- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Szólánc.
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amazonas
senior tag
Sziasztok,
hátha valaki időt spórol ezzel a tippel. Szívtam vele egy kicsit, ezért most nagy az öröm é' bódottá'
Egy olyan külső házban használok egy SSD-t, ami hardveresen képes az USB-n keresztül is a TRIM-re, mely funkció ugye lényeges egy SSD hosszú távú gyors és egészséges működése szempontjából.
A helyzet viszont az, hogy attól, hogy az eszköz még képes rá, a kernel (4.20.11-1) nem biztos, hogy tudja, hogy az adott USB-eszköz nem tudja fogadni a TRIM-parancsot, hanem SCSI UNMAP parancs kell neki, mert USB-n ez megy át, ezért ezt meg kell mondani neki - nevezetesen egy udev rule formájában:Egy saját rule-t kell létrehozni az etc/udev/rules.d alá (mondjuk a "10-local.rules" file-ba, ha még nem volt egyéni rule semmire beállítva), ami a következő:
ACTION=="add|change", ATTRS{idVendor}=="xxxx", ATTRS{idProduct}=="yyyy", SUBSYSTEM=="scsi_disk", ATTR{provisioning_mode}="unmap"
(Az xxxx és yyyy értékek az
lsusb
paranccsal kideríthetőek.)Mentés és reboot után már megy az
fstrim
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest