Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1725) Neovenator válasza Oliverda (#1724) üzenetére


Neovenator
senior tag

De, kell. Egy valag játék igényel a magas LoD szintekhez 4 gigánál többet. Illetve akkor az ember próbál minél feljebb menni és mondjuk 2K-ban vagy 1440p-ben játszani, a többit meg elvégzi a felskálázó...végülis minél jobb bemenetet kap, annál szebb lesz a kimenet is.
Bőven lenne helye a több RAM-nak.

A kártya nem lehet hosszabb az ITX-es alaplapnál, azaz 17 centinél. Ez a hard limit.


Ki mondta, hogy ITX deszkákról van szó? Azoknál amúgy is inkább a hossz a probléma, nem a magasság...erre születtek meg a teljes magasságú, de rövid kártyák. Az LP kártyákat inkább microATX-ben használják (én is, több konfigban, R7 240 LP-t és RX 550 LP-t is), ott viszont közel sincs kihasználva az alaplap hossza, egész nyugodtan lehetne a széléig hosszabbítani a nyákot, így egy olyan HTPC/light gamer konfigot kapsz (kapnál), ami mindenre jó és még kicsi is.

Egyébként baromira nem érem, miért rugózol ezen ennyit. Van egy rakás alternatíva. Nyilvánvaló, hogy az LP kártyák bizonyos kompromisszunokkal járnak a méretükért cserébe.

LP, mATX házba? Nincs. :)
Járnak, most. Nem kéne járniuk...már, felesleges.
Ha például egy 4 csatornás Threadripper deszkát le lehet nyomni mATX méretre, akkor azt hiszem, hogy különösebben nagy kihívást nem jelentene bármelyik gyártónak is egy normális LP kártyát piacra dobnia. :)

[ Szerkesztve ]

"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.