- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- New Game Blitz - 2025
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy korszak vége
- Jingsha X99-8D3 avagy kínai 2011v3 DDR3-al!
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Tudja valaki közületek, hogy milyen anyagból hajtják a lámpatestekbe az izzót lefogató rugalmas "valamit"?
Szükségem lenne egyedileg kialakítottra, amit én hajtanék le, ehhez kellene egy anyagtípus, amiből ezt megvalósíthatom.Köszönöm a segítséget előre is!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Használ valaki közületek LED szofita "izzót" pl rendszámtábla világításhoz, vagy bármilyen külső világításhoz?
Van egy utánfutóm, amin ki szeretném cserélni a gyárilag 31 mm-es szofitával szerelt szélességjelzőt és a rendszámtábla világítását.
Elvileg nem szabályos, de azzal ellentétben, amikor a H4 helyére LED-et tesznek, ez nem vakít, szerintem feltűnőbb a fehér, mint a sárga szín.
Úgy hallottam, a jelzőizzókat rugalmasan kezeli a hatóság. Mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?Köszi a válaszokat előre is!
[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
válasz molnarpeter #130592 üzenetére
Köszi az instrukciókat! Ismerősi körben, Facebookon körbekérdezek, hátha találok leinformálható eladótól.
-
csabyka666
veterán
válasz molnarpeter #130578 üzenetére
Hm, lengéscsillapító? A laprugó ellenére van még benne olajos is?
Jól bele lehet nyúlni ebbe is akkor...gyakran látni patika állapotút, persze kérdés, hogy 200-250.000-ért egy fékezett, rugós futó mennyire kókányolva van felújítva. Nehogy az legyen, mint a 300.000 forintos 20 éves használt autó, ami "teljesen" ki van karosszériázva. "Oszt mibű'"?
-
csabyka666
veterán
válasz molnarpeter #130576 üzenetére
Újban az a baj, árajánlatot se merek kérni, mert annyira gyengének tűnik a felépítmény...
A használt valahogy masszívabbnak tűnik, ár / érték arányban bőven jobbnak érzem.Még annyi kérdésem van, hogy a laprugós + fékes futónál mire kell figyelni próbaúton, és úgy általában a futónál? Mik a gyenge pontjai?
-
csabyka666
veterán
válasz molnarpeter #130568 üzenetére
Ez érdekes, hogy 750-nél többet is húzhatsz. Úgy tudtam, 2 éves jogsi a minimum, a futó 1 tengelyes lehet, és max 750 kiló. Nálam az autó korlátozza be, szóval annak alapján, amit írsz, 950-et húzhatnék, de ez furcsa érték, szerintem ilyen futó nincs. Amiket láttam, az vagy 750-re van vizsgáztatva, vagy 1 tonna fölött van már, azt meg nem húzhatom.
Amúgy, nem a lakókocsi miatt van ez a kitétel, hogy együtt nem lehet 3500-nál több? Illetve max 4250... Szóval hogy ne kelljen E-s jogsi a lakókocsinak.
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz molnarpeter #130554 üzenetére
Köszi a korrekt választ!
550 kiló nem jöhet szóba, mert maga a futó minimum 100 kiló, tehát 450-nel terhelhetem...ez kevés. Attól tekintsünk el, hogy rogyásig rakom, tartsuk be a szabályokat.
950 kiló az szerintem amit a horog bír (ugyanezt a horgot gondolom felteszik erősebb, nehezebb autókra is), a jogsim 750 kilóig enged húzni, gondolom azért is vannak 750-re vizsgáztatva a futók. Egyébként létezik 750 kilós olyanból is, ami nem fékezett, de nekem a horog miatt nem jó az.
Tervezek venni egy kb 200 kilós gépet, plusz ágfát szállítanék vele, egy 550 kilósnál hamar összejönne a megengedett maximum, de ahogy írtam is, ezek az olcsóbb újak annyira gagyinak tűnnek nekem, pattognak össze vissza! A laprugós az stabilabb, még üresen is, ugye?
Alulról csak a laprugós, ami feltűnik, a másik fajtát passzolom - az olcsó futók is ilyen torziósak? Mi fér bele egy olyan kis árba, amiben benne van az anyag, a gyártó haszna, az adminisztráció...szóval olcsó húsnak tűnik.
Ja affinitás az van, nem idegen annyira a mechanika, nem is fontos, hogy patika állapotú legyen a futó.
-
csabyka666
veterán
@ (#130492) -secret- : Az én órám 80-at mutatott, ami gyakorlatilag 70 valós, szóval szabályosan ment. Többel azt a futót nem is merném húzni, durván pattogott. Mondom mégegyszer, nem tudom, lehet-e minőséget várni ilyen olcsón, újonnan.
@ (#130494) molnarpeter: No, itt van előttem a forgalmi.
saját tömeg: 1135 kg
együttes tömeg: 1650 kg (ez lenne a megengedett össztömeg?)
fékezetten: 950 kg
fék nélkül: 550 kgTorziós az a "sima", amikor látszólag semmi csillapítás nincs rajta? Vagy az egy harmadik? Van itt bonyodalom...
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Nem pont autóval kapcsolatos a kérdésem, de ezt a topicot találtam a legalkalmasabbnak - légyszi mondjátok el a véleményeteket / tapasztalataitotokat.
Utánfutó vásárlását tervezem, de nem vagyok benne túlságosan a témában,ezért kérnék egy kis segítséget.
Ami biztos: 1.7 Isuzu turbódízel (82LE) Opel F Caravan után kötném, jogosítványom csak B-s van, így 750 kg-ra vizsgáztatott futót szeretnék venni.
Az autó forgalmijában a horoggal kapcsolatban fékezetlenül 550 kg, fékezetten 950 kg szerepel, de gondolom utóbbi az én esetemben max 750 kg lehet (a nagyobbhoz ha jól tudom kellene az E-s jogsi, de megszakítani amúgyse akarom a gépet...).Kérdések:
# A fékezett futó mennyire "jó" választás? A fék inkább áldás, vagy átok? Mekkora hibalehetőség? Hallottam olyat, hogy gyakran berohad, de gondolom ez karbantartás és használatfüggő is, de a nagyobb tömeg miatt nekem csak ez jönne szóba.
# Milyen korú futót szabad még megvenni? 25-30 év soknak számít, ha amúgy nincs szétrohadva? Az újak nekem gyanúsan olcsónak tűnnek, az összeszerelés is elég gagyinak látszik, bár 250-ért újonnan nem tudom, lehet-e minőséget gyártani?! Illetve ezek nem is fékezettek.
# Papírozás kb 40.000 forint a használtnak, ha nem kell honosítani, igaz?
# Vásárlásnál mire kell figyelni? Lámpák működjenek, "vonalba" menjen, az autót ne akarja ledobni az útról, lehessen vele tolatni...más esetleg?
# Érdemes laprugósat venni, vagy plusz hibalehetőség az is?Plusz adalék - a napokban mentem egy Golf mögött, ami egy ilyen "olcsó, de legalább új" futót húzott. Igaz, üres volt, de ijesztően pattogott az úton ide-oda, egy nagyobb úthibán átmenve 20 centit simán ugrált oldalirányban, pedig 80-nál nem ment gyorsabban a Golf...szóval nekem ezek az olcsók nem szimpatikusak, hiába újak! Lassan oda érünk, hogy aki tud hegeszteni, és van egy tábla lemeze, elkezd gyártani utánfutókat.
Nektek mi a tapasztalatotok? Köszi a válaszokat előre is!
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Van 4 szürke alufelnim, amin helyenként lejött a festék. Olyan, mintha dörzspapírral megcsiszolták volna. Szerintetek ezt le lehet fújni vállalható minőségben flakonos keréktárcsa spray-vel? Vagy az csak maszatolás, és inkább vigyem festőműhelybe?
-
csabyka666
veterán
Köszi mindenkinek! Még átrágom a témát, aztán döntök, melyik legyen. Jobb lenne emelni a kocsin, amennyit csak lehet.
-
csabyka666
veterán
válasz focvis #76990 üzenetére
Megnéztem a hirdetéseket, jobbára 175/70 R13-mal vannak fenn, de akad 175/65 R14 is. Nem tudom, melyik lenne jobb (gazdaságosabb), eladni a mostani 14-es gumikat (2 téli elöl, 2 nyári hátul, szuperül csikorog, még ha nem is akarom), és vegyek 4 egyforma nyári 14-est, vagy inkább 4 13-as felnit?!
-
csabyka666
veterán
-
csabyka666
veterán
@ (#76968) Saint_: Ja hát tény, hogy jobban néz ki ezekkel a peres gumikkal, de nem vagyok én ilyen tuningőrült.
@ (#76969) focvis: Huhh, na látod bennem fel se merült, hogy a 13-as Opel felni lehet nem is jó erre. 82 lovas, de nincs akkora erőtöbblet, hogy a 13-ast elgörbítené, szóval nem tudom, miért raktak volna rá másfajta agyat. Megkérdem az Opel csoportban!
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Vásároltam egy Opel Astra F Caravánt, és gumit kellene vennem rá. A "leváltott" autón van 4 darab egyforma, keveset futott, általam újonnan vásárolt 175/70 R13-as nyári gumi, ezeket gondoltam használni tovább, de a Caravánt 14-es felnikkel vettem, arra nem tudom feltenni a 13-as gumikat.
Van egy ferdehátú F Astra is a családban, azon 175/70 R13-as gumik vannak, értelemszerűen 13-as felnin, viszont eléggé alacsonyan van a hasa, nekem viszont jobb lenne, ha magasabb lehetne kicsit az autó, mert járok "terepen" is, és nem akarok fennakadni, mint az eddigi F-essel rendszeresen...és ha jól értem, egy 14-es felnin ugyanaz a gumiméret (pl. 175/70) nagyobb hasmagasságot eredményez, mint a 13-ason.A kérdés tehát, hogy vegyek-e 4 darab 13-as Opel felnit, és rakassam át a keveset futott 175/70 R13-as gumikat arra, vagy vegyek a mostani 14-es felnikre 175/70 R14-es (vagy esetleg 175/65 R14-es) gumikat?
175-nél szélesebbet nem akarok, mert bár dízel az Opel, nem egy erőgép, nem akarom, hogy feleslegesen fogja a motort.
Köszi a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest