- gerner1
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz
radi8tor #319989 üzenetére
Láttam, hogy írtál privit, így én már nem ajánlkoztam.
Jövő héten felavatom, aztán szerintem meghirdetem a pneumatikust.
Meg szétnézek otthon, milyen kis tasakjaim vannak, amibe be tudom tenni a Cro-Mo fejeket, mert persze nem csak a töltő, de azok doboza sem fér bele. Meg egy 1/2" hosszabbító szárat nézek még a kofferbe.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
radi8tor #319951 üzenetére
Én csak kis szerényen. Töltő a kis akkuval jött, csak a kofferban nem fér el.
Szada85: ahhoz a töltőhöz adnak egy 2,5 Ah akkut is. Nem tudom, mire elég a kis akku hozzá, én is inkább vettem hozzá plusz 1 akkut.
Első PS akkus gépem, amúgy is csak a második.
A töltő aljáról amúgy az egyik gumitalp hiányzik, billeg. Mehetek vissza cseréltetni... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #319954 üzenetére
Igen is meg nem is. Igen, mert ez a 3 literes 6 hengeres gyári akksi mérete (MasterMark-nak ugyanilyen akksi van a 3 literes Legacy-ban) de mivel az akkutálca azonos az enyémbe is belefér (a manual az enyémhez kisebbeket ír).
Nem, mert eddig is pont ugyanilyen volt benne. -
tboldi
nagyúr
válasz
radi8tor #319951 üzenetére
Én is, és itt Óváron is rárepültek a vállalkozsók, de szerencsére jutott nekem is. Meglepődtem, hogy a fritőz még kelendőbb volt, 5-10 perc után már szinte egy sem maradt.
Aztán legalább negyedórát szobroztam, mire sorra kerültem a garanciajegy megírásánál.Már ki is próbáltam a WagonR egyik kerekén, nyilván gyengébb és emiatt több ideig üt, mint a nagy masina, de ez is zokszó nélkül lazítja a csavarokat. 👍
Szombaton a lengőkarcserénél pont jól jött volna, mert a nagy nem fért el a hátsó kipufogódob miatt, a leghosszabb teleszkópos kulcsommal sikerült nagy nehezen megindítani a 20+ éve meg nem mozdított, rozsdás csavart.És hogy ON is legyek, jelentem, 6,5°-ban sem csúszik meg a MiTo új kuplungja intenzív gyorsításkor, helyette az ASR lámpácskája villog, úgyhogy fasza!
-
ArthurShelby
addikt
válasz
radi8tor #319247 üzenetére
Volt róla szó e39 fb csopiban is. A rendszám/kocsi ismert (imolarot, kézi 30i), az előző tulaj is megvan. Volt egy kis vita abból, hogy szárazon kell e megcsinálni a tulajt, vagy még egy kezdő gyakorló és mindenki hibázik.
Én ezt a ködlámpás karácsonyfa stílust nem értem, ebből 22évesen talán már kinőttem. -
válasz
radi8tor #319098 üzenetére
Ott a videjó, de mindjárt kimegyek felborítom a Teslát, ha megyek füvet nyírni, megnézem mi történik... spec nekem nincs állványom a kocsi alá, kb egyszerűbb vennem +1 emelőt és kész is a dolog.
Más, ki mivel menne gyorsulást mérni?
Most gyári 235/35R20 nyári van fent, gyári szerelés, tehát van benne 29e lassan, még nincs elkopva, de hidegebb időben érzem a vesztét. Pirelli P Zero.
Illetve holnap érkezik a CC2 4S, ez úgy új, váltóméret, de picit szélesebb. 245/35R20, szerintem szélesebb frissebb gumi, vélhetően a hőmérséklet miatt az lehet jobban is tapadna. Mondjuk kérdés, holnap délután hol gumiztatom át hirtelen, de ez mondjuk részlet kérdés. Kedd reggelre kellene megugranom. -
válasz
radi8tor #319077 üzenetére
Így igaz.
Ugyanakkor szerintem itt nem kagylós, hanem fűrészfogas kopás esete áll fenn, attól hangos. A forgásiranyos mintázat hajlamos így kopni, különösen ha nincs terhelés a hátsó tengelyen.
A 4 évszakos gumik - kevés kivétellel - forgásiranyosak.kisza25 helyében én megcserélném, bízva benne, hogy bekopik 1-2000 km alatt.
-
6030D
addikt
válasz
radi8tor #319077 üzenetére
A lengéscsillapítót adott teherre tervezik, nem mindegy, hogy üres a csomi, vagy van benne mindig 200 kg. Amikor apósnak kagylósra kopott a gumi, a gumis is mondta, hogy egyedül használt kombinál, suv/cuv-nél gyakori gond, mert nincs terhelés a hátsó tengelyen, és minimálisan ugrál.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
radi8tor #318893 üzenetére
EÜ doboz, háromszög alap.
Teljesértékű pótkerék, szerszámok.
Spaniferek (talán 3)
Multitool dugókulcskészlettel.
Egy marék gyorskötöző.
Duct tape.
Egy marék biztosíték.
Gyufa.
Szigszalag.
Öngyújtó.
Egy kerős kesztyű (az a gumiba mártott), egy mechanikai kesztyű.
Egy rossz törölköző.
Nagy szárazolórongy, kis rongy.
2 db nagy, 2 db közepes bevásárlótáska és egy hidegen tartó táska.
Egy bontott csomag 100-as zsepi.
Egy guriga budipapír.
Bikakábel.
Vontatókötél.
Egy üveg ásványvíz.
Elemlámpa, tartalék elem bliszterben.
USB töltőaljzat, microUSB és Type-C kábelekkel.
Kesztyűtartóban a szervizkönyv, kézikönyv és egy 10-es zsepi.
A könyöklő előtt 2 db kaputávirányító.
A könyöklőben 6-7 db láthatósági mellény 3 különböző méretben.
Botesernyő. -
tboldi
nagyúr
válasz
radi8tor #318932 üzenetére
Ha tovább olvasol, már megfejtettem.
Szóval nekem jár a sör. -
Blindmouse_
aktív tag
válasz
radi8tor #318601 üzenetére
Mondjuk még a fillérvadászok is lassítanak ezeknél.. pedig ők képben szoktak lenni hol van épp aktív fotószakkör.. az átlaghülye meg harminccal mer elmenni ezekalatt, én meg próbálom kerülgetni ezeket, hogy ne kelljen már álldogállnom a kövi lámpánál ami normál tempónál még zöld, a sok bénakacsának meg már tuti piros lesz.
-
mandleee
tag
válasz
radi8tor #318405 üzenetére
Nekem a gyári eddig is gyűjtötte.
Persze nem egy elviselhetetlen felár, de nekem is az lett volna a titkos tippem, hogy a gyári beszállítót után gyártottba. (véletlenül Saint Gobain ez is).
A másik amin agyalok, ha a jövőben tervezem cserélni az autót, akkor még locsolják pluszba a gyári szélvédőre, vagy legyen utángyártott. -
-
HoaryFox
őstag
válasz
radi8tor #318229 üzenetére
Kicsit sz*r lenne busszal bevásárolni, parkolás necces de legalább biztos elférne minden
Ha vennék is valamit, akkor japán vonalon gondolkodnék, Lexus, Mitsubishi, esetleg Honda.
De ez csak fellángolás, inkább tankolom becsületesen a Vekit, perpill csak kis gondja van(ereszt az ablakmosó tartály)
-
norbert1998
nagyúr
válasz
radi8tor #317158 üzenetére
Az egészen biztos, hogy redundáns rendszereket alkalmaznak. Az elektromos gázpedál is három különálló rendszerből áll, amelyeket külön figyel az autó, és probléma esetén sikoltozik, de kettő jól működő és egy hibás körrel még akár az is elérhető, hogy ne nyomjon satuféket és vészleállást a pálya belső sávban.
Namost, ez már 2007-ben is így volt. Gondolod, hogy a fék szenzorikája és meghibásodási lehetőségei akkor nincsenek biztosra tervezve? Azt értem én, hogy nem lesz ezért 3 fő munkahehenger, meg ilyenek. Viszont az elektronika biztosan vehető, hogy legalább duplázva van. -
Szada85
aktív tag
válasz
radi8tor #317158 üzenetére
A fékeröelosztó/szabályzó úgy van felépítve, hogy a funkciója teljesen sosem eshet ki "saját hibája miatt".
Egyrészt amit írsz, a fékkörök "külön" vannak tehát egyik kör hibája esetén is a másik kör továbbra is teljesen funkcionál, illetve van "fall-back" kör is, amivel a fékeröelosztó bármilyen komolyabb hibája esetén is teljesen müködöképes marad a fék, legrosszabb esetben is "csak" a szervo-rásegítés szünik meg.
Emiatt van a cikkben is írt, hogy a fékpedált nagyobb erövel (ohne szervo) kell nyomni.
Akit vontattak már lerobbant autóval, annak ismerös lehet ez a fékpedál érzet. -
Corsa02
őstag
válasz
radi8tor #317093 üzenetére
Nekem azért kifordult a gyomrom ahogy olvastam ezt a Conti-s esetet, mert úgy írták meg az "újságírók", hogy az gusztustalan. Fogalmuk nincs rendesen mi történt/történhetett, de egyből nagybetűkkel lehozták a MAGYAR!!! gyárban hibáztak , meg hanyagság stb. és te jó ég mit okozott ez a BMW-nek. Hetente fordul elő a bolygón mindenhol, hogy ennél sokkal durvább hibák történnek, a német beszállítók már évek óta kritikán aluliak, erre a magyar megírja a magyarról, hogy mekkora hiba történt... A két gyár ezt egymás között lezongorázza aztán kész...szinte nem is hír értékű ez az egész hiszen naponta történik ilyen. Na boccs, ezt ki kellett ventilálnom, talán Ti megértetek
-
Szoszo94
őstag
válasz
radi8tor #316926 üzenetére
Ez nem egy hülye megoldás egyébként, hogy a nagyról lehet a kicsit tölteni. Nekem még mindig a töltőn lóg a túlmerült Rocket, tegnap este 13V környékén volt már a töltő szerint, de most rápislantok. Megtörtént, végzett, csepptöltésre válthatott - 12,9V van a kijelzőn perpill. Kíváncsiságból ha megjön az új, ráakasztom a tesztert arra és erre is (miután azt is feltöltöm a behelyezés előtt), kíváncsi vagyok egyrészt az állapotok különbségére, másrészt a teszter működésére, még nem volt használva
Tetszik a napi fogyi
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- gerner1
- Spórolós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- FlexStrike lesz a neve a Sony arcade jellegű kontrollerének
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED monitor topic
- PlayStation 1 / 2
- Samsung Gear S3 - második kör
- További aktív témák...