
Gyakorlatilag majdnem használhatatlan, mert iszonyat módon lassít, sok mindennel akad és gyakran fagyásokat, kék halált okoz...[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
sznorbi2
senior tag
válasz Rebirth II. #29469 üzenetére
Én is azt vettem észre, hogy ez teljesen új 2010-es program és még csak a bétáknál járnak.
De Blattida biztosan jobban ismeri.
Viszont azt írják, hogy amennyire csak lehetett minimalizálták a gép terhelését a 4 motorral kombinált programjukban.
Hát erre kiváncsi lennék?
Mert azt hiszem régebben Blattida is írta, hogy szinte használhatatlanok a 2-nél több motoros antivírus progik.Ebben a pillanatban néztem egy másik oldalon, hogy talán még az AVG is benne van a programban, vagy inkább volt.
Itt az oldal ahol láttam:
Most akkor mi van?
Ez már megint másik screenshot-ot mutat.
Az első linkelt oldalon az F-Prot, Norman, Bitdefender és a Lavasoft motorját használja a mostani linken meg az AVG és a Sunbelt Counterspy-a is benne van Bitdefender nélkül.[ Szerkesztve ]
To protect and serve!
-
sznorbi2
senior tag
Az első linkről a screenshot:
Kicsinyítek rajta mert nagyon nagyra sikerült!
[ Szerkesztve ]
To protect and serve!
-
sznorbi2
senior tag
A másik linkről:
[ Szerkesztve ]
To protect and serve!
-
eurolac
senior tag
válasz szkrisz #29458 üzenetére
Szia! Nem csak nálad probléma ez az Avira free-vel. Aprópó, az új 10.x-t használod? A régi 9-es nem csinálta ezt,(nála ha nem frissített, le voltak terhelve a serverek) de amióta frissítettem az új verzióra (10.x) nálam sem frissít bekapcsolás után, pedig elvileg kellene. (Inkább úgy fogalmazok, hogy 10-ből 9-szer nem frissít magától) Szerintem bug, mert manuálisan frissít, tehát nem a serverek túlterheltsége most a probléma. Szerintem várj vele, hátha javítják, addig az óra melletti ikonra kattintva - jobb klikk frissítés -, rögtön ha felállt a rendszered......(amennyiben nem javítják és meguntad, szerencsére van sok jó free megoldás)
Eurolac
-
blattida
nagyúr
válasz Rebirth II. #29469 üzenetére
Rebirth II. és sznorbi
A nuwave készíti a multi-core av-t már vagy két éve, ídén, a 2010-es verzióval vették föl a coranti nevet...Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz sznorbi2 #29470 üzenetére
Itt gyakorlatilag öt motor dolgozik egymás mellett, én még a 2009-es verziót próbáltam tavaly, hát, egy hulladék, használhatatlan és nem is hiszem, hogy sokat változott volna, mert nem úgy oldották meg a több motor együttműködését, mint a hitman esetében, ahol az egész folyamat a felhőben történik, itt letöltöd az öt motort, telepíted és frissíted is, hatalmas a telepítő, óriási az adatbázis mennyisége, melyet lehúz, és bármennyire is optimalizálták, kizártnak tartom, hogy ebben a formában drasztikusan tudtak volna javítani a működésén...kábé olyasmi lehet, mint a cobra av, a maga tíz egynéhány motorjával, csak talán annál kicsit jobb...
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
nagyúr
válasz BlackSeven #29476 üzenetére
-
tyan
senior tag
Megérkezett a válasz a Vipre adatbázis frissítéssel kapcsolatos levelemre.
A válasz az alábbi:Tisztelt Cím!
Elsőként javaslom, fusson végig a kepésről lépésre útmutatónkon:
http://yellowcube.hu/helpdesk/index.php?_m=troubleshooter&_a=view
Ha itt nem járna sikerrel, ellenőriztük a host fájlt, ugyanis bizonyos károkozók honlapokat irányíthat át máshová, így például ha a VIPRE frissíteni akar, akkor lehet, hogy a frissítőszerver IP címe át van irányítva például a saját gépére, ahonnan nyilván nem tud majd frissíteni. Ezeket az átirányításokat a C:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts fájl tartalmazza, ebben alapesetben csak a 127.0.0.1 localhost bejegyzésnek kell lennie, ami azt jelenti, hogy a localhost internetes címet a saját számítógépre irányítja. Itt lehet például olyan bejegyzés, hogy 127.0.0.1 www.sunbeltsoftware.com, aminek a következménye, hogy ha beírja a böngészőbe hogy www.sunbeltsoftware.com, akkor nem jön be a weboldal, mert ez a host át van irányítva a saját gépre, ahol nyilván nem fut a Sunbelt webszervere.
Tehát, lehetséges, hogy ez a károkozó átirányította egy vagy több vírusvédelem frissítőszerverét, hogy ne tudjon adatbázist frissíteni. Ha a károkozót le is törölte a VIPRE, akkor is lehet, hogy a hosts fájlban van még bejegyzés.
Először tehát nézzük meg, hogy az említett hosts fájlban milyen bejegyzések vannak, és töröljünk ki mindent, ami nem a 127.0.0.1 localhost !
Ha itt volt sok bejegyzés, akkor valószínűleg már működik is a frissítés.
Ha továbbra sem, akkor indítson el egy parancssort, és próbáljuk meg elérni a VIPRE frissítőszerverét az alábbi paranccsal:
ping updates.sunbeltsoftware.com
ping ec.sunbeltsoftware.com
ping ne.edgecastcdn.netHa ezekre hibát ad, vagy nem válaszol a szerver, akkor küldje el a választ , és meg nézzük, mi a gond a frissítéssel!
Üdvözlettel,
Somogyi Tamás
IT tanácsadó -
tyan
senior tag
Fire, Plag!
Remélem, hogy már megnyugodtatok. Mindkettőtökre szükség van itt.
Üdv.
Tyan
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
nagyúr
Ez nem válasz amit küldtek!
Nálam sem frissít a VIPRE! Ez egyértelműen programhiba!
Semmilyen kártevő nincs a rendszerben! Friss, tiszta rendszeren sem frissít, és mind a két rendszer más netet használ. Az egyik közvetlen kábelen, a másik domainkontrolon keresztül!(#29480) tyan: Igen.
[ Szerkesztve ]
-
HZoli87
veterán
Tudom ,kicsit OFF lesz a hozzászólásom, de én nem találok ilyen elérési utat a gépemen: C:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts, se etc mappa, se hosts fájl nincsen. (nincs rejtett fájl a mappában) Ez gáz?
-
Szellem.
nagyúr
válasz HZoli87 #29484 üzenetére
Nálam van. Mivel 64 bites rendszert használsz, másik mappában nézd.
Nem a System 32-ben kell keresni, mivel ahogy a neve is utal rá, a System 32 32 bites cucc.
Szóval, van neked is, csak máshol.(#29482) Narxis: A legszomorúbb az, hogy félremagyarázzák. A VIPRE jó, a VIPRE hibátlan! Mindig a hülye user a rossz, de a VIPRE az hibátlan. Nagyon gány a supportjuk és a hozzáállásuk!
[ Szerkesztve ]
-
-
BlackSeven
aktív tag
Nahát ezt a mellébeszélést! Ez nem semmi. És mindezt egy tanácsadó válaszolta.
Ezek szerint akik eddig megvették a Vipre-t vagy az aki letöltötte a Vipre próbaverzióját annak mindenkinek egytől-egyig fertőzött a gépe és ezért nem frissít? Ez aztán a válasz ám! Hát ekkor baromságot sem hallottam még.
Megjegyzem, hogy az én levelemre amit közvetlenül Bódis Ákosnak a Sunbelt magyar képviselet vezetőjének címeztem öt nappal ezelőtt, arra még mindig nem jött válasz. Sem Tőle személyesen, sem pedig mástól sem a supportjuktól.[ Szerkesztve ]
-
78zolika
senior tag
válasz BlackSeven #29490 üzenetére
Ez szomorú hagy ennyire lazán veszik a dolgokat Így nagyon sok élőfizetőt fognak elveszíteni de lehet hogy már befutott a cég Én csalódtam ebben a cégben hiszen 1 évvel ezelőtt használtam a 3 változatot 1 évig előfizetem rá ( semmi problémám nem volt , vele ) Nem lehetséges hogy csak a próbaváltozatoknál van ez ?
-
tyan
senior tag
válasz BlackSeven #29490 üzenetére
Hogy nem válaszoltak, azzal csak magukat minősítik...
Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- PlayStation 4
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Peugeot, Citroën topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Spórolós topik