- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lacixtal: Laci XTAL - Emlékproffil
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc összefoglaló szerkesztés
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Hirdetés
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lócitrom
őstag
az évek alatt többször, többféle módszerrel próbáltam már pár gépre ráerőszakolni az almás rendszert és sajnos nem minden esetben jött össze. általában a vassal eleve gond volt. most viszont van egy Dell Latitude E5450-em, amit OpenCore-ral valahogy összehoztam addig, hogy elindult rajta az aktuális Monterey. mivel úgy néz ki szinte majdnem minden hardver működik vele valahogy, így megcsinálnám rendesen.
vannak hibák. viszont mivel többféle módszerrel találkoztam már és nincs rutinom, így most amennyire lehet élére állítanám a dolgokat és kicsiszolnám a tudásom és vele együtt a gépet is normálisan „összedrótoznám” amennyire csak lehetséges.
eddig nagyjából átnyálaztam az OpenCore segédletét. de néhol eléggé bizonytalan, hogy nekem mivel kell és mivel nem kell szórakoznom. több videós segédletet megnéztem. már unom az indiai akcentusos angolt. a zavart az okozza, hogy az OpenCore leírás is néhol régi vagy hiányos. aztán úgy látom, hogy egy pár hónapos videó is simán elavult lehet, mert közben a leírás változott. úgyhogy a biztonság kedvéért lehet megcsinálom három rendszeren is a lépéseket. az eredeti SSD-n jelenleg van egy Windows 10 és egy Ubuntu 22.04. a teszt SSD-n pedig a félszeg Monterey. melyik által lehet a leghasznosabban kinyerni a gép adatait? sejtésem szerint az OpenCore dump-ja lehet a legközelebb, ezért azzal megcsináltam már. de nem mennék tovább addig, míg valami nem erősít meg ebben. a gép Broadwell-U alapú. ezek alapján négy fájl kell nekem. de láttam olyan videót, ahol meg kell még SBUS meg valami USB-s is. tisztázzuk: tényleg csak ez a négy kell vagy van még valami OPTIONAL, ami kell, csak én vagyok figyelmetlen? valamint jó ötlet-e a PLUG-DRTNIA fájlt használni vagy inkább a sima PLUG a jobb? nem látom mi a különbség, mert csak az utóbbi forrását láttam. ezt speciel tanulmányoztam és értem mi van benne. feltételezem, hogy ha egy proci szerepel benne és az azonosító is stimmel, akkor kimondottan az én gépem procijához van igazítva. ha jól sejtem a DRTNIA pedig valami template alapján több adatot tartalmaz. javítson ki valaki, ha tévedek és nem optimálisabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Futás, futópályák
- Horgász topik
- AliExpress tapasztalatok
- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- Autós topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Mobilinternet
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- HP EliteBook 830 G5 i5-8350U 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest