- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Egy döntés története, avagy az S24 FE Pro és kontra érvei!
- Asszociációs játék. :)
- Saját tapasztalatok alapján: otthonautomatizálás védelme áramkimaradások ellen
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A KOReader ebook olvasó program
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Érdekes történések a hardveraprón...(külön szám)
- Samsung Galaxy S24 FE - Megrendelve!
-
LOGOUT.hu
Ebben az összefoglalóban megtaláljátok a leírást arról, hogy hogyan állítsátok össze magatoknak egy saját sorozat illetve filmes jukeboxot. Az eredmény ehhez hasonló lesz:
Új hozzászólás Aktív témák
-
anonym1s
őstag
válasz
rappit4 #5110 üzenetére
yadis? Kulso programmal kell csinalni? Azt hittem beepitett, mint a popcorn a410 vagy wdtv live-ben.
Akkor ha uj film kerul a vincseszterre, minden alkalommal le kell tolteni az adatokat hozza yadis-al, aztan ramasolni az adatokat a vincseszterre?
Ez nem tunik valami jo megoldasnak.
A wdtv automatikusan letolti az adatokat ha uj filmet talal a vincseszteren, nem kell vele szarakodni, es ha jol emlekszem be lehet allitani mas adatszolgaltatot is a tmdb melle.[ Szerkesztve ]
-
anonym1s
őstag
-
dgyuri0123
nagyúr
-
gorog67
aktív tag
válasz
rappit4 #4979 üzenetére
Magán a filmen csak akkor veszek észre hibát, ha nagyon kontrasztos a tartalom és direkt figyelek rá, szóval egyáltalán nem zavar. A menü és bármi, amit a lejátszó tesz rá a 3D-s képre sokkal jobban szellemképes. A tévém egy drága Samu, de persze ettől még lehet rossz.
[ Szerkesztve ]
-
Monngoose
aktív tag
válasz
rappit4 #4936 üzenetére
A zenei jukebox-szal kapcslatban van egy részletes guide itt, bár te ezt nyilván ismered, inkább vieri2000 kedvéért linkeltem be.
A program egyébként a Tagscenner, a trükkje az, hogy külön le kell hozzá tölteni egy speciális Mede8er szkriptet, erről sokan megfeledkeznek...YxVs
Ha jól emlékszem z123456789 is így járt. Írt nekik mailt és rendezték a dolgot. Szerintem vedd fel vele a kapcsolatot.[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
rappit4 #4895 üzenetére
Már mindenen túl vagyok, de semmi változás.
6 hónapig abszolút hibamentes votl. Azóta semmi extra nem történt vele. 2x volt fw frsítés, a 4.0 csak azért mert elkezdett sz@rakodni. De az előző fw frissítés után sem csinált semmi ilyesmit hónapokig. Gondolom egyből jelentkeztek volna a "tünetek" ha valami akkor nem sikerült volna rendesen.
Lehet, hogy szerviz lesz a vége. Azért kösz a tippet neked is és mindenkinek.
-
hallgatag_v
csendes tag
válasz
rappit4 #4523 üzenetére
Szia!
Köszönöm, ez segített.
Viszont a Med beépített szkennelés még mindig nem megy.
Időközben azt vettem észre, hogy amelyik könyvtárat szkennelném, abban nincs Mede8er DataBase file, talán ez lehet a hiba oka.
Ezt a könyvtárat (is) korábban már sikeresen szkenneltem, most a belekerült új filmek miatt akartam frissíteni.
Úgy látszik, eltűnhetett a korábbi Mede8er DataBase file, újat meg nem hajlandó valamiért csinálni.
Van viszont benn Music DataBase file. A könyvtárban vannak zenék is, de ez korábban nem volt probléma.Erre van tipped vagy valakinek?
-
Monngoose
aktív tag
válasz
rappit4 #4469 üzenetére
Ha már szóba került a lenyíló összefoglaló - van egy mondat, ami sokaknak okozott már fejfájást:
"A use dune profilet ne pipáljuk be, csak ha azt használtuk a yaDIS-ban is!"Ezt törölni kéne, sőt, inkább javítani úgy, hogy mindenképpen be kell pipálni (akkor is, ha mede8er profile-t használtunk), mert ennek hiányában az xml nem kerül a film könyvtárába és a nevében a könyvtár neve megduplázódik (pl. OrvlövészOrvlövész.xml).
[ Szerkesztve ]
-
Monngoose
aktív tag
válasz
rappit4 #3653 üzenetére
Ha jól emlékszem, te is yadis-t használsz. Ha igen, akkor nem kis munka vár rád: az egészet újra végig kell csinálni.
Ami feltétlenül kell a sikerhez:
1. A film mappákból iil. a gyűjtőmappákból a filmeken (és esetleges feliratokon) kívül mindent(!) törölj ki. Nem elég csak az xml-eket ill. jpg-ket, a med által létrehozott egyéb fájlokat is törölni kell (db-ket, t-ket)!
2. Töröld a \yaDIS\workspace\data\ mappa teljes tartalmát.
Utána menni fog az újraszken.Egyszer én is hasonló képpen jártam. Hozzá akartam adni egy új filmet a gyűjteményhez. Előtte a data mappa üres volt, így amikor elindítottam a yadis-t, az eddigi filmjeim felkiáltójelesen jelentek meg, ami így rendben is lenne. Kijelöltem az új filmet, szkenneltem, mindet megcsinált szépen.
Eztán hibáztam egy nagyot. A yaDIS2mede8er használata előtt nem töröltem a data könyvtárból a felkiáltójeles (régi) filmek mappáit, így a yaDIS2mede8er hazavágta az egész meglévő anyagomat...Szerk. A géppel nincs baj, én is a legutóbbi bétát használom és épp tegnap adtam egy új filmet a kollekcióhoz és minden OK.
[ Szerkesztve ]
-
gaborcsu
tag
válasz
rappit4 #3582 üzenetére
A "Milyen asztali lejátszót vegyek" topikban kezdtem, és ott az előzményekben is olvastam de nekem is inkább A400-at ajánlottak a 64-es plazmához, mert állítólag ekkora mértnél már érzékelhetően gyengébb képe van a 600x3d-nek. De azért 75e-t nem szántam lejátszóra, szart meg nem akarok.
Bár egyre inkább hajlok arra hogy rendelek egy ilyen 600ast aztán van egy hetem tesztelgetni.dgyuri0123: azt sehol nem írtam mennyiért vettem a plazmát, de heti max 1-2 filmhez nem szánnék ennyit egy lejátszóra, a tv-t pedig másra is használjuk.
[ Szerkesztve ]
-
-
libus
őstag
válasz
rappit4 #3216 üzenetére
A csavarkulcs fül jobb szélén nincs nyíl, csak a csavarkulcs melletti fogaskerék fül jobb szélén van (gondolom ezt akartad írni).
De ezt már kipróbáltam.
Így csináltam:
Kijelöltem a filmet, majd a fogaskerék fül jobb szélén lévő nyílra kattintva a lenyíló listából kiválasztottam a "Módosítás"-t. Ott beírtam a "Kézi keresés" részhez a film magyar címét, majd keresés. Kiválasztottam a filmet a megjelenő listában, majd majd "Választ". Ekkor 0%-al végigfut a technikai infók és a képek generálása, és nem történik semmi.
Ilyenkor mi van, mi a baj?Megvan a baj, siker!
Azt csináltam, hogy kitöröltem a Meder által létrehozott összes fájlt, és így már letöltötte a borítókat, leírást, adatokat hozzá.[ Szerkesztve ]
-
libus
őstag
válasz
rappit4 #3203 üzenetére
Hogyan kell módosítani/átnevezni Yadis-on belül a mappa címét? Leírnád?
Mert kb. 1 órája próbálkozom vele, de nem jön össze.
Piros felkiáltójel van a film címe előtt. Pl.: Film címe.2014.RETAiL.1080p.BluRay.DTS.x264.HuN ez előtt piros felkiáltójel. És egyáltalán nem tudom módosítani/átnevezni. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
rappit4 #3197 üzenetére
Teljesen jól működik, nagyon tetszik.Innen le lehet tölteni, de ami kérésem van ezzel kapcsolatban, hogy sehova ne töltsétek fel, mert ez egy "lopott" skin, ami magyarítva lett, és a háttér le lett cserélve, nem szeretném, ha a készítője a saját munkáját látná máséként feltüntetve.
A csomag nevét átírtam, hogy meg tudjam különböztetni az eredetitől, de a MED a szerint ismeri fel. Van a packban pár "gyári" ikon is, benne volt, nem szedtem ki, akinek nem kell, törölje.
-
libus
őstag
válasz
rappit4 #3197 üzenetére
Ha átnevezem a mappát, akkor nem tudom visszaosztani!
A transmission-nal sajnos nem lehet átnevezni a kikölcsönzött filmet. Max. azt lehet, hogy a film címét megadom kikölcsönzéskor, de akkor ezen a mappán belül hozza létre azt a mappát amin a kikölcsönzött film címe szerepel, s azon belül található a film mkv-ja, avi-ja.
Így megint nem látja a filmet, mert két mappán belül van. -
libus
őstag
válasz
rappit4 #3192 üzenetére
A Yadis nagyon jó program, de azzal az a baj, hogy ahogy lejön a kölcsönzőből a film (film cím.rilíz. stb.stb.), ezzel így nem tud mit kezdeni a Yadis.
Viszont a Meder szkennere így is simán megtalálja a borítót, meg a leírást.
Akkora tárhelyem meg nincs, hogy minden filmet a pontos címével lévő másik mappába másoljak. -
libus
őstag
válasz
rappit4 #3190 üzenetére
Egy kicsit félreértetted amit írtam (vagy nem voltam elég pontos).
Van 44 film a "Filmek" mappában ami a kedvencekhez van adva. S ha a kedvencekbe erre a mappára nyomok egy szkennelést, akkor létrehoz ilyen "üres" semmihez nem tartozó, és semmit nem tartalmazó mappát.
És a szkennelés után már nem 44 mappát mutat a Meder, hanem 57-et.
Ha a HDD-ről törlöm a "Filmek" mappába Meder által létrehozott Mede8er Data Base File-t, akkor eltűnnek ezek az "üres" mappák.
De szkennelés nélkül nem tudom a filmeket szerkeszteni a Mederrel, ezért muszáj szkennelni a "Filmek" mappát. Viszont ezeket az "üres" mappákat el kellene tüntetni, mert nagyon nem kellenek oda. -
libus
őstag
válasz
rappit4 #3053 üzenetére
Szerintem a BD50 is menne úgy!
Hisz az mkv indul így, és ez már bizonyiték arra, hogy a router beállításiban van a hiba!
De a routerről csak úgy célszerű leválasztani a HDD-t, ha kikapcsolom.
Viszont ha lehúzom a routerről a HDD-t, akkor nem fog elindulni a router, mert a HDD-ről olvas be adatokat.
Így max. úgy tudnám a Medert összekapcsolni a Pc-vel, ha közvetlenül ha a Pc-ből a Mederbe menne az UTP kábel.
De a Pc-n megosztott mappából megy az mkv lejátszás a Mederen. Pedig nem direktbe van összekötve a Pc a Mederrel, hanem Pc-Router-Meder.
A másik dolog pedig ami miatt hiába dugom a gépre a HDD-t, hogy a Windows nem látja az Ext4-es fájlrendszert.
Max. egy segédprogram segítségével. -
libus
őstag
-
libus
őstag
válasz
rappit4 #3024 üzenetére
Kipróbáltam.
Az a baj az egésszel, hogy hálózati helyet nem lehet megosztani. Nem engedi ezt a Windows!
Mivel a ruterhez van csatolva a HDD, így azt hálózati helyként látja, ill.érhető el.
A laptopba meg SSD van, s oda nem fér rá a Win8 mellé egy 3DBD ISO (ami ugye akad nálam), hogy onnét megosszam, és így onnét tudjam megnézni.
Ugyhogy tovább kell szenvednem az NFS-el.
De a vége lehet az lesz, hogy veszek egy 2.5 Hdd 1TB-os WD Red-et a routerhez, s ami most rajta van 500Gb, az menne a Medernek. -
libus
őstag
válasz
rappit4 #3010 üzenetére
De az mkv-k sem indulnak el NFS-en!!
Szóval, nemcsak a BD50-el van a gond. Ezért nem hinném, hogy a router usb aljzata lenne kevés. Hisz Sambán indulnak ezek, csak a nagy bitrátájuak szaggatnak.
Én ezért is inkább a routeren létrehozott NFS szerver beállítására gyanakszom.
Már ez ügyben levelezek a rouren lévő Fw készítőjével.
Amugy Win 8.1-re melyik NFS progi ajánlott? -
206 cc
senior tag
válasz
rappit4 #2847 üzenetére
Köszönet!
Igaz ezer éve nem töltöttem le vele feliratot....de mintha lett volna ilyesmi kitétel....de akkor ha a Med tölti le utána az fel is ajánlja a felíratok között...
Ez csak a rákötött usb hdd-n levő filmek esetén működik vagy pl.ha pc-ről van megosztva egy hdd akkor is működik?vagy ez esetben nem tudja hová letölteni?..vagy simán letölti a megosztott hdd-n levő film mappájába?...
Lehet hülyeséget kérdezek... -
libus
őstag
válasz
rappit4 #2832 üzenetére
Igen, jól értetted.
Ma megcsináltam.... Átneveztem az összes filmem mappáját, hogy csak a film címét tartalmazza a film mappája, meg a Sample-kat is töröltem. Aztán hozzá adtam a filmeket tartalmazó mappát a Kedvencekhez, és a Kedvencekbe lépve ráállok a mappára, s ott Menü/Mappa szkennelése, és azt írja, hogy "Nem találtam filminfókat". Miért?
De ha az Enter-rel belépek a mappába, ott mutatja a borítókat, s akár melyik filmre ráállok, és nyomok egy Enter-t, akkor a film mappán belüli fájlt/fájlokat mutatja. Itt ilyenkor nem a filmet kellene indítania??
Vagy ez ilyen? Ilyen a Jukebox?
Meg ha a film borítóján nyomok egy infó gombot, akkor a film adatait leírását mutatja.
A jukebox nem tudja szétvállogatni, hogy mondjuk HD film, Film (avi), Zene....??
Vagy ezt nekem kell osztályoznom e mappákba, s így e szerint rakni a Kedvencekbe?[ Szerkesztve ]
-
Danika256
aktív tag
válasz
rappit4 #2613 üzenetére
Nem mindenkinek kell ám agyonhájpolt hüde márkás meg mit tudom én milyen hangrendszer.
Valakinek egy kis szobában bőven elég egy normál is, megfizethető emberi áron. Nem hinném, hogy a hangerő számítana, meg a teljesítmény, hanem inkább a hangminőség a fontos. Az én " régi" Creativom bár nem HD-s, de a mai napig meg tud lepni, hogy milyen szépen szól. És nem 100K feletti cuccról van szó! -
Monngoose
aktív tag
válasz
rappit4 #2455 üzenetére
Köszönöm a segítséget, közben meg is érkezett a játékos és működik, mint a parancsolat...
Érdekes, hogy a "Minden átereszt" (vagy valami hasonló) beállításnál is lekever sztereora, pedig az ember azt hinné, hogy a "minden"-ben benne foglaltatik a HD mellett az 5.1 (16 bites DTS mag) is.
Más. yaDIS-ozók figyelmébe!
Kicsit átdolgoztam, magyarítottam 2 template-et (GLASS Revisited, Tribute Glass Mix).Az előbbinél a fontosabbak:
- fontot cseréltem (ő, ű miatt) a címsor, a plot, a műfaj, ill. a széljegyzet esetében
- a széljegyzet engedélyezett hosszát megnöveltem
- a "Szereposztás" és a "Rendezte" már magyar (ja, itt is történt fontcsere + aláhúzás)
- a "Szereposztás-Rendezte" blokkot balra igazította (a borító mellé)
- a feltüntetett szereplők számát növeltem egyel
- a média-infó adatokat kicsit "színesebbé" tettem ill. számukat növeltem egyel (képsebesség)
- borítót karcsúsítottam (túl pufi volt, torzított)
- egyéb apró, elhelyezésbeli változtatásokA másik template-nél is hasonló változtatások történtek, nem részletezném...
Helyette itt van két mintakép:A képek nagyíthatók...
Ha valakit érdekel a dolog, szívesen feltöltöm valahová őket (.xml nem elég a fontok ill. ikoncserék miatt).
[ Szerkesztve ]
-
coreska
aktív tag
válasz
rappit4 #2446 üzenetére
Neked jelent az valamit, hogy "második", "hivatalos", vagy "gyári" elnevezéssel illetik? Mert számomra nem, legfeljebb annyit, hogy a Mede8er csapat ezzel a fejlesztővel vette fel a kapcsolatot, azért nevezhetik "gyári"-nak. A DroidME83-at meg önszorgalomból készítette valaki. De javíts ki, ha tévedek.
Amit írtál, hogy bárki készíthet ilyen appot az is túlzás, inkább úgy fogalmaznák, hogy bárki aki ért hozzá, és szándéka is van fejleszteni. -
Danika256
aktív tag
válasz
rappit4 #2408 üzenetére
Igazad van, tényleg a gyári a legjobb, de némely filmnél érdemes jobb hangsávot vagy feliratot betenni. Ezért konvertáltam és ilyen módszerrel meg nem mondanád a kép minőségén, hogy nem gyári. Az SBS-ek tényleg fabatkát sem érnek..
A tesztvideók minden verzióban lefutottak sem a HL5.0 sem a 2160p nem jelentet gondot a mediéternek. Csodálkoztam is volna rajta.. Már csak az mkv merge verzió különbsége maradt mint lehetséges probléma..
-
Eliot99
csendes tag
válasz
rappit4 #2182 üzenetére
Köszi a reagálást rappit, de ha megnézed a hozzászólásom (#2176), éppen ezzel a most általad ajánlott Tvrename-el próbálkoztam eddig is, és ez az amivel azokat, amiket fentebb írtam (leírás rész növelése, média technikai infók mutatása, stb.) nem tudtam sehogy sem megoldani. De ha szerinted ezek megoldhatóak ezzel a Tvrename-el, akkor segíts légyszi, hogy hogyan, mert én nem jöttem rá...
-
Eliot99
csendes tag
válasz
rappit4 #2082 üzenetére
Akkor neked különösen jól jöhet, ha végre kiadják a hivatalos android alkalmazást. Azzal csak tudsz már felíratokat is kezelni.
Amúgy úgy néz ki, hogy ez a kiadás már tényleg a küszöbön van. Itt van az angolnyelvű fóruma a Mede8er-nek, és ott tegnapelőtti dátummal béta tesztelőket keresgéltek az androidos alkalmazás teszteléséhez:
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Futás, futópályák
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Szólánc.
- További aktív témák...