Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz maajsz #6941 üzenetére

Helyre vágni egy co-op epizóddal? :Y Már az előző mondatra azt akartam írni, hogy pont egy az egyik, amiért nem bízom az Anthem-ben, hogy ilyen irányba megy.

Bár nincs velük sok tapasztalatom, de mikor divat kezdett lenni a co-op mód, elég hamar elkezdtem rá úgy tekinteni, hogy jó eséllyel abszolút egyetlen célja van, az: "eladni a szart is" (persze tisztelettel a kivételnek, biztos létezik játék, ahol tényleg indokolt és jól sikerült, illetve anélkül is megállná a helyét, de ez mégis hozzátesz, de úgy általánosítva...).

A co-op trükk alapja szerintem az, hogy más személyekkel, főleg már korábbról is ismert és szimpatikus emberek közt gyakorlatilag bármilyen cselekvés lehet pozitív, szórakoztató élmény, amit a psziché kiterjeszt magára a cselekvésre is. Tehát ha egy co-op játékban jól érezted magad amiatt, hogy kikkel és hogyan játszottál együtt (épp megvolt az a "varázslat", hogy mindenkinek jó kedve volt és jól összehangolódtatok), élvezted a velük végzett közös csoportos tevékenységet (ami lehetett volna akár valami önmagában alapvetően fárasztó, nehéz, unalmas "munka" is, nem csak céltudatos szórakozás), akkor később ezt úgy fogod felidézni, hogy élvezted magát a játékot is, pedig lehet, hogy egy hasonló minőségben kivitelezett, nem co-op játék (vagy egy co-op funkciós játék single módja, mindegy) erősen lehangoló élmény lett volna.
    Plusz még ott van egy kis extra nyomás, hogy minél pozitívabban állj hozzá a játékhoz, nehogy te rontsd el a társak élményét, ha nekik egyébként tetszhetne, amire megint csak úgy fogsz emlékezni, mint ha őszintén eredendően tetszett volna kicsit neked is (és lehet, hogy később tetszeni is fog, de enélkül hamarabb feladtad volna, ahogy sok más single játékkal tetted, ami szintén tetszhetett volna később, csak eldobtad, így nem egészen fair statisztika...).

Persze még ezzel sincs olyan szempontból semmi baj, ha jól éreztétek magatokat, de személy szerint én egyrészt magányos farkas vagyok, szóval sohasem játszom co-op vagy tisztességes csapatmunkás multit (OFF)(ha pl. fél évente elindítom a CS:GO-t, csak auto-sniperrel camp-elek a dust2-n, a futkorászó csapattagokat csak detektor-bójáknak tekintve a térképen :D)(/OFF), szóval önkényesen single-orientált játékot remélek, de talán ettől függetlenül is jobb ötletnek tartanám, ha egy co-op/multi játék inkább direkt erre a hangulatra menne és nem a klasszikus-Bioware féle tartalmakat keresők köréből próbálna hódítani, ezzel növelni a népszerűséget a lefelé ívelő minőség kézberántása és újra tartalmasabb, jobban kidolgozott, story és karakter-alapú játékok készítése helyett. Mindenki csinálhatna csak autós szimulátort és semmi mást, de van igény sok stílusra, és igen, a stílusok keverésére is, de nem hiszem, hogy most már mindennek egy "fúziós", minden stílust magába olvasztós szürke valaminek kéne lennie.

Mikor először játszottam, akkor is sejtettem, hogy Vidal valami vezető féleség lehet (közel a tűzhöz, de nem a hegy tetején) így nem lepett meg borzasztóan (illetve nem vettem utána sem készpénznek, hogy nem-e csak második a sorban és van még ott valami titok).
    Ezzel együtt nézve he-Ryder még rá is lőtt (nem haragból, csak stabil vezetést akartam bandaháború helyett, amihez a meglévő kiskirály biztosítása tűnt simább ügynek, mint egy puccs), she-Ryder viszont hagyta hatalomra jutni, mert kicsit forróbb fejű volt, mint a he-Ryder, így összeveszett a királynővel, Vidal pedig passzolt hozzá...

Új hozzászólás Aktív témák