Új hozzászólás Aktív témák

• kushwavez

senior tag

Sziasztok!

Az én laptopomon fel van telepítve a High Sierra 10.13.1.
    Nos lenne egy probléma. Alvó mód alapból nem működik, sötét képernyő volt miután felhajtottam a lid-et, ezt megoldottam, kell hozzá egy Custom EDID inject Clover-be. Így végre működött a gép wake után is, DE a videók, youtube, etc. egyáltalán nem indultak el. Rájöttem, hogy a hardwaredecoder volt a hibás, szóval kikapcsoltam azt terminálban: "defaults write com.apple.coremedia hardwareVideoDecoder disable". Ezzel a videók végre működtek alvó mód után is. De van még egy hiba. Safari működik, minden megy rajta.Alvás után a Chrome nem indul el, FaceTime nem tölt be, iTunes kilépésnél not responding, ami a legérdekesebb, hogy a hdd-n levő képekből semmit nem tud betölteni, csak tölt, de nem hozza be (Preview lefagy). Egy újraindítás után ismét minden működik, viszont ha alvóba teszem és felélesztem, ugyanez a helyzet.
    Ha valakinek van valami ötlete, értékelném! Szerintem megint valami decoder cucc lesz, de egyszerűen nem jövök rá. Próbáltam Shiki.kext-el, shikigva=4 flag-el, de semmi.
    A rendszerem:
    Acer Aspire V 15 V5-591G-55TU
    Skylake-H PC-H
    Intel HD 530 (Skylake), (IntelGraphicsDVMTFixup.kext, IntelGraphicsFixup.kext, Lilu.kext, Shiki.kext)
    GTX 950M (kikapcsolva, optimus)
    4+4 GB DDR4
    230 GB HDD
    Dual-boot Win 8.1 + HS 13.1 (HFS)
    Alc 255 audio (AppleALC.kext)
    Wifi: Eredeti: Qualcomm Atheros QCNFA344A (unsupported), cserélve BCM94352Z-re
    Clover Bootloaderrel, próbáltam frissíteni, semmit nem ért. a Kext-ek a legfrissebbek.
    Ezen a gépen MINDEN működik, kivéve azt amit leírtam, és persze a vidikari meg a realtek card reader (amit sosem használtam)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés