Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Anakin007

aktív tag

Sziasztok!

Samba-s help kéne. Van egy 2007-es mandriva szerver, samba-val. Megosztott partíciók rw módban érhetőek el. Kliensek xp-s és linuxos (mandriva 2008 Powerpack x86_64) gépek egyszerre. Gond akkor van,amikor a linuxos kliens ír a megosztásra, mert 0600-as jogot állít be minden felmásolt állományra, emiatt ezek az állományok xp alól nem elérhetőek. Mit lehetne tenni? Sima file-oknál chmod 660-ra, dir-nél chmod 770-re lenne szükség. fstab manuálban csak uid és gid paraméterek találtam smbfs-re :( Nem értem mi van, ugyanazzal az smb userrel és pass-al mountolom a shared foldereket, mint xp alól. Hát nem a samba szerver határozza meg, milyen jogokkal és ki/merre/hogyan dolgozhat sharedolt cuccokon? Debian-os kliensen nincs ilyen probléma. 5let?

A másik: "Már megint tele a ....", avagy megőrülök az ékezetek miatt. Most akkor mi a nyerő? végre belőttem az ékezeteket jól a szerveren (legalábbis így tűnt), xp alól létrehozott árvíztűrő tükörfúrógép hibátlan a szerveren nézve és vica-verza, de a desktop mandriván krix-kraxok látszanak csak. Az smb.conf-ban unix charset = ISO8859-2 van belőve, csak xp-s kliensekkel jó volt mindig eddig. De most, ha csak ssh-n lépek be powerpackos desktopról a szerverre, már megint csak krix-kraxokat látok és elsírom magam 1 ls parancs kiemenetén. Valaki mondja már meg a frankót plz.

Előre is kössz!

Új hozzászólás Aktív témák