Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- moongoose: Mennyire tűnik kamunak ez a weboldal? http://kymera.hu/
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- tordaitibi: Chatcontrol
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
Akadt egy kisebb, részben Mandriva-specifikus problémám a wlan hálózattal.
Alapvetően a rendszer bcm43xx modult használ, amivel itthon tökéletesen használni tudom a hálózatot. Ugyanakkor a suliban található rengeteg AP-hez (van, hogy egyszerre 8 is jelen van) nem igazán akar kapcsolódni.
Első próbálkozásaim alkalmával olykor sikerült elérnem, hogy feljelentkezzen a hálózatra, olyankor reboot után is rendesen működött (viszont az első bejelentkezéshez vagy fél órát vacakoltam előtte). Amint viszont itthon feljelentkeztem a hálózatra (ekkor sohasem ment automatikusan, de többnyire egy connect megoldotta), a suliban újból nem akart kapcsolódni.
Ha csak otthon használtam, iletve ha suliban nem sikerült kapcsolódni, itthon kérdezés nélkül működött, tehát külön connect nélkül.
Mostanában ott tart, hogy gyakorlatilag képtelen vagyok suliban használni vele a wlan-t (az is lehet, hogy a türelmem kevesebb már). Otthon viszont minden tökéletesen működik, valamint Win alól suliban is minden tökéletes.
A vicc az egészben, hogy változatlan beállítások mellett történt mindez. Az elején próbáltam a wpa_supplicat.conf adott tartalmát törölni, de ettől függetlenül megtalálta a beállított hálót, bár először úgy tűnt, a wpa_supplicant erre vonatkozó bejegyzéseinek törlése megoldja a problémát.Egyébként a /etc/sysconfig/network-scripts/wireless.d könyvtár az, ami alapján ilyenkor megtalálja a hálót.
Itt egy log egy olyan állapotról, amikor nem akart elindulni a háló a suliban: [link]
Olykor pedig ezzel a hibaüzenettel írja tele a logot ill. a szöveges konzolablakokat végtelen ciklus-szerűen:
Apr 10 14:11:02 localhost kernel: bcm43xx: IRQ_READY timeout
Apr 10 14:11:02 localhost kernel: bcm43xx: core_up for active 802.11 core failed (-19)Ezek miatt gondoltam, hogy a bcm43xx-et le kéne cserélnem.
(Közben feltettem egy Kubuntut rövid időre, az b43-mat használt.)Ezen felbuzdulva elkezdtem olvasgatni ezzel kapcsolatban, de képtelen vagyok belőni a b43-at bcm43xx helyett. (Emellett sok embernek van ilyen problémája, de mindenki csak kérdez... válaszok nem igazán születtek.)
Maga a b43 modul fent van a rendszeren.
Egyrészt a bcm43xx-et kilőni sem olyan egyszerű, mert a rendszer azonnal újraindítja.
Ha mégis összejönne, viszont b43 betöltése után nem éled fel a kapcsolat, illetve nem igazán tudom, hogy teszteljem.Addig biztosan nem jut el, hogy megpróbáljon hálózathoz kapcsolódni és ifconfig alatt sem jelenik meg.
A b43-hoz szükséges firmware-fileok elvileg a helyükön vannak.
Gondolom, a config fileokkal kéne variálni, de nem tudom, mit. Alapvetően ez a folyamatos modulbetöltés (amikor rmmod-dal ki szeretném szedni a bcm43xx-et) kérdőjeleket hoz a fejemben, mert nem tudom, hol bújik a rendszerben és milyen szisztéma szerint dolgozik.
Ugyanis most megpróbáltam az ndiswrappert és ugyanilyen szeretettel bánik most azzal, mint a bcm43xx-szel, de mostmár utóbbi is mumus, a network beállítóval sem tudok visszatérni rá, mert mindenáron ndiswrappert szeretne... az viszont két xp64-es driverrel sem üzemel.
Valójában ndiswrappert egyáltalán nem akartam, b43-at szereném beüzemelni, de fogalmam sincs, hogy lehetne...
Most egyébként bcm43xx-et sem tölti be induláskor. Ndiswrappert ki tudom lőni (bár azt is szeretné visszatölteni), modprobe-vel bcm43xx-et betölti, de hálózat ugyanúgy nincs, mint amikor b43-mat próbáltam bcm43xx ellenében (akkor viszont bcm43xx kilövése után visszatöltve rögtön magára talált).
Remélem, nem írtam le túlságosan kacifántosan a problémám.
Tehát hogyan kezdjek a b43 felélesztéséhez?Ui.: ...nem lett olyan tömör.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3341, 94% Akkumulátor
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest