- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tunci125
csendes tag
válasz
CöcBömb #1578 üzenetére
Szia!
Neked 3.-án volt a műtéted?
Nekem 8.-án és már 2 napja nem láttam fájdalomcsillapítót. Előtte 3 napig is napi 1-2 az is csak este vagy hajnalba. Csak nagyon kicsit érzem a torkomat ha nyelek de teljesen elviselhető. csak érzek még egy kis sebet, de azt is csak a jobb oldalon mivel az bevérzett és 3 naposan újra elsütötték (az még pénteken volt 1 hete). Már csak azt az oldalt érzem egy kicsit. -
CöcBömb
csendes tag
válasz
tunci125 #1577 üzenetére
No, gyerekek, én már nem csillapítózok, nyelésnél egy kis torokfájás van, de ez már csak minimális fájdalom. Az előbb mintha egy nagyobb darab seb vált volna le, és lenyeltem
Nekem az egészben nem is a torokfájás volt a legrosszabb, hanem a fülfájás.....ha nyeltem, vagy ittam egyet, akkor kész..20 percig zsongott, nyilalt, égett, fájt a fülem......így azzal a pár nyeléssel igyekeztem a cataflamot lenyomni, és imádkoztam, hogy hasson....Szerintem is sokkal enyhébbek ezek a fájdalmak, mint műtét előtti tüszős mandulák.....senki ne féljen.......könnyen beszélek, mert nekem altatásban volt, meg jó volt az orvosom, nade voltak akiknek elég szerencsétlen orvosuk volt, nekik voltak szörnyű fájdalmaik, fejbedagadás, fél arcon másnap nagy pattanások, bedagadt nyelvcsap .........ésatöbbi....Igyekezzetek utánanézni az orvosotoknak! -
tunci125
csendes tag
Szia!
Örülj, hogy megcsinálták altatásban. Nekem nem. Nekem holnap lesz 2 hete, hogy kivették de örökkévalóságnak tűnik. Egyébként az 5. 6. 7. nap a legrosszabb, de ha eddig ilyenjól viselted biztosan menni fog utána is. Elviselhető. Nekem még mindig sebes érzem de már 2 napja teljesen gyógyszermentes vagyok. Előtte 3 napig is csak napi 1-2 volt. Inkább este meg hajnalban rosszabb, de ha pihensz eleget és vigyázol magadra nem lesz gond. Én sajnos minden nap megerőltettem egy kicsit, mert a 3 éves kislányommal játszottam minden délután és biztos azért fájt estére. (én elég sokat beszéltem ami nem olyan jó de nem akartam megijeszteni a kislányomat) -
skajwa
senior tag
Sziasztok!
Már kisgyerek korom óta küzdök a manduláimmal, de próbáltam addig tartani őket amíg lehetett. Az utóbbi 1-1,5 évben szünni nem akaró, tompa nyaki fájdalomtól szenvedtem és folyamatos gyulladásban voltak a nyaki nyirokcsomóim is. Kaptam egy nagyon kemény tüszős mandulagyulladást, amikor a saját nyálamat sem tudtam lenyelni, mert egyszerűen nem volt hely a gyulladás miatt. Nyáron végül rászántam magam, hogy megszabadulok tőlük. Mire elrendeztem minden vizsgálatot végül szeptember elején került sor volna sor a műtétre. Bementem reggel a kórházba, de végül elmaradt, mert túlságosan gyulladtak voltak a manduláim. Nagyon szomorú voltam és kizárólag arra gondoltam, újabb kínokkal teli hónapok várnak rám....Egyetemista vagyok és sajnos nem engedhetem meg, hogy 2-3-re kidöljek év közben (persze ez arra is igaz aki dolgozik). Vártam a vizsgák végéig, persze síelni volt a doktornő, így picit csúszott a dolog. Lényeg ami lényeg:
Múlt csütörtökön, megszabadultam a manduláimtól! Az altatás mellett döntöttem, gondolva arra, bőven lesz még fájdalom utna is, akkor pedig minek kínozzam magam...Az egyetlen kellemetlen élmény magáról a műtétről, amikor beadták az altatót, ami borzasztóan csípet és égetett....:S Felkeltettek utána, hogy készen vagyunk, amit előszőr el sem akartam hinni és 3x kérdeztem vissza, biztosan kivették-e mind kettőt?
Sajnos utána nem igen tudtam aludni, mert az igen kedves szobatársam tekintettel volt rá, hogy aludnék és jó hangosan szólatta a tv-t, sajnos túl kábult voltam hogy szóljak neki. Mire kikapcsolta, behoztak egy másik srácot, akinek az orrsövényét műtötték és egész délután nagyon horkolt, így miatta sem tudtam aludni, sem akkor, sem egész éjjel.
Hogy őszinte legyek én sokkal nagoyn fájdalmakra számítottam utána. Közvetlenül a műtét napján semmit nem tudtam enni, másnap viszont igen és ki is hangsúlyozták, ENNI KELL és SZILÁRD, DARABOS ÉTELEKET IS! 2 napig nagyon rossul aludtam, 20-30 percenként megébredtem a torkomon lecsorgó váladék miatt. Maga a nyelés fáj, de nem elviselhetetlen. Volt ennél sokkal nagyobb fájdalmam 1-1 mandulagyulladás alatt. Most vagyok a 4. napon. Napi 3 cataflam-nál nem szedek többet, pedig a doki mondta max 5 mehet ha nagy a gond. Tudom ajánlani at is, törjátek ketté a tablettákat és felenként vegyétek be, így 1 tabletta hatása 1 órával kitólható. És nem kell egyből bevenni a következőt amint érzel egy kis fájdalmat....Így magatokkal szúrtok ki, mivel hozzászokik a szervezetetek az adott mennyiséghez, valamint a cata hatóanyaga a diklofennák gyakorlatilag méreg.
Kíváncsi leszek a következő 1-2 napra, amikor elkezdődik a hegesedés. Én arra gondolok, végre megszabadultam a manduláktól amik miatt annyit szenvedtem és több év kín után 1-2 szar hét már semmi. -
tunci125
csendes tag
válasz
hentes.... #1574 üzenetére
Huh, szerintem be kellett volna menned a kicsi vérzésnél is. Nekem se volt nagy vérzésem és mire bementem elállt. Mégis azt mondták, hogy nagyon jó, hogy bementem mert azért állt el mert egy kis alvadt vér elzárta a sebet de mikor leszívták onnan akkor megindult a vérzés és újra el kellett sütni ugyanis nagyon sok kis hajszálér van ott a mandulába és körülötte amiből komoly baj lehet. Sőt még vénás injekciót is adtak utána. Igaz 1 napig bent kellett maradni, de szerintem fő a biztonság. Nekem is rossz volt bemenni főleg mivel a 3 éves kislányomat hagytam itthon
. Jobb lenne szerintem azért megnézetnéd, nem veszítesz vele semmit. Bár reméljük nem lett semmi baj.
-
hentes....
csendes tag
válasz
tunci125 #1573 üzenetére
Nekem ma volt a 18. napja, hogy megműtöttek. A 10. nap körül volt egy kis vérzés, de nem mentem vele a dokihoz, mert féltem, hogy ismét be kell feküdnöm és azt nagyon nem akartam. A sportolás mellőzése nekem is nagy érvágás. Nagyon nehezen tudtam azt is megszokni, hogy semmilyen fizikai erőkifejtéssel járó dolgot nem csinálhatok. Remélem minél minél hamarabb visszazökkenek a régi kerékvágásba, mert ezt így nem lehet kibírni.
-
tunci125
csendes tag
válasz
hentes.... #1572 üzenetére
Szia!
Szerintem te már túl vagy a bevérzés veszélyén. Úgy tudom max. 3 hét, vagy ameddig fáj. Gondolom neked már nem fáj tehát lejött a seb vagy nem? Addig veszélyes. Sportolás az műtét után 6 hét. Nekem ez volt az első kérdésem a dokihoz. Borzasztó -
hentes....
csendes tag
Szia Tunci!
Az orvos azt mondta, azért fájt annyira, mert a sorozatos gyulladások miatt nagyon sok heg jött rajta létre. És az érzéstelenítő nem igazán elérzésteleníteni. Ja, és a legfontosabb, hogy a bal mandulámmal olyan sokáig szenvedtek, hogy az érz.telenítő hatás kiment mire odaértek, hogy kiveszik a másikat is. Hát nekem szerencsére eddig nem vérzett be. Remélem már nem is lesz vele probléma. A bevérzésre meddig lehet számítani (hány naposan veszélytelen)? A sportolás, bulizás mikortól jöhet szóba veszélytelenül ???
-
Dérné
csendes tag
Örülök, hogy te már túl vagy rajta! Nagyon irigyellek!!!!!!!!!!!! Azért az a bevérzés sem lehet egy leányálom gondolom! Vigyázz magadra!
-
tunci125
csendes tag
Nekem se fájt. Engem is a bőrgyógyász küldött el furunkurus miatt, majd kiderült, hogy genny ürül belőle és kenetet vettek ami kimutatta, hogy streptococcus van rajta és persze megmaradt egy csomó antibiotikum után is. Nekem 10 napja vették ki, de már nem cserélnék veled. Örülök, hogy lassan túl vagyok a nehezén, bár még mindig fáj néha. Most húzódik összefele a seb még akár lehet újabb bevérzésem ami borzasztó. Azon is túl vagyok kettőn.
-
Dérné
csendes tag
válasz
tunci125 #1560 üzenetére
Nekem rengeteg a gyomorsavam, így sokszor van hasmenésem, van úgy hogy hányok is. Akár az elmúlt két évben elfogyasztott 6millió antibiotikum is okozhatja. És az időponz azért ilyen kései, mert úgyfest csak nekem lenne sietős megszabadúlni a mandulámtól! Lehet, hogy nagyon s.ar lesz, de már szívesen cserélnék olyannal, akinek holnap lesz! Már az elmúlt egy évben mindenféle doki látott. Még béltükrözésen is voltam... Nagy élmény volt! Ugyanis nekem nem fáj és nem is fájt a mandulám vagy a torkom. Végül az arcomon megjelenő akne miatt elmentem bőrgyógyászhoz, aki elküldött gégészhez... Na így derült ki, hogy a mandulám a ludas, mert gennyet nyomott ki belőle a doki! Most pedig türelmesen várok, hogy végre eljöjjön az idő.
-
mosyka
csendes tag
válasz
tunci125 #1566 üzenetére
Igen amiatt.De nekem már annyira gáz volt a mandulám felszíne,h sok-sok baci volt rajta és én ezt folyamatosan nyeltem-nyeltem és emiatt alakult ki minden.
Azt azért tudnod kell ,h nekem ez nem rendes mandula hanem egy mandula csonk.Kiskoromban kétszer vették ki,de az utolsót elb...ták,és egy csonk maradt a helyén ami visszanőtt.Az orvos szerint ez sokkal rosszabb mint a rendes mandula.
Több bajt okoz,és több kárt tesz a szervezetemben egy ilyen csonk góc. -
mosyka
csendes tag
válasz
tunci125 #1564 üzenetére
uhh naon sok mindent. hajhullás,bőrbetegség,haspuffadás,édesség utáni olthatatlan vágy mindennap,mert a gomba az édességtől erjed és azért kívánom,ezért is kell lemondanom róla a kúra ideje alatt,természetellenes büfögés,depresszió hajlam... és reggelig sorolhatnám de nálam ezek a tünetek jelentkeztek erőteljesen
-
tunci125
csendes tag
Nekem minden orvos azt mondta, hogy attól van. Nem is volt előtte csak amikor 2 antibiotikum kúrát lenyomtam egymás után. Előtte is voltam tenyésztésen de sose volt. Nekem a Levofloxacin-tól lett konkrétan. Neked milyen problémát okoz ez konkrétan, mert én nem vettem észre még semmit.
-
mosyka
csendes tag
válasz
tunci125 #1562 üzenetére
nem az antibiótól van.Ezt a mandula okozta azáltal h legyengítette az immunrendszeremet,a candida mindenkiben benne van csak nem mindenkinek alakul ki vagy éppen nem veszi észre h kialakult. De remélem h a tengeri alga kapszula segíteni fog és eltűnik a beleimből,mert naon rossz dolgokat okoz nekem és az emésztésemnek
-
tunci125
csendes tag
-
mosyka
csendes tag
sziasztok.nekem 3 hete volt a műtétem érzéstelenítéssel.
nekem most derült ki h az emésztési zavaraimat a mandulából adódó problémák okozzák,okozták. Érdekes h már nincs ott és még utólag is kezelésre szorulok.
Elgombásodott miatta a bélflórám és emiatt van minden problémám ami fizikálisan jön ki rajtam. Szóval most,alig h kigyógyultam a mandula műtétből, bio kúrán kell részt vennem,h kezeljük a mellékhatásokat amiket hátra hagyott nekem(olyan kis kedves nem?)
Tengeri alga kapszulát kell szednem és semmi de semmi édesség.Ezt a kúrát 3 hónapig kell végeznem és utána elvileg minden ok lesz és végleg kitörlöm a szervezetemből ezt a szart
mindenkinek jó gyógyulást és kitartást kívánok
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest