Új hozzászólás Aktív témák

• skajwa

senior tag

Sziasztok!

Már kisgyerek korom óta küzdök a manduláimmal, de próbáltam addig tartani őket amíg lehetett. Az utóbbi 1-1,5 évben szünni nem akaró, tompa nyaki fájdalomtól szenvedtem és folyamatos gyulladásban voltak a nyaki nyirokcsomóim is. Kaptam egy nagyon kemény tüszős mandulagyulladást, amikor a saját nyálamat sem tudtam lenyelni, mert egyszerűen nem volt hely a gyulladás miatt. Nyáron végül rászántam magam, hogy megszabadulok tőlük. Mire elrendeztem minden vizsgálatot végül szeptember elején került sor volna sor a műtétre. Bementem reggel a kórházba, de végül elmaradt, mert túlságosan gyulladtak voltak a manduláim. Nagyon szomorú voltam és kizárólag arra gondoltam, újabb kínokkal teli hónapok várnak rám....Egyetemista vagyok és sajnos nem engedhetem meg, hogy 2-3-re kidöljek év közben (persze ez arra is igaz aki dolgozik). Vártam a vizsgák végéig, persze síelni volt a doktornő, így picit csúszott a dolog. Lényeg ami lényeg:
    Múlt csütörtökön, megszabadultam a manduláimtól! Az altatás mellett döntöttem, gondolva arra, bőven lesz még fájdalom utna is, akkor pedig minek kínozzam magam...Az egyetlen kellemetlen élmény magáról a műtétről, amikor beadták az altatót, ami borzasztóan csípet és égetett....:S Felkeltettek utána, hogy készen vagyunk, amit előszőr el sem akartam hinni és 3x kérdeztem vissza, biztosan kivették-e mind kettőt? :D
    Sajnos utána nem igen tudtam aludni, mert az igen kedves szobatársam tekintettel volt rá, hogy aludnék és jó hangosan szólatta a tv-t, sajnos túl kábult voltam hogy szóljak neki. Mire kikapcsolta, behoztak egy másik srácot, akinek az orrsövényét műtötték és egész délután nagyon horkolt, így miatta sem tudtam aludni, sem akkor, sem egész éjjel.
    Hogy őszinte legyek én sokkal nagoyn fájdalmakra számítottam utána. Közvetlenül a műtét napján semmit nem tudtam enni, másnap viszont igen és ki is hangsúlyozták, ENNI KELL és SZILÁRD, DARABOS ÉTELEKET IS! 2 napig nagyon rossul aludtam, 20-30 percenként megébredtem a torkomon lecsorgó váladék miatt. Maga a nyelés fáj, de nem elviselhetetlen. Volt ennél sokkal nagyobb fájdalmam 1-1 mandulagyulladás alatt. Most vagyok a 4. napon. Napi 3 cataflam-nál nem szedek többet, pedig a doki mondta max 5 mehet ha nagy a gond. Tudom ajánlani at is, törjátek ketté a tablettákat és felenként vegyétek be, így 1 tabletta hatása 1 órával kitólható. És nem kell egyből bevenni a következőt amint érzel egy kis fájdalmat....Így magatokkal szúrtok ki, mivel hozzászokik a szervezetetek az adott mennyiséghez, valamint a cata hatóanyaga a diklofennák gyakorlatilag méreg.
    Kíváncsi leszek a következő 1-2 napra, amikor elkezdődik a hegesedés. Én arra gondolok, végre megszabadultam a manduláktól amik miatt annyit szenvedtem és több év kín után 1-2 szar hét már semmi.

Új hozzászólás Aktív témák