- kenand: Hol volt, hol nem volt, Thunderbolt...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- thesound: Segítőkészség
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bencom ™
őstag
1224, 40 provincia, abból 3mat vásároltam (az uccsó hármat) nem állok hadban senkivel, én vagyok a pápa (sokadjára) és szinte minden megmaradt néppel jó viszonyban vagyok... ez a szép

-
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon
üzenetére
Generálisnak (ultimate AI-ban) 15 lovasa van, családtagnak asszem húsz, örökösnek 25, királynak harminc, és erre én úgy tapasztaltam, hogy rá jönnek még a kapcsolatok (pl ha mercenary capitain, vagy hospitellar knight, vagy veteran varrior, shield/sword bearer, stb...) Legalábbis szerintem nekem ezért voltak olyan karaktereim, hogy 22 lovasa volt mindig, meg hasonlók...
Én nem szoktam gyilkosokat használni, kivéve ha olyanom van, de akkor csinálok vagy 6ot (többet is csak azokat nem használom, őrzik a városokat) de az a hat rövid időn belül max csillagos lesz, és azokat szétküldöm mindenfelé...
-
don pardon
aktív tag
válasz
Bencom ™
üzenetére
Tegnap volt egy csatám, ahol 5 osztagnyi emberrel mentem neki egy generálisnak, az lett a vége hogy nyertem, de kb 200 emberem bánta, az ő 50ével szemben. Mondjuk faction heir volt sok csillaggal, szóval jól küldte.
Hadd mutassak egy képet, ezekre büszke vagyok, és még van kb 6 ami nem fért rá a képre
, valahogy 1240 körül járok, 35 provinciám van. H/H a beállítás.Nem tudjátok, hogy miért van az, hogy az én generálisaimnak max 25 lovasa van, a gépnek meg lehet 35 akár 40en is?
-
Bencom ™
őstag
válasz
elmoraan (r)
üzenetére
Ehh
Nekem max akkor kapnak ki, ha másik is van a csapatban (szóval pl két generálisom (családtagom) van, akkor általában az egyik testőrei mind elvéreznek (ha vagyok olyan hülye és előre küldöm őket
) a másik meg kaszabol erősen, a baj csak az hogy általában a vezér patkol el, és akkor fut a sereg utána...)De azért ennyire erős nálam nem volt, mint ahogy ti leírtátok... igaz nem is játszottam annyi csatát, max elvétve 1-2-t.
-
elmoraan (r)
aktív tag
válasz
Bencom ™
üzenetére
Hát a General's Bodyguard nem egy egyszerű brigád... Nekem egyszer volt egy trónörökösöm, akiről azóta sem tudom, hogy kerülte el a Taigethoszt...
Lényeg a lényeg, hogy annyi negatív tulajdonsága volt már az elején, hogy nem láttam értelmét sokat próbálkozni vele, kivonultam a pusztába, és kerestem egy lázadó sereget, amit megtámadtattam vele (csak a testőrséget vittem). 2 század Bulgarian Brigands, 2 század Croatian Axemen, meg egy lándzsás csapat, talán spear militia. Mindegy, fogtam magam, aztán megrohamoztam őket, a lándzsások voltak elöl, mögöttük a fejszések, hátul meg az íjászok. Sikerült úgy megoldani, hogy a gép pont akkor mozdult meg a lándzsásokkal, amikor odaértek a lovasok, szóval nem voltak "betámasztva". Megfigyelhettem a "kés a vajon" c. műsort, mert a lándzsásokból maradt is, nem is, meg az egyik fejszés brigád is szaladni kezdett, az íjászok is elindultak hátrafelé, tartani a távolságot. A következő roham kinyírta a másik fejszés csapatot, meg az egyik íjászszázadot. A másikat meg nem volt nagy mutatvány levágni. Heroic victory, a trónörökösöm meg kapott három csillagot, +még 2-t lovasságra... 
-
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon
üzenetére
ezért fejlesztem fel még trónra jutás előtt a lehetséges örökösöket 9 csillagra, és adom alájuk a leges legjobb egységeket... kell vga

-
don pardon
aktív tag
Sztem nem bug, egyrészt amit mondtál, hogy történelmileg lehet hiteles, másrészt azt nem szabad elfelejteni, hogy az UltimateAi átírta a peasent archer összes tulajdonságát 1-re, talán a páncél az kicsit több, szóval kb olyan mintha sima paraszt lenne
. Én simán el tudom képzelni amit mondtál.Bencom: Ha videókari miatt nem játszod le a csatákat, sajnos szívni fogsz vh-n mert asszem ezen a szinten ha automata csatát játszol akkor a gép 7-es szorzót kap, vagy talán 5-öset...
-
Bencom ™
őstag
Hát igen, a testőrség elég durva... a automata csatát játszol, akkor nem számítja erősnek, de én 60 slav levies-en úgy rohantam kersztül egy testőrséggel, mint kés a vajon, komolyan, lázadó seregre mentem rá húsz emberrel, és szó szerint keresztül rohantak a sorfalon, máris annyi lett 30 emberüknek, én meg kb 2-őt vesztettem. Aztán utána nem is álltam meg, futottam tovább, ha már áttörtem rajtuk, majd egy idő után visszafordultam, és megint átrohantam rajtuk... a második roham már nem volt olyan sikeres, de én összesen 5 embert vesztettem végül, az ellen meg mind a hatvanegyet (mert ugye generális), holott automata csatában meg én vesztettem vagy 18 embert, az ellen meg 10-et... de sajna a vga-m miatt ennél nagyobb csatákat nem merek lejátszani, ilyet is csak ha muszáj...

De az hogy 120 embert levágjanak... ez már bug...
Lehet hogy a kereskedőst javították, én feltettem a patchet, de csak azért, hogy ezt az Ultimate AI-t feltehessem, szóval nem tudom milyen volt nélküle...
-
Gyuri27
félisten
A kingdoms-t próbálta valaki? Vélemény?
-
regent
aktív tag
válasz
Bencom ™
üzenetére
Igen, de pont ezt elméletileg javították az 1.2-ben. Másik dolog ami furcsa volt, a harc. Várostromnál az ellenfélnek csak 3 db lovasa maradt a családtag (talán a király, vagy a herceg) testöörségébööl, meg a kirány (vagy herceg). Nekem volt három és fél íjászcsapatom (peasant crossbowman), meg a nem karakter generális plusz két darab jinetessel. Azaz kb 120 ember a 4 ellen. A 3 lovasomat a generálissal hátravontam, mert ha levágják, akkor fut mindenki. Közelharcban kellett harcolnom az íjászokkal, mert városban esélyem sem volt széthúzódni. Nos, levágta a 4 lovas a 120 íjászt mint paraszt a búzát, egyet sem sikerült közülük levágni.
Azért ez furcsa. Bár talán hiteles történelmileg, mert állítólag az ilyen lovagok gyengébb fegyverzet elen szinte tökéletesen védve voltak, amíg le nem rántották ööket a lóról. -
regent
aktív tag
Majd utánaolvasok a leírásban, lehet hogy az mind feature, és nem bug. De mintha az 1.2 patch-nßel olvastam volna, hogy javították pont ezt a trade-es diplomácia bug-ot, hogy ha pénzt kérsz a trade-ért cserébe, és nem fogadja el, akkor onnantól mindent elutasít not interested-el.
Volt már más bug is, bent küzdöttem a városban, a kapu két oldalán szorítottam kétfelé a védööket, de már bent, és szerettem volna íjászokat bevinni az így keletkezett résen, de azok nem akartak bemenni. Pedig nem volt a közelben ellenséges egység, volt egy szép széles rés, kétoldalán a saját egységeim, mint egy folyosó.
Na mindegy, még próbálkozom. -
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon
üzenetére
Nem lehetetlen, mondtam, hol játok
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy két kör alatt elfoglaltam Iasit, Zágrábot, Sofiát és Bukarestet, te nem tudom minek húzod az időt?

És ki lehet mászni, csak megszorítások kellenek: NO építkezés, seregben csak azokat tartsd meg amiket ingyen eltartanak a városok, vagy amik olcsón fenntarthatók, portyázz, és lehetőleg kerüld a háborúzást ellenséges nagyhatalmakkal
Nekem még a kb 70-80adik körben is volt olyan hogy -1000-rel játszottam, következő körben meg a hatásos átcsoportosítások miatt már 30K-m volt (igaz akkor már enyém volt majdnem az egész közel-kelet, de el is kellett jutni odáig...)
Mondom: Ultimate AI easyn kb olyan lehet mint a sima Very Hardon. Én mivel csak ki akartam próbálni, ezért mediumon kezdtem el, és sok meglepetést szerzett... de a 100adik kör után már így is uncsi, majd ha már meglesz az előrehozott érettségim, nekikezdek very hardon is magyarokkal (nehéz nép alapon is).
-
don pardon
aktív tag
válasz
Bencom ™
üzenetére
Az rendben van hogy szóltál, de ultimate ai-nak az a feladata, hogy nehezítse a játékot, nem az, hogy lehetetlenné tegye. Vagy neked van ötleted, hogy ebből hogyan lehet kimászni? -5000 pénz 1 sereg, 3 város, még egy rebelt townt tudok elfoglalni de az se fogja megoldani a problémát...
regent: Én is csak azt tudom mondani, hogy nálam is rendbe tette a viszonyokat, meg a diplomáciát az ultimate ai. Sőt csatában is tök normálisak, mikor foglalnak mindig hoznak ostromgépeket is, és remekül használják őket. Nekem még nem volt ilyen hogy én ostromlok és kijönnek a kapun, annak sok értelme nem lenne

-
Bencom ™
őstag
Nekem is rendszeresen eltűntek az elfoglalt kikötők, csatát meg nem játszok, így sajna arra nem tudom megmondani, hogy volt e ilyen bug... a diplomácia valóban olyan én is kértem trade mellé pénzt (ő keresett meg vele) majd mikor trade-ra mentem vissza nem érdekelte... a következő körben viszont, ha utól tudtam érni a hercegnőjét/diplomatáját, minden gond nélkül megkötöttem, és ha az első ajánlatot elfogadták, utána többnyire belementek egy másodikba is... ez végül is élethű, ha azt mondanád, adjam kölcsön a fényképezőmet, és én pénzt kérnék érte, akkor neked utána már ingyen se kéne, mert megsértődnél, nem?

Nekem is meg kellett szoknom, hogy az első kb 60 évben max akkor építkezhettem ha elfoglaltam valami nagyobb várost, és kifosztottam

Az meg hogy a franciákkal mi volt nálad, hát nekem ilyen sose volt, nekem pont hogy helyre állt ez az egész, szövetséges nem támadott meg, sőt még segített is sokszor, meg nem összevissza változgattak a viszonyok, stb... fura.
-
regent
aktív tag
Nyomom én is az Ultimate AI-vel, de nálam mintha egy kicsit bugos lenne. Elsöö ostromnál pont mikor odaéert a faltörö kos a kapuhoz, az ellenfél belülrööl kinyitotta. De bemenni nem tudtam rajta, csak egy kicsit, betörni nem lehetett, mert ugye nyitva volt. Azért valahogy késööbb mégis be tudtam menni, nem tudom hogyan. Ja, portugálokkal elfoglaltam Toulouse-t a franciáktól, erre eltüünt a kikötööje, építhettem újra. Ez normális ebben a modban? Amúgy jó, tényleg nehezebb mint a normális. Furcsa, hogy alig fejlöödnek a városaim, alapból nem volt diplomatám, de ahogy nézem a többi nének sincs. ìgy elég nehéz lezárni egy háborút.
A diplomácia is mintha bugos lenne. Jött valami nép Trade ajánlattal, mire kértem még hozzá pénzt, azt elutasította. Aztán not interested az én Trade ajánlatomra.
A franciákkal amiable a viszonyom, erre se szó se beszéd ot terem egy hadsereg, és megostromolják egy városom. Szétverem az ostromlókat, a viszony továbbra is amiable (szeretetteli), szétverem még egy a területemen lévöö seregét, elfoglalom egy városát a viszony poor-ra változik. -
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon
üzenetére
HEHEHEEEHEHEHEEEEEHEHEHEEEE!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én szóltam.
Most járok a magyarokkal, Ultimate AI-ben ott, hogy kb 5-6 kör alatt nulláztam be a mongolokat, anélkül, hogy megerőltettem volna magam... ja de hát láttad, a linkelt képen látszik a térkép is, hogy mekkora kiterjedésű a birodalmam... azóta persze már nagyobb, mert enyém bécs is
-
don pardon
aktív tag
Nemtom hogy mi történt, de ugye elkezdtem a magyarokkal egyet, és kb 5 kör után -5000 lóvém lett, egy provinciát foglaltam eddig el, kb két épületetet kezdtem építeni. Szerintem már eleget játszottam ahhoz, hogy ne rontsam el a kezdést de így elég lehetetlen játszani
, és ugye bevétel az kb nulla, szóval innen talpraállni szinte lehetetlen...
(sztem ultimate ai a ludas...) -
törölt tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni.letöltöttem a medievalt feltelepítettem
és a hozzájuk adott ISO fájlokat beraktam a daemonnal.majd elindítottam és azt írja ki hogy
rakjam be a helyes CD/DVD-t a meghajtóba.mit lehet a probléma?? -
Bencom ™
őstag
válasz
PROszellem
üzenetére
A lényeg akkor hogy tényleg így van és működik

-
PROszellem
csendes tag
Nem. Közben a gépet is kikapcsoltam de szerintem e nélkül is működött volna.
-
Bencom ™
őstag
válasz
PROszellem
üzenetére
Nem azt írtad hogy kiléptél belőle, majd megint vissza, és nem volt ott?
-
PROszellem
csendes tag
Nem tudom hogy van ez. Lehet hogy elég az is ha csak a játékot kapcsoljuk ki

-
Bencom ™
őstag
válasz
PROszellem
üzenetére
Ehh... kíndóz újraindítás kellett neki?

-
PROszellem
csendes tag
Kipróbáltam amit írtatok és kiírtottam egy népet. Kilépek a camping-ból nincs ott a nép
. Visszalépek a játékba és újból kilépek. Még mindig semmi
. Azt hittem már hogy ezt nem lehet megcsinálni. És amikor ma új játékot akarok kezdeni ott volt a nép
. -
regent
aktív tag
válasz
Bencom ™
üzenetére
Igen, ha kiirtasz egy népet, akkor azzal már játszhatsz. Ha megnyered a kampányt, akkor játszhatsz az összes néppel, kivéve néhány (Azték, Pápai àllam, Mongolok, Timuridák).
Ha átírod a file-t akkor azzal játszhatsz akivel csak akarsz. Pápai állam megy, azt próbáltam, de ilyenkor nyilván nincs keresztes hadjárat, viszont roppant szórakoztató inkvizítorokkal gyepálni a többi népet. A többi speciális nem biztos, hogy megy. -
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon
üzenetére
Igen?

Azokkal a népekkel lehetsz, amiket már kiírtottál? Más meg azt mondta, hogy amint nyertél valamelyik néppel, a többi is elérhetővé válik... de most hogy mondod... annó az angolokkal elimináltam a skótokat, majd elkezdtem tutoriálozni, majd mikor új játékot akartam kezdeni, az egyetlen új elérhető nép a skót volt... érdekes szisztéma
-
don pardon
aktív tag
-
PROszellem
csendes tag
Kösz
-
Bencom ™
őstag
válasz
PROszellem
üzenetére
nyerni kell

Egyébként meg van egy file, amiben át kell írni dolgokat, ha visszakeresel a topicban (topic kereső) megleled azonnal, és a pontos módot is, had ne írjam le megint.
-
PROszellem
csendes tag
Csá
Volna egy kérdésem.
Hogyan lehet azt megcsinálni hogy más népekkel is lehessünk?
Mert már kezd unalmassá válni hogy mindig ugyanazzokkal vagyok. Ha tudtok akkor lécci segítsetek.
Előre is köszi. -
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon
üzenetére
ajaj, a magyarok amúgy is nehezebb nép, főleg ultimate AI-ban. Asszem te mondtad hogy feltetted, ott nyomd magyarokkal, mindent very hardon, és ha túléled az első 50 kört, akkor gratula

Onnantól viszont megint nagyon uncsi/könnyű lesz. -
don pardon
aktív tag
-
Bencom ™
őstag
Ultimate AI-ban nem voltam még kiátkozva, az alapban mondom, annyi következménye van, hogy kicsit magasabb lesz a lázadozás, megjelennek az inkvizítorok, és akár keresztes hadjáratot is indíthat ellened, amibe a többi nép vagy beszáll, vagy nem. Ha beszáll, akkor egyértelmű hogy hadat üzen neked, ha nem akkor nem is valószínű hogy fog cseszegetni.
Ha a simával játszol, a szövetségekre ne nagyon alapozz, mert bármikor rád támadhat, akár kivagy/kivan átkozva, akár nem. Ki csak akkor átkoz, ha felszólított a konfliktusok felfüggesztésére, és az idő letelte előtt rátámadsz az adott népre. Ha pl csak egy provinciája van, és azonnal eliminálod is a népet, akkor már csak fel se kér, hogy szüntesd be a konfliktust xy állam ellen, mert akkor már az meg is szűnt.

Meg érdemes pénzt gyűjteni, és megvásárolgatni egy-egy provinciát (bribe) én is azt csináltam most, és ezzel (ultimate AI-ben) romlik a kapcsolatod az adott állammal, ami azt eredményezheti (főleg ha egy fontos városa volt) hogy megpróbálja visszafoglalni, vagy csak simán rád támad bárhol... és ha ő kezdeményezte a támadást, akkor valószínűbb, hogy őt átkozzák ki, nem téged, és ha kiátkozták, kérdetsz rá keresztes hadjáratot, és még meg is leszel dicsérve, nem kiátkozva

-
don pardon
aktív tag
Hát igazából még nem kezdett el senki se felém nyomulni, mondjuk egyedül az angoloknak lenne esélye, mert a szigeten van egy pár fullos seregük, franciáknak meg milánónak egy egy régiója van, ők nem rúgnak labdába.
Csak a magyarok a szövetségesek, de őket is kiátkozta a pápa, így nem volt szövetségbontás. Diplomatát még nem küldtem a pápához csak fullos bérgyilkost. Nemtom miért de mindig ingadozik az esély a pápa megölésére, egyik körben 5% a másikban meg 40% :S, de egyszer úgyis elkapom
-
regent
aktív tag
válasz
don pardon
üzenetére
Azért a kiátkozásnak több következménye kellene hogy legyen, pl. a szövetségesek felbontják a szövetséget, a szomszéd népek úgy gondolják, hogy pont most érett meg az idöö elfoglalni egy városod (mindannyian egyszerre) stb...
Azt nem tudom, hogy el lehet-e érni valahogy a pápánál, hogy egy rivális államot kiátkozzon, szabaddá téve az utat a hódításhoz? Van ilyen opció esetleg , mikor a pápával beszél a diplomata? Hogy kiátkozni egy frakciót? -
don pardon
aktív tag
-
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon
üzenetére
pedig ott kell, azt a sort kell kitörölni, és akkor évszámot ír körök helyett, ha neked nem akkor nem értem mi a hiba, nekem működött
Meg be lehet állítani a kör hosszúságát is... ja meg Ultimate AI-ben eleve években mérte nekem, nem körökben.Pápai állam kiírtása az egyben megoldotta a kérdést, de a kettőben még nemigen próbálkoztam ezzel, viszont ha kiátkoz sincs túl nagy gáz, kb 20%-kal emelkedik a lázadás valószínűsége (elégedetlenség) a főként keresztény városokban, illetve néha indíthatnak ellened keresztes hadjáratokat, és ha tartósan ki vagy átkozva, akkor megjelenhet pár inkvizítor, de olyan egetrengető kárt nem tudnak tenni szerintem, inkább csak idegesítő...
Szerk.: na elimináltam a mondolokat, csak két kör és két sereg kellett az 5 fullos mongol had likvidálására, nem volt nagy szám, és a végén ki is írta, hogy faction eliminated, szóval kicsit csalódtam, 1217-re már nem maradt egy sem, pedig 1211-ben jöttek meg... Most megvásároltam bécset (bribe) és készülök hadat üzenni a németeknek, ők a második legnagyobb hatalom (katonailag) utánam, és néha ha sok egységet szerelek le, mert minek, akkor méh utól is érnek 1-1 körre

A pápa amúgy is hol eliminálja hol visszaveszi őket, szóval nem hiszem hogy egy ejnye-bejnyénél többet kapnék miattuk... sajnos pont most fogadták őket vissza, meg kellene várni hogy ők üzenjenek hadat...
Pedig már többször is kért a pápa (! ) hogy blokkoljam egy-egy kikötőjüket, csak akkor még nem akartam beavatkozni a közel keleti helyzetek miatt
-
don pardon
aktív tag
válasz
Bencom ™
üzenetére
Hát ez szép teljesítmény
, egy generális sokat tud dobni nagyon a katonák teljesítményén
. Nekem eddig a legnagyobb csatám H/H-n az volt mikor 460 ellen jöttek 1200an, Heroic Victory lett
mondjuk hegynek felfelé támadtak....Lenne két kérdésem, hogy ha kiírtom a Papal State-et akkor nem lesz több pápáskodás, mert az nagyon élvezném
, most minden terjeszkedésembe beleszól, meg ki akar tagadni, és persze nem keresztények a világ túloldalán vannak csak.
A másik meg, hogyan lehet a köröket években megjeleníteni? Azt olvastam hogy a descr_stat.txt vagy vmi ilyen nevű dologban kell kitörölni a show_dates_as_turns (valami hasonlót), namármost én ezt megtettem mind az mtw-s imperial campaign mappában mint az ultimate ai mappájában is és még mindig köröket látok, és idegesít.plz help

-
Bencom ™
őstag
válasz
Bencom ™
üzenetére
Meglett, pont mikor lejárt a mod idő

Jól emlékeztem én csak nem .com hanem .us.
Erről remélem már menni fog, nem csak a felrakás pillanatában, a jelmagyarázat két hsz-szel feljebb.szerk: most úgy tűnik (megint) hogy működik, bár kicsit sokat gondolkodik, hogy töltsön e vagy sem?
És most vettem észre, hogy a térképen van egy kék folt is, az csak véletlen, a sárga és a piros karika a lényeg, meg az eredeti térkép 
-
Bencom ™
őstag
válasz
elmoraan (r)
üzenetére
Mint fentebb részleteztem, nem játszok le csatákat, a gépnek meg szinte mindegy hogy mit viszek. Én csak mediumon nyomom, mivel úgy indult, hogy csak gyorsan kipróbálom milyen... de az Ultimate AI-ban a medium is nehezebb mint az alapon a very hard!
Az egyben annó én is mindig legnehezebb fokozaton játszottam, és a kettőben is a második hadjáratot már úgy kezdtem, de ez a mod nagyon sokat rátesz... mondjuk most már kezd uncsi lenni, hát ilyen pápaválasztás mellett, mint amit linkeltem...

U.i.: aki most a fúl lovagsereggel megy, az a legutóbbi keresztes hadjáraton a térképen jelölt szigeten járt. Úgy nézett ki hogy volt egy vár, félig tele, meg közvetlenül mellette három csurig megtellt sereg, iszlámok, és úgy rémlik az a sziget régebben a mórok kezében volt, szóval volt egy olyan sejtésem, hogy amikor a mórokat eliminálták, a seregük meglehetősen nagy része a szigeten rekedt ( a németek flottája meglehetősen aktív azon a környéken, ők eliminálták a mórokat) és nem valami gagyi seregek voltak... én pedig egy teljesen "átlagos" zsoldos-városi-kereszteslovag sereggel (egy, azaz 1 darabbal) nulláztam le mindhármat, és foglaltam el a várat, AUTOMATA csatában. (persze úgy, hogy az elsőre éjszaka rontottam rá, így azokkal 1v1-ben ment a csata, viszont győzelemkor berakott a vár alá, ami ugye blokkolt, és hiába választottam az éjszakai csatát, a maradék három sereggel egyszerre kellett megküzdenem, nyertem, és azonnal ostrom alá is vettem a várat, amit meg már nevetségesen apró veszteségekkel járt bevenni. Szóval tud valamit az a karakter, és az eddig legjobban bevált egységekből egy teli sereget adtam alá, ráadásul nem is egyedül megy, szóval.... meglátjuk

Amúgy fog még jönni mongol horda? Mert még ha ezt a pár kört el is buknám, akkor is legfeljebb 8 körön belül eliminálom ezt a másodjára észrevett, nagyobbik sereget, és akkor megint uncsi lesz amerika felfedezéséig...
Először mondom, csak két elég átlagos sereget láttam jerevánnál, de amint rájuk támadtam unalmamban, megjelent egy másik helyen 5 másik fullos sereg. Ha azokat is lenyomom, akkor megint máshol jön 10?
Remélem....
szerk: most látom hogy nem is jó a kép pedig mikor belinkeltem háromszor is ellenőriztem, és jó volt

Ennyit a képfeltöltőről... az imageshack-ra meg nem az jön be amit szeretnék... vagy elírtam? Régen használtam már, nem jut eszembe a pontos címe... -
Bencom ™
őstag
válasz
elmoraan (r)
üzenetére
Már akkor is korruptak voltak, mikor az átlagosan -1000 aranyam volt,szóval nem tudom, de most meg már nem érdekel, mivel 100K alá már nem is tudok költeni XD
Na, megjöttek a mongolok... hát...
Írja hogy jerevánnál hatalmas hordákban jöttek, odaküldtem egy felderítőt: két sereg... egyik majdnem fullos, másikban 3 egység. Jó, mondom biztos trükkös, egyelőre csak ennyi jött, majd később a többi, oké várok. Vártam 2 kört, elkezdtek mozgolódni, de ugyanannyi egység volt. Mondom ne csessz már, hát ez röhelyes, odamentem, legyaktam mindkettőt egy szokványos sereggel, de nem haltak meg, a többség elmenekült. Erre látom, hogy Bagdad mellett megjelent kb 4 fullos sereg, minden egységnél 3 ezüs csík (vagyis 6 experience) minden generális 6 csillagos, na mondom végre valami kihívás. Mivel én azt hittem, ott fognak jönni, mint az egyben, ezért semmi sereg nem volt a közelben, így bagdadot le is nyomták keményen, és meglepődtem, hogy nem mongol, hanem lázadó város lett. Éppen útban van egy fúl hospitellar (!!!) sereggel a királyom (aki a "keresztes" jelzőt kapta a 3 keresztes hadjárat után, amiket még trónörökösként vezetett, már akkor is 9 csillagos volt, és jelentős bónuszokat kap a lovassággal, meg éjszaka) plusz még 3 fullos sereg, nem elhanyagolható képességű generálisokkal, nameg az arab városokban is ontom a katonákat, ennek ellenére most elég sok a lázadozás amit nem igazán értek, de nem baj, van annyi katona, hogy szanaszét szedjék őket is, meglátjuk mi lesz
Amúgy meg 40 évvel korábban jöttek, mint vártam, a medieval 1-ben 1240-45 között jönnek, itt 1210-ben már megérkeztek, most van asszem 1214, a mérleg 34 provincia, és fogynak a népek nagyon
Ja és egy kép, nálam így folynak a pápaválasztások:
Kép
(jelmagyarázat, mivel látszódik a minimap is: a kis piros karika jelzi hogy idő közben keresztes hadjárat keretében elfoglaltam azt a szigetet, a sárga karika pedig jelzi bagdadot, és vele együtt az összes mongol egységet. A térkép nagy része sajna nem aktuális, pl már nincsenek is mórok, meg lengyelország megszállta dániát is (a földrészt)) -
elmoraan (r)
aktív tag
válasz
Bencom ™
üzenetére
Ha sok a pénzed, majdnem az összes kormányzó és tábornok korrupt lesz, és jelentős mennyiségű pénzt zsebretesznek. Ahogy egyre több a pénzed, úgy nő a korrupt tulajdonság megkapásának esélye. Ezért érdemes kevés adót szedni, és csak akkor állítani magasabbra, ha szükség van rá. Vagy el kell herdálni valamire a sok lóvét.

-
Bencom ™
őstag
válasz
Bencom ™
üzenetére
Most jöttem rá hogy megint elszámoltam a köröket... -.-
Szóval, 35 provincia és még csak most a 110-edik kör (mikor ezt írtam akkor csak 28 provincia és a 90-edik kör volt). De időm még van bőven, most már próbálom visszafogni viszkető tenyeremet, nehogy véletlenül megnyerjem a játékot
Az összesítés szerint annyi pontom van, mint az összes többi nemzetnek összesen, vagy valamivel több, a második helyezettnek (németek) van durván harmad annyi pontja, a többiek pedig mégjobban le vannak maradva. Eddig kiütötték a velenceieket és a franciákat, én személyesen pedig a törököket, egyiptomiakat, és a bizánciaknak is már csak egyetlen provinciájuk van, amit szándékosan nem foglaltam el, mivel oda fognak megérkezni a mongolok, ha jól sejtem, de addig még kb 50-60 év, remélem a lengyelek nem fogják túlságosan szétverni őket
És ki akarom várni amerikát is, szóval most megpróbálok nem megszállni senkit...

Ja igen, most már nincs ellenfelem, ha az ellenség megindul egy fullos sereggel, max csillagos generálissal, akkor 1 kör alatt a környező városokban akkora és olyan minőségű sereget tudok besorozni, hogy a következő körben, akár generális nélkül is szanaszét tudom verni őket (így jártak szegény egyiptomiak is, a következő körben pedig elimináltam is őket). Szóval az elején tényleg durvább, és nehéz, de ha onnan talpra tud állni az ember, onnantól kezdve nincs megállás, és vissza kell fognia magát az Ultimate AI-ban is, hogy nehogy túl hamar megnyerje...
Egyébként az összes lehető papot és kereskedőt besoroztam, asszem 13 kardinális van, igaz? Abból jelenleg 10 az enyém, egy lengyel, egy német, egy pápai államok-beli. És még más országból sosem volt pápa csak tőlem

Jeruzsálemben megépült a legmagasabb szintű templomos lovagvár, marhasok pénzem van (és amin ledöbbentem, hogy hiába van 80K aranyam, kiírja kör-eleji összesítésnél, hogy csak 7. vagyok és az első helyezetthez képest csak 20% a kasszám... az első az törökország (volt), aztán mikor megszűnt, akkor egyiptom vette át a helyét, aztán most az is megszűnt, még nem is figyeltem, ki most az első...Ja igen, a kereskedőim pedig körönként 7-8000 aranyat hoznak, ami nagyon idegesít hogy a korrupcióból nekem kb 1500 arany folyik be, és 16000, néha 21000 a veszteségem miatta, hiába építem mindenhol elsőként a "law-ot adó épületeket" (counchill chamber, militia square).
Szóval újra kicsit uncsi kezd lenni, mire megjönnek a mongolok, lehet hogy a magyarság halálra unja magát

-
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon
üzenetére
A világon a legjobb és legrosszabb dolgokat is magyarok csinálták, ezen ne lepődj meg

Pl: atombomba, számítógép... a jóra most nem jut eszembe példa

-
don pardon
aktív tag
válasz
don pardon
üzenetére
közben megtaláltam

a twonline-nál fennvan, magyarok csinálták
-
don pardon
aktív tag
válasz
Bencom ™
üzenetére
A Kingdom kiegben benne van a hotseat mod, és elvileg már csináltak olyan modot is ami a sima játékhoz tartozó hotseat, csak nem találtam meg a letöltést sehol. Ezért kérdeztem hátha tudjátok merre van...

Nemtom, én nem szoktam magamnak küldiket kitalálni, inkább csak élvezem a játékot úgy ahogy van, aztán ha nyerek, majd kezdek újat a magyarokkal

-
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon
üzenetére
Ha rákattintasz a címerre ott a homokóra közelében, akkor kiírja, hanyadik körben jársz, és mennyi van még hátra, aztán abból ahogy érzed. Az Ultimate AI-ban szerintem bőven sok, mivel nekem most valahol a 110-edik körben van vagy 30 régióm, és most már pénzem is van dögivel, szóval ha nem akarnám annyira megvárni amerika felfedezését, meg a mongolokat, akkor egykettőre befejezhetném már

Meg mondjuk én szeretem elhúzni jó sokáig az időt, mert nem az a lényeg hogy minél hamarabb túllegyek rajta, hanem hogy minél tovább kiélvezhessem a játékot, nem?

Meg ha épp nincs quest, akkor saját magamnak találok ki, pl hogy a király még trónra kerülése előtt legyen 9 csillagos, vagy segítsek a szövetségesemnek (lengyelek, ugyanis Ultimate AI-ben nincs árulás) vagy pl a térkép különböző, egymástól távoli pontjain gyarmatokat hozok létre, stb...
Ja igen, ebben a modban már van értelme a kereskedőknek! 1-1 kereskedőm egyedül is elhoz kb 5-6-akár 700 aranyat is, ha csak 5 csillagos, akkor is, szóval csak a kereskedők hoznak körönként 3500 arany körüli összeget...
Multiplayer mód asszem van benne, de az szerintem két külön gépről működik, nem heroes stílusban egy gépről körönként külön-külön játszódik.
-
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon
üzenetére
Sőt, nekem most úgy nézett ki hogy a 20 célpontból 9 német, 9 francia 1 török és 1 egyiptomi város volt... a pápa nem szereti a kiátkozott népeket
Ja igen, éppen én vagyok a pápa, már a második pápámat választották meg, de igazából nem jelent semmit, annyi, hogy mikor megválasztják az új pápát, és az a te országodból való, akkor maxra ugrik a keresztek száma, de ugyanúgy kiátkozhat stb...És be lehet állítani azt is, hogy te legyél a pápai állammal (magával az országgal) de akkor nem működnek a keresztes hadjáratok.
-
don pardon
aktív tag
Azért az elég vicces, hogy párizsra tudok keresztes háborút küldeni
amúgy jó volt tökre megérte, mert mindenki kapott tapasztalatot
Olyat lehet csinálni, hogy én legyek a pápa? Jó lenne annyi hatalommal bírni
-
Bencom ™
őstag
Tudom tudom, de itt az alap sereg megy kb annyit mint egy jihad vagy keresztes had, és azok meg kb még 3-szor annyit mennek... hajók is durván sokat képesek utazni, meg az ügynökök is, és ez tetszik.

Most már fordult a hadiszerencse, én állok nyerésre, de nem sokkal, szóval itt minden csak hajszálokon múlik, brutális ez az AI! Így már tényleg izzasztó, jó kis stratégia lett a játékból

Pénzem nulla, mint eddig a gépnek volt, most viszont a gépnek van mindig kifogyhatatlan pénzösszege, szóval tényleg megokosodott (volt vééééletlenül 10000 aranyam bizánc kifosztása után, ami el is ment két kör alatt, és akkor írta ki hogy az első helyezetthez képest pénzügyileg valahol 5-6%-nál járok
) -
regent
aktív tag
válasz
Bencom ™
üzenetére
A keresztes hadak (és a jihad is), alapból is nagyon gyorsan mozognak. Meg is szívtam ezt az elején, mikor láttam hogy van az ellenfél jihad seregében egy trebuchet. Gondoltam, hogy míg azzal átdöcög kisázsián van 5-6 köröm. Aztán volt meglepetés mikor két kör múlva ott álltak a falaim alatt.
-
Bencom ™
őstag
Hú, hát ez az Ultimate AI tényleg ultimate! Csak mediumon játszottam, az első 20 év könnyen és gyorsan elszállt, aztán egyszercsak a bizánciak úgy gondolták, hogy ők lerohannak, elfoglalták Sófiát, Brant, Iasi-t, 2szer megostromolták Bukarestet, és Budapestet is, és igencsak megizzasztott, mire egyáltalán fel tudtam tartóztatni őket, de most már Sófiát ostromlom, és végre van is esélyem... Pénzem az nulla, építkezni sehol nem tudok (max konvertálni városból erőddé, vagy fordítva, valszeg feljebb vették a lakos-szükségkelteket az ápdéthez, viszont szinte alig nő a lakosság, az 1%-os növekedés már kiugróan magas
) Aztán észrevettem hogy kb 2*annyit tudnak mozogni a katonák mint eddig, ez tetszik, egy keresztes hadjáratom 3 kör alatt jutott el budapestről jeruzsálembe, ami szép ^^
Ja igen, ott az egyiptomiakkal és a törökökkel vívok nagyon kiegyenlített háborút, szóval míg az alap verzió, bár nagyon buta volt, és mindenki ellenem tört, akár szövetséges, akár ellenség volt, nem bírt megizzasztani, de ez, hogy 3 néppel állok hadba csak, és medium fokozaton tolom, ráadásul még eléggé az elején vagyok a játéknak, máris baromi kimerítő, és nagyon össze kell szednie magát az embernek... egyszóval tetszik
-
regent
aktív tag
válasz
don pardon
üzenetére
Hogy felpörgött a topic. Anno én a Rome-nál vezettem naplót a játékomról, srcreenshotokkal meg mindennel ahogy kell. Sajnos csak offline van meg, úgyhogy valószinüütlen, hogy megosztom, de akkor jól szórakoztam míg játszottam. Azt hiszem munkanéküli voltam, kicsit túl sok szabadidöövel.
-
Gabás
addikt
válasz
don pardon
üzenetére
menet közben nem lehet
képekre pedig: [link] -
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon
üzenetére
Nálam alapon gyorsan terjeszkedtek, csak elvétve maradt 1-2 lázadó város, de azoknál olyan hatalmas volt a helyőrség, hogy én is csak kb 3madjára tudtam elfoglalni (valszeg már elfoglalták, és fellázadtak ellenük keményen, mert egészen fejlesztett volt ahhoz képest...)
Szóval az AI-nak külön van save mappája? Na majd letesztelem akkor a régi mentést is...
-
don pardon
aktív tag
kössz ezt nemtudtam, akkor kémeket gyártok sokat

hát lehet hogy nem minden változás lép érvénybe , de én azért bízom benne, hogy az ai megy
. Azt olvastam pl hogy sokkal jobban terjeszkednek a gépek a mod miatt, szóval ha pár kör múlva még lesz rebel város akkor nem működik. -
Gabás
addikt
válasz
don pardon
üzenetére
a kémek lázítanak (mindig, ha nem a saját városodban vannak), ahogy a papok is, az utóbbiak viszont csak akkor, ha ahol térítenek, más az államvallás. 70% fölött már elég esélyesen elzavarják a helyőrséget
mod/patch telepítésekor érdemes új kampányt kezdeni akkor is, ha a mentés működik, mivel nem biztos, hogy minden változtatás működni fog abban -
don pardon
aktív tag
válasz
Bencom ™
üzenetére
Úgy tudtam folytatni, hogy megkerestem a save mappát és a tartalmát átmásoltam az ultimateAI\saves mappába, és meg is jelent mindegyik
, sztem így is kompatibilis 
Szerintem a kémek nem tudnak lázítani, ők csak arra jók hogy felderítik a városokat, seregeket, de nem olvastam utána lehet hogy tévedek. Rome-ból indulok ki
De a paposat majd kipróbálom, szólok ha sikerült. -
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon
üzenetére
Hogy érted azt hogy folytattad?
Nekem egyetlen mentésemet sem látja....És ilyen módon lázítani nem valószínű hogy sikerülni fog... nekem még egyáltalán nem sikerült várost fellázítani, pedig beküldtem 6 kémet, évekig ott voltak, közben bérgyilkosokkal folyamatosan terrorizáltam őket, sereg alig volt benn, látszott hogy az elégedettség kb 40%, de sosem lázadtak fel

Papokkal nem próbálkoztam, de valszeg így azok sem járnának sikerrel, ez valami bug lehet, nálam kevesebbért is fellázadtak...
-
don pardon
aktív tag
válasz
Bencom ™
üzenetére
Ma reggel felraktam énis a teljes Ultimate AI-t, folytattam a megkezdett játékot, nekem mindegy ugyanúgy néz ki, csak a játék indításnál van másik kép. Amúgy nekem jobb lett az AI, egyszer csatában is láttam, meg a térképen is jobban mozognak a népek.
Visszatérve a papokra, hogyha sok papot küldenék egy orthodox városhoz, akkor lehet hogy egy idő után annyira katolikusak lennének hogy fellázadnak?
-
Bencom ™
őstag
No, feltettem mindent, eddig ugyebár feltűnt az hogy mindennek más a képe, de nem tűnik túl okosnak az AI... eddig sok minden még nem történt, kezdtem egy új játékot, az feltűnt, hogy a gép könnyedén elver ha automata csatát játszok, illetve jött hozzám egy bizánci hercegnő, hogy kereskedelmi jogokat ajánljon, erre én megtoldottam egy szövetséggel, meg térképcseréve, azt simán elutasította, akkor megkértem a kereskedelmi jogokkal, és azt is visszautasította, majd mondta hogy nem érdekelt a dologban... érdekes
Ő jött hozzám vele, de mindegy. Viszont az ikonok kb úgy néznek ki, mintha 640*480-as felbontásra készültek volna, és onnan nagyították volna fel 1024-re, vagyis rohadt pixelesek vagy homályosak... -
Bencom ™
őstag
Pont ahhoz a modhoz, amit te ajánlottál, kell az 1.2-es patch, anélkül nem hajlandó működni (tapasztaltam is) és most azzal szívok sokat... most újratelepítettem az egészet, alap és most települ a patch (fél órája lassan, nem tudom miért ilyen lassú?
) aztán ahhoz fogom feltenni a már tegnap letöltött "okos" módot. -
Gabás
addikt
válasz
Bencom ™
üzenetére
kár kavarni a dolgokat, nézd meg, mire válaszolt, amire válaszolsz

torrent, crack stb.. wtf? semmi szükség nem lett volna ezekre. ha azt a modot szeretnéd letölteni, amit ajánlottam, működő linkek:
mod
legújabb bugfix hozzá
szerk: persze készült hivatalost patch is a játékhoz, kompatibilitást nem árt szem előtt tartani -
Bencom ™
őstag
válasz
elmoraan (r)
üzenetére
a letöltéssel volt gond, de leszedtem, még este fel is tettem, crackje is volt, azt felmásoltam, azóta semmi nem működik, el sem indul, a torrenten is írták hogy nem müxik (csak nem vettem először észre
) és már este is elpostoltam ezt, csak valami gondja volt a fórumnak és nem sikerült... szóval most fogok hozzá az újratelepítésnek, vagy valaminek, de a mentéseket azért még kimásolom valahova...szerk: nekem nincs ilyen, rarba csomagolva szedtem le 2 darab exe file-t. Az egyik maga a patch (1.2-es) a másik pedig a crack... kezdem magam is elveszíteni a fonalat

-
elmoraan (r)
aktív tag
-
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon
üzenetére
két opció van: vagy az AI-t teszi fel magában, vagy az AI-t és a "németítést". Pipát kiszedni, és ennyi.
Az alter link nekem működött... Viszont a patch meg nem jött le normálisan, elcsesződött az egész, elment rá fél óra, ideges vagyok, és mennem is kellene mert holnap koránkelés... szóval torrenten is rákerestem, aztán majd holnapra lejön, jó8 all. -
-
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon
üzenetére
Leírtam, hogy ott van az alternatív link, közvetlenül a legfelső alatt... de előbb patch kell hozzá. És német akkor, ha úgy telepíted. Telepítésnél valóban ott a pipa, hogy német nyelv, de egyszerűen csak ki kell szedni egy kattintással, és angol marad.
2 perc és lejön az 1.2-es patch, az még megkavarja a dolgokat, úgy érzem

Lol, lejött, vagyis 100%-nál áll és azt írja, pár másodperc van hátra... mindezt már 4 perce... -.-
Na most már kiírta hogy sikertelen... végülis mi az a röpke fél óra, a legvégén kiírja hogy elcseszte

-
don pardon
aktív tag
válasz
Bencom ™
üzenetére
Én is megnéztem a linket elég jó, bár nekem csak az ai módosítás kéne, az menne a régi játékkal is, csak az nem elérhető.
legalábbis én nem találtam meg...
Amúgy az ajánlanám figyelmedbe hogy németül van elvileg a játék, legalábbis a fórumon egy amcsi ezért panaszkodott, hogy egy mukkot sem ért, bár lehet csak az új campaign-ban van
-
Bencom ™
őstag
francba, kicsúsztam a mod időből... megnéztem a linket, elolvasgattam nagyjából hogy mit ad, tetszik, bár ez alapján előről kell majd kezdeni, viszont ami bajom van: bármelyikre kattintok (full mod, AI files only, vagy bármi) elvisz egy oldalra, onnan tovább, és ezt kapom (mindig) : KÉP Ha leokézom, alatta marad két link, az egyik vmi fizetős, a másikat meg nem értem (német nyelvvizsgával sincs fogalmam sem, hogy mégis mit akarna letöltetni velem, de azt úgy sejtem, hogy nekem az nem kell...
mire leírtam, közben próbálkoztam, az alternatív download megoldotta, épp jön lefelé, bár indokolatlanul lassan, 4 perc múlva lenn is lesz.
szerk megint: dehogy lassan, most tűnt fel hogy ez 102 mega!

---
Feltettem, láttam csinált egy teljesen újat, meg meghagyta a régit... az újban ugye nincsenek mentések, viszont nem lehet új játékot kezdeni : kattintok a startra, és visszaugrik a főmenűbe... Lehet hogy azért, mert elállítottam pár dolgot? (pl körök hosszúsága, stb) az alap ment így is... próbálkozok még kicsit, ha nem segít semmi, akkor kénytelen leszek egy teljes reinstallt csinálni

---
Bocsi, nem fért be megint... nem jött össze sehogy, olvasom a readme-jét, és legaulul csak úgy mellékesen ott van hogy kell hozzá az 1.2-es patch.... köszi... szóval most azt szedem, az már fél giga... -.-
[ Módosította: Viktor0610 ]
-
Bencom ™
őstag
válasz
elmoraan (r)
üzenetére
ja tényleg, ez is elég fontos kritérium

Akkor sem lehet kérni, ha nemrég fejeződött be, illetve ha nem tetszik neki a választott cél, akkor se...Na, mit kell kicsomagolni ahhoz a file-hoz amit leírtál? Mert sehol nem leltem

-
elmoraan (r)
aktív tag
válasz
don pardon
üzenetére
Keresztes háborúhoz csak csatlakozhatsz, ha a pápa meghirdeti. A pápa viszont akkor hirdeti csak meg, ha valaki kéri rá. Ez a valaki vagy egy másik ország, vagy te lehetsz. Te viszont csak akkor kérheted meg a pápát, ha nagyon szeret.

-
Bencom ™
őstag
válasz
don pardon
üzenetére
Egy hadvezér(családtag), és mellette legalább kilenc egységnek kell lennie, hogy utána jobbklikkel rákattintva alul elérhetővé váljon a "join to crusaide" gomb.
A papok valóban fontosak, és ha a pápa kiátkoz, akkor szívás van, ugyanis az alapon 10-20% elégedetlenséget eredményez minden egyes városban... Akkor átkoz ki, ha egyetlen questjét sem teljesíted, illetve ha sok keresztény vért ontasz.
Gabás: ultimate AI? Azt jelenti hogy alapon is sokkal okosabb lesz, szóval mondjuk reálisabban próbál szövetséget/békét ajánlani, ügyesebben vezeti a seregeket, automata csatákat jobban játszik le, vagy csak a szövetségeket nem szegi meg olyan hamar?
Újra kell kezdeni a játékot, ha feltettem, vagy onnan folytathatom, ahonnan akarom?
-
don pardon
aktív tag
válasz
Csiborbogár
üzenetére
Köszi a gyors választ, gondolom ugyanakkor jó a pápával is barátkozni a papok által hogy kérhess crusade-t, amúgy miért van az hogy még nem átkozott ki a pápa, de egy hadvezéremet se tudom elküldeni a keresztes háborúba?
-
Csiborbogár
őstag
válasz
don pardon
üzenetére
Ha kersztény néppel vagy, akkor a papok keresztény hitre térítik az embereket az elfoglalt, vagy már a kezeden lévő területeken.
Ezáltal csökkentve az elégedetlenséget, ami általában lázadáshoz vezet, ha egy bizonyos szint alá csökken a te keresztény tartományodnak a kersztény hittel elők száma.
Ez releváns az ortodox, és más vallásokra is.
Minél többen vallják egy tartományban a te hitedet, annál jobb az elégedettség, és min él nagyobb az elégedettség, annál több adót vethetsz ki. -
don pardon
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült megszereznem a játékot, nagy kalfa, jobb mint a rome
Vicces mert spanyolokkal játszom és eldöntöttem hogy lerohanom a Mórokat, szerencsére közben jött a dzsihád, és így ellenség sincs már 
Na mindegy, szóval arról tudtok egy kicsit mesélni hogy mire jó a papság? Neten találtam valami angol leírást de sokkal okosabb nem lettem tőle, csak annyira hogy növeljék egy egy terület kereszténységét, és hogy benyaljak a pápának?Köszi szépen
-
Gabás
addikt
viszont ha a diplo érdekel jobban, akkor az Ultimate AI lesz jó neked az alapjátékhoz

-
Gabás
addikt
válasz
Bencom ™
üzenetére
olyan is

a twcenter.net-en keresgélj. Most a Stainless Steel-t használom, elég jó -
Bencom ™
őstag
válasz
Csiborbogár
üzenetére
Nem azt mondtam hogy nullára venném (már ha van ilyen) hanem csökkenteném, mert idegesít hogy mindig elsőként a szövetségeseim támadnak meg...
elmoraan (r): és ez melyik mappában van?
Mert hasonlót sem találtam...
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kés topik
- Elektromos autók - motorok
- Háztartási gépek
- Synology NAS
- További aktív témák...
- HP ProBook 640 G8 14" Core-i3 3.00GHz / 8GB RAM / 256GB SSD / Win10 Pro
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jèghideg hűtès minden CPU foglalathoz! Azonnal vihető!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Macbook Pro M3 Max 16" - 64 GB/4TB/ AJÁNDÉK MAGIC KEYBOARD / 27% ÁFÁS!
- Dell Precision 3561,15.6" FHD,i7-11850H,16GB DDR4,512GB SSD,T600 4GB VGA,WIN11
- Lenovo T495 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, újszerű állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nekem max akkor kapnak ki, ha másik is van a csapatban (szóval pl két generálisom (családtagom) van, akkor általában az egyik testőrei mind elvéreznek (ha vagyok olyan hülye és előre küldöm őket

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, és ugye bevétel az kb nulla, szóval innen talpraállni szinte lehetetlen...

.

Meg be lehet állítani a kör hosszúságát is... ja meg Ultimate AI-ben eleve években mérte nekem, nem körökben.