Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ebben az összefoglalóban megtaláljátok a leírást arról, hogy hogyan állítsátok össze magatoknak egy saját sorozat illetve filmes jukeboxot. Az eredmény ehhez hasonló lesz:
Új hozzászólás Aktív témák
-
modflow
veterán
Sziasztok!
Most vettem egy Mede8er MED800X3D média lejátszót. Lenne pár kérdésem:
- hogy lehet letiltani, hogy a HDMI-n ne menjen hang át a TV-re? Mert optikán viszem át az erősítőre és zavar, hogy szól a TV-n is a hang. Nem akarom némítgatni.
- képeket nem lehet a lejátszóval megjeleníteni? Pl. *.jpg -t?[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
válasz modflow #2749 üzenetére
A hdmi hangátvitel tiltása továbbra is kérdés + ha skint váltok, akkor az eredeti magyar mappanevek megmaradnak a főképernyőn és lógnak a semmibe. Azt hogy lehet eltüntetni?
Továbbá ha bescannelek egy mappát az honnan veszi az infókat? Mert egy csomó filmet nem talál meg. A sorozatokat pedig végképp nem.
-
modflow
veterán
válasz Monngoose #2758 üzenetére
Köszi. Közben rájöttem néhány dologra.
- A HDMI-n nem megy át a hang, ha a beállításoknál továbbküldre rakom. Legalább is film alatt nincs hang, youtube alatt van.
- a képnézős dologra rájöttem
- a menüs szöveget is sikerült eltüntetnem.Ami nem megy, az az, hogy rámásoltam egy Bluray50 -es iso-t és a mappában nem talál semmit, pedig ott az iso. Miért nem játssza le?
Ill a scannelést illetően ha rámegyek a mappára és szerkesztést választok, akkor én magam tudok szövegre keresni. De úgy sem találja meg pl. a 3 A.M című filmet.
A sorozatokat csak azzal a módszerrel lehet, amit te is írsz? Az a yaDIS dologgal?
-
modflow
veterán
válasz Danika256 #2760 üzenetére
V3.0.6 van rajta és üresnek látja a mappát pedig PC-n ott van.
Nézem ezt a yaDIS dolgot, de már a 2.b) -ben megbukik a dolog, mert hogy állítom be a mappát a PC-n, amikor a film a lejátszó belső HDD-jében van?
Most az valahogy meg kell osztani és mindig kell neki PC kapcsolat? -
modflow
veterán
válasz Monngoose #2763 üzenetére
"Egyébként akár a játékossal, akár a yadissal végzed a scrapelést, a mappa neve nagyon fontos. Pl. az általad említett "3 A.M" című film esetében lehet, hogy csak annyi a gond, hogy az M után hiányzik a pont. De lehet, hogy jobban szeretné a magyar címet (Taxisok veszélyben), én egyébként mindig a magyar címmel kezdek és csak akkor váltok eredetire, ha a magyart nem találja."
A 3 A.M. az egy japán horrorfilm és talán nincs is magyar címe.
Igazából az a baj, hogy nem értem ezt az egészet. Most elmondom laikusként, miért nem. Van egy mappám, benne egy film. Pl. most azt van, hogy van a HDD-n a Walking Death sorozat és a lejátszó hozzárendelt valami ezer éves filmet, aminek az a címe. De én is hozzá tudnék rendelni bármi mást, csak a jót nem.
Ezért nem értem. Nem tök mindegy mi a mappa vagy a fájl neve? Én a szerkesztésben beírom hogy a "Géza" című filmet keresem, rákeresek, kidob 20 találaton én meg hozzárendelem azt, amit akarok. Ilyen egyszerű szerintem.
Ez miért nem így működik a valóságban??? Miért kell fix mappastruktúrát és fájlneveket készítenem?
[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
Na megy más a sorozatok scannelése is.
Egy dolog nem akar jó lenni, az az ISO lejátszása.
Van egy mappa: Avatar. Abban: Avatar.iso
Én nem látja. Mappán play -t nyomva se semmi, Egyszerűen nem látja, hogy ott van.Mi lehet a baja?
-
modflow
veterán
válasz modflow #2797 üzenetére
Na a NFS-et lejátssza. Csak az a baj, azon meg hang nincs. DTSMA audió van rajta, amit az erősítőm nem tud, csak sima DTS-t. Az meg nincs rajta.
Mondom letörlöm az Avatar-t, de letörölni sem tudja. Lehet, valami mappajogosultság van rajta (még a PC-n) és azért nem is játssza le.
-
modflow
veterán
Ti milyen skin-t használtok? Háttérnek nem lehet 1920*1080-as képet berakni? A 720-as eléggé csúnya.
-
modflow
veterán
Megjött a meggyógyított TV-m (Panasonic P50GT50), így most már teljes mértékben ki tudom használni az Med800X3D-t.
Azt a jelenséget tapasztaltam, hogy ha elindítok egy BR50 3D lemezt, akkor az nem minden esetben lesz 3D. 6-ból 3-at csak 2D-snek érzékeli. Ez mitől lehet? Pedig 3D-s a film. Pl. a Pompeii -t menüből nyomom 3D-re mégis 2D-nek érzékeli a TV.
-
modflow
veterán
Ez mit jelent? Ezt írja ki a TV: X. V. Colour színjel
Ill. a lejàtszó szerint 23.976 fps, a TV meg azt írja: 24 Hz bemenet. Oké egyik fps, a másik Hz de ez tök màs dolog?
-
modflow
veterán
válasz Zsmester89 #2906 üzenetére
Milyen TV-d van?
-
modflow
veterán
SBS 3D-s videónál a TV bal szélén valahogy nem jó a kép egy függőleges kis sávban. Olyan, mintha ott nem lenne jól vetítve a kép.
Tapasztalt már ilyet valaki?
-
modflow
veterán
válasz Zsmester89 #2960 üzenetére
Mindegyiknél ezt csinálja. Régi lejátszómnál nem volt ilyen. Tényleg csak pici kb. 3-4 mm es sávban van ez. Szóval ha annyit lehetne nyújtani a képet, akkor nem is látszódna.
-
modflow
veterán
válasz modflow #2961 üzenetére
Most megnéztem ezt az SBS 3D-s videót a tv saját belső lejátszójával is és ott egyik oldalon sincs semmilyen idegesítő sáv tehát ezt a meder csinálta. Hogyan lehet megoldani hogy azon is rendesen működjön mert azért furcsa hogy a belső lejátszóval a videó tökéletes, míg egy drága külső lejátszó nem tudja ezt megoldani.
-
modflow
veterán
válasz modflow #2991 üzenetére
Na megoldódott a probléma. Rájöttem hogy az volt a baj hogy amikor elinditom a videót akkor automatikusan átváltott 3d be a TV. Ha ezután én megnyomom a meder távirányítóján a SBS 3d szimulációt, akkor rögtön megszűnik a hibajelenség és végre tökéletes a kép.
A lényeg, hogy a lejátszón kell beállítani a megfelelő 3D módot.A legviccesebb az hogy olyat is tudok csinálni hogy a tv megjeleníti a két képet egymás mellett majd a lejátszó ebből készít újabb két képet így 3d szemüveggel egymás mellett kicsiben 2 db 3D-s képet látok.
[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
Hogy kell beállítani a lejátszót, hogy AAC hangsávon adjon is ki hangot?
Mert most nincs rajta hang.Anno volt, aztán amikor nem volt a DTS-MA -n hang átállítottam valamire, akkor utóbbin volt hang, de most full állítottam mindent, de sehogy se sikerül.
-
modflow
veterán
Amikor ugye napról napra jönnek a sorozatok új részei és szépen rámásolom a lejátszóra, akkor ugye utána újra kell scannelni az összes mappát egyesével. Ekkor ha nekem nem az alap háttér volt kiválasztva, akkor azt is keresgélhetem. Ez kicsit időigényes.
Erre van esetleg valami egyszerű megoldás, amiről én nem tudok? Pl. hogy a háttereket meghagyja azon, amit már egyszer beállítottam?
-
modflow
veterán
Most látom van 4.0.0 -ás végleges firmware?
Valaki próbálta már? -
modflow
veterán
De ebből most kell várni magyar nyelvűt? Vagy van ebben is magyar?
-
modflow
veterán
Azt meg lehet hogy a trailer a filmeknél magyart legyen?
Mert nekem alapból angolt keres.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest