-
LOGOUT.hu
Ebben az összefoglalóban megtaláljátok a leírást arról, hogy hogyan állítsátok össze magatoknak egy saját sorozat illetve filmes jukeboxot. Az eredmény ehhez hasonló lesz:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
veterán
válasz
galaxys80 #6695 üzenetére
Nincsen, wd után a med a következő ajánlható lejátszó. Vagy maradnak kínai csodák, vagy valami épített cucc.
Médialejátszó topik. Itt tudsz érdeklődni.
Én is pont most árulom a medetmet, mert nem tud mindent, amit szeretnék, de egy HTPC építése igen költséges dolog, szóval a dobozos lejátszók ár/érték aránya a legjobb, de ami megbízható supporttal rendelkezik, abból kb. 1 darab van ebben az árszegmensben.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz
dgyuri0123 #6673 üzenetére
De nekem a 3D bd-k egyáltalán nem mennek, mindegyik döcög, Dredd 3D szintén, olyan mintha kevés lenne a sávszél neki. Ezért írtam, hogy 2 külön dologról van szó szerintem.
-
Ispy
veterán
válasz
aldebaran #6668 üzenetére
Nekem RT18 van, volt rajta tomatoo is, azzal sem volt jó, most gyári fw van rajta azzal sem jó (sőt nekem is RT15 volt előtte, az tomatooval, de az is ezt csinálta).
De itt nálam 2 külön jelenség van:
1) nagy bitrátájú filmek döcögnek, azaz megy a lejátszás, csak nem folyamatos (nálam a Gravity 3D az etalon tesztelésre)
2) kisebb rátájú filmeknél nem döcög, hanem megy rendesen, aztán olyan, mintha nyomnék egy pause-t, kimerevedik a kép olyan 5-15 mp-re, aztán megy tovább a film, ez van amikor 1-2x van egy film alatt, de van olyan is, hogy 4-5xAz első gondot azt gyanítom, hogy a utp kábel okozza, de azt csak akkor fogom megtudni, ha újrahúzom a kábel.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz
s7evcsenko #6654 üzenetére
Ja, még egy kábel cserét megpróbálok, ha nem változik, akkor lehet benevezek egy pi2-re.
-
Ispy
veterán
válasz
s7evcsenko #6651 üzenetére
Ez az, nekem is ezt csinálja, igaz a 3d-s bd remuxot nem is viszi, az akadozik állandó jelleggel.
-
Ispy
veterán
válasz
z123456789 #6640 üzenetére
Igen, meg tudom erősíteni
Még egy lehetőség van, hogy a kábelt újrahúzom, csak nehezen visz rá a lélek, addig inkább fícsőrként fogom fel
és amig áll a film, addig emésztem a látottakat.
-
Ispy
veterán
-
Ispy
veterán
válasz
z123456789 #5334 üzenetére
2., Illetve a minap beszereztem egy új filmet, áthelyeztem a többi film mellé, rányomtam a mappa szkennelésére, és a MED azt írja ki hogy No ID3 Tag data found (vagy valami ilyesmit). És ha belépek ebbe a mappába, akkor nem is jeleníti meg az újonnan odamásolt filmet. Mi okozhatja ezt?
Nekem is csinált ilyet, kb. 200 filmem volt fent, amikor egyszer csak kiírta és többet nem is volt hajlandó szkennelni. A megoldás nálam az volt, hogy az egyik film hundub mappájában lévő hangfájlokat eltávolítottam. De, hogy miért volt vele baja, arra nem jöttem rá
Az aggregált jukeboxot nem használom, de egyszer kipróbáltam, ha minden igaz kb. annyit kell csinálni, hogy kiválasztod ezt az opciót és akkor a med összevonja a megosztott könyvtárak tartalmát egy jukebox mappába.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz
Fioryna #5297 üzenetére
Ami kelleni fog:
- 1 db med600
- 1 db nas (én synology párti vagyok, abból is 2 tárhelyes)
- 2 db hdd (wd red 3 vagy 4 tb)
- 1 db router (nekem most jön egy asus rt-n18u)
- 1 db utp kábel (cat 5)Nekem legalább is ezek vannak
Ja az összekötés:
a router a fő szereplő, az egyik oldalról rácsatlakozik a nas, a másik oldalról meg a med, mind a 2 eszköz kábellal.[ Szerkesztve ]
-
-
Ispy
veterán
Nálam is szaggat a 3D BD ISO. Nas+router+med, mindegyik gigabites, kábellel összecsomózva, NFS beállítva. Próbáltam már mindent, külső HDD-ről, közvetlenül a NAS-ra kötve semmi gond, nálam a routerben akad meg a dolog, csak nem tudom hol, pedig már párszor nekifeszültem, hogy megoldom. Azóta, ha ilyet akarok nézni, akkor inkább a NAS-ba átdugom a kábelt
-
Ispy
veterán
Sajnos továbbra is csinálja a med, hogy megáll a film menet közben és csak a back gomb 2x lenyomására hajlandó tovább menni. Már fent van a legfrissebb fw. Valakinek valami ötlet?
-
Ispy
veterán
válasz
berbatov2 #5173 üzenetére
Hát gondolom a routerednek a címe vagy 0-ra vagy 1-re végződik, szóval a 2-től 255-ig tartományból kiválasztod a mednek az egyiket, a nasnak meg egy másikat.
Fix ip azért jó, mert így a belső hálón könnyen tudsz az eszközzel kommunikálni, például nekem a nas megosztott könyvtárai fel vannak csatolva az itthoni gépeimen, így könnyen hozzá tudok férni a fájlokhoz kívülről. Ezen kívül elő szokott fordulni, hogy a dhpc-n keresztül nem kommunikálnak jól az eszközök.
-
-
Ispy
veterán
válasz
z123456789 #5141 üzenetére
Pedig már kerestem köveket
-
Ispy
veterán
válasz
z123456789 #5137 üzenetére
Remélem, mert kb. fél éve várja, hogy megnézzem végre
Bocsánat, 1 éve várja...
[ Szerkesztve ]
-
-
Ispy
veterán
válasz
bigdady #5102 üzenetére
Nekem is volt ilyen, végül ezzel a módszerrel találtam meg a hibás mappát:
csinálsz a NAS-on egy új könyvárat ami nem esik bele a scanbe és oda átpakolsz mindent. Aztán visszarakod az első 10 könyvtárat, majd nyomsz egy scannet, ha nincsen hiba megint visszapakolsz 10-es, majd scan és így tovább, amíg meg nem találod azt amivel a gond van.
-
Ispy
veterán
-
Ispy
veterán
válasz
tamáspapa #5020 üzenetére
A partíció az maga a kötet, anélkül nem lehet tárolni semmi a HDD-n, itt tárolódik majd minden infó az adatok eléréséről, formázni csak kész partíciót lehet, ami tk. ennek a táblának a törlését jelenti. Tehát partíció=információs tábla, formázás=tábla törlése. Ebből már következik, hogy nem lehet formázni partíció nélkül.
-
Ispy
veterán
válasz
tamáspapa #5016 üzenetére
Rádugod a gépre a vinyót, windows gombon jobb klikk, kezelés, ott bejön egy ablak, ott megkeresed a lemezkezelést és ott látnod kell az összes elérhető kötetet, amit a gép lát. Ott megkeresed a vinyót (gondolom D meghajtó), jobb klikk és kötet törlése.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz
raiden1bak #4904 üzenetére
A cinavia védelem az eszközben van, medben nincsen, szóval mindegy, hogy a filmben van-e.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz
raiden1bak #4897 üzenetére
Én náluk vettem, adnak reg kártyát is.
Ja, látom már mind1...
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
-
Ispy
veterán
Azzal lehet kezdeni valamit, hogy ha egy könyvtárat hozzáadok a kedvencekhez, akkor csak a gyökér könyvtárak jelenjenek meg benne? Az a bajom most, hogy a sorozatoknál mindegyiknek van egy saját könyvtára (ezt szeretném látni) és azon belül vannak az évadok, de most az évadokat is kirakja a kedvencek közé.
Így a kb. 30 sorozat helyett van kb. 240 ikonom a kedvencekben.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Erre valaki?
-
Ispy
veterán
Mostanában olyat tapasztaltam, hogy a med filmek lejátszása közben megállítja a filmet, mintha pause-t nyomnék, ekkor 2x megnyomom a back gombot és akkor megy tovább a film. Valamikor egyáltalán nem csinálja, van hogy 2-3x is egy film alatt. A lejátszás nasról megy kábellel, nfs-en keresztül. Találkozott már valaki ilyennel?
-
-
Ispy
veterán
Van egy régi problémám, ami a mai napig nem oldódott meg. Tudom ez ítt offtopik, de hátha van esetleg valakinek valami ötlete?
-
Ispy
veterán
Nekem megy a flac gond nélkül, igaz nekem nem a med a DLNA szerver, hanem egy syno nas.
Erre valami ötlet
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Felmerült bennem egy kérdés (nyilván a válasz triviális), de hogyan is lehet a kedvencekben lévő jukebox mappát frissíteni, hogy megjelenjenek benne az NFS megosztott könyvárba létrejött új filmek?
-
Ispy
veterán
Biztosan én vagyok a béna, de hol lehet megadni tmdb azonosítót, ha nem talált a med adatokat? Bemegyek az nfs megosztott mappámba, azon belül is abba könyvtárba, amelyiket szerkeszteni akarom és akkor?
-
Ispy
veterán
válasz
z123456789 #1837 üzenetére
Hát nem kereshetted valami sokat (gugli 1 perc)
-
Ispy
veterán
válasz
mikoljan #1754 üzenetére
Mindig örömmel gondolok a Logitech Harmonymra, amikor ilyeneket olvasok
(#1756) Z0mbi
Szerintem az egész elejének kicsit bazári kinézete van, a WD Live Streaming ebből a szempontból sokkal jobb volt. Viszont a gyári skint én is rögtön lecseréltem, kivert tőle a víz
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz
kenny123 #1739 üzenetére
Én úgy csináltam, hogy először a gyári 1.03-at lecseréltem a 2.0-ra, majd azt lecseréltem a 3.0-ra, majd azt cseréltem 3.02-re. Ha a beállításokban kiírja a jó fw-t, akkor szerintem fent van, ennyi, különbség egyébként a beállításokban volt valamennyi, de már nem emlékszem rá mik voltak ezek.
-
Ispy
veterán
Látom nem olvastad el a linken lévő infókat, ott pontosan le van írva, hogy mi az oka ennek (nem a Med hibája).
Arról meg senki nem tehet, hogy nem néztél utána annak, hogy mit veszel 45k-ért. Ez szintén nem a med hibája.
Ha pótolhatatlan anyagaid vannak xvidbe, akkor kénytelen leszel ezeket átkonvertálni egy támogatott formátumba.
-
Ispy
veterán
Nos még mindig akadozik a BD3D.iso lejátszás.
Amit eddig kipróbáltam:
- iso lejátszása külső HDD-ről -> megy gond nélkül
- NAS-t rádugtam közvetlenül a lejátszóra (először azzal a kábellel, ami a nasból megy a routerbe, majd azzal a kábellel, ami a roterből meg a lejátszóba) NFS sharen keresztül -> megy gond nélkülEz alapján a routernál van a gond (Asus RT-N15U, legfrissebb tomatoval).
Valami ötlet?
-
Ispy
veterán
válasz
snemeth #1628 üzenetére
Kipróbáltam, mintha valamivel jobb lenne, de még így is akad.
Egyébként megnéztem a beállításokat (nfs megosztáson belül kell nyomni F1-et) és az rsize és wsize értéke NFS TCP esetén 105xxx.
Na, mindegy este kinyomom egy HDD-re és megnézem úgy is, aztán kiiktatom a routert, megnézem úgy is, istenem ezt már eljátszottam a WD-vel is, komolyan nem is értem, hogy egy átlag user mi a francot csinálna egy ilyen hiba esetén
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Esetleg valaki nem nézte már meg a gravitációt 3D BD-ben magról?
Kíváncsi lennék, hogy csak nálam akadozik, vagy másnál is.
-
Ispy
veterán
Nos ha mar mindenki szerint megy halozaton a lejatszas, akkor segitsetek mar, hogy a gravity 3dbd.iso miert akadozik nezhetetlen modon. NFS tcp megosztast hasznalok, syno 212j a nas, asus gigabites routerra rakotve mindenki kabellal (amin tomato fut).
Koszi!
-
Ispy
veterán
Most kipróbáltam, működik.
Gyanítom, hogy az történt, hogy amikor először beállítottam a készüléket, akkor csak fix ip-t adtam meg, átjárót, nem és így nem volt net. Aztán rányomtam a scanre és létrehozott mindenféle xml fájlokat a könyvtárakban. Aztán most kigyomláltam minden jpg és xml fájlt a nasról, megint rámentem, hogy scan és most megcsinálta.
-
Ispy
veterán
Én is megcsináltam, amit írtál:
- először is frissítettem a 3.02-es fw-re, mert eddig 3.01 volt fent (ezzel tk. a visszaállítás is megvolt)
- felraktam egy custom skint
- azután kézzel beállítottam a fix ip-t, átjárót, egyéb beállításokat
- hozzáadtam a kedvencekhez a könyvtárat (NFS share)
- rányomtam, hogy scan, elfogadtam az IMDB feltételeket, de nem talált meg semmit, csak ilyen függönyös about.jpg-ket csinált, megy üres xml fájlokat.Szóval én még szívok
-
Ispy
veterán
Nekem csinált egy rakás cover.jpg-t, amin egy piros X van. Akkor ez most azt jelenti, hogy nem találta?
-
Ispy
veterán
Medre van valami franko custom skin, sajnos a gyáritól kiráz a hideg
(Mármint, persze, tudom, hogy van, de olyan kéne, amit már használ itt valaki és még működik is
)
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Beléptem én is a klubba, tegnap beüzemeltem a kicsikét.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65QNED91 MiniLED 4K 120 Hz , 3ms Gaming TV / Play Station & XBox Támogatás!
- LG 75NANO81T3A 4K UHD HDR NanoCell Smart TV
- LG 75" Qned813RE 4K UHD Qned SMART 120HZ Gaming TV PS/Xbox Támogatás!
- SPC SM900 mikrofon
- -ÚJ- Razer Barracuda Pro Bluetooth + 2.4 Ghz Vezeték Nélküli Fülhallgató GARANCIÁLIS 2027.01.22-ig