- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordOLOG Szféra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zooole
senior tag
Wut?
Fagyásra nincs fix? Lion hogy viselne egy ilyen konfigot?
Ha olyan akkor PÜ-t írj inkább.
Most jelenleg a hangkártya legyen 1íí-as. Bár fogalmam sincs hogyan.
Fuuu. Van valami rendes magyar helyes0rásellenőrző?
-
sp@rtan
senior tag
Gigabyte azt állítja, hogy Hybrid EFI-s a lap, akkor miért nem tudok egy Windowst felrakni a GPT miatt?
-
zooole
senior tag
Örülök hogy ez felment. Liont meg xMove-al kell feltenni amit appstore-on kell megvenni.
Egyébként fagyni szokott. Marha ideges0tő. Az a fatal fagyés mikor semmi sem mozdul csak reset seg0t. Lehet ezt orvosolni valahogy?
Magyarítás tényleg kéne.
Az í-t és a 0-t hogy tudnám felcserélni?
Line Output-al pontosan hogy? System Preferencessemmit se lát csak a G330-at, nem tudok ott igazán semmit kezdeni.
-
zooole
senior tag
Most szeretném mindenkinek megköszönni azt a rengeteg seg0tséget és kitartást! Tökéletesen megy, látja a kártyát stb.
Azért még pár dolog nem ok.
-Hangkártya:
Feltettem a drivert a cuccaival együtt, elvileg mennie kéne, de csak az USB headsetet látja. Jack csatlakozókon rá van dugva még 1 5.1, de azt nem. Ezt hogy lehet megoldani?
Magyarítás:
Szívesebben használnám magyarul. 10.6.8-ra elvileg van, honnan és hogyan tudnám feltelepíteni
Helyesírás ellenőrző van magyar? Hol tudom beállítani.
És végül a billentyűzet. Az nagyon kusza. Sok minden szarul van. hogy lehetne használhatóbbra varázsolni?
+Safariban kezdőlapot hogy lehet belőni? Nem találtam sehol
-
thomasz007
csendes tag
Hazard 10.6.6. OS akarom telepíteni, de boot-olásnál a képen látható sornál egyszerűen megáll.
Tud valaki tippet adni hol lehet a gond?ui: A bios-ban nem állitottam semmit, mert nem tudom mit hogy kell, ha persze kell és elrontani nem akartam a beállításokat.
Esetleg ha azon múlik akkor letudná valaki írni miket kell állítani. -
barney992
csendes tag
Keressek ilyen releaset amibe van ilyen kernel vagykeressem meg a telepítő customizejába?
(Bocs a hülyekérdésért)
-
-
barney992
csendes tag
Sziasztok!
Haladtam a Hazardos telepítéssel, és elindult a telepítő, viszont a rendszer verbose módban chameleon bootloader alól a következőket irja:
AppleNforceATA: found 0 units.
SAM Multimedia: Read Or Write failed.....
disk1: I/O error.és ezmegy a végtelenségig.
a következőket raktam be a customize ablakban:
Mobdin Kernel 10.0 AMD Only
NVenabler
Nvinject
Voodoo hangkártya driver
AHCI SATA Fix Extra/Extensions ebből mindet feltettem
Legacy SATA Fix
AppleRTC
LegacyAppleRTC
ElliotForceLegacyRTC
AMDMi lehet a baj?
-
zooole
senior tag
És ha akkor sem akarja felismerni a kártyát? Nem hiába sírnak tonymacen a driverek miatt. gyanús. Akkor nem is kell a hivatalos driver?
És mi van ha felteszem a Liont? Azzal elvileg jobb. Ott mit kéne mókolni vele?
-
barney992
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni azzla kapcsolatban, hogy a Hazard féle OS X elindult és feltelepült. De rájöttem hogy rossz drivereket raktam, fel, és próbáltam reintsallt végezni. Nos nem sikerült, mostmár nem indul el az sem, és a felrakott Hazard féle 1.0.6.0-s OS X sem.
Valami baj lenne a partícióval?
Pls Help:$ -
gemini
aktív tag
Az USB-s részhez valakinek ötlete?
-
zooole
senior tag
válasz
Máté94 #10676 üzenetére
Felraktam a drivert, krenel panic. Elkapkodtam. Akkor reinstall. Végül is így tanul az ember.
A Safari fagyás meg megoldható lesz majd? Elég idegesítő. Konkrétan használhatatlan. Graphic Enabler=1-re meg azt írja nem található kártya.
Le tudnád írni mit tegyek fel mutibeast-ben. Lap GA EP45-UD3
És milyen sorrendben. Gondolom akkor videokártya cucait hagyjam multibeast-ben, hivatalos csak jobb. Sorrend akkor mi legyen?
-
zooole
senior tag
válasz
Máté94 #10672 üzenetére
Na windowsból mert fagyott a safari.
Mac Pro-nak látja, tudom, ez kell.Úgy csináltam ahogy le van írva. Multibeast indít, 10.6.8 update telepít, nincs restart, multibeast easybeast, telepít, restart.
Most felbontás 1024x768.
Ezt akkor felteszem és jó lesz?
GE=Yes meg mi akar lenni?
-
zooole
senior tag
Na!
iBoot-al feltettem a retail 10.6-ot!
Viszont! mikor kéri hogy újraindítsam, iBoot már nem látja a Snow Leopard-ot. Miért? Partíciótábla, minden rendben.
-
zooole
senior tag
És mi lenne ha az iATKOS-t, vagy Hazardot betenném, bejön a Chameleon, kiveszem a DVD-t és beteszem a retailt majd azt töltöm be. Működhet?
-
zooole
senior tag
Nincs. És igen.
Egyébként pont 4096Mb. Kivegyek egyet, lehet úgy jó lesz?
-
zooole
senior tag
Mint mondtam, nincs ötletem. Ha neked van, szólj. PCIRootUID=1-el fekete képernyő, -v-vel pedig nxyz kártyára panaszkodik. Lényeg, hogy kártyát nem szereti.
Egyébént meg a végtelen töltés aminek a -v képét vagy 15x linkeltem.
-
zooole
senior tag
Hát mégsem. GTX 460-at nem szereti.
De ha van egyéb tipped, mondhatod
-
zooole
senior tag
Vagy miafene. Nem, nem Sandy, 8200
-
zooole
senior tag
USB-n szeretném bootolni az iBoot Legacy-t. Azzal talán van esélyem. Valaki le tudná írni rendesen, hogyan, mit kell beállítani BIOS-ban.
Amit ko9 adott nem ment.
-
-
zooole
senior tag
USB-ről nem bootol. Elmondhatatlanul ideges és csalódott vagyok. Lehet inkább hagyom a francba. Már mindent megpróbáltam.
-
-
sp@rtan
senior tag
Telepítenék windowst erre: " A Windows nem telepíthető erre a lemezre. A kijelölt lemez GPT partícionálási stílus szerinti."
-
Máté94
addikt
-
ko9
addikt
válasz
zooole #10633 üzenetére
Nem is fogja, mivel nem erre a hardverre készült az OSX. Ezért kell egy bootloader (előző hsz-em), amiről bootolsz, majd kicseréled a DLDVD-re, és indítod a telepítőt.
Amennyiben Pendriveról bootolsz, akkor cserélni se kell.
Maga a telepítés folyamata megegyezik a 2. hsz-ben leírttal, a különbség annyi, hogy ide nem iBoot kell, hanem az amit linkeltem. -
válasz
mutter61 #10625 üzenetére
Hű...
Ha kiakasztod a procihűtőt, nem lesz semmi baja, mert a beépített hővédelem úgyis lekapcsolja, még mielőtt baja lehetne.
Inkább beszéljétek meg a szülőkkel azt, hogy a gép elad (egyben vagy darabokban), és az érte kapott pénzt kiegészítve vesztek egy újat.Na de hogy ON is legyek: árgus szemmel figyelem ám a topic életét, mert a Lion azért érdekel. Ugyan az egyik Hackintostól megszabadultam (egy Mac Mini váltotta), de a másikra jó lenne a Lion.
Csak még várok kicsit, míg a windows7 részét át tudom költöztetni egy másik gépre - ez ugyanis dual boot-os (két winyó). Most átkos s2 van rajta, updatelve 10.6.8-ra.
-
gemini
aktív tag
Újabb problémákba ütköztem. USB wifi adapterrel net megoldva. Hang csak félig van. Szól, de vagy egy mellékzöreje. Ezt hogyan lehet orvosolni?
Billentyűzeten a hosszú i helyett 0-t ir. Hogy lehet felhozni azt az ablakot amit az elején automatikusan megjelenít a bill beállításnál? Eddig telepítéseknél mindig jó volt.
És akkor a legnagyobb problémám, ami azóta fenn áll, mióta az új konfigra feltettem az OSX-et (minden telepítésnél jelentkezett a probléma) Ha bedugok egy USB eszközt, KP egyből. Először arra gyanakodtam, hogy az USB 3 nem tetszik neki, de a 2.0-án is ez a helyzet, pedig a 3-ast is bepipáltam telepítésnél.IAtkos idején gondom volt a flashel, ez most tökéletes, és a VLC sem akart rendesen működni, most azzal sincs problémám.
A fentiekkel kapcsolatban (leginkább az USB) van valami ötlet?
-
zooole
senior tag
Most a lényeg a hibán van. Olvastam az előbb, hogy valakinek felment.
-
zooole
senior tag
Kib*szott retail DLDVD-vel ugyan ez. Tudtam. Most meg elcsesztem egy DLDVD-t. Fasza!
Már 2x linkeltem a képet, mégsem mond rá senki semmit.
-
zooole
senior tag
Akkor dmg-t hogy írjak biztonságosan?
-
zooole
senior tag
Kész vagyok akkor egy DVD-t elcseszni rá
Mivel, hogy írjam ki a 6.3 Hotiso retail dmg-t?
-
odessa32
tag
Otthon édes otthon.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
thomasz007 #10611 üzenetére
Szia, -v kell az indításnál, az eredményt meg fényképezd le és rakd fel ide.
-
thomasz007
csendes tag
válasz
Máté94 #10555 üzenetére
Oké, ha jó így hogy ennyi adat van rajta akkor nincs gond.
De továbbra is ott a problémám, hogy mikor entert nyomok akkor apple logonál megáll még töltés jelzője sem jelenik meg.
Kell valami speciális valamit beírni amivel indul?
pl.
-x
-v
-??????????????Trail verzióval a pcirootuid=1 azzal elindult, de ez a hazard verzió, itt más kell , nem?
Másik hogy a trail verizóval el is indult, betöltötte magát, de mivel ott csak az egész winyó particiólásával telepíthető az egész, így az nem jó most épp nekem.
Mert a winyó egyik részén xp van másikon adatok, és 3. particóra akartam felrakni, ami a trail verzióval nem megy.Ezért töltöttem le a Hazard-ot mert ott írták hogy xp particiót felismeri és telepíthető rá.
De sokat érek el vele ha nem indul el a dvd. -
Mtbsrác
senior tag
válasz
Máté94 #10607 üzenetére
Írtm azt is a korábbi válaszomba de parancsolj!
Asus P5K, c2d 6320, 2gb ram, Ati 2600xt 1Tb vinyi ezek a főbb jellemzők. Ill van benne Tv kártya és beletett PCI-os C-media hangkeltő. Alaplapi tiltva mert egy bemenete elszállt és emiatt kellett beletennem a kártyát hogy feltudjak venni TV-ből.
-
ko9
addikt
válasz
zooole #10598 üzenetére
Itt van egy tökéletes leírás.
Annyi a lényeg, hogy ezzel egy virtuális gépre telepíted a Macintosht, nem módosít semmit a létező telepítéseden és partíciódon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Google Pixel topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Netfone
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Synology NAS
- Óvodások homokozója
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó karcmentes Realme 8 4/64GB / 12 hó jótállással
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- 512 GB-os PCIe 4.0-as M2 SSD-k garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest